Jump to content
Dogomania

PUNIA vel BASIA ...buraska bez szans..., poszła do nowego DOMKU!!!

Recommended Posts

• Replies 158
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Slomka22']No Tinki tez nie widzialam, ale i Miki sie schowal przede mna wiec pewnie stwierdzily ze sie nie oplaca ruszac z cieplego kata.
A ja chyba jednak Basie widzialam i nawet probowalam jej fote zrobic i wyszlo to co wyszlo

Kikou ona nie jest wcale taka burkowata o ile to ja obfocilam

Posted

kikou napisał(a):
....no te Twoje ujęcia dzisiaj....to takie jak po paru głębszych:evil_lol::evil_lol:

ale ucho jakby Basiulkowe.....

no moja droga autem jechalam :) wiec sama rozumiesz nie pilam, ale moj oprony telefon wszystko robi byle fota sie nie udala :mad::mad: jak juz mam super ujecie to zanim je uchwyci to zwykle ujecie gdzies ucieka :eviltong: tylko w takim razie skoro to byla Basia to gdzie jest Tinka bo jej naprawde nie widzialam a sie rozgladalam

Posted

[quote name='kikou']to z pewnością Baśka bo przecież udko Dropsa widać....:lol:
widzisz jaka fajowa fota :diabloti: i Baska i Drops:cool1:
A tak powaznie to taka fajna psina i tak mnie czarowala swoimi slepkami i widac ze to przylepa jest

Kikou ja dzisiaj chyba jestem nieprzytomna to nie jest ucho Baski - popatrzylam sobie u Negri i to jest ta dama

1314/08

1 rok, suczka, niewielka. Bardzo czujna, rezolutna i szczekliwa. Wspaniale pilnuje. Właścicielom oddana. Szybko sie przywiązuje do opiekuna.

Posted

cholera, zachciało Ci się zagadki robić starym Ciotkom....

nowy teleturniej: "oto ucho...zgadujcie do kogo należy...":lol:

Dzisiaj zamieściłam w końcu ogłoszenie Basi w Twoim Psie...

Mam mieszane uczucia... skasowali mnie z karty 75,- zł nawet nie przysłali potwierdzenia na maila, jak będzie wyglądało i ta opłata za 40 znaków łącznie ze spacjami + zdiecie....

ostatecznie umieściłam Basie samą, bo zawsze jak ktoś ma dwie suczki do wyboru to wybiera tę drugą, ą nie Basieńke.....

Do tej pory z bazarku puzzelkowego otrzymałam 10,70 zł od Voc za krówke i 20,- od Słomki za wieloryba i papuge inwalidke....

Posted

GoskaGoska napisał(a):
Kikou poprosi dziewczyny, ze ją zaklepały , ze je szukamy domu, bo ja juz się boję , ze cos się wydarzy :angryy: . A jak ogloszenie pomoze to będziemy zbierac na następne pieski;)

ja sie nie podejme telefonu bo ja juz sie o Tinke obawiam wiec nie chce kolejnych informacji dowiedziec. Poki co Basia jest w schronie bo pytalam dizs o nia pod katem ogloszen - o czym poinformowalam pania z ktora rozmawialam

Posted

ja sie dopytam w czwartek o Tine i Basie....

ale w 16tce jest dwóch pilniejszych kandydatów do ew. strzykawki

ten biały ŁaciatekII ktorego kiedys na ogólnym przedstawiła Koperek i jeszcze jeden starszy, którego właściciel trafił do aresztu...no może temu z aresztu dadzą troche czasu....ale Łaciatkowi napisali, że ma 14lat....wiec szykują go powoli, powoli....

Posted

Baska ja rozumiem ze ci w schronie dobrze bo Koper strzela ci foty, wszyscy Ci robia reklame a malolaty psie podporzadkwujesz sobie - jednak mimo wszystko Ty sie dobrze zastanow i szukaj chaty bo jak zdenerwujesz ciotki to bedziesz wymiatana ze schronu jak Lupek- ja poki co grzecznie prosze :mad::mad::mad:

Posted

[quote name='kikou'][CENTER][SIZE=4][COLOR=red]Basiunia poszła dzisiaj do nowego domku!!![/COLOR][/SIZE][/CENTER]
[/quote]
No a ja do niej prawie z grozbami juz wyskoczylam :P

[img]http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c045.gif[/img]

Posted

Napisała do mnie Pani z allegro, że Basiunia jest już u Niej od dzisiaj....:loveu:

poprosiłam o więcej informacji ..jak się aklimatyzuje w nowym miejscu... zobaczymy..może jeszcze napisze...

to oznacza, że ogłoszenie w "Twoim psie" pójdzie na marne....ale kto wie? może jakieś inne biedaczysko uda się wyadoptować...

Posted

oj nie ma sie co martwic celem ogloszenia, bylo znalzienie domku dla suni, a moze tak jak by ktos chcial sunie to nawet nie mowic, ze to nie dokladnie ta z ogloszenia i wyslac inná sunié?

Zobaczymy przynajmniej czy bédzie oddew z ogloszen.
A wogole dziewczyny to ostatnio cos dobrze idze flufluflu co by nie zapeszyc ALE I ONA, I NIEWIDZIALNY, I CHORY PIESEK ( SORRY IMION NIE PAMIETAM) I MAKS I TA BABCIA BASETOWA, NO I RUDZIK DZISIAJ :)) OBY TAK DALEJ . WIDAC, JAK JEST NAS WIECEJ TO JEDNAK TO DAJE EFEKTY, KTOS COS DOLOZY I JAKOS TAM SIE KRECI - JEDNAK PODSTAWA TO OGLOSZENIA.

Posted

rzeczywiście.... mamy chwilowo dobry moment, ogloszenia to podstawa..

czasem jest tez tak, że z ogłoszenia jednego pieska udaje sie wyadoptować innego...

np. z allegro Murzynka poszedł do nowego domku Karmel...
a z Allegro Śnieżki znalazła domek Balbinka...

• 2 weeks later...
Posted

nasza Punia Basiunia okazała się małą terrorystką... sprawia troszke kłopotów w nowym domku...cytuje z otrzymanego maila:

"...Punia atakuje naszą sunie, zaczaja siê na nią w kąciku i wypada szczekając, warcząc, szczerząc kły. Ugryzła też dziecko znajomych, tak bez powodu, jak nie pozwolili położyć jej się na kanapie … Mo¿e po tym, co przeszła ma w sobie troche złości na świat .

Ale jest jednak lepiej z każdym dniem. Nasz piesek jest duży , ale łagodny i raczej nie skrzywdzi Puni, a za to Punia jest na tyle mała, że można nad nią zapanować. Liczyłam, że suczki siê polubią, a jednak bardzo konkurują o moje wzglêdy …

W sumie ciągle obie mi towarzyszą, … sama chciałam.

Wydaje mi siê, że da się Punię nauczyć, że to nie ona jest najważniejsza i że cała rodzina nie będzie robić tego, co ona sobie wymyśli.

To mądra sunia , syn bardzo ją polubił, mimo wszystko , obiecał zapewniać jej długi spacer codziennie, bo tego potrzebuje.

Chyba siê uspokaja, i chyba jej u nas mimo wszystko dobrze, chyba nabiera zaufania....mimo wszystko jej obecność daje nam du¿o radości.

To faktycznie taka mała kuleczka , aczkolwiek nie bez wad, ale siê stara i ona i my -) ..."

Posted

oj nie ladnie nie ladnie :mad: kurcze dobrze , ze trafila na cierpliwą kobietę. A cos kioku odpisalas tej Pani ? Kurcze moze jej cos napiszesz jakie rady, pewnie wiesz co ma robic....a jak tam ogloszenie w gazecie juz się pojawilo czy jeszcze nie ?

Posted

Gosia... oczywiscie zawsze odpisuje wszystkim co mi dadza jakis znak o naszych sierotkach....

ale nie mecze nikogo radami nieproszona...
jestem pewna, ze Pani doswiadczona da sobie super rade z masza malutka zolzunia:evil_lol:

• 2 weeks later...