Jump to content
Dogomania

[Bytom]pudelka DOLLY,słodka babcia-znalazła! JUŻ W NOWYM DOMU!!! :)

Recommended Posts

• Replies 521
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

już jestem, trochę mi się sprawy pokomplikowały i do tego nie miałam ostatnio internetu dlatego się nie odzywałam :oops:
Dollysia źle zniosła zabieg, przedłużył się aż o 40 minut, suńcia przez 2,5 godziny po zabiegu nawet głowy nie podnosiła, przez dobę po zabiegu nie zmieniała pozycji w której leżała,tylne łapki miała sztywne jakby wsadzone w gips (to pewnie skutek uboczny na anatropine) robiła siku pod siebie - dopiero po dobie wstała powierciła sie troche i zmieniła pozycje :shake: dobrze że zawalona kolejnym dniem wziełam jej zastrzyk p/w bólowy do domu, wędrówka do weta w takim stanie byłąby niewskazana... :-( na następny dzień po zabiegu, popołudniu wyszłam z nią na chwilke na dwór zrobić małe siku. Teraz DOLLY dochodzi do siebie, znów mamy małe problemy ze szwami :roll: jak była w kubraczku wylizywała go i gryzła w miejscu gdzie była szyta (w efekcie pożarła 2 kubraki :diabloti: ), przez to miała podrażnioną skóre więc przy okazji wizyty u weta na antybiotyk zakupiłam małej kołnierz (20 zł) aby nie miała styczności z raną, obecnie chodzi bez kubraka w samym kołnierzu i wietrzy poszyty brzuszek. Szwy będziemy zdejmowali najprawdopodobniej 30 grudnia jak wszystko będzie wporządku

ps. RIVER zaraz wyśle Ci PW :Rose:

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Dollysia jest już w nowym domku w Gorzowie Wielkopolskim, za towarzyszkę ma także sunie pudliczkę i także z ulicy ;) z tego co wiem to narazie klimatyzuje się dobrze, jedynie sunie są o siebie bardzo zazdrosne :evil_lol:
jak tylko znajdę więcej czasu zrobię jej ostateczne rozliczenie, można już zmienić tytuł wątku i przenieść do działu "już w nowym domu" :multi:

Posted

bardzo się cieszę, że transport w końcu wypalił i można zamknąć tę sprawę ;):multi::multi:

niech jej się dobrze żyje!:multi::multi:

no i czekam na rozliczenie, a konkretnie na wiadomość, czy wpłynęło na nią 15 zł z bazarku:cool3:

Posted

Porcja świerzuteńkich (przd chwilka dostalam, nawet Ania jeszcze nie widziała) foteczek Dolly z nową rodziną :)

Musze sie pochwalić! W tym miesiacu przyczyniłam się do 2 udanych adopcji bezposrednio i jednej pośrednio (podałam mi niepotrzebny - nie miałam odpowiedniego kandydata, kontakt i pewna sunia dzięki temu jedzie do domku)! oby tak dalej :lol:

Posted

wiq napisał(a):
Dolly wreszcie na właściwym miejscu!:multi:

Wynik dobry, ale może być lepszy...:evil_lol:

:cool3: Mam nadzieję, że wykreczesz i lepszy będzie ;P Niech dobra passa sprzyja dalej, bo jeszcze paru podopiecznych szuka domków!

• 1 month later...
  • 3 months later...
Posted

wiq napisał(a):
na wątku duetowym była ostatnio relacja z domu Dolly - miło czytać, jak psina trafiła.. :)

Mozesz podac ten watek. ja szukalam Morelki przez ostatnie prawie 2 miesiace ale ciotki pomogly ja znalesc. Super, ze ma ciepkly domek.

• 1 month later...
Posted

Pamietacie jeszcze Dolly? ;]

Własnie przed chwilką odebrałąm pocztę z jej zdjeciem, uwierzycie, ze to babulinka? Masa miłosci działa cuda!