Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 528
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Info od Iwony:

Na smyczy chodzi już idealnie i to nie na szelkach tylko obroży. Jedynie problem jest z upinaniem go na smycz, gdy czuje, że ręką jest przytrzymywany za obrożę i coś się przy niej majstruje dostaje istnej furii. Trzeba odwracać jego uwagę podając mu jakiś smakołyk i po cichutku go upiąć:) Ale już na smyczy idzie grzecznie i odpiąć również się daje bez problemu. Zastanawiam się czy coś go po prostu w tym miejscu nie boli.
Amor powoli sam zaczyna się dopraszać o pieszczoty, podsuwa głowę pod rękę by go głaskać. Można go już dotykać po całym ciele tylko panikę wywołuje w nim uczucie przytrzymania, o podnoszeniu nie ma mowy. Dziś, gdy bawiłam się z moją sunią Amor mnie zaskoczył-wykonał kilkakrotnie "pokłon" do zabawy i coś tam sobie radośnie powarkiwał:)
Większych psów się zdecydowanie boi i je omija, mniejszymi jest zaciekawiony i odnosi się do nich przyjaźnie.
Obserwując go stwierdzam, że to po prostu starszy, schorowany piesek, który potrzebuje wyrozumiałego domu, w którym będzie mógł przeżyć wspokoju ostatnie lata. Nie oddam go nikomu do budy-już wolę, by został dłużej u mnie. On musi mieć stały kontakt z człowiekiem i zapewnione dobre warunki. Pozatym ani razu nie zrobił kupy w mieszkaniu, kilka razy zdarzyło się siku, ale już coraz rzadziej, przez ostatnie 4 dni wcale.
Mam nadzieję, że ktoś zechce dać mu prawdziwy dom.