esperanza Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 Są kolejne maluchy w schronisku! Nowe to suczka owczarkowata i 4 szczeniaki (2 psy i 2 suczki) i jedna 2,5 miesięczna sierotka. To już zdecydowanie za dużo :-( W sumie są: 1 suczka spod prysznica w wieku 8 tygodni- docelowo mała 1 suczka sierotka w wieku około 10 tygodni 5 suczek trzymiesięcznych z matką - docelowo średnie 4 maluchy buro-beżowe w wieku 4 tygodni z matką- docelowo duże 4 maluchy nowe buro-beżowe z matką w typie ON, w wieku 4 tygodni 1 suczka bura- jej rodzeństwo znalazło dom, w wieku około 11-14 tygodni, docelowo mała/średnia Razem: 16 szczeniąt z czego większość to suczki :-( Te najstarsze jak najszybciej powinny opuścić schronisko, bo w przeciwnym razie zasilą grono niezsocjalizowanych podrostków, które cale życie spędzą w schronisku, bo nikt nie będzie ich chciał adoptować. :-( Proszę o tymczasy dla maluchów. Karmę i szczepienie zapewniamy. Quote
Kika9004 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Jako, że moja szkoła, a mianowicie Liceum Ogólnokształcące nr 2 w Ostrołęce ^^ (szpan :D ) organizuje zimowo-mikołajkowo-świąteczną akcję zbiórki karmy i kocy dla kruszewskich zwierzaków apeluję o przypomnienie mi haseł pod którymi były zbierane karmy dla psów na targach. pamiętam że były dwa: 1. Nakarmiłeś psa swojego, nakarm bezdomnego. - tak to brzmiało?? 2. Aby głodny nie był Burek uzbieramy karmy górę. - tak to leciało?? Pytam bo nie wiem, czy dobrze pamiętam, a chciałbym je "ukraść" na potrzeby szkolnej zbiórki. Potrzebne będą mi także zdjęcia psów z Kruszewa. Pani uparła się by były takie za kratkami, smutne by litość wywołały. Więc tu prośba do Justyny, byś mi je przysłała. Tyle, że ja chciałabym je przykleić na plakat więc pewnie nie uda mi się ich w dobrym stanie zwrócić, więc mogłabym za nie zapłacić, tzn. za zrobienie odbitek, no i za znaczek i kopertę ;p. Pasuje?? Mogłybyśmy się tak umówić?? Quote
beam6 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Bardzo dobrze pamiętasz :multi: i "kradnij" sobie spokojnie :lol: Była jeszcze "Świąteczna paka dla psiaka i kociaka " ;) Quote
esperanza Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Już się poprawiam i wysyłam :-) Mam już plakaty tegoroczne. Teraz druk muszę zorganizować. Kika9004 jaki format zdjęć ma być? 10x15 czy 15x21? Ja preferuję te większe, ale nie wiem, ile miejsca będziesz miała na wystawę. Quote
Kika9004 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 esperanza napisał(a):Już się poprawiam i wysyłam :-) Mam już plakaty tegoroczne. Teraz druk muszę zorganizować. Kika9004 jaki format zdjęć ma być? 10x15 czy 15x21? Ja preferuję te większe, ale nie wiem, ile miejsca będziesz miała na wystawę. Większe, większe :) Ja na plakat je będę przyklejać :) najwyżej więcej plakatów zrobię :D Quote
malagos Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Jutro jadę na szkolenie do Goworowa i gdyby nie to, ze mąż -kierowca jest sam jutro w lecznicy, bo wspólnik wyjeżdża, i będzie sie spieszył do powrotu, zajechałabym do schroniska porobić zdjęcia....To chyba blisko Goworowa? W jakich godzinach otwarte schronisko? Quote
Kika9004 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 malagos napisał(a):Jutro jadę na szkolenie do Goworowa i gdyby nie to, ze mąż -kierowca jest sam jutro w lecznicy, bo wspólnik wyjeżdża, i będzie sie spieszył do powrotu, zajechałabym do schroniska porobić zdjęcia....To chyba blisko Goworowa? W jakich godzinach otwarte schronisko? Blisko :) Czynne od 9:00 do 18:00 :D Quote
beam6 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 esperanza napisał(a):J Teraz druk muszę zorganizować. Od poniedziałku jestem w arbajcie ;-) Quote
Kika9004 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Podczas akcji będę namiętnie fotografować.Mam nadzieję, że nie będzie problemów by potem wstawić info i zdjęcia na stronę schroniska? Quote
esperanza Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Nie będzie najmniejszego :-) Malagos schronisko czynne nawet dłużej, ale lepiej być, gdy jest jeszcze jasno. Super by było, gdyby udało Ci się pojechać i zrobić foty. Od Goworowa to jest około 7km. Jedzie się przez miejscowość Jawory. Quote
beam6 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Kika9004 napisał(a):Podczas akcji będę namiętnie fotografować.Mam nadzieję, że nie będzie problemów by potem wstawić info i zdjęcia na stronę schroniska? I tu też poprosimy ;-) Quote
malagos Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Nie wyrobiłam sie czasowo. tomek musiał wracać do lecznicy, czekali ludzie ( i krowa....). Szkoda, bo nie byłam w tym Kruszewie......... Quote
beam6 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 malagos napisał(a):Nie wyrobiłam sie czasowo. tomek musiał wracać do lecznicy, czekali ludzie ( i krowa....). Szkoda, bo nie byłam w tym Kruszewie......... Jesteś usprawiedliwiona :loveu: ( bo krowa ... ;)) Ale co się odwlecze to nie uciecze - się jakoś umówimy i pojedziemy razem, dobra ? :cool3: Quote
malawaszka Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 http://www.kruszewo.schronisko.org/?option=com_content&view=article&id=86 przeczytałam opis Mopka na www - to prawda? ona się tak zmienił? bo wcześniej pisałyście, że do obcinania musiał być przysypiany i bał się ludzi Quote
esperanza Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 Tak to prawda :-) Niestety niezbyt często bywam w schronisku, w związku z tym jestem dla psiaków obca, ale to Mopkowi zupełnie nie przeszkadza i chętnie przychodzi na głaskanie. Quote
Kika9004 Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Witam. Mała zmiana celu akcji pomocy w mojej szkole. Stanęło na tym, że będziemy zbierać karmę i pieniążki dla KOTÓW. (oczywiście jeśli przyniosą nam psie rzeczy na akcję będą one przekazane dla Kruszewa). Zebrane rzeczy będziemy chcieli rozdzielić między: 1. KOTKOWO - tutaj karma i pieniążki 2. Skarbonka na sterylizację kotów z Ostrołęki (prowadzona przez magaaa) - część pieniążków 3. Schronisko w Kruszewie - zebrane "psie rzeczy" Główną atrakcją akcji będzie loteria fantów które sami wykonamy i tu wielka prośba do was. Jeśli macie jakieś talenty i chęci by wykonać dla nas coś ładnego, co można by było sprzedać bylibyśmy bardzo wdzięczni. Można się z takimi rzeczami zgłaszać do mnie :D :eviltong: Quote
esperanza Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 Ciotka beam6 się nie chwali, a takie piękne serwety na bazarek wydziergała: Wszystkie podane ceny SERWETEK to Opcja KUP Teraz (cena nie obejmuje dodatków dekoracyjnych ;-)) Nr 1 Cena 7 złotych Nr 2 Cena 9 zł Nr 3 Cena 9 zł Nr 4 Cena 9 zł Nr 5 Cena 5 zł Zapraszamy na zakupy: http://www.dogomania.pl/threads/197097-Szukasz-prezentu-popatrz-tutaj.-Na-szczepionki-dla-Kruszewiak%C3%B3w-do-10.12-godz.13.00 Quote
beam6 Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Jeszcze dwa bazarki od dzisiaj hulają : coś na głowę http://www.dogomania.pl/threads/197161-Co%C5%9B-na-g%C5%82ow%C4%99-na-szczepionki-dla-Kruszewiak%C3%B3w-do-10.XII-do-godz.-13.00 i resztę : http://www.dogomania.pl/threads/197157-Zimno-opatul-si%C4%99-)-na-szczepionki-dla-Kruszewiak%C3%B3w-do-10.XII-do.-godz.-13.00 Quote
esperanza Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 Zrobiłam bazarek Bazarek z lustrami na tymczasy magaaaa: http://www.dogomania.pl/threads/1973...8#post15840558 Do 10.12. Lustra drewniane o wymiarach 40x80cm. Wszystkie są nowe, zafoliowane, polskiej produkcji. Obowiązuje kup teraz po 75zł za sztukę. W W-wie jest możliwy odbiór osobisty na Bielanach. nr. 1 są 4 sztuki 2. Podnoście proszę wątek. Quote
esperanza Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 Chciałam zaprosić wszystkich naszych sympatyków do zakupu kalendarza "Wybierz Miśka" W tym roku naszym miesiącem jest styczeń 2012- kalendarz obejmuje 14 miesięcy od 1 grudnia 2010. Nasza strona: Link do aukcji jest w moim podpisie. Za zebrane pieniądze kupimy karmę dla schroniska. Quote
esperanza Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 Ale tu pusto :-( Schronisko zasypało. Nie da się dojechać tam samochodem, bo na otwartej przestrzeni tworzą się zaspy na drodze. Adopcje stoją. Szczeniaki rosną i coraz trudniej będzie je socjalizować. Jest jedno dt dla suni spod prysznica, ale nie mamy szansy dotrzeć na razie do schroniska i nie mamy transportu na trasie W-wa- Będzin lub Sosnowiec. Quote
Kika9004 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Nastał już czas zimowy, więc proszę o niezapominanie o naszych braciach mniejszych, a dokładniej ptakach :D Dokarmiajmy ptaki zimą :) Ja już zaczęłam :D Co dzień mam pełno sikorek na balkonie, ale nie udało mi się ich wiele uwiecznić, bo uciekały :D Quote
Recommended Posts