Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

xmartix napisał(a):
czy ona będzie mała? czy możliwy jest transport do Wrocławia (płatny/niepłatny)?
piszę bo szukam propozycji szczeniaków dla Pani z dolnośląskiego (właściwie dla jej taty)

niestety Morelka nie spodobała się :-(

• Replies 198
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Morelka to przekochane, strasznie radosne psisko. Zrobie jej może dzisiaj jakies fotki zobaczycie jaka fajniutka jest :)
Do tego jest strasznie śmieszna.
Ma takie jeszcze szczeniece zachowania.
Wczoraj poszłysmy w odwiedziny do kolezanki.
Mała wpadła do mieszkania pozbierała w zęby co jej się spodobało, czyli zabawki, wpakowała wszystko do pyszczka a było tego tyle, ze psa prawie nie było widac i do wyjścia się szykuje...szkoda, z.e aparatu wtedy nie miałam.

Posted

hmmm...porozmawiam z mężem..ciągle mówi,że chciałby jack russel terriera..a to taki 100% jack :evil_lol:
przybłąkał się do nas na działkę taki mini-amstaff...no 100% amstaffa tylko wielkości pinczerka i już zdecydowaliśmy się na psiutka ale przepadła jak kamień w wodę..pewnie ktoś przygarnął..oby :roll:
mamy afgana i chcemy dobrać mu towarzystwo.. ale na siłę nie szukamy..zdecydowaliśmy,że jak coś nas za serducha schwyci to adoptujemy.. jak zobaczyłam tą sunię to :loveu::loveu: tylko z mężuchem kłopot pewnie będzie..
Można prosić miliony fotek suni na e-maila? Czy mała jest szczekliwa? Bo taki psiutek odpada,nasz Grall dość głośny pies a sąsiedzi nei doceniają jego talentu wokalnego...
I czy na pewno waży te 4 kg? Bo nam zależy na jak najmniejszym piesku ale nie filigranowym..,żeby Grall nie poturbował.. ale na tyle mały,żeby mógł samolotem latać czyli do 10kg z klateczką...

[email protected]

Posted

Mała waży dokładnie 4,150 kg
Zdjęć wiecej na razie nie mam...tylko to co na watku.
Jak cos bedzie to oczywiście prześle na maila.
Co do szczekliwości...niestety mała jest rozszczekana.
Drze jape na biegających po lesie ludzi, na inne psy tez.
Ogólnie jest hałasliwa jak to mały pies ale w domu jest grzeczniutka.
Ma moje psy naszczekala tylko przy pierwszym spotkaniu a teraz juz nie ma problemu.
Ma swoją klateczkę z posłaniem i generalnie spędza tam większość czasu.
Nie wyje kiedy zostaje sama.
Kiedy wychodzimy z domu zamykamy ją w klatce i wtedy przez kilka minut jest rozpacz ale mała zaraz uspokaja się.
Ma jeszcze nieco problemów z wołaniem na spacer kiedy chce się ząałwtwic ale pracujemy nad tym.
Dzisiaj na spacerze pierwszy raz zrobiła piękny siad na zawołanie :loveu:

Posted

Kurka tak się nakręciłam na Maluchę,że wysyłam zdjecia mmsami do męża :loveu:
Z tą szczekliwością to chodzi bardziej o wycie. Na podwórku to może sobie szczekać ile chce :D
A może można by było prosić jakieś słodkie zdjęcie mmsem? Trzeba jakoś mężucha przekonać..
A co z tymi problemami skórnymi? goi się jakoś?
Z tego co wyczytałam to mała ma 7-8mcy tak? To jeszcze dojdzie jej jakiś 1kg może 2...to i tak dobrze. Teraz wszystko zależy od mężucha :loveu:

Posted

Zdjęcie już wysyła.
Skóra ładnie już wygląda wieczoram wstawie zdjęcia. Zostały tylko łyse plaski.
Wyć malutka nie wyje...no chyba, że zacznie ale jak na razie nie zauwazyłam, żeby wyła.
Sunia raczej juz nie urośnie. Ma ok 8 mies ale może mieć tez juz rok.
Jest delikatnej budowy wiec raczenie nie powinna też przytyc zbytnio.
Jutro bedziemy u weta wiec zwaze ją od razu

Posted

A ile ma wysokości?
Mąż obejrzał to co wysłałam i powiedział,że to owczarek niemiecki...chyba za dużo pracuje :evil_lol: albo słońce mu przygrzało..no albo nie te zdjęcie wysłalam..w pracy mam pitbulo coś kilka lat temu znalezione przywiązane do drzewa..może to zdjęcie wysłałam.... :-o

Posted

Nie ma możliwości zrobienia zdjęcia komórka bo to gówno jest za bardzo ruchliwe :cool3: Wszystkie sa rozmazane...
Wieczorem wstawie na watek normalne zdjęcia
Sunia ma ok 30 cm w kłębie...ciezko jej centymetr przystawic bo sie oczywiscie musi wiercić :cool3:

Posted

Normalnie wymarzony pies dla nas... właśnie o "ruchliwe gówno" nam chodzi :diabloti::diabloti:
Jak się domyślam sterylki jeszcze nie było? Nie znam się zbytnio na suniach, bo zawsze samcolki w domu...ten wiek jest dobry na sterylkę? czy jeszcze trzeba by było poczkekać?
Czekam z niecierpliwością na fotki wieczorne.

Posted

Z wątku już wszystkie mam w komórce..:loveu: Czekam na więcej :diabloti: Oby mężowi się spodobała. Najgorsze,że on chce samcolka.. Ale może nie zauważy,że to sunia? hihi
Jeszcze chciałam się spytać czy wchodziłaby w grę sterylka w domu tymczasowym?
No i problemem byłby ewentualny transport, bo my nie jesteśmy zmotoryzowani... aj aj aj same problemy

Posted

Sterylka jeszcze nie bo musimy wyleczyć skóre...najprawdopodobniej jednak jest świerzbowiec mimo iz w badaniu nic nie wyszło.
Mała sie potwornir drapie...
Ogólnie sterylizacja jest możliwa ale na pewno nie teraz.
Jutro idziemy z sunia na Ivamec bo musi go dostawać co tydzień a co dwa dni dostaje Batamox...
Aha i jeszcze musimy sprawdzić czy w ciąży nie jest :cool3:Niby była macana nic tam nie czuc ale była już sytuacja z wyżełką.
Tez była macana i to kilka razy niby nic nie było czuć a po dwóch tygodniach sunia wyszczeniła się...

Posted

Z moją Perełką też tak było, choć w innej lecznicy.
Ogólnie to widzę tylko jeden problem - z transportem do Białegostoku. Ale przecież problemy są po to, by je rozwiązywać ;)

Posted

Najważniejsze,żeby sunia nie była w ciąży, bo na takie niespodzianki zupełnie nie możemy sobie pozwolić.No i sterylka.
A mąż ciągle w pracy... :diabloti: i jak tu cokolwiek wiedzieć...eh. Póki co czekam na nowe foteczki :loveu:

Posted

No niestety :placz:..mąż się uparł,że ma być koniecznie samcolek to po pierwsze, a po drugie to ma być bardziej podobne do jack russell terriera. Krzyczałam, płakałam i nic t nie dało...
Więc będziemy dalej szukać... no ale jakby Morelka miała już bardzo ciężką sytuację,że groziłoby schronisko czy coś to poprosze o PW