Nesuniaaa Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 [quote name='kiwi']sporo zcasu minelo odkad pisalam w tym temacie w miedzyczasie przeszlam w 100% na sucha karme RC MINI JUNIOR dlaczego? bo mialy do woli karme + codziennie kurczaka i tola miala uczulenie. drapala sie po kazdym miesie, nawet gotowanym a o dziwo nie drapie sie po karmie z kurczakiem. wiec z braku innej mozliwosci demon tez musial jesc sucha karme. przeciez nie dam tylko jemu kurczaka bo tola by chyba zwariowala ;) dotad karma stala caly czas w misce- kiedy maluchy chcialy to jadły ale lwią czesc miski zjadala tola, co w krotkim czasie doprowadzilo do słodkiego pimpusia sadełko ;) podnoszac tolce na rece pod palcami sam tluszczyk byl wiec etraz jedza dwa razy dziennie tola zje ile jej dam to tyle zje, natomiast widze, ze demonowi odpowiada bardziej jedzenie wieczorem po wieczornym spacerze-wczesniej nie jest glodny wiec tola wcina swoje 2 porcje i w srodku nocy chodzi po kuchni i wysysa spod mebli okruszki ;) a demon... zjada polowe swojej porcji :( zjada ok 80 g dziennie royala juniora, co prawda on juz powinien przejsc na doroslego, no ale tola je juniora. a musza miec to samo inaczej tola pobije demona;) myslicie z epo prostu przez wieksza kalorycznosc karmy junior demon sobie tak malo dawkuje? energii ma tyle co dawniej, na spacery chodzi, goni jak torpeda (co prawda teraz ma problem z łapa i musimy ograniczac ruch ale mimo to chodzi) no i figurke ma bez zarzutu nie wyglada na wychudzonego. czy wasze jamniki tez zjadaja mniej niz powiny wg producenta? u mnie to dosc duza roznica - ponad polowa zalecanej dawki... no ale demon błyszczy, siersc ma piekna...[/quote] Hmm ja mam podobny problem.. Suczka jest dorosła a piesek młodziutki.. Od niedawna, po lekkiej reprymendzie od weta przeszlismy na stala karme.. I tu zaczeły się problemy bo suczka woli karme szczenięcą a piesek dorosłą.. teraz poprostu mieszam im te 2 karmy i daje im razem jeść.. A jedzą royala dla jamników i bosha dla szczeniat Quote
ElaG Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Moja Zuzia je bardzo dużo warzyw, do tego trochę mięska, ryby, wątróbki albo żołądki drobiowe, czasem gotowane jajko. Dzięki takiej diecie ma śliczną, błyszczącą sierść i nigdy, a ma ponad 6 lat, nie chorowała Quote
SuperGosia Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 A my caly czas na Purinie Lamb&Rise. Maluchy jedza i (odpokac) nie grymasza:happy1: Quote
Nesuniaaa Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Viz, ciekawe czemu na Boschu jesteście:P Quote
Viz Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Może dlatego, że na światówce nakupowałam trochę? :evil_lol: Nie wnikając samego faktu, że potem musiałam to dźwigać, zanim szatnię znalazłyśmy. Dobrze, że wogóle mi powiedziałaś, że jest szatnia, bo inaczej chyba by mi się ręce wyciągnęły :lol: Po Boschu chyba powrócimy do RC, bo moje zwierzaki bardzo się ucieszyły z próbek, które mi przesłano ;) Martuś, przysłali Ci próbki? :) Quote
Nesuniaaa Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [quote name='Viz']Może dlatego, że na światówce nakupowałam trochę? :evil_lol: Nie wnikając samego faktu, że potem musiałam to dźwigać, zanim szatnię znalazłyśmy. Dobrze, że wogóle mi powiedziałaś, że jest szatnia, bo inaczej chyba by mi się ręce wyciągnęły :lol: Po Boschu chyba powrócimy do RC, bo moje zwierzaki bardzo się ucieszyły z próbek, które mi przesłano ;) Martuś, przysłali Ci próbki? :)[/quote] Próbki zostały skonsumowane 10 min po odebraniu paczki :evil_lol: Moje niestety też royala wolą, wiec jak sie Bosch skończy to przechodzimy na royala ale już dla dorosłych:) (jeszcze troche to potrwa bo zostało mi 1.5kgtego boscha:eviltong: Hyhy najlepsza była podróż do pociągu z tymi torbami :evil_lol: Quote
Viz Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Ojjj tak "najfajniejszy" z pewnością :lol: :lol: :lol: Mam wrażenie, że moje ręce się wydłużyły przynajmniej o cm :evil_lol: Mi zostało jakieś 2 kg z tych 5, co przywiozłam. Myślałam też nad Acaną. Ważne, zeby karma była dla psów aktywnych, bo moje mają chyba odpowiedniki ludzkiego ADHD. :eviltong: Quote
Nesuniaaa Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 U mnie Trampuś ma ADHD :evil_lol: On mnie zaczyna ostatnio przerażać :eviltong: Język ma już na plecach, lata jak głupi, ja ze zmeczenia ledwo na nogach sie trzymam a on dalej swoje! Jak dobrze że Neska jest spokojna :evil_lol: Quote
Matusz Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 [COLOR=Navy][B]ja obecnie swojego karmię suchą karmą- Britt Adult jestem zwolennikiem mieszania z mokrą mokra to: ryż z kurczakiem i warzywami, surowa wołowina, gotowana wątróbka, żółtko raz w tygodniu [/B][/COLOR] Quote
Bea1 Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 [quote name='Matusz5'][COLOR=navy][B]ja obecnie swojego karmię suchą karmą- Britt Adult[/B][/COLOR] [B][COLOR=navy]jestem zwolennikiem mieszania z mokrą[/COLOR][/B] [B][COLOR=navy]mokra to: ryż z kurczakiem i warzywami, surowa wieprzowina, gotowana wątróbka,[/COLOR][/B] [B][COLOR=navy]żółtko raz w tygodniu[/COLOR][/B][/quote] nie wolno podawać psu surowej wieprzowiny, tylko mieso wolowe lub cielęce/surowe/ Quote
Matusz Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 [quote name='Bea1']nie wolno podawać psu surowej wieprzowiny, tylko mieso wolowe lub cielęce/surowe/[/quote] [COLOR=Navy][B] ja zawsze mylę wieprzowinę z wołowiną oczywiście jest to wołowina:p[/B][/COLOR] Quote
Bea1 Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 [quote name='Matusz5'] [B][COLOR=navy]ja zawsze mylę wieprzowinę z wołowiną[/COLOR][/B] [B][COLOR=navy]oczywiście jest to wołowina:p[/COLOR][/B][/quote] uff...........;) Quote
Matusz Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 [quote name='Bea1']uff...........;)[/quote] [COLOR=Navy][B] a tak a propos to czemu nie można wieprzowiną?[/B][/COLOR] Quote
Bea1 Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 [quote]Matusz5;8016276 [B][COLOR=navy]a tak a propos to czemu nie można wieprzowiną?[/COLOR][/B][/quote]surowa wieprzowina moze zawierac niebezpieczne wirusy dla psa/Mięso wieprzowe może być też zarażone chorobą Ajuszkiego, której nie da się wykryć przy badaniu. Choroba dla psa jest bardzo niebezpieczna, a u człowieka się wcale nie objawia/. Quote
Matusz Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 [quote name='Bea1']:roll::diabloti: surowa wieprzowina moze zawierac niebezpieczne wirusy dla psa[/quote] [COLOR=Navy][B]aha, dzięki za info ;)[/B][/COLOR] Quote
Bea1 Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 [quote name='Matusz5'][COLOR=navy][B]aha, dzięki za info ;)[/B][/COLOR][/quote] nie wiem jakim cudem wstawily mi sie te buzki:oops: Quote
Matusz Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 [quote name='Bea1']nie wiem jakim cudem wstawily mi sie te buzki:oops:[/quote] [COLOR=Navy][B] właśnie tak patrzę skąd te buźki:eviltong::evil_lol: [/B][/COLOR] Quote
Bea1 Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 [quote name='Matusz5'] [B][COLOR=navy]właśnie tak patrzę skąd te buźki:eviltong::evil_lol:[/COLOR][/B] [/quote] usunelam je jak zobaczylam przy poscie wyzej:evil_lol: Quote
Matusz Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 [quote name='Bea1']usunelam je jak zobaczylam przy poscie wyzej:evil_lol:[/quote] spoko :) a ja tam wyżej edytowałem bo się wkradł błąd przy cytowaniu, ale i tak jeszcze nie jest jak powinno ale niech już tak będzie;) Quote
meravigliosa Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Ja swojego malucha karmię Nutrą gold. Jestem w pełni zadowolona z tej karmy. Cena też jest ok Quote
gayka Posted December 5, 2012 Posted December 5, 2012 Odgrzebałam stary temat ,bo ciakwa jestem co się na przestrzeni tej pięciolatki zmieniło :) Piszcie jaki sposób karmienia wybieracie i jakie karmy. Quote
jofracy Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 My karmimy najczęsciej josera miniwell albo britem premium adult small :) Quote
Recommended Posts