Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sluchajcie!wyslalam maila do kolezanki wczoraj a dzis ona do mnie oddzwania znad morza ze chyba wezmie Lolka:multi::multi::multi:wiedzialam ze jej sie spodoba :diabloti:jednak troche sie obawiam ze moze on byc dla niej za duzy(chciala malutkiego psa)
Albiemu napisz mi prosze ile on ma wzrostu

• Replies 863
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Panca, Loluś nie jest duży, nie jest nawet średni. Jest jeszcze mniejszy od Bolka. Troszkę ponad pół łydki na wysokość... :)

kiedy będziemy wiedzieć na 100% ? :errrr:

Posted

w czwartek mamy z Marta (potencjalna wlasciecielka) zdjecia i na planie ja urobie:evil_lol:ale jak dzis z nia rozmawialam to na 90% bede miala kolejnego schroniskowego sasiada:lol:Lolka
a jak wygladalaby sprawa transportu?ile jest od Was kilkometrow do Warszawy?

Posted

albiemu nos nie zawodzi jak widać :) ... ja sie jeszcze nie ciesze ale kciuki trzymam mocno!

Dzwoniłam do Pani od Bolka ale nie odbiera, jak sie odezwie dam znać jak mineła pierwsza noc w nowym domu.

Posted

słuchaj ja mam 170 i nie sięga mi do kolan, troszkę poniżej. Nie jest psiakiem duzym, ale kudłatym i to dodaje mu wizualnie masy. Musisz uprzedzić koleżanke, że Lolek jest psiakiem bojaźliwym. Dowodził mu Bolek i poprzez niego zawsze nabierał odwagi. Jedno już wiem, ocenianie psiaka w warunkach schroniskowych jest mega trudne. Balam sie jak Bolek zniesie podroż a siedział szcześliwy jak trusia ...

Lolkowi szansę dać warto, ale możliwe że będzie potrzebowal czasu aby zaufać. To taki mały bojaźliwiec, ktory szuka dziury jak się boi. Trzeba mu będzie taka bezpieczną "dziurę" prawdopodobnie na początek zapewnić do momentu aż znajdzie mentora w czlowieku tak jak miał go w Bolku ...

Wg mnie wszystko będzie dobrze :), on już dzisiaj jest inny. Jeśli dać mu serducho wyrozumiałe nie widzę przeszkód aby mialo być dobrze :)
Ja zadzwonie do schroniska i poproszę aby go zmierzyli, bo pisać jaki .... za malo, postaram sie o konkrety jak najszybciej :)

Posted

bardzo dziekuje za informacje-sama rozumiesz :znajoma chciala malutkiego psiaka a ja chce jej zarekomendowac Lolka bo pomyslalam ze to piesek dla niej wlasnie i niewazne ze wiekszy niz malutki:eviltong: ona ma malenkie mieszkanko i nie chcialaby zeby pies sie w nim meczyl.Ma tez wielki dom w Starej Milosnej ale obecnie mieszka w tym malutkim mieszkanku w Warszawie i stad te pytania o wzrost Lolka

Posted

czyli jak znalazl:evil_lol:
trzymajcie kciuki bo to zawsze sie przydaje a ja bede na pewno wiedziala juz w czwartek jaka decyzja(moze wczesniej)

Posted

[quote name='albiemu']
Lolkowi szansę dać warto, ale możliwe że będzie potrzebowal czasu aby zaufać. To taki mały bojaźliwiec, ktory szuka dziury jak się boi. Trzeba mu będzie taka bezpieczną "dziurę" prawdopodobnie na początek zapewnić do momentu aż znajdzie mentora w czlowieku tak jak miał go w Bolku ...

Wg mnie wszystko będzie dobrze :), on już dzisiaj jest inny. Jeśli dać mu serducho wyrozumiałe nie widzę przeszkód aby mialo być dobrze :)
Ja zadzwonie do schroniska i poproszę aby go zmierzyli, bo pisać jaki .... za malo, postaram sie o konkrety jak najszybciej :)[/quote]

Na pewno warto, Ircio/Czesiu też na początku chował się po kątach, ale po dwóch tygodniach nabrał zaufania i jest śmielszy. Teraz sam przychodzi po głaski i przytulanie, a niedawno tylko obserwował z daleka mizianego Fidka, jakby chciał się napatrzeć na zapas. Trzeba Lolowi okazać dużo cierpliwości i serca - z pewnością się odwdzięczy. Poza tym jeśli jest wzrostu Czesiowego to w malutkim mieszkanku też się zmieści (Czesio był kilka dni u mojej siostry, w mieszkaniu 36,4m kw, 9 piętro - zero problemów). Prosimy o domek dla Lolka :modla::modla::modla:

Posted

Gucio Kasi tezma malutkie mieszkanko.Psu potrzebny człowiek uczucie i spacery ,a metraz wazny dla ludzia ,a nie dla psa,Lolkowi wystarczy na pewno!.Lolus,byle szybko bo i tak pewnie bardzo odczuwasz strate Bolka.