Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niedawno wróciłam ze spaceru z niespodzianką w postaci małego kociaka. Siedział w trawie przy torach kolejowych i strasznie płakał. To zapewne dzikie kocię bo bało się ręki ( miałam problem z jego złapaniem ). Ma brudne uszka i czuć z pod skóry każdą kostkę. Dostał trochę mleka i teraz siedzi w transporterku i odpoczywa. Jeszcze nie sprawdzałam czy to kot czy kotka, zresztą u takiego maluszka słabo widać :oops:

To naprawdę kruszynka jeszcze, może mieć jakieś hmm 4-5 tygodni (?)
Jak kicia odpocznie, uspokoi się to będzie więcej zdjęć i informacji.
Szukamy dobrego domku i to szybko

Posted

4-5 tygodni to nie, raczej z 7 ;-). Ugotuj mu trochę kurczaka czy inne mięso,posiekaj, wymieszaj z dobrze ugotowanym (a nawet rozgotowanym) ryżem, albo najlepiej z płatkami ryżowymi - mleko może wywołać biegunkę, więc lepiej go unikać.

Posted

Oj syczy syczy i nawet psu się już za wścibstwo oberwało ;)
Na rękę syczy ale wzięta na ręce uspokaja się po chwili i grzecznie siedzi/zasypia. Mówię wzięta bo jak na moje oko to jest koteczka a imię dostała w razie draki w stylu unisex - Maru .
Właśnie kurczaczek z ryżem się gotuje dla całej mojej gromady ;)

Dea, info i zdjęcia poślę po wizycie u weta
PS. Oczyściłam jej uszy - o dziwo poszło bez najmniejszych problemów i bez protestów.

Posted

No :cool1: Zablokowałam wszystkie dziury w kuchni i skończyło się siedzenie pod kredensem :diabloti: Teraz ma za ewentualną kryjówkę pudełko po dvd ;)

Posted

Dostaniesz ;)
Właśnie jesteśmy po wizycie u weta - Maru to kotka ocenił ją na 5 tygodni, za 3-4 tygodnie do szczepienia. Pierwsze odrobaczenie dostała jeszcze 2 co dwa tygodnie. Poza tym jest zdrowa radosna, przytulaśna i gotowa do adopcji :loveu: