Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
I tu się podczepię ( wiem nie ładnie :oops: ) do wymyślania przez was imion. Może coś na A...dla białaska plisss....

Może się Bea nie obrazi... ;) Dla białaska na 'A' to Alaska, Arktyka i Antarktyda, ale jak wymyślę coś odkrywczego to dam znać :D

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Jovka - Bea to kochana kobitka i mam nadzieję,że klapsa nie dostanę.

Na razie mam tylko: ASZKA,ANDRA,AIKA,AMAROK ,ASTER( każde z innej beczki hi hi hi)

Szukam czegoś co będzie pasowało (w miarę) do przydomka i dało się to jakoś zapamiętać.

Bea słonko gdzie ty się podziewasz?

Pozdrawiam

Posted

Na którego Ogórkowa ma termin??? (jakoś sie pogubiłam :roll: ) Potem bedzie Szanti, też oczywiście nie pamietam kiedy...

Ale będzie fajnie... :roll: Porody, nieprzespane noce, podkrążone oczy, karmienie, "przewijanie" :) I te kochane małe pyszczki... JA TEŻ KCEM!!

:angel:

Posted

Jestem, jestem :D

Szantinko: nie żartuj, super, że jesteś z nami 8)

...no to mamy i literę A i literę B :lol:

Proponuję dla dzieciaczków Białej Matki:

Albina (wiem, imię, ale to od..albinosa :lol: ),

Albin (konsekwentnie), Ajer (koniak :lol: )

Chociaż wiecie co? Dobrze byłoby jakieś słowa ,,po eskimosku" wyszukać (czy ktoś wie gdzie tego szukać ?!? :wink: )

Korona: Czarna Matka rodzi ok 1go września, Biała Matka tak ok 15 dni póżniej :P

A ja tak baaardzo trzymam palce i za Twoją dziewczynkę... 8)

Kika: super pomysły (Bajgiel mnie zwłaszcza ,,ujął" bo mam krakowskie korzenie :P )

Posted
Chociaż wiecie co? Dobrze byłoby jakieś słowa ,,po eskimosku" wyszukać (czy ktoś wie gdzie tego szukać ?!? :wink: )

Po Eskimosku to nie wiem, ale Ajysyt (dosłownie: 'przynosząca narodziny') to bogini Jakutów z Syberii. Biało jest, symbolicznie też, tylko z tym wymawianiem i zapamiętywaniem gorzej... może by tak jakoś spolszczyć? 8)

bo mam krakowskie korzenie :P )

No to z moich propozycji Bagatela też powinna chodzić w tej klasie - imion od krakowskich korzeni ;) :lol:

Posted

Ajsyt ( Jovka: czy to się tak czyta :-?) ...jest po prostu cool :angel:

A ja mam dla pieska: Awatar :lol: :lol: :lol:

...i dla suni: Alba (też od albinosa :lol: )

...i Adora lub Adorka (od Dora/Dorka :lol: ) i Amar (coś też dla Marka :lol: )...i kombinuję dalej... :P

Posted
Ajsyt ( Jovka: czy to się tak czyta :-?) ...jest po prostu cool :angel:

Tak się to czyta (mam nadzieję :P ), w każdym razie Szantinka, jeśli zechce użyć, spolszczy po swojemu.

To jeszcze kilka - na gorąco - Anemos (wiatr), Aja (niania, opiekunka), Akme (kulminacja, szczyt - to dla Championki, hehe), Alabaster (bo miało być biało), Agar (z kultury japońskiej), Anake (fatum, przeznaczenie), Afera, Atut i Awangarda (od niczego, tak sobie), Amor 'od czapy' ;) (najukochańszy pies jakiego znałam :oops: )

Posted

Mam, mam po eskimosku :D tylko bez sensu :wink:

Anorak - 'eskimoski skafander wkładany przez głowę z futra i skóry'. Szantinka reflektujesz? W końcu to będą niezłe futrzaki :lol:

Posted
bea to w końcu beda maluchy na A, czy na B? :roll:

Bei na B, a Szantiny ('podłączone' do tematu) na A :)

Alescie namieszały, a ja myślałam,że wątek zgubiłam :D

Posted

ABAS,AKIS,ANTEROS,ANTINOOS,ARION ,ARGUS,ATTIS- to dla chlopaków.

Będę pisała w odcinkach :wink: , bo mnie wywala z forum i ciągle muszę się logować.

Posted

Oczywiście Bea - wagę porzyczę :D . A z dodatkami witaminowymi bym nie szalała u takich małych szczylków. No chyba, że coś zostanie :wink: a le to potem.

Zaraz ruszm na Festiwal Jamniczy do Grębowa :lol: :lol: :lol:

Posted

Jesteście kochane :calus:

Wybrałam kilka imion z waszych propozycji;

KIKA - Abas,Arion,Argus,Attis

JOVKA-Anorak,Aja, Agar,Anake i spolszczony Ajsynt

BEA - Ajer, Amar, Awatar

Stawiam wszystkim :drinking: bo podobno przy tym lepiej się myśli :wink:

KORONA - słoneczko ty moje - nie strasz nas, przyszłych''babć''.Daj nam pozostać w błogiej nieświadomości co nas czeka hi hi hi

Poza tym mając taką ''ciotkę'' szczeniaków nic nie będzie straszne :D

Pozdrawiam i czekam na dalsze imiona( dla ogóreczków i szantinek)

Posted
Oczywiście Bea - wagę porzyczę :D . A z dodatkami witaminowymi bym nie szalała u takich małych szczylków. No chyba, że coś zostanie :wink: a le to potem.

Zaraz ruszm na Festiwal Jamniczy do Grębowa :lol: :lol: :lol:

Ho ho ho :lol: ...jamniczy ? festiwal? A cio to jest, czy ktoś tu wie? :-?

Kochana teściowo :wink: > Za wagę z góry pięknie dziękuję :buzi:

Co do witamin, sama wiem, że lepsze jest wrogiem dobrego :wink: i wszelka przesada jest niewskazana 8)

A ogórkowa je same dobre rzeczy (mięsko, gicze, warzywka, jogurciki, mleczko i żółteczko i jeszcze dostaje 3* w tyg olej z wiesiołka i tabletki z drożdży i pyłku pszczelego czyli Lewipollen).

I jest żwawa i błyszcząca i uśmiechnięta :P

Dzisiaj mnie wzruszyła, bo mi nawet przyniosła piłeczkę do zabawy. Tzn tylko ,,przyniosła" bo już bawić się...to nie miała wielkiej ochoty 8)

Oki Haniu, wstrzymujemy się z tymi witaminami (co mi nie przeszkadzało dzisiaj zakupić SA-37 :lol: )

Szantinko: wybrałaś śpiewne i oryginalne imiona dla białych dzieci...życzę Ci abyś je ...mogła wykorzystać wszystkie :lol:

Mój ,,Ajer" będzie najbardziej odlotowym psiakiem, już to czuję :lol:

Jovka: za tego ,,Anoraka" to masz u mnie Nobla :D

Acha, Argus był (tak mi coś dzwoni) w mitologii poczwarą i jednookim smokiem (ja bym to wykresliła), Kika: czy ja się mylę? Sprawdż to kochana :o

Posted
To jeszcze dla Szantiny proponuje coś, co się z białym kojarzy : Alaska, Arktyka :wink:

Nie czytamy uważnie? :wink:

Czytamy, :roll: nawet wczoraj czytalismy, :roll: ale skleroze mamy? :-? :niewiem:

Posted
...Czytamy, :roll: nawet wczoraj czytalismy, :roll: ale skleroze mamy? :-? :niewiem:

Nie przejmuj się Pikuś, w sobotę dostaniesz i :drinking: i Lewipollen na zakąskę :lol: :lol: :lol: to Ci się od razu polepszy :P

A przecież i np żarówkę podobno wynaleziono równocześnie :lol:

Posted

Kika wczoraj zaczerpnęła pomysłów ode mnie więc BAJGIEL to był mój pomysł :D :D :D :D :D :D ale nie gniewam się :D za to nie chciała napisać np BINLADEN (żartuję oczywiście, mogłoby się źle kojarzyć), ale np BARYTON o ile oczywiście nikt wcześniej na to nie wpadł bo szczerze się przyznam, że nie czytałam całego tematu od początku :oops: