Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

GB zgłosiłam się po banerek i w dalszym ciągu chcę, by pomóc w spłacie Inki. Czekam i czekam na wypłatę (miała być wczoraj i kicha) Jak przyjdzie przelew to zapłacę za banerek.

Ciotki teraz z innej beczki. Widzę że w dziale "przygarne" jest zapotrzebowanie na suczkę dla chorego dziecka. Post jest rozsądny i cisza, nikt nic nie wstawia. Może ruszycie doo:mad:pska:lol:

• Replies 366
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MaJa 75 napisał(a):
GB zgłosiłam się po banerek i w dalszym ciągu chcę, by pomóc w spłacie Inki. Czekam i czekam na wypłatę (miała być wczoraj i kicha) Jak przyjdzie przelew to zapłacę za banerek.

Ciotki teraz z innej beczki. Widzę że w dziale "przygarne" jest zapotrzebowanie na suczkę dla chorego dziecka. Post jest rozsądny i cisza, nikt nic nie wstawia. Może ruszycie doo:mad:pska:lol:

widzialam to ale wg mnie to nie takie proste, nie kazdy pies nadaje sie nawet na "domoroslego " terapeute
bylby potrzebny albo psiak z jakiejs fundacji, albo po szkoleniu nie wiem czy zaproponowalabym innego psa
zaden pies sam z siebie nie bedzie umial obcowac w odpowiedni sposob z takim dzieckiem

Posted

Marzena&Gusti napisał(a):
Mój osobisty pies jest idealny do dzieci:D

Marzena a co to znaczy idealny?? Twoj Oskar nie jest chorym dzieckiem, nie ma co porownywac, moja Hexa Twojego syna lubi, nawet mu w misce daje gmerac jak je a dzieci niepelnosprawne chce atakowac, bo sie nienaturalnie zachowuja

Posted

GameBoy napisał(a):
widzialam to ale wg mnie to nie takie proste, nie kazdy pies nadaje sie nawet na "domoroslego " terapeute
bylby potrzebny albo psiak z jakiejs fundacji, albo po szkoleniu nie wiem czy zaproponowalabym innego psa
zaden pies sam z siebie nie bedzie umial obcowac w odpowiedni sposob z takim dzieckiem

Masz rację, ale powrzucać można. Może jakaś bida akurat znajdzie dom. Ludzie na pierwszy rzut wydają się rozsądni więc....nie zaszkodzi spróbować

Czy nowe tymczasy są z Wawy? Pogubiłam się

Posted

MaJa 75 napisał(a):
Masz rację, ale powrzucać można. Może jakaś bida akurat znajdzie dom. Ludzie na pierwszy rzut wydają się rozsądni więc....nie zaszkodzi spróbować

Czy nowe tymczasy są z Wawy? Pogubiłam się

sa z Wawy podrzucone do stajni, oczywiscie, brudne, zapchlopne, smierdzace i pewnie chore czyli to co ciocia GB lubi najbardziej
aha sa szare i kudlate, tyle wiem:cool1:

Posted

MaJa 75 napisał(a):

a jak sie nie sprawdzi? co wtedy? zwrot?
nie znam sie na autyzmie ale wiem, ze te dziaciaczki potrafia strasznie krzyczek i plakac czasem godzinami
tu naprawde potrzeba psiego aniola

Posted

Marzena&Gusti napisał(a):
Najlepiej chyba przyzwyczaić psa od szczeniaka...

nie znam sie i nie bede sie wiecej wypowiadala
ale wiem z doswiadczenia znajomych mi osob, ze im sie nie udalo z labkiem

Posted

Może nie jest tak źle. Odchuchasz i będą jak z reklamy

Zdołałam namówić mojego TZ na pomoc w transporcie. :multi: Założyłam nawet wątek transportowy. Może jeszcze trochę nad nim popracuję, zgodnie z Twoimi wcześniejszymi radami :evil_lol:i sama wezmę tymczasy

Posted

GameBoy napisał(a):
a jak sie nie sprawdzi? co wtedy? zwrot?
nie znam sie na autyzmie ale wiem, ze te dziaciaczki potrafia strasznie krzyczek i plakac czasem godzinami
tu naprawde potrzeba psiego aniola

Nie wiem, bo nie mam doświadczenia z autystycznymi dziećmi. Post tej pani wydał mi się rozsądny. To nie jest post jakiegoś oszołoma, który właśnie przeczytał artykuł w prasie o dogoterapii. Nigdy nie masz gwarancji, że pies nie wróci z adopcji. Ci ludzie wydają mi się rozsądni, a na dodatek mają już zwierzęta i warunki. Napewno warto przedstawić im jakieś propozycje.

Posted

GameBoy napisał(a):
nie znam sie i nie bede sie wiecej wypowiadala
ale wiem z doswiadczenia znajomych mi osob, ze im sie nie udalo z labkiem

A ja znam przypadek, że ludzie wzięli do takiego dziecka sukę ze schroniska i jest wszystko ok.

Posted

MaJa 75 napisał(a):
A ja znam przypadek, że ludzie wzięli do takiego dziecka sukę ze schroniska i jest wszystko ok.

ja bym nie zaryzykowala ale kazdy moze miec swoje zdanie

Posted

Madzia_K napisał(a):
Maluszkowi życzymy powodzenia ;) tym bardziej, że dzięki niej będziemy mieć piękne bannerki:loveu:

oby wszystkie maluchy tak trafialy jak ona :loveu:

Posted

a u ciebie znowu sliczne robaczki :loveu: dobrze ze mi takich nie podrzucaja bo bym ladne stadko juz miala :evil_lol: przeciez ja i moj TZ bysmy nie wydali takich kluseczek i by zostaly jak Boleslaw :eviltong:

Posted

Tengusia napisał(a):
a u ciebie znowu sliczne robaczki :loveu: dobrze ze mi takich nie podrzucaja bo bym ladne stadko juz miala :evil_lol: przeciez ja i moj TZ bysmy nie wydali takich kluseczek i by zostaly jak Boleslaw :eviltong:

to nie u mnie - to u Inki w nowym domu
ja jutro jade po dwie suczki i w niedziele nastepne dwie przyjada

Posted

Ach, pomarzyć oby wszystkim pieskom taakie domki się trafiały:cool3::cool3:.

GameBoy
A może masz kogoś chętnego na boksia marnuje sie w schronie podobno super charakterek ?

Posted

ATLANTYDA napisał(a):
Ach, pomarzyć oby wszystkim pieskom taakie domki się trafiały:cool3::cool3:.

GameBoy
A może masz kogoś chętnego na boksia marnuje sie w schronie podobno super charakterek ?

Atlatyda ja biore same szczeniaki, male, duze ale psie dzieci glownie
i do takich "domkow" mam namiary
w jakim wieku boksia?