Ania z Bytomia Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 za braki w informacjach o DOLLY ( półroczna córa przyczyniła sie do tego ze o mało nie dostałabym zawału, połkneła plastykową zabawke i nie umiała odkrztusić, miałam codzienne akcje na szpital :angryy: ) sunia jutro będzie miała zdejmowane szwy, rana wygląda bardzo ładnie, sunia ma apetyt ale bardzo dużo odpoczywa, chyba czuje że przed nią długa droga do nowego domu :roll: Quote
Ania z Bytomia Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 aha, dodam ze dość ładnie zarosła już po strzyżeniu, ma bardzo bujną, miękką czuprynę jak znajdę więcej czasu to wstawię fotki Quote
sati Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 o matko....współczuje:shake: za to info o Dolly super czekamy w takim razie na fotki;) Quote
BoUnTy Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Czy ktoś jest w stanie wspomóc chociaż troszkę dolly finansowo, przypominam, że od operacji nie ma obiecanego żarełka, kóre miala przywieźć nescca - echo... Dolly zjada racje żywnościowe 2 starszych psiaczków, które już niebawem u nas zagoszczą, a niestety nie mamy z czego dołożyć - zaróno moja jak i Ani sytuacja finansowa jest delikatnie mówiac ninajlepsza, a psa powietrzem się nie żywi, dlatego zwracam się z prośba o pomoc Quote
wiq Posted September 27, 2008 Author Posted September 27, 2008 ja cały czas czekam na jeszcze jedną wpłatę z bazarku.... :] Quote
sati Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 nesca przeleje jutro na jedzenie dla Dolly 50zl - połowę pieniędzy, które dostałyśmy od super ludzi na nasze psy Quote
sati Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 po operacji Dolly byla na plusie wiec nic nie wiedziałyśmy że już kasa sie skonczyla a dalej aktualne ze Dolly jedzie na poczatku października do nowego domku?? Quote
nescca Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Przelewam pieniądze na Morelkę 50 zł i opuszczam wątek. Faktycznie nie mialam jak podjechac do Bytomia z żarciem dla was....toteż wyslalam 46zł...tyle miałam...... Jesli kasy braklo....to wystarczyło powiedziec mi na gg....baunty...rozmawiałyśmy przed wczoraj....dlaczego o tym nie wspomniałaś a szkalujesz mnie na wątku?.... Skoro uważacie ,że jestem taka zła....to już mnie tu nie ma!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
grinajs Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 tak,Dollyśka jedzie do nowego domku w weekend:evil_lol: Quote
BoUnTy Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 [quote name='nescca']Przelewam pieniądze na Morelkę 50 zł i opuszczam wątek. Faktycznie nie mialam jak podjechac do Bytomia z żarciem dla was....toteż wyslalam 46zł...tyle miałam...... Jesli kasy braklo....to wystarczyło powiedziec mi na gg....baunty...rozmawiałyśmy przed wczoraj....dlaczego o tym nie wspomniałaś a szkalujesz mnie na wątku?.... Skoro uważacie ,że jestem taka zła....to już mnie tu nie ma!!!!!!!!!!!!!!!![/QUOTE] Bosz... Nescca, czy to ja jestem przewrażliwona, czy ty? Bo ja już nie wyrabiam - każde moje słowo, to twoim zdaniem jest szkalowani - napisałam, że nie dotarłaś, czy to jest szkalowanie, skoro rzeczywiscie nie dotarłaś? Nie pisałam na gg, bo Ania powiedziała mi wczoraj o całej sytuacji - ja prawie nie ruszam nosa znad ksiażek, dlatego jak miałam wcześniej cokolwiek wiedziec - Ania nie chciała napisac, bo bała się znowu zamieszania, a mamy ostatnio sporo kłopotów i po prostu kolejny tres niewskazany. Skoro jakies pieniążki zostana przelane to po co koleny szum? Ja po prostu poprosiłam o pomoc, bo przyjeżdżają do nas 2 stare psiaczki, a Dolly zjada ich karme - one jeszcze nie mają bytu zapewnionego, a w schronie grozi im morbital... Poza tym nie tylko stali czytelnicy odwiedzają wątek, może znalazlaby się dobra dusza, któraby także pomogła? A co do 46 zł. - rzeczywiscie przelałaś, powiem szczerze, że myśmy już o tej wpłacie zapomniały - niestety to nie nasza wina, że Dollicha jest dośc wybrednym psem... xD Wiesz, dla mnie zawsze było dośc oczywiste, że jak ja wysyłąlam psa do hoteu (a ba! wysyłałam - płaciłam 300 zł. miesięcznie!), to pytałąm się regularnie czy mu czegoś nie brakuje, nie musiałam być ciągle naprowadzana... W koncu tyle osób zagląda, a niky nawet słowem nie wspomniał 'czy Dolly czegoś nie brakuje, czy jest jedzenie, transport itp.' - to też jest jedna z takich rzeczy oczywistych - to nie jest atak na Was.... mrrrr... gdzies wyparowała moja ironia, chyba przemęczona jestem xD Co do domu to jedzie, jedzie - narazie teramin planuje sę na 4,5 PS. Liszka ma się super - zadomowiła sie na poduszce... Quote
sati Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 [quote name='BoUnTy'] PS. Liszka ma się super - zadomowiła sie na poduszce...[/quote] Super wieści :lol: A jak nowa Pani zadowolona z pieska??:):) Quote
BoUnTy Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 [quote name='sati']Super wieści :lol: A jak nowa Pani zadowolona z pieska??:):)[/QUOTE] Taaaak :) Wiecie co? Rozmawiam z Nesccą, nie wygląda to dobrze... Tzn. Ania wiem, że to penwie przeczytasz, przykro mi, ale pamietasz co Ci mówiłam, po badaniach Dolly? Musimy o tym jeszcze raz porozmawiać, bo to jest poważna sprawa, narazie to ja dosatje fory za Ciebie... Coś jest nie tak, i nie tyle ze strony mojej, osób czytajcych itp., ale ze strony dogadania się Ani i Nesccy, tylko gdzie jest 'to cos' - mysle, że to jest tak ważna sprawa, że bez długiego maglowania zaróno z Ania, jak i Nesccą po prostu wszytsko będzie bezcelowe, to bedzie zamiatanie brudów pod dywan, to jest niedpouszczalne - jesli chcemy nadal pomagać, to po prostu tylko jasne sytuacje buduja zdrowe relacje, a narazie jest wiecej niejasnosci, niz sytuacji przejrzystych... :/ Quote
Ania z Bytomia Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 jeśli mi ktoś powie o co chodzi to wyjaśnie sprawe, odzywać sie na wątku nie mam kiedy i prosze nie traktować tego jak chowanie głowy w piach, moja córa niespełna 6 miesięczna połkneła plastykowy przedmiot i sie dusiła tracąc przytomność, mam teraz akcje po szpitalach, nie przespane noce itd, mimo iż mineło już pare dni od tego zdarzenia to nadal nie wydaliła tego przedmiotu, najprawdopodobniej czeka ją endoskopia pod narkozą lub zabieg, więc jeśli macie do mnie jakieś zastrzeżenia prosze mi to powiedzieć wprost a nie kazać sie czegoś domyślać bo poprostu nie mam teraz do tego głowy ani czasu na rozmyślenia, jestem na nogach prawie 24 h na dobe i nie mam ochoty bawić sie w podchody - dziecko jest dla mnie teraz najważniejsze - pewnie dla każdego by było, nie jestem w stanie siedzieć całymi dniami a dogomani rozmyślając o co komu chodzi, także Agnieszko ! daleko do mnie nie masz, jak znajdziesz chwilke a ja nie bede miała znowusz akcji na szpital to wpadnij do mnie ! w koncu od tego jesteśmy wyposażeni w takie coś jak języki, uszy i rozum aby sobie wszystko wyjaśniać bezpośrednio, a niedomówień pewnie nikt nie lubi dlatego jeśli jest taka możliwość najlepiej takie sprawy załatwiać osobiście... już ci nie raz o tym mówiłam, wiesz gdzie mieszkam, adres także znasz - ja nie widze w tym problemu aby sie spotkać i szczerze porozmawiać, jak dla mnie szczera rozmowa to lekarstwo na wszelkie nieporozumienia :roll: ps. nescca także ma mój nr telefonu i nr gg więc nie rozumiem tego dlaczego jeśli jest jakaś sprawa nie jasna nie odezwie sie bezpośrednio do mnie z celem wyjaśnienia tejże sytułacji o której nie mam teraz bladego pojęcia wystarczy napisać, zadzwonić i sprawa będzie jasna, ja nie mam sobie nic do zarzucenia ani nic do ukrycia JEŚLI MACIE JAKIŚ PROBLEM TO PROSZĘ MNIE O TYM POWIADOMIĆ OSOBIŚCIE !!!!! dopuki z córką nie jest dobrze to nie mam jak przebywać na forum tak często jak prędzej ! myślę że zrozumiecie sytułacje i nie potraktujecie tego "jak przychodzi co do czego i pojawiają sie niejasności to Ania chowa głowe w piach" :p dla przypomnienia mój nr gg 2632227 tel 889 330 530 Quote
sati Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Z tego co mi wiadomo nesca nie ma Ania do Ciebie żadnych pretensji tylko do Bounty o czym sama napisała na watku Quote
Ania z Bytomia Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 [quote name='sati']Z tego co mi wiadomo nesca nie ma Ania do Ciebie żadnych pretensji tylko do Bounty o czym sama ją poinformowała i Bounty wie o co chodzi[/quote] więc o jakie niejasności z mojej strony i "zamiatanie brudów pod dywan" chodzi ? ja tego nie wiem, Ty tego nie wiesz.... :roll: więc kto inny może wie ? :cool3: nie podobają mi sie takie sytułacje jak pewnie każdemu, tymbardziej że nadal nie wiem o co chodzi ! :p jeśli ktoś mi coś zarzuca to lubie wiedzieć co :cool1: Quote
sati Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 [quote name='Ania z Bytomia']więc o jakie niejasności z mojej strony i "zamiatanie brudów pod dywan" chodzi ? [/quote] to juz jest chyba radosna twórczość Bounty:D:D bynajmniej ja to tak odbieram:evil_lol::evil_lol: Quote
Ania z Bytomia Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 co do radosnej twórczości to z przyjemnością mogę was poinformować że wygoliłam mordę DOLLYchy :diabloti: czy ktoś zna się na strzyżeniu pudli aby mnie dalej pokierować ? :razz: teraz przynajmiej jak się napije wody to nie bedzie wyglądała jak mop świeżo wyciągnięty z wiadra :evil_lol: wygoliłam jej też trochę nad oczami bo kudełki jej do oczu nachodziły i zaczęły łzawić :shake: teraz ma pychol wystrzyżony i bujną czupryne na głowie, żeby nie była aż taka bujna zakładam jej frotke i chodzi w kucyku :loveu: tak długo dopuki frotki nie zdejmie :diabloti: Quote
sati Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 a będą jakieś zdjęcia tego kucyka???:cool3: Quote
Ania z Bytomia Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 jeśli sobie zasłużycie... :eviltong: i powiecie jak mam obciąć reszte :oops: nie chce żeby wyglądała jak szczur kanałowy w deszczu :evil_lol: jeszcze nigdy nie ciełam maszynką ani nożyczkami pudla :p więc proszę się nie śmiać :ekmm::eek2: Quote
sati Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 no właśnie przydałoby sie ten watek rozweselić, także czekamy na fotki:evil_lol: Quote
Ania z Bytomia Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 fotki będą jutro napewno, teraz już nie dam rady porobić, wrzucić na kompa, pomniejszyć, załadować na serwer, wkleić w wątek... Quote
nescca Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Nie chcę być złośliwa...ale chyba sobie zasłużyłśmy.... przelałam juz kasę! Quote
Ania z Bytomia Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 sorki kobietki ale foty będą jutro:oops:, musze zrobić formata, wszystko tnie mi sie jak cholera :angryy: a 10 fotek wgrywa się na serwer już ponad 2 ,5 h :diabloti: jak tylko coś dotrze na serwer to zaraz wrzucę na wątek :roll: jutro zrobie też skrupulatne rozliczenie - wyżywienie DOLLY jest już w całości opłacone, reszte pieniążków na papu przesłała grinajs z co DOLLY jest bardzo wdzięczna, ale tak jak mówie jutro zrobie dokładne rozliczenie z całego tymczasu, zabiegów itd kto, kiedy i ile wpłacił, oraz na co pieniążki zostały przeznaczone także rozliczenie będzie juz w pełni zamknięte co do wypłat na sunie pozostanie tylko transport do nowego domu wstępnie zaplanowany na 05.10.08 (jeszcze do dokładnego obgadania z przyszłą właścicielką suni) 04.10.08 raczej odpada bo musiałabym jechać sama z synem i psem pociągiem, mąż najprawdopodobniej bedzie w pracy a nie wybiore sie w taką podróż z 2 istotami wymagającymi opieki, liczę na zrozumienie sutułacji oraz cierpliwość Quote
Ania z Bytomia Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 wpłaty są "imieniami" dlatego ze brałam rozliczenie co do złotówki bezpośrednio z danych internetowych konta rozliczenie zrobiłam przed chwilką także jest jak najbardziej aktualne tylko bez uwzględnienia obecnej sumy na jej "skarpecie" ale to łatwo można samemu wyliczyć :cool1: [B]wpłaty !!![/B] 2008-09-02 WIKTORIA B [B]23,00 zł[/B] 2008-09-04 MARTA EWA M [B]100,00 zł[/B] 2008-09-05 JOANNA S [B]30,00 zł[/B] 2008-09-13 WIKTORIA B [B]25,00 zł[/B] 2008-09-15 MAŁGORZATA T [B]90,00 zł[/B] 2008-09-16 PIOTR Ż [B]46,96 zł[/B] 2008-09-19 GRINAJS [B]wpłata dobrowolna[/B] (80zł) 2008-09-29 PIOTR Ż [B]50,00 zł[/B] ---------------------------------------------------------- [B]WPŁAT RAZEM : [COLOR=Red]444,96[/COLOR][/B][COLOR=Red] [B]zł[/B][/COLOR] [B]wypłaty !!![/B] [B]- 35 zł[/B]. - USG [B]- 37 zł[/B]. - badanie krwii [B]- 10 zł[/B]. - tabletki na odrobaczanie (PARATEX x2) [B]- 6 zł[/B]. - odpchlenie [B]- 50 zł.[/B] - RTG [B]- 20 zł[/B]. - wyżywienie [B]- 250 zł[/B]. - zabieg Dolly + EKG [B]- 20 zł[/B]. - kubraczek pooperacyjny [B]- 2,20zł[/B]. - rywanol (do przemywania i dezynfekowania rany) [B]- 9,03zł[/B] .- no-spa [B]- 3 zł[/B]. - podpaski bella 20szt. [B]- 14 zł[/B]. - gazy do przemywania rany (12 paczuszek za 14 zł, kupowane 2 razy po 6 paczuszek) ----------------------------------------------------------- [B]WYPŁAT RAZEM : [COLOR=Red]456,23 zł[/COLOR][/B] w tym nieuwzględnione wyżywienie 12 dniowe (od 08.09.08 - tj. poniedziałek w który nescca obiecała "coś" podrzucić do 19.09.08 / 12 dni- 19tego wpłaciła GRINAJS) [B][COLOR=Red]- 48 zł[/COLOR][/B] (4zł doba - liczone tak jak u drugiej suni która jest u mnie na tymczasie - 2 sunia jest taka sama wielkościowo i wiekowo względem DOLLY) Quote
Recommended Posts