Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W sobotę jechałyśmy zabrać z Krzyczek dwa psiaki. Plany niestety, a może stety w trakcie drogi troszkę się skomplikowały. Jedziemy sobie spokojnie, trasa na Warszawę, las, tiry pędzą z prędkością światła...patrzę, a przy drodze coś leży. Zawróciliśmy myśląc, że to jakiś potrącony nieszczęśnik.
Jakie zdumienie wywołał fakt iż to przepiękny owczarek niemiecki. Całe szczęście jeszcze nie potrącony...okolica i trasa wyjazdowa nad morze, wskazywałaby, że psiak jest ofiarą wakacyjnego wyjazdu. W okolicy żadnych domów..tylko las...
Wsadziłyśmy psiaka do auta i do Łodzi. Niezawodna Iwonka zgodziła się przetrzymać psiaka do wieczora (my musiałyśmy dojechać do Krzyczek).

O samym Lexusie.
Pies ideał.
Rewelacyjnie wychowany, choć młodziutki (siusia jak dziewczynka), reaguje na siad, podaj łapę, na spacerze wciąż kontroluje obecność człowieka.
Czyściutki, nie nabrudzi w boksie. Na pewno nie był psem podwórzowym, mieszkał w domu.

Umieściłam go na stronie schroniska w dziale znaleziono.
Przejrzałam ogłoszenia o zaginięciach...nigdzie nikt go nie szuka:shake:

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lexus już po spacerku.
Nie zjadł mi córki, która uparcie chciała prowadzić go na smyczy.
Psiak zachowuje się jak typowy dobrze ułożony szczeniak.
Nie ciągnie-prowadziła cały spacer prowadziła go moja 7-mio letnia córka.
Chce się bawić, jak idzie cały czas odwraca się za człowiekiem, sprawdzając czy jest.

Wrzuciłam chłopaka na owczarki:
http://owczarki.eu/forum/showthread.php?p=17420#post17420

Posted

Lexus nie ma roku. Myślę, że ma około 9-10 miesięcy.
Taki duży dzieciak jeszcze z niego.

Lexus dobrze reaguje na inne psy.

Wczoraj go trochę wymęczyliśmy, biegał cały dzień poza boksem. Przyjechała do nas cała ekipa z Łodzi i odchwaszczaliśmy teren po budowę Domu Tymczasowego Fundacji. Pies był wniebowzięty, tyle łapek do głaskania

Mam wrażenie, że z tym psiakiem nikt się nie bawił.
Nie rozumie co to patyczek, sznurek.
Ale nadrobimy zaległości