Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mnie pałą?Za co? Że kocham Nelunie i mam doła? Że tracę wiarę?Jak jej nie stracic jak zero zainteresowania?A Nelus kolejną zime,o rok starsza spędzi w schronisku jak wiele innych zresztą.Jeszcze 2 dni poleje to zobaczysz co zaczne wypisywać!!

Posted

Biedna Nelcia,tyle pociechy/a właściwie żadna/,ze psisko nigdy nie wiedziało co to szczęśliwy domek i nie ma tej świadomości jak może być.Czy kiedyś tego doświadczy?

Posted

Byłam wczoraj u Neluni.Niewiele sie zmieniło.Neluska cieszy sie z wizyty,podbiega predziutko do miziania,ale spacer niespecjalnie nam wychodzi.Towarzyszył nam psiak,luzem,ale Nela próbowała go przegonic,mocno marszcząc nos,gdy sie zblizał.Co chwile kładła sie do miziania i wtulała sie.Niestety na raczkach było sporo,bo trzeba ja wyniesc kawałek poza schronisko.Potem wracała biegiem z mocno podkulonym ogonkiem.Pozwala sobie obejrzec zabki,podłubac w uchu.Po spacerku miała apetyt i niestety pogoniła sunie ,która podeszła do tej samej miski.Wg mnie Nela nadaje sie do domu z ogrodem,gdzie nikt nie bedzie jej zmuszał do spacerów na smyczy i da duzo czasu na budowanie zaufania.Z czasem moze/?/ i smycz bedzie norma.Najgorsze jest to ,ze na spacer wytypowałam sobie sunie Nelo-podobną/śliczna młodzutką/ i było to samo.Zaufanie,lizanie mnie po twarzy,ale spacer na smyczy?Nie!tez sunia urodzona w schronisku.

Posted

Jestem pod ogromnym wrażeniem postępów Nelci...:crazyeye:... Myślę że to głownie zasługa Halci ale i nie bez znaczenia jest przeniesienie jej ze starego boksu do normalnego świata ludzi. Otóż Nelcia widząc że mam zamiar wejść do jej boksu - sama podeszla do bramki na powitanie i dała sie pogłaskać. Potem żwawo i bez obaw podeszła do kiełbasy którą trzymałam w ręce i jak gdyby nic sie nią uraczyła....:eviltong: Potem przegoniła, wręcz zbeształa swoją koleżankę z boksu która śmiała też podejść do mnie po kiełbaskę i zgarnęła jej smakołyk sprzed nosa.
To ci Nelcia....:evil_lol: Coby kto nie mówił że zmyslam to wklejam foty.....:eviltong:

[IMG]http://img394.imageshack.us/img394/2463/dscn1736vy6.jpg[/IMG]

[IMG]http://img264.imageshack.us/img264/6021/dscn1735cx4.jpg[/IMG]

Posted

Ale bez smyczy,bo ktos szybko straci cierpliwosć,a ona jest naprawde kochana i lubi pieszczoty,ale nie pcha sie do nich,trzeba jej samemu je zaproponowac.Teraz w boksie mam wrazenie rządzi Nelus.