Beata_Dorobczyńska Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Piekny ten On-ek , dawno juz nie widzialam tak pieknego psa. I jak losy domku ? Quote
szajbus Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Niech ten domek znajdzie sie jak najszybciej bo szkoda psiaka. Quote
Moriaaa Posted July 3, 2008 Author Posted July 3, 2008 Beata_Dorobczyńska napisał(a):Piekny ten On-ek , dawno juz nie widzialam tak pieknego psa. I jak losy domku ? Dawny domek się nie odzywa.:shake: Codziennie śledzę ogłoszenia , ale jak narazie cisza... Była jedna zainteresowana Pani z Poznania, niestety mogłaby go wziąśc dopiero za 3 miesiące, więc odpada. Lexus nie jest jeszcze w adopcjach na stronie fundacji, nie ma jeszcze żadnych ogłoszeń adopcyjnych, ale jak zrobimy zapewne domki będą walić drzwiami i oknami-mam taką nadzieję;) Chciałam tu zaznaczyć jeszcze jedno-pies będzie wydany do adopcji po kastracji, warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i złotówka na szczęście! Ponieważ miałam dziwny telefon w sprawie Lexusa..i to jest prawdopodobnie osoba z Dogo-nie sprzedajemy psów! Quote
Folen Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 To ja się zgłaszam do zrobienia ogłoszeń, tylko tekst bym prosiła i na kogo namiary. Quote
Moriaaa Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 Pomyślę nad tekstem, namiary będą na mnie. Na razie właściciel ma jeszczetydzień na zgłoszenie się po psiaka...więc sobie grzecznie czekamy. Quote
saskia Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Jak tylko kupimy dom (w bardzo nieokreślonej przyszłości;)) to go wezmę. Przetrzymacie go dla mnie? Rok, może dwa? Przetrzymacie?:cool3::lol: Piękny jest strasznie:loveu: Quote
nata od jadzi Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 myślę, że napiszemy krótki tekścik informujący, że żaden pies nie wyjdzie od nas bez kastracji lub podpisania zobowiązania do kastracji w najbliższym czasie. i będziemy to przeklejać przy każdym allegro, ogłoszeniach i na wątkach. już za dużo było telefonów ludzi uważających, że kastracja to okaleczenie zwierzęcia. Ciebie Lexusiu też to czeka :cool3: Quote
kama_i_ja Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 Aaa jakiego domu dla niego szukacie? Ja bym chyba miała chętnych (tak na.. 90%), ale do mieszkania (dość dużego). Kobieta dorosła plus chłopiec 13 lat. Chłopak bardzo żywiołowy i bardzo kochający zwierzęta. Często zajmuje się moją sunią, która cierpi na nadmiary energii i bywa agresywna do innych psów. Mimo wszystko nie waham się jej powierzać, bo to odpowiedzialny chłopak. I bardzo zależy mu na własnym psie. Mam namawiać? Czy chcecie wydać go do domu z ogrodem? Albo macie inne przeciwskazania? Bardzo przydatna byłaby mi informacja jak u niego wygląda sprawa z zostawaniem w domu? Póki co są wakacje, więc trochę czasu, żeby pies się przyzwyczaił do nowych warunków. Ale po wakacjach chłopak idzie do szkoły... Quote
Eddiii Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 a ja mam pytanie do zalozycielki watku, do ktorej wyslalam pw 3 dni temu, czy moja wiadomosc nie zasluguje na odpowiedz :roll: Quote
katya Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 Założycielka wątku ma w tej chwili pod opieką 10 psów, konia, króliki i dziecko, więc wybaczcie. Na pewno wkrótce się odezwie. Co do domu jakiego szukamy - to byle był najlepsiejszy na świecie :) Chłopak w bloku też by się pewnie odnalazł. Na razie czekamy jeszcze na odzew właściciela... Quote
Moriaaa Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 Przepraszam Ediii. Lexus nie ma tatuażu. Jeśli chodzi o jego psychikę, to wszystko w jak najlepszym porządku, do dzieci bomba, do psów też, choć nie na sobie w kaszę dmuchać w sytuacji kiedy jest zaatakowany. Quote
kama_i_ja Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 Dobra, pogadam z domkiem. Domek bardzo fajny, zresztą będzie stale pod moją kontrolą, bo to moja rodzina (dla Was to może nie jest to żadną gwarancją, bo ja udzielam się w innej części Polski, ale mam jakie takie doświadczenie w adopcjach). Ale pierwsze pytanie jakie zadaje domek dotyczy niszczenia w domu. Wiadomo coś na ten temat? Quote
Moriaaa Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 Wydaje mi się, że nie powinno być z tym problemu, natomiast niczego nie jestem w stanie zagwarantować. W DT Fundacji psiak siedzi w boksie. Kiedy odchodzę troszkę rozpacza, skacze, ale dosłownie po kilkunastu sekundach, kiedy przestaje mnie widzieć uspokaja się i kładzie spać. Quote
Helga72 Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 Kama obiema rękami podpisuje się pod tym co już wcześniej napisała Moriaaa:multi: Lexus w domu kładzie się blisko człowieka nie ma możliwości żeby coś zniszczył bo trzyma się ludzia i chodzi tu gdzie trzeba nawet kwiatów stojacych na dywanie nie drasnął:lol: Quote
Helga72 Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 Moriaaa z Lexusem u stóp wyglądasz zjawiskowo :loveu: Tylko po cholerę Ci ten pet:mad: Quote
Moriaaa Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 Byś nas cioteczko Helgo odwiedziła w końcu na tym odludziu:cool3: Quote
Helga72 Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 i jeszcze jedna istotna rzecz koty:evil_lol: moje przeżyły spokojnie spotkanie z Lexusem chociaż obydwa wlazły przez okno pies na komendę nie wolno odwrócił się od rudzielców i położył się przy desce do przsowania i towarzyszył mi aż do zakończenia tej jakże miłej czynności :cool3: i raczej nie jest przyzwyczajony do surowego mięsa natomiast kość cielęca i owszem mniam:eviltong: Quote
Moriaaa Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 Helga72 napisał(a):Moriaaa z Lexusem u stóp wyglądasz zjawiskowo :loveu: Tylko po cholerę Ci ten pet:mad: Czepialska no!:mad: Quote
Helga72 Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 a wiesz bardzo bym chciała bo tęsknię za Tobą:placz: Quote
Helga72 Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 ale teraz mam na podwórku taki sajgon , że nie wiem za co się łapać nawet Vanillia na kumornym u moich rodziców nienawidze remontów i zrywania dachów:angryy: Quote
Moriaaa Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 Helga72 napisał(a):a wiesz bardzo bym chciała bo tęsknię za Tobą:placz: To nie ma na co czekać! Przybywaj kochana!:multi: Quote
Recommended Posts