Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

maggie1971 napisał(a):
Nareszcie, mam nadzieję ze mu to pomoże

psiaczkowi ?? też mam taką nadzieje .....a co do czytania to cały czas czytają ...

Posted

maggie1971 napisał(a):
To chyba dobrze,ze czytają

wiesz Madziu ...czytać to nie wszystko ...najważniejsze to czytać ze zrozumieniem ...a z tym to wielu ma na bakier ...:shake:

Posted

Alicja napisał(a):
wiesz Madziu ...czytać to nie wszystko ...najważniejsze to czytać ze zrozumieniem ...a z tym to wielu ma na bakier ...:shake:

Oczywiście takie czytanie miałam na myśli:cool3:
Trzymam kciuki za małego Onka i pozostałe maluchy

Posted

Kto chcialby pomoc, aby schronisko na zas mailo stagloban(surowica) i leki pomocne, Stowarzysznie prosi o wplay na ich konto z dopiskiem" na pomoc dla schroniskowych szczeniat"

Posted

Na moje konto wpłynęło :
100 złotych od Rinuś- jeszcze na Czekoladka
[*]
30 złotych od asl - na surowicę dla szczeniaków
30 złotych wezmę na pokrycie rachunku u mojego weta za Czekoladka
[*]
więc zostaje 100 złotych, co mam z nimi zrobić, przelać na fundację, czy na razie zostawić na ewentualność pomocy innym szczeniakom?

Posted

maggie1971 napisał(a):
Na moje konto wpłynęło :

• 30 złotych od asl - na surowicę dla szczeniaków

• więc zostaje 100 złotych, co mam z nimi zrobić, przelać na fundację, czy na razie zostawić na ewentualność pomocy innym szczeniakom?

• ja myślę, żeby odłożyć na tą surowicę...o ile ktoś kiedyś ją wreszcie zamówi...

Posted

maggie1971 napisał(a):
    Na moje konto wpłynęło :

• 30 złotych od asl - na surowicę dla szczeniaków

• więc zostaje 100 złotych, co mam z nimi zrobić, przelać na fundację, czy na razie zostawić na ewentualność pomocy innym szczeniakom?

• STOWARZYSZENIE powstalo po to aby pomagac przede wszystkim JASTRZEBSKIEMU SHRONISKU!! W stowarzyszeniu jest lekarz weterynarii!!!

Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt
    Dużych i Małych
    44-337 Jastrzębie Zdrój, ul. Wyzwolenia 124

Bank Śląski oddzial w Jastrzębie Zdroju
    7184700001200100382663001

z dopiskiem" na pomoc dla szczeniąt w jastrzębskim schronisku"

Posted

maggie1971 napisał(a):
    Oczywiście takie czytanie miałam na myśli:cool3:
    Trzymam kciuki za małego Onka i pozostałe maluchy

[FONT=Arial]
    ano widzisz ...nawet tutaj na dogo osoby czytają TYLKO to co chcą ...
    liczę że TE NIESTRAWNOŚCI miną ...

Madziu trzymaj to zaswiadczenie z testu na parwo
    [/FONT]

Posted

Alicja napisał(a):
    [FONT=Arial]
    ano widzisz ...nawet tutaj na dogo osoby czytają TYLKO to co chcą ...
    liczę że TE NIESTRAWNOŚCI miną ...

Madziu trzymaj to zaswiadczenie z testu na parwo
    [/FONT]

Trzymam , trzymam, a poza tym jest wklejone na wątku tutaj.

Posted

Dzwoniłam do 5 lecznic, surowicy nigdzie nie ma, jeden wet dzwonił do hurtowni i też niestety nie mają. Ze szczepieniem mam się jeszcze wstrzymać kilka dni

Posted

BBeta napisał(a):
    Dzwoniłam do 5 lecznic, surowicy nigdzie nie ma, jeden wet dzwonił do hurtowni i też niestety nie mają. Ze szczepieniem mam się jeszcze wstrzymać kilka dni

Rozmawialam dlugo z p.wet i twierdzi, ze nie ma epidemii parwo.
    To,ze maluchy odeszly to wynika z podawnia zlego pokarmu szczenietom, nadwrazliwosc przez to jelit i parwo, ktore jest w kazdym srodowisku schroniskowym, uaktywnilo sie u tych maluchow co odeszly..

Jesli prawdą jest to(nie znam sie na tym, nie jestem wetem) to faktycznie, Twoj szczeniak moze byc poprostu zaszczepiony za kilka dni.

Posted

Rinuś napisał(a):
    cholerne zamieszanie tutaj powstało...:shake:
    nic nie można zrobiuć?Alicja można zamówić tą surowicę ze stowarzyszenia?

[FONT=Arial]
    Rinuś zapytaj ARKI Ona będzie wiedziała ...ja nie mam nr konta ...ja wpłacam składki u skarbnika ...

karme ,witaminy , smaczki , płyny , gąbki i inne rzeczy do schroniska rzeczy kupuję i przywożę więc nie robiłam przelewów ... a od osób które mi dają pieniążki dla psiaków wpłacam kase CLOCKWORK i ona kupuje
    [/FONT]

Posted

ARKA napisał(a):
    To,ze maluchy odeszly to wynika z podawnia zlego pokarmu szczenietom, nadwrazliwosc przez to jelit i parwo, ktore jest w kazdym srodowisku schroniskowym, uaktywnilo sie u tych maluchow co odeszly..

Jesli prawdą jest to(nie znam sie na tym, nie jestem wetem) to faktycznie, Twoj szczeniak moze byc poprostu zaszczepiony za kilka dni.

nie ma epidemii ,ale skoro test POTWIERDZIL?to jeśli reszta szczeniaków miała z choruym psem kontakt to tak czy siak będzie chora...o ile już nie jest...:shake: nie wiem jak dla Was, ale dla mnie to jest pro0ste.
    Zulugulas pisała że jest surowica...i co / nikt nie skorzystał :shake:
    Alicja napisał(a):

[FONT=Arial]Rinuś zapytaj ARKI Ona będzie wiedziała ...ja nie mam nr konta ...ja wpłacam składki u skarbnika ...[/FONT]

[FONT=Arial]karme ,witaminy , smaczki , płyny , gąbki i inne rzeczy do schroniska rzeczy kupuję i przywożę więc nie robiłam przelewów ... a od osób które mi dają pieniążki dla psiaków wpłacam kase CLOCKWORK i ona kupuje [/FONT]

ok, ale to Wy jesteście tam na co dzień...można zamówić surowicę i zwyczajnie jechać do innego weta aby im ją podał...bo z tego co widzę to ta wetka może nie chcieć podac psiakom surowicę...

Posted

Rinuś napisał(a):
    nie ma epidemii ,ale skoro test POTWIERDZIL?to jeśli reszta szczeniaków miała z choruym psem kontakt to tak czy siak będzie chora...o ile już nie jest...:shake: nie wiem jak dla Was, ale dla mnie to jest pro0ste.

:roll: nie jest takie proste bo szczeniaki byly zaszczepione, niektore....

Poza wsztskim, zobaczymy co bedzie ze szczeniakiem Bbebet-bedziesz miala odpowiedz, czy jest AKTYWNE parwo.

Posted

ARKA napisał(a):
    :roll: nie jest takie proste bo szczeniaki byly zaszczepione, niektore....

Poza wsztskim, zobaczymy co bedzie ze szczeniakiem Bbebet-bedziesz miala odpowiedz, czy jest AKTYWNE parwo.

czyli co ?> czekać na to co się stanie ze szczeniakiem Bbety tak ?dla mnie to jest chore :shake: tu trzeba działać, a nie czekać!!:angryy:

Posted

ARKA napisał(a):

Rozmawiałam z panem weterynarzem, który rzeczywiście zna się na rzeczy (w przeciwieństwie do niektórych...). Suczka nie miała robionych testów, a bez tego jak wiadomo nie ma 100% pewności, że była to parwowiroza. Pieska zaszczepie najwcześniej w piątek, a najlepiej w poniedziałek, na razie mam go obserwować i jeżeli coś zacznie się dziać od razu przyjechać, zrobić test i zostawić go w klinice
    Dzięki za wszystkie rady i wskazówki

Posted

emilia2280 napisał(a):
    Dziewczyny, a czy w tym schronisku sá pomieszczenia na izolatki i kwarantanne czy nie w koncu?

[FONT=Arial]
    [SIZE=2]ja wiem że NIE MA są napisy na drzwiach ....nic poza tym

..............ale ARKA WIE LEPIEJ więc trzeba jej pytać ....
    [/FONT]

Posted

Alicja napisał(a):
    [FONT=Arial]
    [SIZE=2]ja wiem że NIE MA są napisy na drzwiach ....nic poza tym

..............ale ARKA WIE LEPIEJ więc trzeba jej pytać ....
    [/FONT]

No to musimy dojsc do sedna tego.

Co oznacza ze sá tylko napisy? Jest zakaz wpuszczania tam psów chorych czy leczonych?

Guest
    This topic is now closed to further replies.

• Create New...