waljum Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Słuchajcie dziewczyny, tylko pamiętajcie, że narkoza u mopsów łaćzy się z wyjątkowo dużym ryzykiem!! Duży procent psów się z niej nie wybudza. Zdecydowanie polecana byłaby narkoza wziewna... Lub rozważenie kastracji. (No ale wiadomo, jakie to niesie ryzyko). Quote
Mysia_ Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 [quote name='waljum']Słuchajcie dziewczyny, tylko pamiętajcie, że narkoza u mopsów łaćzy się z wyjątkowo dużym ryzykiem!! Duży procent psów się z niej nie wybudza. Zdecydowanie polecana byłaby narkoza wziewna... Lub rozważenie kastracji. (No ale wiadomo, jakie to niesie ryzyko).[/quote] napewno przedyskutuję tą sprawe z naszą wetka, tak żeby wszystko było jak należy ;) Quote
waljum Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Jak mówią dziewczyny z mopsiego, ważne, żeby to był wet, tóry umie usypiać "krótkonose". Trzymam bardzo mocno kciuki, żeby wszystko się udalo. Quote
ATLANTYDA Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 [quote name='waljum']Słuchajcie dziewczyny, tylko pamiętajcie, że narkoza u mopsów łaćzy się z wyjątkowo dużym ryzykiem!! Duży procent psów się z niej nie wybudza. Zdecydowanie polecana byłaby narkoza wziewna... Lub rozważenie kastracji. (No ale wiadomo, jakie to niesie ryzyko).[/quote] No właśnie dlatego zapytałam o narkozę ,a jak on to oczko miał usunięte to na pewno był znieczulony szkoda że nic o tym nie wiadomo :roll: Quote
halbina Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Witam! i co było na obiadek? u nas kot-lety... u Was miały być rol-mopsy... :p Trzymam kciuki za najlepszy domek, najlepiej u Atlantydy! :evil_lol: Quote
ATLANTYDA Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 [quote name='halbina']Witam! i co było na obiadek? u nas kot-lety... u Was miały być rol-mopsy... :p Trzymam kciuki za najlepszy domek, najlepiej u Atlantydy! :evil_lol:[/quote] Rol-mops z rana jak śmietana[IMG]http://www.yelims.com/IPB/Smiley-IPB-398.gif[/IMG][IMG]http://www.yelims.com/IPB/Invision-Board-France-362.gif[/IMG] [quote name='Mysia_']ja wam dam roll-mopsy :mad:[/quote] Taaa masz jeszcze jakieś ukryte [IMG]http://www.yelims.com/IPB/Invision-Board-France-542.gif[/IMG][IMG]http://www.yelims.com/IPB/Invision-Board-France-07.gif[/IMG] Quote
Mysia_ Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 [quote name='ATLANTYDA']Taaa masz jeszcze jakieś ukryte [IMG]http://www.yelims.com/IPB/Invision-Board-France-542.gif[/IMG][IMG]http://www.yelims.com/IPB/Invision-Board-France-07.gif[/IMG][/quote] całą hodowlę mam :cool3: :diabloti: Quote
ATLANTYDA Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 [quote name='netti1']co u Piracika ,jest domek czy zostaje w DT[/quote] Na razie nic nie wiadomo na temat DS . A ja prawdę mówiąc chętnie bym go u siebie zostawiła ,tylko ostatnio mam takie urwanie głowy że nawet spokojnie z TZ nie mam kiedy tego spokojnie przedyskutować .Ciągle się mijamy :roll:. Póki co jest u nas i smacznie sobie chrapie :loveu::loveu: Quote
oktawia6 Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 to już 3 Mopsik! to takie przekochane psy! cudny jest:placz: Quote
Mysia_ Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 Póki co mopsik nadal jest w DT ;) Nie ma pośpiechu z DS..... Quote
ATLANTYDA Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 [quote name='halbina']bardzo głośne to jego chrapanie?[/quote] Nie, mopsio sapie i chrapie jak się zmęczy lub cieszy .najfajniejsze odgłosy wydaje jak się cieszy takie gardłowe uuuuuuuu .Jak śpi prawie go nie słychać na początku to ja nawet co chwila sprawdzałam czy on żyje bo taki cichutki :lol: Quote
Jaaga Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 To ci sie trafił grzeczny mopsik :evil_lol:. Moja Mopka to żywioł. Ciągle biega, szaleje, wiecznie słychać jej sapanie. Pierwszej nocy, jak się napiła wody, to mało z łóżka nie spadłam, bo myslałam, że się dławi ;). Teraz przywykłam do tych mopsowych odgłosów. Quote
ATLANTYDA Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 [quote name='Jaaga']To ci sie trafił grzeczny mopsik :evil_lol:. Moja Mopka to żywioł. Ciągle biega, szaleje, wiecznie słychać jej sapanie. Pierwszej nocy, jak się napiła wody, to mało z łóżka nie spadłam, bo myslałam, że się dławi ;). Teraz przywykłam do tych mopsowych odgłosów.[/quote] Ciapek też jest wszędzie ,rozrabiają z Bono nieźle lubi bawić sie sznurem tylko najpierw musi go złapać co nie zawsze się udaje :evil_lol::evil_lol:. A jak pije to mam zalaną kuchnie bo pije na leżąco w pozycji żaby więc kąpiel jest przy okazji Quote
oktawia6 Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 i tak samo jak przy Pekińczykach procedura w przypadku Mopsów musi być zachowana taka sama: jeśli ma być wykastrowany a warto to zrobić na pewno bezwględnie powinno być uprzednio wykonane badanie serca nie osłuchowo przez weta tylko przez kardiologa na aparacie - ze względu na bardzo płaskie kufy, psy płaskonose mają problemy z oddychaniem, często się zdarzają arytmie sercowe czy inne dolegliwości ze strony układu sercowego. Nie powinny również mieć forsownych spacerow-szczególnie w lato i upalne dni zdwojona ostrożnośc. Absolutnie nie powinien byc przy kastracji zdejmowany kamień nazębny-uwalniają się wówczas bakterie beztlenowe-ale to ostatnie na pewno większośc wetów wie. i buziaczki dla niego:loveu: Quote
ATLANTYDA Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Dziękujemy mopsik wyściskany ;) Kamienia nie ma ,ma takie ładne ząbki że zastanawiam się czy on ma faktycznie ok 5l ,jak dla mnie mniej . Co do badań to trzeba się w takim razie zorientować gdzie można je wykonać ,Chorzów ,Brynów to takie najbliższe lecznice ,poczekam jeszcze co Mysia napisze odnośnie kastracji bo miała z Panią dr rozmawiać właśnie w sprawie znieczulenia . A spacerki Ciapek uwielbia nie przypuszczałam że w nim tyle energii . W upalne dni wychodzimy rano i wieczorem na dłuższe spacery a popołudniami na krótki i to bez biegów czy innych zabaw także mopsio ma taki sam rytm dnia . Quote
ATLANTYDA Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Dzisiaj próbowała mopsiowi uszy wyczyścić brudne okropnie ale nie był tym zachwycony ,prawie sie obraził .Na szczęście już mu przeszło ,chyba nie nauczony takich zabiegów . Uwielbia domowe jedzonko:eviltong::eviltong: pierogi z mięsem ,wędzony kurczak :Cool!::Cool!:. Gdyby mu pozwolić to zjadł by wszystko . I odkryliśmy dziś psa aportującego w mopsiku . Quote
jusstyna85 Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 [quote name='ATLANTYDA']Dzisiaj próbowała mopsiowi uszy wyczyścić brudne okropnie ale nie był tym zachwycony ,prawie sie obraził .Na szczęście już mu przeszło ,chyba nie nauczony takich zabiegów . Uwielbia domowe jedzonko:eviltong::eviltong: pierogi z mięsem ,wędzony kurczak :Cool!::Cool!:. Gdyby mu pozwolić to zjadł by wszystko . I odkryliśmy dziś psa aportującego w mopsiku .[/quote] wie co dobre :) Quote
ATLANTYDA Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 [quote name='halbina']:cool3: :cool3: :cool3: a foteczki będą?[/quote] będą tylko trzeba do kompka wrzucić :roll: Quote
Mysia_ Posted July 21, 2008 Author Posted July 21, 2008 po kilku dniach nieobecności - wróciłam ;) Quote
Recommended Posts