rufusowa Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 ludzie niestety nie zdają sobie sprawy z tego, ze później o wiele wiecej wydadzą na specjalistyczne karmy i leczenie...niektorzy z nich po prostu pozbędą sie psa :(pseudohodowcy wmawiają ludziom, ze oni im idą na ręke bo po co im taki drogi pies jak nie potrzebują rodowodu...i tak sie to kręci...a media zamiast to pokazac to co i rusz donoszą o pogryzieniu przez amstaffa [nie mówią o psach w typie rasy bo a) nie znają sie, b) nie chcą mącić ludziom w głowach]....jakby zadne inne psy nie gryzły (statystyki mowią o 4 na 100 pogryzieniach przez psy w typie amstaffa) no ale szary człowiek nie zna tych statystyk bo przecież w TV nie gadali...zalamka Quote
an1a Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 ciotka gratuluje wydania Milki :) nam trochę smutno bez kluska, psy jakoś się nudzą... ;):eviltong: Co do takiego głośnego zarabiania na hodowlach... W niektórych szczeniaki od razu się nie sprzedadzą, gdzieś był fajny artykuł o wydatkach pewnej hodowli husky i podliczone wydatki były kosmiczne... Jeszcze maluchy, które zostają - u mnie 2 szczeniaki ok. 3-miesięczne zjadły 1kg mięsa w niecały dzień. Zjadły... wsunęły :evil_lol: Quote
kika22 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Warszawa, czy dacie radę sprawdzić domek dla tej suni:loveu: Jesli tak prosze o kontak z Eurane;) Quote
rufusowa Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Kiko ja chyba nie dam rady...dzisiaj wyadoptowuje Milke a w sobote odbieramy Szakala z mojego podpisu - moj TZ będzie go miał na dt... będziemy sie z nim zapoznawać i siedziec w domu....Ana mojej siostry kolezanka pochodzi ze wsi i jej mama ma suke ktora sie własnie oszczeniła....mama chciala utopic te szczeniaki ale przetrzymają je do czasu kiedy musi je karmić suka...ogolnie łaska wielka i zero zaangazowania.... zrobią zdjęcia jak im sie aparat załatwi...czy mozna będzie na Ciebie liczyc jesli nie będziesz bardzo zapchana? jako dt oczywiscie?to są trzy sunie..wilkowate raczejja bym byla nawet za uspieniem miotu ale na wsi znają lepsze sposoby : / Quote
andzia69 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 :shake: Rufusowa to niestety wiejscy ludzie i wiejskie móżdżki:angryy: a tak dla rozweselenia towarzystwa...czy ten wątek nie powinien znaleźć się już w innym dziale?:razz::diabloti: Quote
fioneczka Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 no z otwartego pysia to toćka w toćkę jak moja Fiona :evil_lol: cudowne stworzonko pamiętam jej zdjęcia z pierwszego postu .... a teraz :crazyeye: i one pewnikiem bliźniaczki nie tylko siostry .... no na ogonek popatrz :razz: Quote
kika22 Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Rufusowa na dt się niestety nie pisze, tylko awaryjnie i na bardzo krótkie terminy. Od poniedziałku do piątku pracuje od 7 do 19. A w soboty, albo szkoła albo kurs:mad: Ale jak tylko beda zdjecia pomogę w ogłaszaniu maluchów:lol: Ja Ci się uda to namów włascicieli na uśpienie szczylków, i zostaw jednego malucha. My tak robimy, bo u nas z adopcjami jest tragedia. Wszystkie nasze psy ida głownie do Warszawy lub Krakowa. U nas wisekszosc chce psa na łancuch lub do budy:mad: Quote
rufusowa Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 fioneczka napisał(a): no z otwartego pysia to toćka w toćkę jak moja Fiona :evil_lol: cudowne stworzonko pamiętam jej zdjęcia z pierwszego postu .... a teraz :crazyeye: i one pewnikiem bliźniaczki nie tylko siostry .... no na ogonek popatrz :razz: normalnie z jednego miotu muszą być :loveu: nie wiem ktora gorzej wyglądała...Fionka z krwawymi łzami czy Herka :-( Quote
rufusowa Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 kika22 napisał(a):Rufusowa na dt się niestety nie pisze, tylko awaryjnie i na bardzo krótkie terminy. Od poniedziałku do piątku pracuje od 7 do 19. A w soboty, albo szkoła albo kurs:mad: Ale jak tylko beda zdjecia pomogę w ogłaszaniu maluchów:lol: Ja Ci się uda to namów włascicieli na uśpienie szczylków, i zostaw jednego malucha. My tak robimy, bo u nas z adopcjami jest tragedia. Wszystkie nasze psy ida głownie do Warszawy lub Krakowa. U nas wisekszosc chce psa na łancuch lub do budy:mad: dziekuje Kochana...Tobie bym nie wciskała :evil_lol: miałam na mysli An1a, bo ciotka bierze szczeniory na tymczas... co do uspienia, to raczej nie przejdzie....pewnie ja bym musiala to zrobić:roll:.... ciekawe jaki to koszt....u mnie będzie teraz krucho z kasą, bo musimy porezerwować sale, dj-a, msze itd. Musze o tym jeszcze pomyslec ale na razie mam tez o czym mysleć, bo Milka niestety chciała zjeść kotka, ktory jest w nowym domku...no i pani chciala ją dzisiaj odwieźć do Warszawy...jednak po przemysleniu zdecydowała sie dac jej szansę (tydzień) takze zobaczymy :roll: Miesiąc temu nie było problemu z koteczkami... na ptaszki sie nakreca od początku ale na kotki dopiero teraz...ehhh... Poza tym Herze sie zaczyna ciąża urojona...powiekszyły sie cycochy ale na razie nie pilnuje zabawek, nie popiskuje...musze poczytac jak z tego wyjść ale wszelkie rady mile widziane :cool3: Quote
rufusowa Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 andzia69 napisał(a)::shake: Rufusowa to niestety wiejscy ludzie i wiejskie móżdżki:angryy: a tak dla rozweselenia towarzystwa...czy ten wątek nie powinien znaleźć się już w innym dziale?:razz::diabloti: chyba w grudniu będzie sterylka, wiec moze dostanę prezent na Święta :cool3: :eviltong: Quote
kika22 Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 rufusowa napisał(a):Poza tym Herze sie zaczyna ciąża urojona...powiekszyły sie cycochy ale na razie nie pilnuje zabawek, nie popiskuje...musze poczytac jak z tego wyjść ale wszelkie rady mile widziane :cool3: Ogranicz jedzenie i wode, a dużo ruchu. Bardzo dużo ruchu;) My nie mamy tego problemu, ale to chyba dlatego,że ona od zawsze w ruchu:evil_lol: A co do maluchów wiem, że trudno podjąc taką decyzje:-( Widze,że przygotowania do wesela idą pełną parą:lol: Quote
an1a Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 rufusowa napisał(a):dziekuje Kochana...Tobie bym nie wciskała :evil_lol: miałam na mysli An1a, bo ciotka bierze szczeniory na tymczas... Ciotka zobaczę jak będzie, na razie mam u siebie już 2 tygodnie szczeniaka i do tej pory odezwała się 1 osoba :roll: No i moja obietnica.. Jak tą wydam, robię miesiąc przerwy.... A dopóki maluchy są ślepe, lepiej uśpić, nie są to wielkie pieniądze... Zostawić 1 szczeniaka. Mam u siebie sunię po wilkowatej mamie i jest straszna cisza. Małe pieski są teraz modne :roll: Quote
rufusowa Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 an1a napisał(a):Ciotka zobaczę jak będzie, na razie mam u siebie już 2 tygodnie szczeniaka i do tej pory odezwała się 1 osoba :roll: No i moja obietnica.. Jak tą wydam, robię miesiąc przerwy.... A dopóki maluchy są ślepe, lepiej uśpić, nie są to wielkie pieniądze... Zostawić 1 szczeniaka. Mam u siebie sunię po wilkowatej mamie i jest straszna cisza. Małe pieski są teraz modne :roll: ciotka ta wilczka jest superancka :loveu: strasznie fajniusia - na pewno trafi na swojego człowieka - ma wątek? :cool3: dobra ciotka...cos sie wymysli...szkoda ze to suczki a nie pieski, bo pieski na wsi ktos by wziął a suczki to wiadomo - problem z cieczką :roll: Quote
rufusowa Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 kika22 napisał(a):Ogranicz jedzenie i wode, a dużo ruchu. Bardzo dużo ruchu;) My nie mamy tego problemu, ale to chyba dlatego,że ona od zawsze w ruchu:evil_lol: A co do maluchów wiem, że trudno podjąc taką decyzje:-( Widze,że przygotowania do wesela idą pełną parą:lol: dzieki Kiko! :loveu: juz zaczynamy ograniczac porcje chociaz moja mama panikuje ze mała schudnie ;) ruchu wiecej bedzie miala jak jej zamowie ten chorerny kaganiec ;) na razie słabo sie bawią z Rufikiem, chętniej śpią a Herka pod kołderką :evil_lol: co do maluchów, to zobaczymy....one są na wsi a moja siostra słaby ma wpływ na kolezanke wiec podejrzewam ze jak bym kase dała na uspienie to by je i tak utopiły, bo po co kase marnować :roll: przygotowania...chyba jeszcze nie..na razie rezerwujemy to co pozniej będzie zajęte ;) Quote
doddy Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 eliza_sk napisał(a):jaki ładny tytuł wątku :loveu: Wiem :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
rufusowa Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 ciotka doddy jestem w szoku :crazyeye: aż się wzruszyłam normalnie :loveu: piękny tytuł wąteczku kochana :Rose: p.s. pijesz od rana czy jak?:cool3::evil_lol: Quote
an1a Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 [quote name='rufusowa']ciotka ta wilczka jest superancka :loveu: strasznie fajniusia - na pewno trafi na swojego człowieka - ma wątek? :cool3: dobra ciotka...cos sie wymysli...szkoda ze to suczki a nie pieski, bo pieski na wsi ktos by wziął a suczki to wiadomo - problem z cieczką :roll: Ma zbiorczy razem z 11-stką swojego rodzeństwa :evil_lol: Wrzucałam dzisiaj nowe zdjęcia http://www.dogomania.pl/forum/f28/4-maluchy-z-parszywej-12-dziczeja-w-kojcu-potrzebne-pilnie-dt-socjalizacja-w-wa-119698/index41.html Wiesz... na wsi problemu z cieczką nie ma... jest problem z zabijaniem szczeniaków, bo trzeba się zmieścić w czasie, żeby oczu nie otworzyły... Dla mnie to jest tragedia, dlatego już nie jeżdżę do siebie na działkę :roll: MATKA PRZEŁOŻONA :loveu::loveu: :megagrin: doddy gratuluję weny twórczej, tytuł boski :evil_lol: Quote
doddy Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 [quote name='rufusowa']ciotka doddy jestem w szoku :crazyeye: aż się wzruszyłam normalnie :loveu: piękny tytuł wąteczku kochana :Rose: p.s. pijesz od rana czy jak?:cool3::evil_lol: Już nie piję :p Wczoraj żeśmy się alkoholizowały z Uranową za 6 adopcji. W ciągu tygodnia oddać 6 psów to normalnie jakiś rekord fundacji :lol: A tytuł, cóż... ADEKWATNY! Quote
rufusowa Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 An1a juz lookam na wąteczek ;) moze oddzielny jej założysz? - jest sliczna :loveu: doddy ja sie pogubiłam juz w tych adopcjach...wiem o Milce, Doggerku, dwoch szczeniorach (trzeci sie nie liczy), Toudim i Liberze...a no to wszystko :evil_lol: tylko do kogo poszedł Liber? i czy w ogole poszedł gdzieś? :evil_lol: Quote
doddy Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 Liber poszedł na Ursynów. Wyjaśniłam Ci w jego wątku. Quote
an1a Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 [quote name='rufusowa']An1a juz lookam na wąteczek ;) moze oddzielny jej założysz? - jest sliczna :loveu: Zdjęcia będę tam wrzucać i tam mało kto tam pisze :eviltong: Ogólnie mały ruch, mogę poszaleć :diabloti: Po cichu powiem, że mam niedosyt po Gingersie, Radek zresztą też :p Quote
doddy Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 [quote name='an1a']Zdjęcia będę tam wrzucać i tam mało kto tam pisze :eviltong: Ogólnie mały ruch, mogę poszaleć :diabloti: Po cichu powiem, że mam niedosyt po Gingersie, Radek zresztą też :p Adres znam, to będę wiedziała gdzie dostarczać szczeniaczki do przedszkola. Quote
an1a Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 doddy napisał(a):Adres znam, to będę wiedziała gdzie dostarczać szczeniaczki do przedszkola. O każdej porze dnia i nocy, zasmarkana czy nie :loveu::loveu: Ale poprzedni tydzień tragiczny był, straszyłam głosem i wyglądem :diabloti: Quote
Recommended Posts