Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej!

Chciałam zapytać czy w schronisku nie przydałyby się jakieś obroże i smycze? Mam tego już cały worek do oddania, a jakoś nigdy mi nie po drodze to zawieźć. Rozmiary różne, od mikro po takie na większe psy.
Mogłabym też porobić jakieś fotki psom, jeśli istnieje taka potrzeba ;) .

Posted (edited)

Jeszcze raz zapytam o Cheetosa i Drago....
I czy Tomi poszedł już do domku?

Maximus, Psotka, Berni - w domkach?? Dlaczego takich radosnych wieści nikt nie przekazuje?! :)

Edited by Bejotka
Posted

[quote name='Bejotka']Jeszcze raz zapytam o Cheetosa i Drago....
I czy Tomi poszedł już do domku?

Maximus, Psotka, Berni - w domkach?? Dlaczego takich radosnych wieści nikt nie przekazuje?! :)

Padł mi internet w domu :-(

Cheetos i Drago zostali rozdzieleni i na dobre im to wyszło. Cheetos zmienił się nie do poznania. Radośnie wita znajomych, w stosunku do obcych jest jeszcze troszkę nieśmiały, ale szybko daje się przekonać. Na spacerach jest grzeczny, choć trochę niesforny i jak na młodego psa przystało radosny i rozbrykany.

Drago również się zmienił. Nie jest taki odważny jak Cheetos, ale nie jest już agresywny i pozwala wyprowadzać się na spacery. Drago jest spokojniejszy i grzeczniejsze.

Oba psiaki mogą już szukać domów.

Mam kilka nowych fotek Drago. Jak zacznie działać internet to wstawię wieczorem.

Tomi niestety dalej szuka domu.

Nowe domy w tym tygodniu znalazły: Dżambo, Kaj ( oba psiaki świeżo po kwarantannie) oraz Berni, Maximus, biało-rudy Hektor. Wczoraj do super domku pojechała Psotka. :multi::multi::multi:

Posted

CHEETOS
i
DRAGO

na Tablicy i Alegratce oraz na: zwierzaki.nasza-lista.com, oglaszamy24.pl, lento.pl, olx.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, przygarnijzwierzaka.pl, adopcje.org, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, adin.pl, naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl

Posted

Wczoraj domy znalazły: Aza, Tomi i Boguś :multi:

Dzisiaj do domów pojechały 3 kociaki, 2 szczeniaki. Domek znalazła sunia Zelda, która czeka na sterylizację i wyrusza do domku. :multi:

Zimę w ciepłym domu spędzi senior Ludwik :multi::multi:

Posted

Pani Emilko moze Pani umiescic tutaj asze zdjęcie z Foxem jak robila Pani w sobote w schronisku ,z calego serca życze mu adopcji to kochany wesoly psiak,ze mną a spacerku dwa razy wytarzal sie w mchu ze szczęscia i bawilismy sie patyczkiem.

Posted

[h=2]Dziel się miłością i adoptuj[/h] Wychowany ‘od szczeniaka’ pies z pewnością odwdzięczy się nam za troskę szczerym uczuciem, a jego zachowanie będzie doskonałym świadectwem tego, jak dobrymi nauczycielami i opiekunami jesteśmy. Dużo większym wyzwaniem jest adopcja psa, który ma już swoje nawyki i doznał krzywd od ludzi, nie umiejących się nim właściwie zająć. Taki zwierzak z przeszłością i własnym bagażem życiowym jeśli jednak już zaufa – kocha jeszcze mocniej. Ze zwierzakami bowiem jest tak jak z nami – w pełni doceniamy coś dopiero, gdy poznaliśmy wcześniej drugą stronę medalu. Nie bójcie się więc adoptować. Pamiętajcie, że w schroniskach i fundacjach zajmujących się bezpańskimi psami, pracują osoby, które nie tylko kochają czworonogi, ale też znają się na nich, dlatego zawsze możecie poprosić je o poradę.

Bądź człowiekiem wśród stworzeń, bratem między braćmi
Św. Franciszek
Poprzednia 1 2 Następna

Posted

MasterVet Akademia Diagnostyki Weterynaryjnej Sp. z o.o., organizuje w hotelu KUR ul. Bałtycka 89 w Olsztynie w dniach 12.10 i 13.10 szkolenie z echokardiografii psów (USG serca).
Podczas szkolenia proponują przeprowadzenie bezpłatnych badań pod nadzorem dr n. wet Magdaleny Garncarz wysokiej klasy specjalisty z SGGW w Warszawie. Każdy piesek przed badaniem usg serca jest badany klinicznie tj. oczy, zęby, wszelkie dolegliwości, odsłuchiwanie itd. Potrzebne jest imię pieska, wiek i waga na oko. Po takim badaniu przechodzi o sali badań usg - po badaniu każdy piesek otrzymuje wynik badania.
Proponują nam przebadanie 30 psów, mogą pomóc w transporcie na Bałtycką, nagłośnienie akcji (ich www i facebook) lub ew. odwdzięczyć się za uczestnictwo zakupem karmy.
Namiary i szczegółowe info wysyłam na adres schroniska, do Moniki.

Posted (edited)

Ogłoszeń jeszcze nie mają: Zefir, Skip, Marcel, Tajfun, Blind, Tekla, Gina, Chałwa, Szalej, Mika, Kajtuś, Ułan, Blanka, czarna Vega, Reksio (439/2013) i Gratka.

W lipcu była informacja, że Hera znalazła dom. Zapytałam, czy ta owczarkowata Hera i nie dostałam odpowiedzi. Zdjęłam jej ogłoszenia. Teraz zauważyłam na stronie schroniska, że Hera jest w dziale "Do adopcji". Wróciła, czy wcale nie poszła do domu?

Edited by Bejotka
Posted

Dzisiaj bylam u nas ze znajomymi ,szczeniątko ,ruda sunia poszla z nimi do domku ,bedzie miala chyba FIONA lub LUNA na imie.Gucio obwąchiwal mnie caly zachwycony ,bo czul suczke,wiadomo,on jest kastrowany ale jednak facet,tak wiec mysle w przyszlosci wziąc dla niego malutka przyjaciółke dom mamy duzy zmieszcza sie oba.
A mnie urzeka Foxik,jaki on madry i spragniony milosci i zabawy,uwielbia tarzac sie w mchu,bawic smyczka,robi gryzku-gryzku ,zakopuje swoje psie skarby do jedzenia na potem a pozniej znajduje ,i chyba byl biedaczek bity bo jak robie niechcacy zamach smycza to on sie kuli a ja przeciez nie chce go bic ,tylko moze raptowne mam ruchy.Bejotko i Kropeczko napiszcie mi co to za sliczny psiak taki maly,puszysty z mordka pekińczyka jest w kaltce 31 ?dzieki i pozdrawiam

Posted

Wczoraj nowe domy znalazły: Mika i Poker -pekińczyk, dwa szczeniaczki i kociak :multi:

W tygodniu dzięki ogłoszeniom Bejotki do domu pojechał Cheetos :multi:

Dwa Goldeny pojechały do fundacji Aurea. Dziękujemy za pomoc i DT dla psiaków

Niestety dobre wiadomości przeplatają się ze smutnymi wczoraj odeszła Resa ["] :-(

Posted

[quote name='Bejotka']Ogłoszeń jeszcze nie mają: Zefir, Skip, Marcel, Tajfun, Blind, Tekla, Gina, Chałwa, Szalej, Mika, Kajtuś, Ułan, Blanka, czarna Vega, Reksio (439/2013) i Gratka.

W lipcu była informacja, że Hera znalazła dom. Zapytałam, czy ta owczarkowata Hera i nie dostałam odpowiedzi. Zdjęłam jej ogłoszenia. Teraz zauważyłam na stronie schroniska, że Hera jest w dziale "Do adopcji". Wróciła, czy wcale nie poszła do domu?

W lipcu dom znalazła inna Hera. Malutka sunia, która trafiła do schroniska razem z Fafikiem. Owczarkowata Hera nadal czeka

Postaram się w miarę możliwości uzupełnić fotki i opisy psiaków, które nie mają ogłoszeń.

Posted

Przedstawiam moje dwie tymczasowiczki: Lole i Lotte. Sunie mają 9 tyg. Ich mama razem z 4 tygodniowymi maluszkami została oddana do schroniska jak przedmiot. Mamą maluchów jest niezwykle urocza i bardzo towarzyska prawie jamniczka Gina.
Dziewczynki jak to maluchy są wesołe i ciekawskie. Lotta jest odważniejsza i bardziej przebojowa niż jej siostra.

Lola:

Lotta:

Dziewczyny razem:

Posted

[quote name='Ania_i_Kropka']Owczarkowata Hera nadal czeka[/QUOTE]

Hera ma ponownie zrobiony komplecik ogłoszeń :)
Czy małe, jamniczkowate cudeńka też ogłaszać? :)