jbk Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 Z tego spacerku będzie jeszcze parę fotek w wykonaniu kuzyna ;) A teraz spadam kochani :) Quote
Izuuus Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 http://images42.fotosik.pl/86/5433614b452496b6.jpg super!:loveu: Wszystkie zdjęcia fajne. Masz bardzo fotogeniczne pieski ;) Quote
lolka75 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Ale ekstra:loveu: Fiala jak zwykle urocza:loveu::loveu: a Vadir rozrabiak:loveu::loveu:. Moje byki nie lubia chodzic w szelkach, caly czas sie otrzepuja i widac ze im to przeszkadza:roll:. Ale przy rowerze Maxina musi w szelkach... bo jak widze jak ludze psy w obrozy przy rowerze ciagaja to mi sie slabo robi:angryy:. Pocytowalabym zdjecia ale nie umiem na tej dziwnej przegladarce (Google chrome)... Ale jak Vadir wcina patyka to ma taka rozanielona mine:evil_lol::evil_lol: pozdrowki Quote
Darianna Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 O, białaski na innym tle niż białe :diabloti: Quote
bonsai_88 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Lolka akurat u mnie obie dziewczynki biegną przy rowerze w obrożach i NIE będę im ubierać szelek do biegania przy rowerze :diabloti:... szelki są po to, żeby pies mógł ciągnąć i tylko w tym celu Birmie [bo Bianka nie ma specjalnych szelek] je ubieram. Zresztą ona sama doskonale wie, że jak jest obroża to się biegnie obok, a jak zakładam szelki to się biegnie przed rowerem :cool3:. Quote
jbk Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 [quote name='Izuuus']http://images42.fotosik.pl/86/5433614b452496b6.jpg super!:loveu: Wszystkie zdjęcia fajne. Masz bardzo fotogeniczne pieski ;) A znasz jakieś niefotogeniczne pieski?? [quote name='lolka75']Ale ekstra:loveu: Fiala jak zwykle urocza:loveu::loveu: a Vadir rozrabiak:loveu::loveu:. Moje byki nie lubia chodzic w szelkach, caly czas sie otrzepuja i widac ze im to przeszkadza:roll:. Ale przy rowerze Maxina musi w szelkach... bo jak widze jak ludze psy w obrozy przy rowerze ciagaja to mi sie slabo robi:angryy:. Pocytowalabym zdjecia ale nie umiem na tej dziwnej przegladarce (Google chrome)... Ale jak Vadir wcina patyka to ma taka rozanielona mine:evil_lol::evil_lol: pozdrowki Powiem tak - jak odbieraliśmy psy z hodowli, to dowiedzieliśmy się, że zaprzęgowce po ubraniu szelek będą ciągnąć, bo taka ich natura. Dlatego ja osobiście nigdy szelek im nie zakładam. Na zakup tychże nie miałam wpływu, i na tym spacerze też mnie nie było ;) Co do roweru - wiem o urządzeniu, które się nazywa springer, ale jeszcze się nie przyjrzałam, czy szelki do niego, czy obroża. A! Jeszcze mi się szelki kojarzą ze schroniskiem, jak wyprowadzaliśmy psy schroniskowe, to właśnie w takich szelkach, temu aż nie mogę patrzeć na białasy w szelkach. [quote name='deer_1987']Ooo wiosenne misie :D No zaczyna się i u nas ;) [quote name='Darianna']O, białaski na innym tle niż białe :diabloti: W domu też nie były na białym ;) Ups! Na sofie owszem, na kremowym kocyku ;) Quote
jbk Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 [quote name='bonsai_88']Lolka akurat u mnie obie dziewczynki biegną przy rowerze w obrożach i NIE będę im ubierać szelek do biegania przy rowerze :diabloti:... szelki są po to, żeby pies mógł ciągnąć i tylko w tym celu Birmie [bo Bianka nie ma specjalnych szelek] je ubieram. Zresztą ona sama doskonale wie, że jak jest obroża to się biegnie obok, a jak zakładam szelki to się biegnie przed rowerem :cool3:. Zamierzam nauczyć Vadira biegania przy rowerze, ale jestem cała w strachu, co to będzie ;) [quote name='agnethka']nooo...witamy kudłacze wiosennie :loveu: Ty też się cieszysz z zielonego? Quote
Alicja Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Ja to bym sie z Ozzulkiem nie odważyła na rowerku jechać ....bo wg opinii Ozzulka ..Rower to taki potffór co porywa pańcię , Kubę , trzeba zatem go zneutralizować , a Pańciostwo uratować zrzucając z rowera i drapi przy tym :diabloti: Zielono zielono zielono ..... dziś w Jebiu widziałam cały klomb żonkili :loveu: Quote
M&S Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 jbk napisał(a): Powiem tak - jak odbieraliśmy psy z hodowli, to dowiedzieliśmy się, że zaprzęgowce po ubraniu szelek będą ciągnąć, bo taka ich natura. Dlatego ja osobiście nigdy szelek im nie zakładam. Na zakup tychże nie miałam wpływu, i na tym spacerze też mnie nie było ;) Co do roweru - wiem o urządzeniu, które się nazywa springer, ale jeszcze się nie przyjrzałam, czy szelki do niego, czy obroża. A! Jeszcze mi się szelki kojarzą ze schroniskiem, jak wyprowadzaliśmy psy schroniskowe, to właśnie w takich szelkach, temu aż nie mogę patrzeć na białasy w szelkach. ....z mojego doświadczenia wiem, że możesz zacząć naukę rowerową bez tego ustrojstwa, ja tak jeździłam z Maksem, ale szelki odpadają, pociągnie Cię i leżysz, a poza tym w obroży nauczy sie ładnie chodzić, a to ważne na wystawy i ty masz nad nim kontrolę. Ta tyczka do roweru jest dobra jak pies ciągnie, masz wolne ręce, a on jest bezpiczny. Takie cuś kupiłam dla Mani i Sparka, bo to pędziwiatr jest, a na tym łatwiej go ogarnąć...polecam A. Quote
bonsai_88 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Springer do ciągnięcia się nie nadaje - ma puszczać psa przy mocnym szarpnięciu :razz: Quote
Bartiśkowa_ Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Ufff.... Witam sie i wszytsko już nadrobiłam widziałam rudaśnno biło błotny spacerek :loveu::loveu: i urodzinki Vadirka :multi: super fotki Moim zdaniem biłaskom bardzo ładnie w szelkach :lol: Quote
lolka75 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 no nie wiem ale wydaje mi sie ze w szelkach pies jest bezpieczniejszy. Balabym sie o urazy szyi przy obrozy. Maxina jak byla mniejsza to miala niesamowity klopot z miesniami szyjnymi ( az brala antybiotyki) i teraz dmucham na zimne. Co do ciagniecia to moje nie ciagna w szelkach tylko szelki im przeszkadzaja....wloski sie zle ukladaja pod szelkami:diabloti: Quote
M&S Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 lolka75 napisał(a):no nie wiem ale wydaje mi sie ze w szelkach pies jest bezpieczniejszy. Balabym sie o urazy szyi przy obrozy. Maxina jak byla mniejsza to miala niesamowity klopot z miesniami szyjnymi ( az brala antybiotyki) i teraz dmucham na zimne. Co do ciagniecia to moje nie ciagna w szelkach tylko szelki im przeszkadzaja....wloski sie zle ukladaja pod szelkami:diabloti: ....Lolka, szelki nie są do roweru, może wtedy miała zapalenie męśni....zdarza się nawet ludziom:razz:, Maxina jest młoda, więc nauczy się szybko chodzenia przy rowerze. A obroża krzywdy jej nie robi....a wystawiasz na ribgówce, która jest znacznie cieńsza. proponuję wybiegaj ją najpierw, a potem powoli przy rowerze. Będzie dobrze:p A. Quote
M&S Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Dzień Dobry w sobotę, piękną i słoneczną:multi: A. Quote
AlKil Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Dzień doberek! Nie nadrabiam, zostawiam ślad....:lol: Quote
taxelina Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 witam sie - u nas tez slonce ale ja po pracy zmeczona wiec w domu odpoczywam.. Quote
halgre Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Witam w słoneczną sobotę ... Fotki jak zwykle śliczne ... :loveu: http://images46.fotosik.pl/89/106bfcc2dbb1ecdb.jpg - jakie toto słodkie ... :loveu::loveu::loveu: Quote
Kinia Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Hejo, my już w domku jesteśmy, czekam na zdjęcia;) Quote
Kinia Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Nikt nic nie wstawia, więc ja pokaże dwa Wadirkowe zdjęcia: Quote
Kinia Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Oczywiście, że się udało. Normalnie nie myślałam, że białe ma tyle futra...skóry nie czuć. A jak się przytula:loveu: Quote
Recommended Posts