Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co do uszu to jest tak że zależy od egzemplarza. Czasem stoją już od 5-6 tygodnia ( jak ledwo z głowy wystają :> ) a czasem nawet do tego 3 miesiąca "dyndają". Dodatkowo już postawione uszy mogą "klapnąć" przy wymianie zębów.

Warto podawać fosforan wapnia - na pewno tego nie dostawały:shake:

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o jacie .....zakochalam sie po uszy

wszystkie jak jeden sa cudowne . No chce sie buldozka jak sie na te pysie patrzy....chcem jednego hahaha

Moja faworytka to biala z latka na oczku pasowala by do mojego stada :loveu:

Posted

czy mogę prosić na PW numer jakieś Cioteczki, bo pewien Gdyński domek był w kontakcie z Lavinią ale z tego co wiem telefon jej się zepsuł i kontakt się urwał. Maupo może Ty mogłabyś mi dać swój nr?

Posted

ja będę miała telefon działający za godzinę, obiecuję !!

a teraz napiszę, to co muszę napisać ;
rozważanie, czy warto, czy nie warto wykupić spanielki z pseudohodowli zostawiam osobom, które zajmują się spanielami - ja zrobiłam tyle ile w danej sytuacji mogłam zrobić - zarezerwowałam je do jutra. Jeśłi jutro ktos nie porozmawia mz facetem, albo się nie umówi, to one z pewnością zostaną sprzedane do innej pseudohodowli. Koniec, kropka. Ja po nie nie pojadę, zaraz napiszę dlaczego

W całej tej historii, całkiem spora grupa piszących tu osób zgubiła sedno - my na początku wykupiłyśmy z tej pseudohodowli cztery suki - suki, które mogłyby rozmnażać się jeszcze przez dobrych kilka lat i produkować setki bezpapierowych szczeniaków. Zawsze bierzemy suki, tylko w większości przypadków nie są ani tak młode, ani w tak dobrym stanie.
Zdecydowałyśmy się na wykup szczeniaków TYLKO I WYŁĄCZNIE dlatego, że facet powiedział nam wprost, że pojadą w kartonie do Szwecji i że część z nich z pewnością nie przeżyje. Nie chciałyśmy mieć tych istnień na sumieniu. Dlatego pojechałyśmy po te maluchy. My nigdy nie kupujemy zdrowych szczeniaków z pseudohodowli - to był pierwszy i mam nadzieję ostatni raz.

Dlatego też teksty o naganianiu facetowi kasy i możliwości kupowania kolejnych psów są w tym przypadku nie na miejscu po prostu. Jeśli chodzi o spanielki, to nie ma zagrożenia, ze pojadą do Szwecji w pudełkach - to są cztery dorosłe suki, które w najgorszym wypadku zostaną kupione przez inną pseudohodowlę, gdzie będą namiętnie rozmnażane. I to od was zależy, czy możecie przejść nad tym do porządku dziennego, czy nie. To tyle w temacie i prosiłabym o nie posądzanie nas o to, że chcemy po prostu sobie kupić wszystkie psy od faceta, żeby mógł kupić sobie nowe.

Posted

napisałam gg do Ciebie
to anioł nie szczeniak:loveu:siedzi na kolanach i śpi
przekopiuję Ci jeszcze z gg moje pytanie
lavinia czy bulwy wydaja takie dziwne dźwięki?
bo jak na chwilę żeby przegotować jej mleko postawiłam ją do pudełka i podeszły do niej moje psy to ona wydała z siebie taki jakby krzyk połaczony z warkotem, uspokoiła się dopiero jak ją wzięłam na ręce
czy to normalne czy coś ją może boli?

Posted

mogła się ich przestraszyć, bo w końcu grzywki to nie to samo co bulwy,a ona cały dzień spędziła z bulwami...

albo może je ostrzegała, żeby nie podchodziły do jej mieszkanka ??:loveu::loveu:

nie ma mnie w domu, zobaczę gg póżniej

po prostu musisz towarzystwo zapoznać ze sobą na neutralnym gruncie :-)

a księżniczka jest the best - zobaczysz, wszyscy się w niej zakochacie :loveu:

Posted

Małe zległy na chwile ,ale juz wiem że dziewczynka to miziak ogromny i kokietka ,ale nie dajcie sie jej zwieść tak jak ja.. małe niewiniatko a mało nie zjadła brata lub nie brata...nie miał przy niej żadnych szans...aż się z lekka wystraszyłam,ot poprostu dziewczyna z pazurem o anielskim spojrzeniu .:diabloti:
w kontakcie ze mną mniodzio...
Chłopczyk Gapcio lub Gamoń:roll:,kochana popierdółka,spokojniejszy i przylepa ogromna...ale w jedzeniu to on ja wygryzie od michy i to ona nie ma szans,tyle że robi to bez agersji,wypycha tłustym zadkiem;)
Jakby mogły nie odchodziły by odemnie...no chyba że na chwile zabawy .
a tak głaszcz ,pieśc ,drap ,miziaj..bądz. acha i karm:lol:

dwukrotnie miałam dzis maseczki odżywcze na stopach...:bad-word:

Posted

moje koty są już po jednym dniu pozbawione myszek ,piłeczek itp.
koci drapak wybrały sobie za dobre miejsce do lania:mad:...
wiszący drapak ,wielka mycha z długim ogonem..juz bez ogona to są potfffory nie psy :nerwy:

a ten wygląd mają dla zmyłki :evil_lol:

Posted

oddałaś swojego malucha...no wiesz co ;p

Najgorsze jest to że, ja moje kocham starsznie. Tylko chodze, sprawdzam czy oddychaja, czy im wygodnie, czy nie trzeba pysia wytrzeć i całuję w czułko. Małe przespały dziś prawie cały dzień, miały tylko przerwy na wet, jedzenie i sikanie oraz sranie wszędzie ;p
Ja przyszłych włąścicieli bardzo przepraszam ale po okrutnej i wymagającej od was ogromnej cierpliwości, wytrzymałości selekcji dostaniecie przeokrutnie rozpieszczoną bulwe...ale jak ich nie rozpieszczać??

widać na boczkach takie bulwy- spokojnie ten kto zauważy-to od kroplówki.

ps. właśnie odkryłam że moja kołdra została obsiusiana. Zrobiłam im łóżeczko na podłodze, ale one wspinają się na łóżko ;p

Posted

a ja nie wierzyłam Lavinii jak mówiła że mała na gazety się załatwia,a tu poszła ze mną do kibelka,wyczaiła tam latarke na wodę jej wielkości i taszczyła ją ale na widok gazety zatrzymała się kucnęła na gazetkę zrobiła siusiu,jestem w szoku

Posted

o o znikneła chyba <hahaha> serio nie wiem czemu tak napisałam on ma biały krawacik nie strzałkę;p sorry

maupa wrzuci pewnie nieługo wszystkie zdj z małymi oddzielnie gdzie widac siurki lub pipki

ps. czarmuch właśnie obrgryza mi łaptopa ;p

Posted

Moja malutka białaska ma już dom stały ...
Jestem po rozmowie telefonicznej a ponieważ po drugiej stronie słuchawki słyszałam siebie to ... spokojnie i z czystym sumieniem mogę powiedziec - Jest Wasza ... ;)

Posted

Maupa4 napisał(a):
Moja malutka białaska ma już dom stały ...
Jestem po rozmowie telefonicznej a ponieważ po drugiej stronie słuchawki słyszałam siebie to ... spokojnie i z czystym sumieniem mogę powiedziec - Jest Wasza ... ;)
Szalona :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Ona nie ma mojego domu ona ma SWÓJ dom ... niewielka ale zasadnicza różnica ... :evil_lol: . A że dom taki jak "mój" to ja się cieszę ...

Mała zostaje u mnie do ostatniego zastrzyku (Zyleksis) w niedzielę i od poniedziałku może wyruszac do swojego domu. To była moja prośba do nowego domu żeby została do tego czasu u mnie - lepiej sama ją poznam i będę mogła powiedziec ewentualnie co nie tak jeszcze z nią jest i na co trzeba specjalnie uważac. Dom jest taki że nawet dziś mógłby ją "zabierac" a ja jestem spokojna że wszystko z małą będzie ok czyli ... będą o nią dbac tak jak ja bym o nią dbała.

U mnie nie zostanie - spokojnie.
Mój stan zapsienia osiągnął zenit ... Cztery tymczasy przy ośmiu własnych to zdecydowane przegięcie ... Szaleństwo Maupy też ma swoje granice :diabloti:.

Posted

na pewno zabierała to tlko nie wiem czy to był chłopeic czy dziewczynka- wpisałam na pewno w mojej liście jako chłopca ;/

w takim razie źle Cię Maupa zrozumiałam.uff

a teraz dawaj zdjęcia maluchów pojedyńczo bo ja już naprawdę nie wiem które było które