Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wszystko super, tylko że: jak ktos przyjdzie do schroniska i zapyta o Krówka, Widmo czy Misia - to nikt nie bedzie wiedział o którego psa chodzi.
No i druga sprawa - Krówek nie jest w schronisku, został oficjalnie wyadoptowany i jest w hoteliku, więc właściwie schronisko nie ma z nim nic wspólnego. No i opis Krówka zupełnie nieaktualny...

• Replies 528
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

modliszka84 napisał(a):

O której będziesz w Łodzi w czwartek ?
Będziesz przejeżdżac przez Pabianice czy raczej nie w tą strone?

Psa mogę wziąć przed 14-tą bądź po 17-tej. Jak Tobie wygodniej.

Dziewczyny, czasem chociaż podnieście, proszę :-( :

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10835907#post10835907

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112395

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117689

Posted

Lepiej przed 14, bo po 17 juz schron nieczynny...
a ja nie jestem w stanie przewidziec jak on sie bedzie zachowywał.
Na pewno nie da się ot tak zapiąc na smycz i wyprowadzić z boksu. Możliwe że trzeba go bedzie podespac troche...

Posted

modliszka84 napisał(a):
Wszystko super, tylko że: jak ktos przyjdzie do schroniska i zapyta o Krówka, Widmo czy Misia - to nikt nie bedzie wiedział o którego psa chodzi.
No i druga sprawa - Krówek nie jest w schronisku, został oficjalnie wyadoptowany i jest w hoteliku, więc właściwie schronisko nie ma z nim nic wspólnego. No i opis Krówka zupełnie nieaktualny...

rece mi opadaja
modliszka jak zawsze nie zadowolona

przeciez wystarczy ze osoba wezmie ze soba gazete do schronu...a tam ci eznaja wiec jak dadza numer...a jak nie to moze wezma innego biednego psiaka ze schronu Wazne by poruszyc serca ludzi

Posted

Pojechał.

No i tak jak myslałam... Dzis sie dowiedziałam że kilka dni temu ktos pytał w schronisku o Widmo nawet z checia adopcji (do budy co prawda ale zawsze cos), ale oczywiscie nikt nie wiedział co to za pies.... I tym samym nikt nie udzielił informacji.

Posted

Agnieszka a będą jakieś wieści z domku? Kiedy Widmo pojechał? :)

Hym... Prawda jest taka, że tam nikt nie ma czasu i chęci zapamiętywać imiona dla ok. 140 psów...

W ogłoszeniach koniecznie obok imienia, powinien być numer psa i np. na koncu zastrzezenie, ze jezeli chcesz sie skontaktowac w sprawie wybranego psa zapisz sobie jego numer czy cos takiego...

Posted

jakies wiesci -prosimy....

co do zapamietywania imion to sie nie dziwie nawet im -trudno spamietac - ale nawet gazet nie czytaja? przeciez po focie by poznali o ktora bide chodzi.

Posted

Do domu dotarliśmy późno, bo, jak wiesz, zgarnialiśmy jeszcze goldenkę.;)

Widmo miał rewelacje żołądkowe w czasie drogi, wszystko było dla niego ogromnym stresem.
Postawilismy klatkę w ogródku, wyszedł, poznał nasze psy i wolnym krokiem obszedł teren. Załatwił się poza klatką.
On jest trochę autystyczny.
Rankiem lamentował cichutko, ale tylko przez chwilę. Już nie wzbraniał się tak przed głaskaniem, ale szelek się bał, więc mu odpuściłam.
Na śniadanie było mięsko z kością. W złym stanie są jego ząbki. :shake:
Na zdjęcia nie było czasu, bo o 10-tej znowu w drogę- do Wrocławia. :)
Tym razem nie było torsji.
Trochę musieliśmy się nagimnastykować z transportem do Zielonej, ale udało się.
Gdy zostawiałam go, spoglądał na mnie niepewnie, z pytaniem w oczach: "Czemu mnie opuszczasz ?"
Fajny psiak z niego będzie. :)

Posted

O kurde.
Jak z kosztami za transport? - jestesmy cos dłużni ?

Mnie wlasnie Iwona napisała smsa, że chyba jej sunia musiała dostac cieczki, bo Widmo sie zakochał i adoruje yorczkę. Raz zesikał sie w domu, kilka razy podszedł do niej, jedzenie bierze z ręki, ale ogólnie boi sie. Na spacer wyszedł za yorczką jako wabikiem.

Nie wiem czy nie trzeba go kastrować szybko...? Bo jak to naprawde cieczka to bedzie wesoło.

Elza - autystyczny , czyli jaki? Nie za bardzo go obchodzi kontakt z człowiekiem? Myslisz, ze "wyrobi sie" na normalnego psa?

Posted

No co Ty ? Jakie koszty transportu ?!

Jak macie jakąś kasę to przeznaczcie na te jego ząbki, naprawdę mu doskwierają.
Sika, bo znaczy teren, na którym przebywa obiekt jego miłości.
Wyrobi się, będziesz zdziwiona jak szybko. ;)

Autystyczny ? On jest taki powolny jakby analiza sytuacji sprawiała mu trudność.