Herspri Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 Niedawno wróciłam ze spaceru z niespodzianką w postaci małego kociaka. Siedział w trawie przy torach kolejowych i strasznie płakał. To zapewne dzikie kocię bo bało się ręki ( miałam problem z jego złapaniem ). Ma brudne uszka i czuć z pod skóry każdą kostkę. Dostał trochę mleka i teraz siedzi w transporterku i odpoczywa. Jeszcze nie sprawdzałam czy to kot czy kotka, zresztą u takiego maluszka słabo widać :oops: To naprawdę kruszynka jeszcze, może mieć jakieś hmm 4-5 tygodni (?) Jak kicia odpocznie, uspokoi się to będzie więcej zdjęć i informacji. Szukamy dobrego domku i to szybko Quote
Dea Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 Herspri jak już będziesz wiedziała o nim więcej prześlij mi info i fotki na maila, zamieszczę go na stronie schroniska. Quote
MonikaP Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 4-5 tygodni to nie, raczej z 7 ;-). Ugotuj mu trochę kurczaka czy inne mięso,posiekaj, wymieszaj z dobrze ugotowanym (a nawet rozgotowanym) ryżem, albo najlepiej z płatkami ryżowymi - mleko może wywołać biegunkę, więc lepiej go unikać. Quote
Agnie Koty Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 Ale fajny wypłoszek! Dzikusy strasznie syczą na początku, :evil_lol: Quote
Herspri Posted August 3, 2008 Author Posted August 3, 2008 Oj syczy syczy i nawet psu się już za wścibstwo oberwało ;) Na rękę syczy ale wzięta na ręce uspokaja się po chwili i grzecznie siedzi/zasypia. Mówię wzięta bo jak na moje oko to jest koteczka a imię dostała w razie draki w stylu unisex - Maru . Właśnie kurczaczek z ryżem się gotuje dla całej mojej gromady ;) Dea, info i zdjęcia poślę po wizycie u weta PS. Oczyściłam jej uszy - o dziwo poszło bez najmniejszych problemów i bez protestów. Quote
Herspri Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 jutro, aktualnie nawiała pod łóżko :roll: Quote
Herspri Posted August 5, 2008 Author Posted August 5, 2008 nie, przeniosła się pod kredens i przesiedziała tam całą noc ;) Teraz leży sobie u mnie na kolanach, nawet trochę się pobawiłyśmy sznureczkiem ;) Quote
Herspri Posted August 5, 2008 Author Posted August 5, 2008 No :cool1: Zablokowałam wszystkie dziury w kuchni i skończyło się siedzenie pod kredensem :diabloti: Teraz ma za ewentualną kryjówkę pudełko po dvd ;) Quote
Dea Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 to jak już jej zablokujesz wszystkie możliwe dziury i kryjówki pamiętaj o fotkach:p Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 I co? wiadomo co to za osobnik? ona czy on? Quote
Herspri Posted August 6, 2008 Author Posted August 6, 2008 na moje oko to kotka, do weterynarza jeszcze nie doszliśmy :oops: Fotki będą niedługo Quote
Herspri Posted August 7, 2008 Author Posted August 7, 2008 Maru samodzielnie nauczyła się załatwiać do kuwetki, nie ma z nią najmniejszych problemów :cool3: Quote
Dea Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Piękne to drugie zdjęcie, artystyczne!!! Dostanę fotki na maila?:cool3: Quote
Herspri Posted August 8, 2008 Author Posted August 8, 2008 Dostaniesz ;) Właśnie jesteśmy po wizycie u weta - Maru to kotka ocenił ją na 5 tygodni, za 3-4 tygodnie do szczepienia. Pierwsze odrobaczenie dostała jeszcze 2 co dwa tygodnie. Poza tym jest zdrowa radosna, przytulaśna i gotowa do adopcji :loveu: Quote
Herspri Posted August 8, 2008 Author Posted August 8, 2008 Dea, nie ma mnie teraz w domu i kilka dni nie będzie więc możesz wziąć zdjęcia z wątku i wstawić na stronę schroniska. Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 Ale ma sie cudownie u ciebie!!! Quote
Recommended Posts