Jump to content
Dogomania

Poczwarkowo-gordonkowa galeria czyli Kudłata Dama Tina i Merida Waleczna

Recommended Posts

Posted

Bohaterski czyn  :laugh2_2: 

Przed chwilą Meri kazała sobie dmuchać suszarką do pyska i rozchylała fafle... dziwne hobby ma ten pies.  :megagrin: 
Za to mamy mały przełom, dziewczynki potrafią leżeć obok siebie. Oczywiście to Meri jest tą kładącą się tuż obok Tinki, ale że Tina nie brzydzi się i nie ucieka to już sukces! 
Wczoraj leżały razem na łóżku ze mną  :loveu: Dużo też biegały razem w ogrodzie i nad jeziorem. 
Jednak nadal gdy ktoś przyjdzie i Tina się cieszy, to jest odciągana za ogon  :look3: Już jej wcale nie muszę czesać, wszystko jej wyrwie młoda. 

Posted

Z ta cierpliwością to zależy. Przedwczoraj buchnęła na Meridę jak młoda wracała z wieczornego siku (Tina oczywiście nie miała ochoty wyjśc i została u siebie na posłaniu). Ona jest wredną suką i czasem lubi żeby się jej bali :D 
Najgorzej jest jak na spacerze usłyszy huk, wtedy to Meri mogłaby ją bezkarnie oskubać na łyso. 

Posted

E tam, młoda podrośnie i nie będzie tak wkurzała Panią Tinę :D A przynajmniej masz co oglądać, lepsze niż niejeden film ;)

Posted

Hahaha wredna suka, całkiem jak moja Soniula :) ona miała gorzej z samym zaakceptowaniem Gandziochy, ale później już było z górki. U Was to tylko trochę wolniej idzie, ale kiedyś (może) będą spały wtulone w siebie :evil_lol:

Jak 11zł to nie tak źle... ja wparowałam kiedyś w kaloszach do wody, po zabawkę wartą 40zł :grins:  bo najpierw rzucałam patyki i pies się nakręcił, a jak rzuciłam zabawkę wodną to stwierdził, że woda taka zimna i morka :-?

Posted

A u nas susza. Meri na polach szukała wody w błotku, które pozostało na miejscu kałuży. Nie dowierzała jak to się stało, przecież dwa dni temu jeszcze w niej się taplała. 

Posted

Mnie tam burza nie budzi, tylko Tina dysząca mi nad uchem ze strachu, albo zrzucająca głośniki i router podczas ładowania się w bezpieczny kąt. 

Posted

U nas dziś tez leje ale to dobrze,bo po wczorajszym "spacerku" widzę,że bardzo sucho wszędzie i Er szukał jakiś kałuży to ciężko było.I on to do kałuży/bagienka/rzeczki wchodzi a raczej leci z zachwytem.dziś jak lało to zszedł po 3 schodkach-tam gdzie sięgał daszek i dalej nie ma szans.łaskawie koło 11tej wyszedł się wysikać ;)

Posted

U nas też gorąco, więc pewnie pojedziemy nad jeziorko. Myślałam już, że koniec sezonu na pływanie, ale na polach Meri po 20min ma wywalony jęzor. 

Posted

A mój tryska energią, bo kompletnie nie mam czasu na niego i mimo, że leje włączyło mu się adhd parodniowej nudy...

Posted

U nas lało i lało więc stwierdziłam ,że zabieram psa na dłuższy spacer "od razu" bo potem będzie gorzej.i co wróciliśmy mokrzy a potem słonko wyszło :pissed:

Ja też niedawno tak miałam :D
Posted

U nas lało i lało więc stwierdziłam ,że zabieram psa na dłuższy spacer "od razu" bo potem będzie gorzej.i co wróciliśmy mokrzy a potem słonko wyszło :pissed:

to jest u mnie standard odkąd pamiętam  :grin:  dziesiątki razy z Majkowską rozchodziłyśmy się "żeby zdążyć przed urwaniem chmury", wchodziłam do mieszkania, ledwo wytarłam psa a już mógł iść się suszyć na balkonie...

Posted

U nas tak wczoraj :D patrzymy, slonko swieci to dawaj młoda, psa i na spacer, omotałam sie, wychodzimy- pada. Ale parasolke wzielam i poszlismy, ludzie patrzyli sie jak na wariatke bo jak  taka pogode z dzieckiem mozna isc -.-

Posted

A u nas od rana nawalają armatki hukowe na okolicznych polach. Tinka chowa się w łazience.  :lookarou: 
Chyba czas się w końcu zebrać z łóżka, zjeść coś i zająć się sukami. 
Jutro muszę zrobić zamówienie w zooplusie, żeby tylko znowu mnie nie poniosło  :siara: