Talcott Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Kto???? Funia?:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Neczka Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Nie Funia, ja mówiłam o Westi. Funia biega zawsze ;) Quote
li1 Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 [quote name='becia66']Funiaczku nie wiem jak to możliwe, że ty domku jeszcze nie masz....:shake: Jak juz wczesniej pisalam, to Funia i inne orzechowskie psy sa na stronie Daisy www.hundmetropolen.se , wiec rozumiem, ze Funia niedlugo ma domek. Czy ktos moze mi wytlumaczyc, jak wyglada ta adopcja psow do Szwecji ? Wiecie, na co uzyjecie nadwyzki ze sprzedazy psow ? Quote
figa33 Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 [quote name='li1']Jak juz wczesniej pisalam, to Funia i inne orzechowskie psy sa na stronie Daisy www.hundmetropolen.se , wiec rozumiem, ze Funia niedlugo ma domek. Czy ktos moze mi wytlumaczyc, jak wyglada ta adopcja psow do Szwecji ? Wiecie, na co uzyjecie nadwyzki ze sprzedazy psow ? chyba nie rozumiem , można bliższe wyjaśnienia? Quote
li1 Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 [quote name='figa33']chyba nie rozumiem , można bliższe wyjaśnienia? Czy chcesz wyjasnien ode mnie ? Problem w tym , ze to ja prosze o wyjasnienia. Po prostu zabaczylam psy z roznych schronisk w Polsce na stronie Daisy -Hundmetropolen. Sa przedstawione do sprzedazy-adopcji. Byly tam zdjecia np suczki z Kielc, Misi i jak o tym napisalam na Dogomani, to zdjecia zniknely. Zdjecia Misi byly identyczne ze zdjeciami na stronie www.swietokrzyskie.schronisko.net Zainteresowalo mnie jak taka sprzedaz psow do Szwecji wyglada i jak beda uzywane nadwyzki pieniezne. Quote
gagata Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 :crazyeye::crazyeye::crazyeye:Li1, nie wiem, jak jest w Kielcach,ale jestem pewna,że schronisko w Orzechowcach żadnych psów do adopcji do Szwecji w najbliższych miesiacach na pewno nie szykuje.Wiem też,że nie sprzedaje się tu żadnych psów, bo to nie jest towar na sprzedaż.Osoba adoptująca psa uiszcza tylko tzw. opłatę adopcyjną,która zwykle jest raczej symboliczna... Quote
li1 Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 gagata napisał(a)::crazyeye::crazyeye::crazyeye:Li1, nie wiem, jak jest w Kielcach,ale jestem pewna,że schronisko w Orzechowcach żadnych psów do adopcji do Szwecji w najbliższych miesiacach na pewno nie szykuje.Wiem też,że nie sprzedaje się tu żadnych psów, bo to nie jest towar na sprzedaż.Osoba adoptująca psa uiszcza tylko tzw. opłatę adopcyjną,która zwykle jest raczej symboliczna... Ale dlaczego psy znalazly sie na stronie Daisy jako psy do adopcji ? To o to pytam. Quote
Becia66 Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 [quote name='li1']Jak juz wczesniej pisalam, to Funia i inne orzechowskie psy sa na stronie Daisy www.hundmetropolen.se , wiec rozumiem, ze Funia niedlugo ma domek. Czy ktos moze mi wytlumaczyc, jak wyglada ta adopcja psow do Szwecji ? Wiecie, na co uzyjecie nadwyzki ze sprzedazy psow ? Psy orzechowskie na stronie Hundmetropolen są na moją i tylko wyłącznie moją prosbę. Od ogłoszenia do znalezienia domów droga daleka ale ogłoszenie daje szansę na dom. A póki co żaden z tych psiakow domu nie ma i jest adopcyjny tu na miejscu. li1 - o jakiej nadwyżce ze sprzedaży psów ty piszesz ??? Jestem zdumiona tym co czytam bo będąc na dogo powinnaś wiedzieć że tu się psów nie sprzedaje tylko adoptuje, a o żadnych nadwyżkach mowy nie ma. Stowarzyszenie Hundmetropolen w ubiegłym roku przesłało środki na odpchlenie i odrobaczenie wszystkich zwierząt w schronisku, przesłało środki na zakup bud i karmy i zostały jeszcze fundusze które bedą wykorzystane wg zaleceń Stowarzyszenia. Daisy z własnej kieszeni opłaca kupę spraw psich jak leczenie,utrzymanie psów w hotelach , a nawet na własny rachunek jeżdzi do Polski kosztem domu, pracy i życia osobistego. A kiedy piszesz o sprzedaży psów w Szwecji i nadwyżkach finansowych to ciarki przechodzą mi po plecach. Tina / Daisy / - jeśli czytasz ten wątek, przepraszam cie bardzo za te głupoty które co niektórzy wypisują i wiedz że byłabyś ostatnią osobą którą podejrzewałabym o sprzedaż psów i korzystanie z nadwyżek. :cool1: Quote
gagata Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Weż ciotkę Talcott pod pachę i idziemy liczyć gwiazdy... Quote
Talcott Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 No no:mad: może w zęby ma wziąć co??:mad: Quote
Neczka Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 li1, zauważ tą może drobną dla Ciebie różnicę, ale my NIE SPRZEDAJEMY PSÓW :icon_roc: Quote
Talcott Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 gagata napisał(a):Skoro Ty nie dasz radę jej na plecy... Na plecy to dam radę!!!!:loveu: Quote
Talcott Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Funieczko gwiazdy do połowy policzone to teraz przerwa na kawę:lol: Quote
Talcott Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Z moim prosektoryjnym ciśnieniem to ja mogę wiaderko:diabloti::diabloti::diabloti: Quote
gagata Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 No tak..a u mnie niskie jest tylko ciśnienie finansowe... Quote
figa33 Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 trochę wolnych dni ,może ludzie odwiedzą schronisko...ale to przecież wakacje chyba najgorszy czas na adopcje.. Funiu! Tylu psom się udało , czasem długo siedzą na dogo , Tobie też się uda! Quote
Recommended Posts