Jump to content
Dogomania

[Bytom]pudelka DOLLY,słodka babcia-znalazła! JUŻ W NOWYM DOMU!!! :)

Recommended Posts

• Replies 521
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A co powiecie na domek w odległej częsci Europy, gdzie musi niestety nam wystarczyć rozmowa adopcyjna?
Mrrr... moze mnie tez ktoś do Włoch zaadoptuje...rrr :evil_lol:

Posted

xmartix napisał(a):
hehe
Bounty :evil_lol::eviltong:

No coooo... ja przecież nic nie mówie :roll:
Ale tak rzeczywiscie co myślicie o takiej adopcji?

• 2 weeks later...
Posted

suczysko siedzi na tabletkach zbijających laktacje, rozerwała 2 legowiska, cała gąbka rozdarta:p już się domyśliłam dlaczego - zaburzenia hormonalne + laktacja + "ścielenie" sobie posłania = ciąża urojona :roll:
jutro ostatnia tabletka i kontrola u wetki
domki chętne były... dom z łodzi, wyglądał jak ideał, babka chciała nawet opłacić drugi zabieg, bała się jedynie czy sunia się u niej zaklimatyzuje, uspokoiłam ją że co do tego nie będzie problemu jeśli do mnie przywykła w ciągu miesiąca a ma dopiero i już zarazem połowe życia za sobą to dlaczego miałaby ich nie pokochać swoim małym serduszkiem :roll: rozmawiałam z tą babką przez telefon prawie pół godziny, wymieniłyśmy się numerami gg... podałam numer konta o który mnie prosiła - nic nie doszło, poinformowałam ją o tym a ona stwierdziła ze przelew wrócił bo brakowało dokładnych danych osobowych, więc posłałam także dane, no i na tym kontakt się urwał... kontakt z super domkiem się urwał, gg milczy, telefon także... przelew nie doszedł do dziś, zero kontaktu :-(
kolejny domek był z Radzionkowa, ucieszyłam sie bo to dosłownie 3 kroki od nas, babka wydawała się być miłą, szukała towarzystwa dla swojego psiaka shi-tzu (czy jak to się tam pisze:oops:) nie przestraszył jej wiek DOLLY, była świadoma wycięcia 2 listwy mlekowej, wszystko także wydawało się być oki, nawet pytała czy trzeba ją strzyc jak jej pupilka, wyraziła zgode na podpisanie umowy adopcyjnej, chciała się umówić na spotkanie zapoznawcze z Dollysią i na tym kontakt także się urwał, pytałam kilkakrotnie czy nadal są nią zainteresowani, nie odpisali choć byli aktualnie na gg... więc ? kij im w... oko, szukamy dalej domku dla małej, byćmoże jutro się już dowiem kiedy będzie mógł być przeprowadzony 2 zbieg, odezwe sie jak będe coś wiedziała, a tymczasem podbijamy wątek w górę

Posted

Aniu Pani z Radzionkowa nie zrezygnowała, tylko tymczasowo musi odpuścić, bo idzie najprawdopodobniej do spzitala, powiedziała, że jak wróci to się odezwie czy Dolly jeszcze szuka domku - osobiście wiecie jak to jest, ja już w takie coś nie wierze...

Zawsze zostaje domek z Włoch, fajny, ale ta odległośc...

• 2 weeks later...
Posted

Kochani ! :Help_2:
mam bardzo trudną sytuację finansową i proszę o wsparcie na wyżywienie suni oraz zakup nowych legowisk które DOLLYsia zniszczyła przez ciąże urojoną - psiaki leżą na podłodze, na prześcieradle :oops:
Mąż od pewnego czasu jest bez pracy mimo intensywnych poszukiwań :niewiem: , ja sama nie jestem w stanie za 450 zł zrobić wszystkich opłat, wyżywić rodzinę i zwierzaki, nie mówiąc już o pokrywaniu kosztów weterynaryjnych na wizyty oraz zabiegi. :lookarou:
W chwili obecnej mam na utrzymaniu (poza rodziną) 2 króliki, kota przed operacją łapki, 3 psiaki (w tym DOLLY przed zabiegiem ) i do 4 psiaka dokładam także z własnej kieszeni choć też miał być na tymczasie płatnym za kosztami wyżywienia (psiak jest przed kastracją a tymczas jest stopniowo pokrywany w kosztach:roll:)
Moja sytuacja nie jest najlepsza, w tym miesiącu nawet nie miałam za co zapłacić za czynsz, łaskawy właściciel posesji zrobił mi mały prezent - odpuścił grudniową płatność, ale za to w styczniu muszę zapłacić za 2 miesiące z góry inaczej nie przedłuży umowy najmu... (umowę mam do końca grudnia), także widzicie, mam nóż na gardle :grab:, jeśli nie spłacę czynszu wyląduje na ulicy z 2 malutkich dzieci i 7 zwierzakami:shake:, nie mogę do tego dopuścić więc bardzo proszę o pomoc :help1:, mam nadzieje że nie będę zmuszona zwierzaki odwieść do schroniska :placz:

Posted

Dzis znow ruszylam ..............i pojawiło sie pytanie o Dolly. Trzeba by ja dostarczyć do Krakowa. Mam nadzieję ,że Pani sie do mnie odezwie. Ania......dziś wyslę Ci parę złotych. Mam mnóstwo książek. Może ktos ma czas aby zrobić allegro dla Morelki?

Posted

ania podaj mi na pw numer konta, nesca przeleje kase, która zebrałyśmy na nasze psy zawsze to pare złotych....przydaloby sie allegro cegiełkowe chyba ze ten kontakt od nesci wypali i bedzie miec domek

Posted

nescca napisał(a):
Dzis znow ruszylam ..............i pojawiło sie pytanie o Dolly. Trzeba by ja dostarczyć do Krakowa. Mam nadzieję ,że Pani sie do mnie odezwie. Ania......dziś wyslę Ci parę złotych. Mam mnóstwo książek. Może ktos ma czas aby zrobić allegro dla Morelki?

niestety nie mam jak pojechać do Krakowa, ale może na wątku transportowym by się coś "podrodze" znalazło :roll:
a tymczasem podnoszę DOLLYsie ! ona już tak długo czeka na swój wymarzony domek... :-( mam nadzieje że czas oczekiwania zostanie jej wynagrodzony najlepszym domem pod słońcem... ;)

Posted

wczoraj wpłynęła wpłata od

PIOTR Ż

LUBLINIEC DLA MORELKI

70,00

czyli jeszcze brakuje 50zł aby wyżywić ją do końca grudnia (nie licząc legowisk:shake: )
DOLLY bardzo dziękuje za pomoc :loveu: i prosi o trzymanie za nią kciuków :thumbs::thumbs::thumbs: umówiłam ją na zabieg wycięcia 2 płata na wtorek (tj. 16.12.08 ) ;)

Posted

jutro na zabieg idzie DOLLY, kciuki potrzebne :mad: poniżej pozwolę sobie wstawić jej dzisiejsze fotki z kąpieli i po ogoleniu pyszczka, tak znów zarosła że zaczęły jej oczka na nowo ropieć musiałam znów ją obciąć naokoło oczu i dookoła mordki bo jedząc lub pijąc zbierała wszystko na brodę :shake:

od tej strony widać ten większy tłuszczak na miednicy, drugi ładnie zmalał :cool3: