Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cioteczka Chandler opłaca kolejne 5 dni pobytu w hoteliku. Mamy więc juz zapłacone w sumie za 15 dni.
Kasiu - bardzo, bardzo dziękujemy. Jesteś wspaniałym człowiekiem.

Zaprowadziłam kartoteke Gringusia, żebyśmy nie poginęli - zapisuję wpłaty konkretnie na niego - to nam nic nie umknie i nie rozejdzie. A póxniej zbiorczo będę przelewała na konto Kariny do hoteliku.
Myśle, że tak będzie dobrze.

• Replies 846
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Monia70 napisał(a):
Jest taki kosmaty, śliczniutki :loveu:

Tak... jak szczotka ryżowa po wylince :diabloti:

Śliczny to on był , ale jakiś czas temu.
Teraz to jest połowa z psa, ale nie ma się co dziwić jesli biegał bez jedzenia cały tydzien a potem go sami nie żywili i nie poili - "humanitarnie" :angryy:

A jeszcze lepiej wyglądał jak siedział w klatce ok 50x80x50 - po prostu cud, miód, malina - w gnoju spał i mieszkał - tylko miał dach, a boki były odsłonięte..... :shake::shake::shake:

Posted

O matko :shake::shake::shake:
Ja lubie takie szorściaki .Tylko Supergoga się wyłamała i dała mi taka jedną gładka babę , z cudownie miekkim i aksamitnym włosem :eviltong:.Tyle tylko z szorstkiego ma co się dziewczynka bąków napuszcza:evil_lol:.

Ile płacicie za dobe Gringulka w hotelu?

Posted

:mad:Oj MOnia, Monia - Malinka szorstka była jak nic - a że to brudek ja taka sprawił, a Ty musiałas zaraz kąpiele robić, jedzonka przyrządzać pyszne, do łóżeczka brać - to się i zmieniła.

Jak ja Cię kocham za ten domek dla Amandy/Malinki. :loveu:

Za dobę hoteliku płacimy 20 zł. Ale Karina załatwia w razie potzreby weta - zawozi psa lub wet przyjeżdża do Niej, a że to kawałek drogi od nas - to przynajmniej w tym temacie jesteśmy spokojni.
Chcemy go też wykastrować, jak tylko dojdzie do formy. Z tego co wiem Rene już jakieś ustalenia w tym temacie czyniła z wetem i Kariną.

Posted

Gdzie mogę wpłacic pieniązki na Gringa.Choc kilka dni.

Kokosi sie teraz ten mój szorstko /gładki babolek koło mnie .Śmieje jej się pychol na całego.Jest taka radosna !!!!!!

Posted

Wszelkie wpłaty na Gringolca (z wyjątkiem tych z bazarków, gdzioe wystawiający wyraźnie zaznaczy inną formę) prosimy kierować na konto Fundacji:

Fundacja dla Zwierząt Animalia
Ul. Polanka 35/11
61-131 Poznań
Konto bankowe:
Nordea Bank Polska S.A. Oddział POB Poznań I
53 1440 1286 0000 0000 0453 3704

Z nickiem i wyraźnym dopiskiem - na Gringo.

Ja mam rozliczenia i na bieżąco będę regulować na hotelik, co nam sie uzbiera.

Poza tym szukamy nadal domku tymczaasowego. rene mówiła dzisiaj i ma rację, że hotelik jest w jego wypadku tylko wyjściem awaryjnym. Nie socjalizuje go - w sensie że nie nabiera zaufania do ludzi, nie wycisza - bo to też zamknięcie i nie stały kontakt z człowiekiem.

Gringo potrzebuje warunków domowych.

Mamy juz jego książeczkę zdrowia ze szczepieniami, które robiliśmy przed wyjazdem do domu.
Szukamy tymczasu dla Gringa.

Posted

Ja ze swoich bazarków pieniądze przekażę bezpośrednio Karinie. Pełne rozliczenie przedstawię po zakończeniu poszczególnych bazarków, bo następne lada moment wystawię.:loveu:

Już teraz zapraszam w imieniu Gringa:multi::multi::multi:

Posted

Super, bęzie pewnie proście. Tylko mam wielką prośbe, żeby nie poginąć, o info do mnie jak będzie robiła kolejne wpłaty Karinie. Mam zestawienie wpłat na poszczególne doby - bo przy wpłatach z kilku źródeł inaczej zrobi się bałagan.
A tak to staram się na bieżąco rejestrować wpłaty hotelikowe Gringa.

Posted

Chciałam tylko przypomnieć, że mam książeczkę zdrowia Gringa ze szczepieniami, która powinna trafic do Kariny. Rozmawiałam z Renatą prosząc o wiadomość czy jest wyjazd i skąd, o której, żeby dostarczyć dokument.
Niestety nadal nic nie wiem.:shake:

Posted

supergoga napisał(a):
Chciałam tylko przypomnieć, że mam książeczkę zdrowia Gringa ze szczepieniami, która powinna trafic do Kariny. Rozmawiałam z Renatą prosząc o wiadomość czy jest wyjazd i skąd, o której, żeby dostarczyć dokument.
Niestety nadal nic nie wiem.:shake:

Ze względu na to, że miałam imieniny w tygodniu to teraz imprezowałam i nie bardzo sie składało, żebym mogła odebrać książeczkę.

snuszkak napisał(a):
Gringo niech tylko Cie cieteczki niezle wymiziaja :evil_lol::evil_lol:

Oj wymiętoliłam go za wszystkie czasy :loveu:

Posted

Rene - wszystkie dobrego w takim razie.
A tak w ogóle zgodnie z naszą rozmowa tel. to ja miałam podejść podać książeczkę w miejsce Waszego wyjazdu - i czekałam tylko na wieści.
Ale nic, pojadę w tygodniu zawieźć książeczkę - bo Karina musi ją mieć.

Posted

A teraz szczegóły:

WPŁATY jakie na chwilę obecną wpłynęły do Kariny:

• 100 zł - Marta23t - opłata od 7 - 11 listopada 2008
  • 100 zł - Fundacja Animalia - opłata od 12 - 16 listopada 2008
  • 100 zł - Sufragan - opłata od 17 - 21 listopada 2008

Dziękuję serdecznie za wspieranie Gringa w niedoli :Rose:

Posted

Gringulec wypuszczony ze stajni, napierw niepewnie zerkał, ale jak go zawołałam - to był szał przywitania, buzi tez dostałam :evil_lol:

Od Marty23t i jej TZ dostał na przywitanie świńskie ucho, drugie takie dostała Cobra.:loveu: Oni dobrze wiedzą jak podmaślić zwierzakom ;)

Ale nie jest wcale tak różowo , Gringo dalej jest chudy a oprócz tego prawdopodobie przyplatało się jakieś świństwo - mianowicie na głowie zaczyna miec powoli coraz mnie włosów - taki łysy placek, wygryza się na nogach do krwi :shake:
Nieładnie to wyglada.:placz:

We wtorek będzie u weta, bo czeka go zabieg kastracji (Karina go tam zawiezie), wtedy dopiero poznamy szczegóły.

Poza tym jest bardzo grzeczny, wystawia brzuchol do miziania, pyszczek kładł mi na kolana, nie ucieka, nie szczeka - jest bardzo usłuchany, co potwierdziła Karina.:lol:

Posted

sati napisał(a):
super ze juz bezpieczny to najwazniejsze

Wiesz jakie to fantastyczne uczucie, kiedy jadę go odwiedzić i wiem, ze jest tam na pewno ? Że nie trzeba się martwic co tym razem go spotkało?
Czy wyraz jego pyska komuś się nie spodoba i znowu będzie łomot albo brak żarcia ?

Normalnie teraz - to kamień z serca.

Niech tylko zdrowotnie dojdzie do siebie, a będzie wszystko ok.

Posted

snuszkak napisał(a):
Rene naj naj wszystkiego :evil_lol: ja zawsze nie na czasie z takimi swietami jestem :p

Gringo chlopaku tylko mi czasem w depresje bez Rene nie popadaj :razz:

Dzięki.:loveu:

Gringo nie wpadnie w depresję, będe go odwiedzać... a jak będzie miał domek, to będzie mnie miał w .....ogonku :evil_lol:

Posted

Chwilowo nie mamy innej alternatywy, a w poblizu inne hoteliki nie są wcale tańsze.
Ale to tez nie jest tak, że chcemy aby tam spędził najbliższą przyszłośc - bynajmniej. Najlepiej zeby trafił do domu, nawet tymczasowego, gdzie ktos musi stale być w domu (niestety jest to warunek konieczny).

Posted

Chandler - wpłaciła 100 zł na Gringolca - bardzo, bardzo dziękujemy - jesteś wspaniałą.
Pieniądze przeleję na konto Karinyw czwartek - bo z tego co czytałam, ma opłacony hotel do piątku włącznie.