paros Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 gallegro napisał(a):Nie zaszkodzi... Jeśli pan będzie się burzyć, że np. "stracił czas, czy spalił paliwo", to niech spada na szczaw. Jeśli zaś zobaczycie, że faktycznie żal mu suni, podejmiecie ostateczną decyzję. Co nagle to po diable... szczególnie, jeśli ma się choć cień wątpliwości... Ale trzeba ją zabrać z ulicy :-( a gdzie jest ten tymczas? :cool3:
MaJa 75 Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 wanda szostek napisał(a):Jeżeli sytuacja jest podbramkowa to mogę wziąć ją na DT Nie wiem, czy ta propozycja jest ciągle aktualna. Trzeba zadzwonić do Wandy Szostek. O ile się nie mylę podała też wcześniej swój nr telefonu. DT jest chyba w Siedlcach
gallegro Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 MaJa 75 napisał(a):Nie wiem, czy ta propozycja jest ciągle aktualna. Trzeba zadzwonić do Wandy Szostek. O ile się nie mylę podała też wcześniej swój nr telefonu. DT jest chyba w Siedlcach Wandzia przebywa na swojej działce położonej 20 km od Siedlec i tylko tam ma możliwość zaopiekowania się jakimkolwiek psiakiem. Nie dalej jak wczoraj rozmawiałem z nią osobiście i wstępnie uzgodniliśmy, że w razie potrzeby przyjmie innego psiaka ze schronu. Tak jak wspomniałem, jest to ostateczność i nie jest pewne, czy psiak kiedykolwiek do niej dotrze (mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby). Wszystko się wyjaśni na przestrzeni ok. tygodnia. Faktem jest, że z Wandzią znam się osobiście, ale w tego typu sytuacjach nie uznaję kumoterstwa, dlatego podczas rozmowy tel. (na PW służę ew. numerem), proszę zaznaczyć, ze ma pełną dowolność w wyborze tymczasowicza. W razie czego Ania-tygrysiczka może przetransportować psiaka do mnie, skąd wspólnie zawieźlibyśmy go do Wandzi.
paros Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Do Wandy to trochę daleko a sunia ma szansę w krótkim czasie znaleźć domek. Dlatego pilnie potrzebny tymczas bliżej :cool3:
Cekinka13* Posted July 23, 2008 Author Posted July 23, 2008 Sunia jest już bezpieczna! DT dał jej pan mieszkający na tej samej ulicy, co błąkała się Saba. Niestety pan wyjeżdża w sobotę, więc Saba znowu musiałaby trafić na ulicę! :shake: Do tego czasu koniecznie musimy znaleźć jej inny DT!!! Państwo się jeszcze nie odezwali... :roll: Ja do nich dzwonić nie będę, jeśli im zależy, to sami zadzwonią. Gallegro, dziękuję za allegro!!! :loveu:
paros Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Cekinka13* napisał(a):Sunia jest już bezpieczna! DT dał jej pan mieszkający na tej samej ulicy, co błąkała się Saba. Niestety pan wyjeżdża w sobotę, więc Saba znowu musiałaby trafić na ulicę! :shake: Do tego czasu koniecznie musimy znaleźć jej inny DT!!! Państwo się jeszcze nie odezwali... :roll: Ja do nich dzwonić nie będę, jeśli im zależy, to sami zadzwonią. Gallegro, dziękuję za allegro!!! :loveu: Gallegro jak zrobisz allegro to podaj link to skorzystam z tekściku i zrobię ogłoszenia w necie ;) SZUKAMY TYMCZASU OD SOBOTY!! Mam nadzieje, że sunia znajdzie do soboty domek i nie będzie potrzebny :roll:
Cekinka13* Posted July 23, 2008 Author Posted July 23, 2008 Ciociu Paros, jesteś niezawodna!!! :loveu: Dziękuję!!! :loveu:
gallegro Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 paros napisał(a):Do Wandy to trochę daleko a sunia ma szansę w krótkim czasie znaleźć domek. Dlatego pilnie potrzebny tymczas bliżej :cool3: Parosku, o to już niech Ciebie głowa nie boli ;) Ania śmiga po tej trasie w te i nazad, od poniedziałku do czwartku, więc no problem. Pewnie, że byłoby najlepiej, żeby sunia nie musiała poznać Wandzi (nie żeby była jędza :roll: ), ani mój tymczasowicz, ani żaden inny psiak... ale jeśli zajdzie taka potrzeba, transport macie zapewniony "door to door", z tym, że pierwsze door dotyczą pociągu :lol:
Cekinka13* Posted July 23, 2008 Author Posted July 23, 2008 Pociąg, eh... Potrzebny kaganiec, smycz, obroża... ja miałam tego dużo, ale oddałam innym psom w potrzebie... No i potrzebna jeszcze książeczka zdrowia jakiejś suczki z aktualnym szczepieniem przeciwko wściekliźnie i bez zdjęcia :lol:
Cekinka13* Posted July 23, 2008 Author Posted July 23, 2008 Isadorko dziękuję, bannerki jak zawsze przepiękne!!! :loveu: :loveu: :loveu:
Cekinka13* Posted July 23, 2008 Author Posted July 23, 2008 Saba powinna już jutro trafić do DT! Przecież p. Ania jeździ trasą do czwartku! Saba już w sobotę znowu trafi na ulicę! Gallegro! Czy p. Ani może już jutro przyjechać po sunię? Jeśli tak, to podaj jej proszę jej mój nr. tel. 692696087 Problem jest jeszcze z pociągiem :shake::shake::shake:
gallegro Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Cekinka13* napisał(a):Saba powinna już jutro trafić do DT! Przecież p. Ania jeździ trasą do czwartku! Saba już w sobotę znowu trafi na ulicę! Gallegro! Czy p. Ani może już jutro przyjechać po sunię? Jeśli tak, to podaj jej proszę jej mój nr. tel. 692696087 Problem jest jeszcze z pociągiem :shake::shake::shake: Najpierw uzgodnijcie to z Wandzią. Przecież nie możemy jej zawieźć psiaka bez uprzedzenia. Tel. do Ani mogę podać na PW. Pociąg to nie problem. Kaganiec jest, obroża i smycz również. Gorzej z książeczką zdrowia i szczepieniem. Może macie coś od jakiejkolwiek suni?
Cekinka13* Posted July 24, 2008 Author Posted July 24, 2008 gallegro, kiedy Ania wyjeżdża? Podaj mi proszę jej nr. na priva. Doda, domek nie się odezywał :shake: :roll:
zwierzus Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Ja mam książeczkę :eviltong:. Cekinka masz mój telefon. Ania też ma :eviltong:
gallegro Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Kilka dni temu Ania zgubiła swój tel. i ma zastępczy, którego numeru możesz nie znać (nie mam pewności). Za chwilę na PW wyślę Wam jej aktualny numer. Niestety, na dziś już nie da się zorganizować kagańca, obroży i smyczy. Wczoraj było już późno, a nawet teraz nie wiemy, czy DT u Wandzi jest aktualny. Proszę o potwierdzenie, czy to pewne, ponieważ nie chcę jej stawiać przed faktem dokonanym. Przecież może jej nawet nie być na działce. Pociąg relacji Warszawa Zach. - Siedlce planowo jest w Halinowie o 16:20. Musielibyście umówić się z Anią, w którym miejscu składu będzie na Was czekać. Najlepiej przy przedziale służbowym, na końcu pociągu. Przypominaj jednak, że najpierw musicie uzgodnić to z Wandzią. Obiecane Allegro zrobię dopiero teraz... przepraszam, wczoraj nie dałem rady :roll:
Cekinka13* Posted July 24, 2008 Author Posted July 24, 2008 Już się skontaktowałyśmy, jeżeli DT u Wandy jest wolny, to Ania zawiezie tam Sabę w niedzielę wieczorem. Ja mam skombinować obrożę i smycz, kaganiec i książęczkę zdrowia ze szczepieniem ma Ania. Gallegro, dzięki wielkie za nr. do Ani! Masz może jeszcze nr. do Wandy?
gallegro Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Tel. Wandzi 692677335 Sama Wandzia podała go na drugiej stronie wątku (wpis 22) :razz:
gallegro Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Allegro suni: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=406316622 >Parosku, do dzieła!!! Jeśli przy okazji uznasz, że da się wykorzystać choć fragment opisu, czyń swoją powinność ;)
Cekinka13* Posted July 24, 2008 Author Posted July 24, 2008 Gallegro, dzięki za nr. oraz przepiękne allegro!!! :loveu: :Rose:
paros Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 [quote name='gallegro']Allegro suni: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=406316622 >Parosku, do dzieła!!! Jeśli przy okazji uznasz, że da się wykorzystać choć fragment opisu, czyń swoją powinność ;) Gallegro, usuń z opisu nazwę miejscowości bo pseudohodowca podjedzie i ją zabierze :-( I mam taką propozycję ;) aby jako miniaturkę dać sunię śpiącą w trawie i w tytule napisać "młodziutka w typie owczarka niemieckiego śpi w krzakach" taki tytuł i fotka bardziej zwraca uwagę :roll:
gallegro Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Ad 1. Nazwa miejscowości usunięta... sam się nad tym zastanawiałem ;) Ad 2. Będę się upierać przy aktualnej miniaturce :razz: Miałem tak zrobić jak sugerujesz, ale ta fotka nie zdaje egzaminu jako miniaturka... praktycznie nic na niej nie widać. Według mnie lepiej kiedy na miniaturce widać dokładnie postać psa, tym bardziej, że sunia wygląda okazale. Allegrowicz nie będzie się wpatrywać w nic nie mówiący prostokącik, kiedy po sąsiedzku będą widniały dwie miniaturki z wyraźnie widocznymi, "wypasionymi" psiakami. Co do tytułu... owszem, mogę go zmienić, ale i w tej kwestii obowiązują dwie szkoły... Jedna z nich mówi o tym, żeby za wszelką cenę nie robić z psiaka "kaleki". Tytuły w rodzaju "nikt jej nie chce", "stara i brzydka", "bez szans" czy "dwukrotnie zwrócona z adopcji", powodują tylko zmniejszenie zainteresowania wśród oglądających. Ktoś zapyta... a ludzie o wielkich sercach...? Tak, tylko, że ci ludzie mają już po kilka ogonów, dlatego mogą co najwyżej wysłać maila, w którym napiszą cyt. "Jestem pełna podziwu... Nie mogę adoptować tego biednego psiaka, ale myślami jestem z nim..." Takich maili dostaję całą masę... Przepraszam za ten przydługi wywód... ale może zawarte w nim "mądrości" przydadzą się komuś na przyszłość.
paros Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Tekścik na allegro jest piękny:-( i wykorzystam w ogłoszeniach suni
Recommended Posts