zulugula Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Wstawcie szczeniaki do pierwszego postu, bo ciężko się do nich dokopać. Quote
idusiek Posted August 21, 2008 Author Posted August 21, 2008 UWAGA MAMY PARWO ..:placz: ZARAŻONYCH 10 SZCZENIAKOW W TERESINIE. 3 JUZ W LECZNICY, 7 NADAL NA MIEJSCU - w tym 5 tych... POTRZEBNE NA CITO SUROWICA ALBO KREW OZDROWIENCA TRANSPORTY TERESIN - KLINIKA (która poda) TYMCZASY DLA CALEJ 10 :placz:KTO I JAK MOŻE POMÓC???? Quote
Fela Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Zdaje się, że spod ziemi udało się wyciągnąc surowicę dla małych. Teeraz tylko (baaa... tylko :( ) trzeba ją podać Quote
auraa Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Czy sa jakieś wiadomości o stanie tych maluchów? Quote
Fela Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 ostatnie z godziny 8 rano - podobno nie ma niepokojących objawów. Rozmawiałam z mężem kobiety, która się nimi zajmuje (ona w pracy), teraz nie mogę się dodzwonić (tel. stacjonarny tylko) Quote
Fela Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Mam nowe wieści, niestety :-( jeden z piesków jest już słaby, ma biegunkę, nie je, leży Quote
auraa Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 Biedactwa, tyle przeszły i kiedy sie wydawało że juz nic im nie grozi ,taki dramat:-( Quote
idusiek Posted August 21, 2008 Author Posted August 21, 2008 Ten słabiutki to Pan Wskazówka... niedawno zwymiotował okropnego ponoć tasiemca - wiec dodatko mają robaki ( a były przez nas odrobaczane ). Dziewczyny pojechały z całą 7- ką do lecznicy z surowicą pod pachą... Pan Wskazówka prawdopodobnie pojedzie do kogoś na noc- słabiutki ... Czekam na nowe wieści...:roll: Quote
peate Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 mocno trzymam kciuki za maluszki, one przecież są dopiero na początku swojego życia ... :-( jak to wstrętne choróbsko się do nich przyplątało :angryy: a mama też jest chora? Quote
idusiek Posted August 22, 2008 Author Posted August 22, 2008 wszyscy dostali surowicę-Pan Wskazówka z Cukierkiem nocowali u Feli, bo osłabione. Mają się dobrze, jedzą i są w lepszym stanie. Reszta po podaniu surowicy wrocila do Teresina - zobaczymy co będzie działo się dzisiaj.:shake: Quote
Fela Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Pan Wskazówka i Cukierek są na dziennym pobycie w lecznicy w Milanówku, wieczorem je odbieram. Co dalej???? Wskazówka słaby, nie bardzo chce jeść. Nie ma biegunki. Ma a to siłę kombinować z wenflonem. Podałam mu w nocy kroplówkę, teraz jest nawadniany w lecznicy. Miał wczoraj badaną krew - zdaniem lekarza nie wyglądało to na wirusówkę tylko zarobaczenie. Cukierek ma się dobrze. Apetyt dopisuje, humor jest. Za przeproszeniem kupa modelowa. Jak pozostałe, dowiem się dopiero po 15, jak p. Maria, która się nimi opiekuje w Teresinie, wróci z pracy. Rano podobno było w porządku. Suczka jest zdrowa. Nie mamy pojęcia, skąd się mogłaby wziąć parwowiroza. Psy są tam od dawna, a choroba rozwija się w ciągu kilku-kilkunast dni. Żaden nowy pies nie doszedł, nie wiem, kto mógł być potencjalnym nosicielem. Quote
Fela Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Maluchy śpią na podusi za ścianą. Pan Wskazówka słabiutki jest jednak. NIe chciał jeść, troszkę pije. Jutro znów jedziemy na kroplówkę. Cukierek za to w pełni sił i wigoru. Przez weekend zostaną u mnie, ale co potem? POzostała trójka ma się podobno dobrze. Rozmawiałam długo z p. Marią - psiaki dokazują, jedzą, nie ma biegunek. Kciuki, trzymajcie kciuki.... Quote
idusiek Posted August 22, 2008 Author Posted August 22, 2008 Na razie z resztą nie jest źle. Dostały surowicę, są pod ostrą obserwacją przez cały weeekend. Kazda kupa psia to telefon z opisem "jakości ,wielkosci i rodzaju" - opiekunka się przejęła i sprawuje pieczę nad psiakami. Trzymajmy kciuki, żeby było dobrze !!!!!!!! :roll: Quote
Recommended Posts