Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest martulcia
Posted

Jak widac pandzia ma sie swietnie, ale raczej nie zostanie u Nas bo nie dogaduja sie z Preziem. Jutro (dzisiaj?) ma sterylke, potem zastanowimy sie co dalej.
Jest cudownym, lagodnym psiakiem, ale niestety oboje z Prezesem chca dominowac, tego raczej nie da sie przeskoczyc. I to juz raczej nie chodzi o to, ze sie "dotra" bo niewiele brakowalo, a zrobilaby mojemu psiakowi spora krzywde. Cale szczescie wszystko dobrze sie skonczylo.

• 2 weeks later...
Guest martulcia
Posted

Pandzia miala dzisiaj zdjecie szwow. Wszystko ok tylko bardzo schudla po operacji, ale teraz ma juz apetyt wiec szybko wroci do formy. Zrobilo jej sie jakies paskudztwo na plecach tzn luszczy sie jej skora, prawdopodobnie jakas alergia, teraz mozemy juz cos z tym zrobic (wczesniej przez szwy nie mozna bylo jej wykapac).
Generalnie sunka ma sie swietnie, ma cudowny charakter, bawi sie z psami na spacerach. Jest tylko jeden problem, nie akceptuje w domu innego psiaka, konkurencji. Niestety to jednak tylko tymczas wiec kochani, podnosimy i szukamy domu!!

Posted

martulcia napisał(a):
mam nadzieje, ze bede miala to szczescie i bede mogla zaopiekowac sie Pandzia, aktualnie jestem rozpatrywana jako przyszly DT/DS :)

sugerowałam się tym.....

Guest martulcia
Posted

tez mialam nadzieje, ze tak bedzie, ale niestety, szukamy domu :( wiec podnosze

Posted

andzia69 napisał(a):
czy dlatego szuka domu, ze nie zgadza się w domu z twoim psem?
Myślę, że tak właśnie jest. Od początku zresztą było takie założenie, że Marta zaopiekuje się Pandą, podleczy, wysterylizuje i spróbuje ułożyć stosunki pomiędzy swoim psem Prezesem, a Pandą. Jeśli to nie wyjdzie, będziemy szukać jej nowego domu.

Marta, czy mogłabyś mi przesłać zdjęcia Pandy? Potrzebne są pilnie o ogłoszeń.

Posted

oj jaka szkoda :-(

rozumiem, ze to moze być ciężkie, bo moj pies i tymczasowiczka oboje chcą dominować i jeszcze nie ustalili do końca hierarchii ale też się lubią i bawią razem wiec wydaje mi sie ze to kwestia czasu....

a Twoj piesek jest wykastrowany? ja mam zamiar swojego wykastrować i podejrzewam, ze pomoze ;)

• 2 weeks later...
Guest martulcia
Posted

wykastrowany, pisze tak rzadko bo chyba chce jak najdluzej Pande u siebie, ale wiem, ze nie moze u mnie zostac. Co do zdjec to sa tylko te, ktore sana forum, niestety mam zepsutego laptopa, a tam sa wszystkie foty

• 1 month later...
Guest martulcia
Posted

U pandy wszystko ok (Mateusz byl, widzial)
w pietek jeszcze jedno podejscie i proba konfrontacji,
juz bylam zdecydowana ja oddac, ale jest tak fantastycznym psem, ze to nie jest latwa decyzja.

Posted

trzymam kciuki za polepszenie relacji :cool3:

mnie pomaga mysl ze znajoma ma kilka samców w domu :crazyeye: jak sobie o tym pomysle to wierze ze silną wolą mozna wiele zdziałać :p

Guest martulcia
Posted

Psy potrzebuja jeszcze czasu, na spacerze jest w miare ok, ale bez rewelacji, szczerze mowiac Prezes boi sie Pandy,a ona go ignoruje. Behawiorystka powiedziala, ze jak zauwaze jakies niepozadane zachowanie to musze przewrocic psa na plecy i czekac az mu przejdzie, to troche trudne biorac pod uwage gabaryty Pandy, ale jakos dajemy rade. Wszystko jest na dobrej drodze

Guest martulcia
Posted

sugeruje, nie widzial zaden :) jezelo chodzi o rade tresera, ktory zna Prezesa to byla bardziej "przyziemna" tzn lancuszek treningowy i jak sie bedzie rzucac to gwaltownie i zdecydowanie sciagamy psa

• 4 weeks later...