Kamila_s Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Irenko dla mnie to chinszczyzna:shake::shake: calkiem sie nie znam....:shake: Quote
magda222 Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Zaprosiłam na wątek Formice.Ona jest weterynarzem.Poprosiłam,żeby wypowiedziała się co myśli o wynikach badań. Quote
xmartix Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 poproszę całe rozliczenie z cegiełek na pierwszy post... :roll:;) Quote
Kamila_s Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Witajcie dziewczyny... pisala do mnie Iwonka od Amorka,piszac,ze jest mile zaskoczona,ze tyle osob zaczelo interesowac sie Amorkiem:multi::loveu: Pisala rowniez,ze Radek jedzie z kupka Amorka na badania by dalej go diagnozowac;) magda 222 dziekujemy ,ze zaprosilas Formice...:loveu: Quote
irenaka Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Kolejna wpłata -55,00 za moim pośrednictwem od Pani Agaty P. Dania Quote
Kamila_s Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 irenaka napisał(a):Kolejna wpłata -55,00 za moim pośrednictwem od Pani Agaty P. Dania :multi::multi::multi: cudownie!!!:loveu: Quote
majqa Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 magda222 napisał(a):Zaprosiłam na wątek Formice.Ona jest weterynarzem.Poprosiłam,żeby wypowiedziała się co myśli o wynikach badań. Wspaniale. Czekamy wobec tego na informacje. Quote
Formica Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Witam. Więc tak, nie wiem jakie jeszcze ma objawy Amor oprócz tego, że chudnie, jeśli ktoś zechciałaby pokrótce napisać na PW, będę wdzięczna. Z tego co tu widzę wątroba w porządku, nerki też (kreatynina jest za niska, ale u wychudzonych zwierzaków może tak się zdarzać). Nieco zawyżone wyniki są przy trzustce (amylaza i glukoza) no i podwyższona ilość białych krwinek wskazuje na toczący gdzieś się stan zapalny. Ciężko cokolwiek mi doradzić przez net bez zbadania psa. Sugerowałabym ewentualne bad. kału na strawność. Quote
magda222 Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Formica napisał(a):Witam. Więc tak, nie wiem jakie jeszcze ma objawy Amor oprócz tego, że chudnie, jeśli ktoś zechciałaby pokrótce napisać na PW, będę wdzięczna. Z tego co tu widzę wątroba w porządku, nerki też (kreatynina jest za niska, ale u wychudzonych zwierzaków może tak się zdarzać). Nieco zawyżone wyniki są przy trzustce (amylaza i glukoza) no i podwyższona ilość białych krwinek wskazuje na toczący gdzieś się stan zapalny. Ciężko cokolwiek mi doradzić przez net bez zbadania psa. Sugerowałabym ewentualne bad. kału na strawność. Wielkie dzięki za pomoc :loveu: Quote
xmartix Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 a co z tym rozliczeniem na pierwszej stronie!! Quote
irenaka Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Pani Iwona z DT wczoraj mi napisała, że będzie badanie kału na jakieś pasożyty oraz przebadanie kału w kierunku trzustki. Quote
irenaka Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Mam też bardzo dobrą dla wszystkich wiadomość. Dzięki uprzejmości Pani Prezes Fundacji "Zwierzę nie jest rzeczą" możemy gromadzić pieniądze w skarpecie dla Amorka. Dane do przelewów: Fundacja "Zwierzę nie jest rzeczą" ul. Batalionu "Skała" AK 8/36 31-273 Kraków nr konta PEKAO SA: 58 1240 1170 1111 0000 2420 9674 Dla przelewów zagranicznych: BIC ( SWIFT) : PKOPPLPW IBAN : PL581240 1170 1111 0000 2420 9674 Koniecznie z dopiskiem AMOR Quote
irenaka Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 xmartix napisał(a):a co z tym rozliczeniem na pierwszej stronie!! Modliszka chyba nie bywa na wątku. Quote
modliszka84 Posted December 19, 2008 Author Posted December 19, 2008 owszem, bywam. niech ktos zrobi rozliczenie to wstawie w pierwszym poście. przecież ja nie wiem kto i ile wpłacił Quote
Kamila_s Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 [quote name='irenaka']Mam też bardzo dobrą dla wszystkich wiadomość. Dzięki uprzejmości Pani Prezes Fundacji "Zwierzę nie jest rzeczą" możemy gromadzić pieniądze w skarpecie dla Amorka. Dane do przelewów: Fundacja "Zwierzę nie jest rzeczą" ul. Batalionu "Skała" AK 8/36 31-273 Kraków nr konta PEKAO SA: 58 1240 1170 1111 0000 2420 9674 Dla przelewów zagranicznych: BIC ( SWIFT) : PKOPPLPW IBAN : PL581240 1170 1111 0000 2420 9674 Koniecznie z dopiskiem AMOR Irenko wspaniale!!!!!!!!!!!!!!!:loveu: w takim razie juz zajme sie zbieraniem do skarpety Amorka....;) Super,ze Formica napisala na watku!!! Teraz wiec poczekajmy na wyniki kalu...ja mysle,ze te podwyzszone wyniki wskazuja na tego guza na podbrzuszu,o ktorym pisala Iwonka... Quote
Kamila_s Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 modliszka84 napisał(a):owszem, bywam. niech ktos zrobi rozliczenie to wstawie w pierwszym poście. przecież ja nie wiem kto i ile wpłacił modliszka jakbys mogla,prosze Cie dodaj na pierwszy post dane do przelewow fundacji,o ktorej pisala Irenka;) Quote
majqa Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 [quote name='irenaka'](...) będzie badanie kału na jakieś pasożyty oraz przebadanie kału w kierunku trzustki. Czy to badanie doszło do skutku? Za jaki czas można spodziewać się wyników? Quote
Folen Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Wznowiłam allegro Amorka. Aukcja wyróżniona na 2 tygodnie. Quote
Kamila_s Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 kupka pojechala do badania... czekamy na wyniki...trzeba tez zrobic biopsje tego guza..tak mi pisala Iwonka... Jezeli guz jest bez przerzutow ,mozna zrobic zabieg,ktory bedzie kosztowal 200zl.... Czekam na dalsze informacje od Iwonki..... Poczekajmy na wplaty z cegielek zeby Iwonka mogla zrobic tez biopsje... ja jeszcze jutro postaram sie tez cos dorzucic na biopsjei karme... Quote
xmartix Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 modliszka84 napisał(a):owszem, bywam. niech ktos zrobi rozliczenie to wstawie w pierwszym poście. przecież ja nie wiem kto i ile wpłacił to na czyje konto wplacaly te osoby cegielki na AMorka?? konto pani Iwony Hylewskiej, jaki ma nick? Quote
majqa Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 Podpisuję się pod zapytaniem Xmartix. Jeśli do wpłat były podane różne konta (osób z dogo i spoza dogo) każda z tych osób powinna zrobić osobne rozliczenie (nie chcąc z kolei mieć nic wspólnego z dogo, gdy dana osoba nie jest zalogowana, a nie ma takiego musu, przekazać je stosownej osobie, która umieści je na wątku). Co tym zyskujemy? Klarowność sytuacji. Osobna bajka to okazanie się DT rachunkami za wydatki, które ten życzyłby sobie, by były rozliczone. Quote
irenaka Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Jeżeli chodzi o podawanie konta do wpłat, to osobom zgłaszającym się do mnie w sprawie pomocy dla Amorka podawałam konto prywatne Pani Iwony z DT. Listę osób które wpłaciły na konto Pani Iwony otrzymałam wraz z informacją, że ze zgromadzonej kwoty jest opłacone badanie kału 45,00 i karma 25,00. Piotr i Lucyna M. 20 zł Paulina Joanna G. 30 zł Magda P. 20zł Piotr P. 5 zł Olga I. 20 zł Agata G. 10 zł Przemysław Piotr L. 50 zł Grupa Finansowa Expert 5 zł Arleta Sz. 5 zł Jagoda P. 10zł Agata P. 55 zł Łączna kwota wpłat 230,00 -70,00= 160,00 Nie wiem, jak porównać listę osób które wykupiły cegiełki z listą osób które wpłaciły pieniądze do Pani Iwony. Może macie jakiś pomysł? Natomisat konto Fundacji do gromadzenia funduszy podałam dopiero 20.12. Nie wiem, czy dodatkowo nie zapętliłam tym sposobem rozliczeń. Jak coś to sobie nie żałujcie :evil_lol: pokopcie trochę ciotkę Irenę i doradźcie co dalej. Quote
majqa Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 irenaka napisał(a):(...) Nie wiem, jak porównać listę osób które wykupiły cegiełki z listą osób które wpłaciły pieniądze do Pani Iwony. (...) Jak coś to sobie nie żałujcie :evil_lol: pokopcie trochę ciotkę Irenę i doradźcie co dalej. Irenko, jeśli "cegiełkowicze" dokonywali wpłat na konto Pani Iwony, to wyszczególnienie kwotowe leży po jej stronie (piszę jeśli, bo nie pamiętam, jakie konto było podane do cegiełek), będą to przecież inne osoby, inne kwoty niż te, które Ci podano, a jeśli byłaby zbieżność imienno - nazwiskowa i kwotowa to, może się mylę, ale nastąpi różnica w datach. Wpłaty na Fundację, czyli te od 20.12 - to już jasna sprawa. Całuski Cioci Irence! :loveu: Kopać, a za co??? :evil_lol: Quote
irenaka Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Mam jeszcze z dnia dzisiejszego wpłatę od Kamilki S.-25,00, czyli łączna kwota którą w tej chwili posiada Pani Iwona to 185,00. Wyniki badań kału powinny być w poniedziałek natomiast trzustka jest OK. Po nowym roku Pani Iwona ma robić jeszcze prześwietlenie aby sprawdzić tego guza. Quote
Recommended Posts