GameBoy Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 daj mi prosze wiecej info o Rudzi, wysle im oni szukaja sredniej, "kwadratowej" suczki / typ amstaffa ale tylko jezeli chodzi o budowe Quote
Tosia2 Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 Data ur ok. sierpień 2006....Pojawiła się latem 2007 roku na działkach rekreacyjnych. Osoby zainteresowane suczką przypuszczały, że jest to pies kogoś z działkowiczów, ponieważ sunia była bardzo przyjazna, nie byłą zabiedzona, wyglądała bardzo ładnie, miła, łasząca się do wszystkich. Codziennie przybiegła do działkowiczów w odwiedziny. Osoby zainteresowane nie przypuszczały, że jest niczyja, po prostu porzucona. Kiedy działkowicze opuścili swoje domy letniskowe, pani Hania zobaczyła, że zostały 2 pieski i zero ludzi. Rudzia zaprzyjaźniła się z pieskiem Ulkiem, którego los był taki sam. Niestety w krótkim czasie Rudzia urodziła 5 szczeniaków, były osoby, które chciały umieścić szczeniaki w schronisku, ale na szczęście żadne schronisko ich nie przyjęło. Szczeniaki znalazły bardzo dobre domy. Natomiast rodzice zostali. Rudzia jest wysterylizowana, zaszczepiona, zaczipowana. Uwielbia głaskanie po brzuszku i kontakt z człowiekiem. Bardzo ładnie chodzi na smyczy, co oznacza, że mieszkała w mieście. Nie boi się schodów, windy, samochodów. Nie brudzi w mieszkaniu. Jest jeszcze bardzo młodą sunią i na pewno rodzina, która ją pokocha spędzi z nią wiele lat. Quote
GameBoy Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 juz wysylam, nie wiem jednak czy nie jest dla nich dla "stara" - przepraszam za brzydki kolokwializm Quote
andzia69 Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 cudowne wieści :multi::multi::multi::multi: Quote
Tosia2 Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 Wiesz... Ma ledwo 2 lata, to bardzo młody psiak, co kazdy wiedzący coś o psach przyzna... :) Poza tym ta sunieczka która wraca jutro do siebie jest w podobnym wieku.... Rudzia jest wesoła, grzeczna i pełna życia, którego sporo jeszcze przed nia... Naprawdę jest fajna... Przeciez mogą przyjechać, zobaczyć ją bez zobowiązań.... :) Przebywa w hotelu... Quote
GameBoy Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 oj Ania, nie musisz mi tlumaczyc takich rzeczy ludziom niestety nie wszystko da sie wytlumaczyc, chca suke do roku taka najlepiej po cieczce , niedawnej i sterylce ( za ktora moga zwrocic) Quote
Tosia2 Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 A pokazywałas im Rudzię? Możesz śmiało odmłodzić ją na 1,5... 6 mies to żadan różnica a i mieści się w granicach błędu... Przeciez my i tak z wiekiem strzelamy, a ona wiecej niz 2 lata na bank nie ma..... W schronie jest też cudna czarna labka, tyle że też ma ok. 2 lat.... Quote
GameBoy Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 oni labka nie chca i w ogole nie chca rasowca chca suke mieszanca, tylko ma byc taka "kwadratowa" z budowy maja srednie dowiadczenie z psami, podobaja im sie asty ale wiedza, ze moga nie podolac Quote
Tosia2 Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 To dalej się upieram, że Rudzia byłaby dla nich świetna... Jest dobrze wychowana, bezproblemowa, tendencje do tycia też ma ;)hihi... No i coś z Asta bez wątpienia....... To dobry psiak "dla początkujacych".. Powiedz im, ze jeśli tylko mają ochotę, niech przyjadą... Przeciez nic nie mają do stracenia, a zyskac mogą naprawdę mądrego psiaka.... Quote
GameBoy Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 foty juz wyslalam ale nie mam adresu do Was Quote
Tosia2 Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 Ona nie jest u nas... Podaję Ci tel do osoby z którą należy się kontaktowac w jej sprawie....(022) 833-81-30, 0-693-34-99-78 ...i jeszcze raz wielkie dzięki!!! Jeśli to wypali, masz u mnie kawę... ;) Quote
GameBoy Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 zaraz w takim razie dosle im sprostowanie Quote
Tosia2 Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 Game Boy pisz do tych ludzi.... Dziewczyny, ten świat zzwariował !!!! Zadzwoniła włascicielka suni z info, że.....ONI JEJ NIE CHCą !!!!!!!!!! Podobno w ogóle nie chcieli mieć psa, ale znajoma im wcisnęła na siłę miesiąc temu suńkę którą znalazła nad kanałkiem w Warszawie !!!! Trzymają ją w kojcu wyłącznie, a uciekła gdy syn ja wypuścił na bieganko..... Widmo schroniska znów blisko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
anetek100 Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 :mad::-x:onfire::chainsaw: w takich momentach wstydzę sie że jestem człowiekiem...jej no nic trzeba kombinowac dalej ja juz porobilam ogloszenia dobrze,ze ich nie pkasowalam moze jednak sie ktos po sunie zglosi,moze uda sie,zatem trzymam kciuki!!! Quote
GameBoy Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 dopiero teraz zauwazylam watek, wyrzucilam go z subskrybcji, skoro byl happy end :oops: moi ludzie maja juz psa, spod Wawy suczke Quote
Tosia2 Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 Jest dramatycznie !!!! Sunia nie chciała odjeżdzać od Delph, zapierała sie łapami, nie chciała wyjsć z mieszkania jakby coś czuła.... Teraz mama jedzie z nią w samochodzie a ona wyje i skacze na tylną szybę !!!!! Po prostu ryczeć się chce... Teraz wrzucą ją do boksu, choc ostatnie noce spędziła w łóżku, szczęśliwa ze ktoś sie nią zajmował..... Ci ludzie zaraz sie jej pozbędą czego zupełnie nie ukrywają.... pie.... świat..................... Wszyscy płaczemy z bezsilnosci.......... Boze, jak ta psina potrafi kochać................. :placz::placz::placz::placz: Ona jednak musi być młodziutka... Wyobraźcie sobie, że drugie ucho jej stanęło, choc to teraz mało istotne................. Quote
GameBoy Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 ja nie moge chocbym nie wiem jak chciala nie ma TZ zwariuje z nia i Hexa w jednym mieszkaniu nie masz gdzie jej umiescic chocby na jedna noc? Quote
anetek100 Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 zrobilam biegusiem banerek w moim podpisie może nie rewelacyjny ale teraz to nie ważne, ważne by sunię uratować od schronu,bo jest z tego co czytam naprawdę słodka,a jej właściciele i cały świat.......i tu brzydkie słowo Quote
pixie Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 czy nie mozna jej odwiezc do przytuliska do Lomianek? Moze pani Ewa Gontarek cos wymysli!!!!!!!Czy ktos do niej dzwonil? RATUNKU!!!! Quote
Tosia2 Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 Pixie, Pani Ewa to moja mama i to ona własniema suczkę w samochodzie.... Do nas nie moze trafić, gdyż babcia współopiekująca sie naszymi psami ma po prostu niesamowitą blokadę przed psami które mają coś wspólnego z Astami po tym jak 4 lata mieszkała z nimi Zira (astka po walkach która trzeba było w kagańcu i na smyczy prez cały dom 3 razy dziennie przeprowadzać by któregoś nie uszkodziła....) Miałyśmy już ostrą dyskusję na temat suni gdy chciałyśmy ją zabrac pierwszego dnia do nas....dlatego do 24 z nią jeździłyśmy w samochodzie kombinując..... Quote
Tosia2 Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 Właśnie mama zadzwoniła, ze Pani zabrała suczkę, mama odjechała do połowy ulicy A SUCZKA WYBIEGłA I DOGONIłA SAMOCHóD SKACZąC NA MASKę!!! ...i jak my po takich dramatach mamy być zdrowe? Ja już mam dosć, brak mi sił.... Kobieta wybiegła zaraz i ją zabrała... znowu na siłę...... Ludzie, błagam pomóżcie!!!!! Oni w środę rano wywożą ją na jakieś gospodarstwo do Puław...... Powiedzieli ze jak zdążymy jej coś znaleść to wydadzą... Mama niema już wątpliwosci ze to ich pies a nie znaleziony jak twierdzą... Ta psina nie zasługuje na to !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Robi co moze by ją uratowac :angryy::angryy::angryy::placz::placz::placz: Quote
GameBoy Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 czyli suczka jest u swoich pseudo-wlascicieli? Quote
Tosia2 Posted August 18, 2008 Author Posted August 18, 2008 Tak....ale tylko do jutra w zasadzie bo środa rano ją wywożą......... i nie da sie dyskutować... oby tylko nie zwiała.... Pani moze i ma dobre chęci, ale ma nowego męża który nie znosi tej suki....i tu jest pies pogrzebany... Dlatego teraz mieszka w kojcu itd... Wszystko się wyjaśniło..... :angryy::angryy::angryy::angryy: On ma swojego pieska który śpi na kanapie.... Boże, jakie baby są głupie..... :placz::placz::placz: Quote
Recommended Posts