Jump to content
Dogomania

[Bytom]pudelka DOLLY,słodka babcia-znalazła! JUŻ W NOWYM DOMU!!! :)

Recommended Posts

• Replies 521
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ania z Bytomia']a więc tak... jest szansa na to że DOLLY w sobote bedzie już w nowym domku, ale nie wiem czy transport wypali, 12 h jazdy to sporo na 1 kierowce :roll:[/QUOTE]

No chyba, że macie na oku jakiegoś zapasowego kierowcę, który mógłby poświecic jeden dzień i po 6 godzinach zmienić poprzednika? :) Bezpieczeństwo przede wszystkim, w koncu nie chcemy się pozabijać ;)

Posted

[quote name='wiq']zmiennik byłby super, ale jak się rozsądnie rozłoży siły to i 12 można jechać ;)

3mam kciuki![/QUOTE]

3majta, 3majta! Komibunujemy jak konie pod górkę, ale myslę, ze jutro bedziemy już wiedzieć co i jak! ;) Teraz tylko kciuki - ja idę spać, a Ania nadal załatwia - zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Posted

czuje sie dość dobrze, apetyt ma, krwiaczek zaczyna sie wchłaniać, czerwona rana zaróżowiała sie, niestety suka musi chodzić z podpaską w kubraku - jest mokry miedzy innymi przez to że go wylizuje :diabloti: przyłapałam ją na gorącym uczynku :mad: ranka musi byc przemywana rivanolem i dzisiaj wetka zaleciła mi dodatkowo podawać jej no-spe 2x dziennie po pół tabletki, musi jeść teraz miękkie papu, ryż ją za bardzo zatwardza i koopy nie umie zrobić, musi dostawac takie papu żeby nie miała zatwardzeń bo inaczej podwiązki mogą pójść (miałam już taki przypadek z nocną akcją na brynów i przetaczaniem krwi... ) trzeba teraz bardzo na nią uważać... :roll:

Posted

Wiesz co, ja nie wiem czy to chodzi o te wpłaty, ale tutaj aktualizowałam rozliczenie 15.08 i tak się ono miało:

[B][COLOR="MediumTurquoise"]DOLLY[/COLOR][/B]

[B]Wpłaty:[/B]
- 50 zł. - od wiq (2008-08-26)
- 42,80 - wiq (2008-08-29)
- 50 zł. - od Joanny M.
- 23,00 - od wiq (2008-09-02)
- 100 zł. - od MARTY EWY M. z Wrocłwia (2008-09-04)
- 30 zł. - od Joanny S. z Poznania (2008-09-05)
- 25 zł. - wiq (2008-09-13)
- 90 zł. - od sati (2008-09-15)

[B]Wypłaty:[/B]
- 35 zł. - USG
- 37 zł. - badanie krwii
- 10 zł. - tabletki na odrobaczanie (PARATEX x2)
- 6 zł. - odpchlenie
- 50 zł. - RTG
- 20 zł. - wyżywienie
- 250 zł. - zabieg Dolly + EKG
- 20 zł. - kubraczek pooperacyjny

[COLOR="Red"][B]SALDO KOŃCOWE: [/B]-17,20 (zapożyczone od prywatnej osoby)[/COLOR]

Posted

W niedzielę jade z Krakowa do Poznania przez Łódź.
Być może będę miała kotka w kontenerku.
Jeżeli chciałybyście z takiego transportu skorzystać dajcie znać

potwierdzić termin będę mogła na 100% jutro

Posted

[quote name='Yorija']W niedzielę jade z Krakowa do Poznania przez Łódź.
Być może będę miała kotka w kontenerku.
Jeżeli chciałybyście z takiego transportu skorzystać dajcie znać

potwierdzić termin będę mogła na 100% jutro[/QUOTE]

Tylko, że my jesteśmy z Bytomia...hmmm... to by tzeba było Dolly transportować jeszcze do Krakowa?
Ile by wynosiły koszty transportu ewentualnego do Łodzi?

Posted

[quote name='BoUnTy']Tylko, że my jesteśmy z Bytomia...hmmm... to by tzeba było Dolly transportować jeszcze do Krakowa?
Ile by wynosiły koszty transportu ewentualnego do Łodzi?[/quote]

Nie do Krakowa :-) Ja dojadę do Katowic i tam skręcam na Częstochowę
gdyby się tam dało ją podrzucić - ustalić jakiś punkt
a koszty transportu dla Was żadne
i tak tam jadę więc jeżeli mogę pomóc to to jest moja "zapłata"

Posted

[quote name='Serwer64']Miło że sunia już po zabiegu :) Na dodatek nowy dom już tak blisko :)
Pozdrawiam (gentelman z pod parku grota) Ania będzie wiedzieć ;)[/QUOTE]

Gentelman się wypowiedział, miło ;) A i nie tylko ania wie, w końcu co duet to duet xD

Posted

[quote name='Yorija']Nie do Krakowa :-) Ja dojadę do Katowic i tam skręcam na Częstochowę
gdyby się tam dało ją podrzucić - ustalić jakiś punkt
a koszty transportu dla Was żadne
i tak tam jadę więc jeżeli mogę pomóc to to jest moja "zapłata"[/quote]
niestety transport w najbliższym czasie nie bedzie możliwy, rana zrobiła sie blado różowa ale za zaczeła sie "ślimaczyć" byłam z nią jak codzień u wetki - powiedziała ze
"to normalne i często po takich zabiegach lubi sie wdawać martwica, odpada kawałek skóry i robi sie dziurka która z czasem sama sie zarasta" bleee :roll: ohydne to... mam nadzieje że ją to ominie :roll:
zakupiłam jej :
rywanol : 2,20zł (do przemywania i dezynfekowania rany )
no-spa : 9,03zł (na wzdęcia bo nie może teraz jeść ryżu - za bardzo ją zatwrdza )
podpaski bella 20szt. - 3 zł (bo notorycznie lize kubrak, aż ocieka sliną :diabloti:)
musze jej dokupić gaziki wyjałowione do mycia rany bo mi sie juz skończyły, rane ma przemywaną 3 razy dziennie plus raz u weta, chodze z nią codziennie, dziś znów dostała zastrzyk z antybiotykiem

Posted

[quote name='nescca']Anka...czy dostałas przelewy?[/quote]
teraz zerknełam na konto, doszła 1 wpłata
2008-09-16
PIOTR Ż. [...]
42-700 LUBLINIEC
DLA MORELKI
KWOTA 46,96

nie mam pojęcia od kogo to, ale w imieniu suni bardzo dziękuje ;)

Posted

Aniu, słońce - ja jutro to wszytsko zaaktualizuje w rozliczeniu, dzisiaj już nie dam rady - cały dzien nad ksiązkami ślęcze, ledwo wyrabiam :oops:
Ale jutro napewno to zrobie, a co do transportu no to pomyślimy, przynajmniej jest troszkę czasu, żeby wykombinowac kaskę na transport - teraz może z naszych bazarków coś wpadnie...

Posted

Zaaktualizowałam rozliczenie tak jako obiecałam

[B][COLOR="MediumTurquoise"]DOLLY[/COLOR][/B]

[B]Wpłaty:[/B]
- 50 zł. - od wiq (2008-08-26)
- 42,80 - wiq (2008-08-29)
- 50 zł. - od Joanny M.
- 23,00 - od wiq (2008-09-02)
- 100 zł. - od MARTY EWY M. z Wrocłwia (2008-09-04)
- 30 zł. - od Joanny S. z Poznania (2008-09-05)
- 25 zł. - wiq (2008-09-13)
- 90 zł. - od sati (2008-09-15)
- 46,96 - od Kamili S. (2008-09-16)

[B]Wypłaty:[/B]
- 35 zł. - USG
- 37 zł. - badanie krwii
- 10 zł. - tabletki na odrobaczanie (PARATEX x2)
- 6 zł. - odpchlenie
- 50 zł. - RTG
- 20 zł. - wyżywienie
- 250 zł. - zabieg Dolly + EKG
- 20 zł. - kubraczek pooperacyjny
- 2,20zł. - rywanol (do przemywania i dezynfekowania rany)
- 9,03zł .- no-spa
- 3 zł. - podpaski bella 20szt.

[B]SALDO KOŃCOWE: [/B]21,53

Czyli już Dolly jest na +, to dobrze :) Szkoda tylko, ze teraz nie mamy dla niej transportu, bo po tym jak zostanie musimy szukac transportu od nowa - ale znajdziemy, znajdziemy! ;)
Koszt transportu to bedzie tak mniej wiecej 200 zł. - ja tam się na autach nie znam, ale przy podobnych trasie osobówką płaciłam własnie w tych granicach - to jeszcze nie tak źle, damy radę, prawda? :)
Chyba to już wszytsko, co chciałam napisać...