Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 months later...
Posted

To zależy czy chcesz nagiego, czy owłosionego :wink: A zresztą - głupio się pytam - większość ludzi chce nagusy... :wink:

Nagie trzeba często kąpać (np. raz w tygodniu) i natłuszczać im skórę (a także zabezpieczać przed słońcem kremami z filtrem UV) , ale ponieważ nie mają owłosienia (z wyjątkiem pewnych części ciała) łatwo je suszyć i nie zajmuje to dużo czasu.

Znacznie gorzej jest z owłosionymi... :wink:

Suszenie zajmuje troche... mi np. godzinę, półtorej... :-?

A kąpię ją co tydzień :D Nieźle, prawda. Należy nie zapominać o regularnym czesaniu.

Posted

Duduś,

nie wiem czy trzeba je często kąpać - ja mojego kapie raz w miechu( czasem nawet rzadziej) i skóre,sierśc ma nienaganną (i żeby nie było że zbyt wychwalam - prawie zawsze nam tak pisza w karcie oceny) :D

Posted

Nie wiem jak jest z nagusami :wink: Po prostu spotkałam się z taką opinią. Co do powderkow - wiem z autopsji, ze jeśli swojej nie wykąpię co tydzień, po dwóch tygodniach sierść staje się baaardzo trudna w pielęgnacji a kołtuny szybciej powstają, zanim ja zdażę je rozczesać :wink: :oops: Poprostu nie nadążam z czesaniem :oops: I dlatego wolę ją kompać co tydzień. Ale są różne sytuacje - a ja mogę się tylko wypowiedzieć na przykładzie Milvy. :wink:

• 2 weeks later...
Posted

Cześć gościu :D W takim razie imię Milva jest najodpowiedniejsze dla grzywaczy :wink: A skąd się wzięła Twoja Milva (tzn. imię) - może również z Sapkowskiego :wink: ?? :D

Posted

Baśka, ja miałam(albo mam, ale chyba już to świństwo mi przeszło w znaczynym stopniu)uczulenie na sierść psią w momencie zakupu mojego psa. Było to 3 lata temu. Jednak trzeba być pewnym, że jest sie uczulonym na sierśc psa, a nie na śline, odchody itp.

Dudek,

no a jak? :)

• 2 weeks later...
Posted

yeeee:P:Pw koncu porzadne forum:)))jak wszyscy wiedza takze ma grzywaczke o imieniu KC:))a co to znaczy...yyy...Kołtun chiński:)))moze tak:))kapie ja takze co tydzien..albo i co pol tygodnia....gdyz ostatnio starsznie zaczela sie kołtunic:)))Zaczelismy juz razem z KC Dorosły Championat:)))jeszcze 2 małe CWC i 6 miesiecy:))i mamy championa:)...ehh narazie marzymy:)))Buziaki:))

Posted
IMIE MILVA WZIELO SIE OD TEGO ,ZE JAK BYLA MALA MIALA RUDE WLOSY (JAK TA WLOSKA PIOSENKARKA-MILVA! MOZE NIE TAK BUJNE NO ALE RUDE..... :D ):

He, he, he - coś z tymi rudymi włosami musi być, bo moja Milva też miała rude włosy w 'dzieciństwie' :lol: :lol: :lol:

Tak wyglądała jako 'podlotek' :wink: - nieogolona i ruda - w wieku 6 miesięcy:

650.jpg

A tak wygląda obecnie - platynowa blondynka - piękność w papilotach:

3041.jpg

Moja na zawołanie nie 'śpiewa', ale przy stole potrafi niezłe koncerty odwalić :wink: :lol:

A TWOJA MILVA?????????CZY JESTES FANKA MILVY?????????? :wink:

Nie znałam Milvy(piosenkarki, choć sporo kobiet na moim osiedlu było jej fankami), ale jestem fanką Sapkowskiego - stąd Milva - tam też jest to ruda, waleczna dziewczyna :wink: Poza tym Milvus milvus to po łacinie kania ruda (taki piękny ptak drapieżny) - więc pojawia się znów rudy kolor :wink:

Pokaż zdjęcia swojej rudowłosej damy - chętnie pooglądam :D

Dudek-Kaśka

Posted
Zaczelismy juz razem z KC Dorosły Championat:)))jeszcze 2 małe CWC i 6 miesiecy:))i mamy championa:)...ehh narazie marzymy:)))Buziaki:))

:-? Flashka - czemu się nie chwalisz?? Dowiaduję się wszystkiego od osób trzecich :wink:

Gratulacjeee :D

Posted

Witajcie grywaczomani!!!

A ja mam pytanko - jak macie ładne zwierzątka to przeslijcie mi kilka fotek na adres

[email protected]

bo mam ochotę rozbudować galerię ras na stronach naszej sekcji

www.psyozdobnekr.republika.pl

a w oddziale mamy "skąpo" tej rasy, ba nawet i innych ras oprócz moich ukochanych pudli (no, tych zdjęć to trochę posiadam w dorobku :wink: )

Jak tylko będę miała więcej czasu to wkleję - może być samo zdjęcie może być z podpisem (imię i przydomek).

Pozdrawiam

Posted
Witajcie grywaczomani!!!

Witaj Aneta :D

Dawno żeśmy się nie widziały a tym bardziej nie pisały na 'toy topicu' :wink:

Fajnie jest Ciebie widzieć na Dogomanii :D

Dudek

Posted

anetka twoja stronka jest swietna:)))Jeżeli bede mogła to z checia przesle ci zdjecia KC jak tylko bede miala jakies ładniejsze.Strasznie podoba mi sie ta galeria championów:))Po prostu genialne:)))Pozdrawiam:))