supergoga Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 (edited) [FONT=Times New Roman]Gringo – to pies niezwykły. Jeszcze takiego psa nie widziałam. Istne cudo. Młodziutki – prawdopodobnie nie ma nawet roku, wygląda jak krzyżówka husky i sznaucera i ma piękne, dwukolorowe oczy: jedno niebieskie, drugie piwne.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Ten sympatyczny, przyjacielski i pogodny pies stracił swój cały bezpieczny świat. Nie wiemy dlaczego – wyładował w jednym z podpoznańskich schronisk.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Trafił do niewielkiej klatki i wyglądając zza jej prętów tęsknie wypatruje, czy może ktoś nie zatrzyma się właśnie przy nim.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Gringo umie chodzić na smyczy, choć jeszcze nieco ciągnie. Kocha spacery – gdy z nim wychodzimy w jego oczach zapalają się takie wesołe ogniki.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Niestety – każdy spacer kiedyś się kończy, wszak czekają kolejne psie biedy – więc i Gringo musi trafić do swojej klatki.[/FONT] [FONT=Times New Roman]I wtedy przygasa – tak bardzo to widać. Wyciąga łapki zza krat, popiskuje, jakby prosił nas o zabranie właśnie jego – tego ślicznego psiego dzieciaka.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Im dłużej pozostanie w schroniskowej klatce, w tym większą depresję wpadnie. Tym trudniej będzie go przekonać, jaki świetny jest świat u boku człowieka.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Jeśli szukasz oryginalnego, młodego, aktywnego towarzysza wędrówek, zabaw – pokochaj Gringo – psa niezwykłego.[/FONT] spójrzcie na te oczy Kocham ludzi i ich pieszczoty Nie jestem zbyt duzy Pomóżcie nam wyciągnąć go ze schroniska. Psa ogłosiłam juz na: allegro alegratka kupsprzedaj 4łapy eurocity eoferty. Kto może pomóc jeszcze z ogłoszeniami. ROZLICZENIE WPŁYWÓW NA PSIAKA I WYDATKÓW WPŁYWY - BAZARKI I DAROWIZNY Yana - 30 zł Litiel - 50 zł Justyna I - 10 zł Monia70 - 25 zł Yana - 20 zł agusiazet - 60 zł Litiel - 50 zł Werobikaa - 5 zł Yana - 30 zł Chandler - 100 zł Maks i Spark - 45 zł Zaneta - 40 zł Gogonek - 48 zł osc - 50 zł Litiel - 100 zł budrysek - 20 zł budrysek - 20 zł Itinea - 20 zł D.B - 200 zł Diora - 50 zł K.F. - 50 zł Gogonek - 20 zł T.A.W - 20 zł agusiazet - 20 zł asiuniap - 40 zł W sumie - 1063 zł WYDATKI: hotel - 2078 zł kastracja, leczenie - 160,50 W sumie - 2238,50 zł Jeszcze zostały do dopisania wpływy od listopada. Dopisze jutro. Edited September 13, 2013 by supergoga Quote
supergoga Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 To ja cię jeszcze podniosę na wieczór, bo piekny z ciebie dzieciak. Jeszcze taki zupełnie smarkaczowaty, siusiający jak sunia. Jak go wyciągnąć. Boję się o niego. Quote
snuszak Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Gringo ja równiez Cie podniose, gdzie mozna jeszcze pooglaszac to ja moge cos jutro zrobic>? Quote
supergoga Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 Sama nie wiem, może na gazeta.pl, może mój pupil. Może gdzies na sznaucerowatych Quote
Monia70 Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 To ja przywitam się z rana. I znów zapewne człowiek skazał psa na więzienie :angryy: Jest niespotykanej urody.A te dwukolorowe oczka są przecudne:loveu: Quote
supergoga Posted June 30, 2008 Author Posted June 30, 2008 Proszę, poradźcie, gdzie mogę go wstawić, na jakie portale jeszcze. Żeby nie spędział prawie dzieciństwa w schronisku. Quote
snuszak Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Nie było mnie jednak cały week, ale zrobiłam teraz ogoszenie Gringo na moj pupil Quote
snuszak Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 napisałam tez do sznaucerow w potrzebie zeby umiescili gringo na stronie i zrobiłam mu ogłoszenia na "moj pies" Quote
supergoga Posted June 30, 2008 Author Posted June 30, 2008 Super. W czwartek jedziemy do schroniska - w 4 osoby i zrobimy masową akcje odpchlania i odrobaczania. Mają niestety lokatorów. Myślę, że i 2 tury spacerków sie uda wykonać. I nowe fotki. Quote
snuszak Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 to super :):) ja nie dam rady w tym tyg. bo jak nie w pracy to bede zawozic dokumenty na uczelnie ;/ pozdrowcie Gringo :loveu: Quote
Monia70 Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Kurczę, nikogo nie było u Gringo przez 2 dni :-( Ja non stop w pracy/Ledwo czasu mi starcza na zebranie myśli.... Quote
supergoga Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 Nikomu się nie podoba to cudo smutne coraz bardziej. Gringo czeka Gringo płacze głośno za człowiekiem Gringo na tyle na ile może wysuwa nosek i błaga o dom. Quote
snuszak Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 wrecz cudowny jest ten psiak, tak chwyta za serce, szkoda ze tylko nas Quote
Monia70 Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 To zdjęcie moze wyrwać serce :placz: http://images31.fotosik.pl/308/d812aef6351e1517.jpg Quote
snuszak Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Gringo jak dostane jutro wolne to cie odwiedze w schronisku i reszte gromady, a tymczasem mykaj na pierwsza! Quote
snuszak Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 i dlatego szuka ciotek dopingujacych a najlepiej domku stalego Quote
snuszak Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 nikt nie byl u Gringo :-( nikt go nie chce a psiak wspaniały Quote
snuszak Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 z adopcji sznaucerow odezwali sie do mnie dopiero 2 dni temu, wyslalam im zdjecia Gringa i zobaczymy czy pokaze sie na ich stronie Quote
Monia70 Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Czy kogos juz urzekły cudowne , dwukolorowe oczy pieknego Gringo? Quote
Recommended Posts