Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 431
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

an1a napisał(a):
Jakiej wielkości będą szczeniaki? Wzięłabym jakąś dziewczynkę.. Tylko kiedy i skąd można szczylka odebrać?

Super;) Dziewczyny Ci zaraz napiszą

Posted

an1a napisał(a):
Jakiej wielkości będą szczeniaki? Wzięłabym jakąś dziewczynkę.. Tylko kiedy i skąd można szczylka odebrać?

Nikt nie wie, jakiej wielkości psiaki z nich wyrosną. Nie znamy ich rodziców. Raczej nie będą duże, jak bernardyn, ale poza tym niewiele da się powiedzieć.

O odbiorze rozmawiaj z Bazyliah.

Posted

an1a napisał(a):

Szczylki mieszkają w Zielonce, odbierać można też w W-wie.

Rozumiem, że zapewniasz DT? Czy ograniczone czasowo? Bo domek może się znaleźć za 2 dni a może za miesiąc.
Prawdopodobnie będą średnie - cokolwiek by to nie znaczyło :evil_lol: Tzn. ratlerkami ani bernardynami nie będą :lol: Potężne bardzo też nie są.

Posted

Gdzie w W-wie można odebrać? Mogłabym nawet dzisiaj, ale ok. 21 bo mam szkolenie ze swoim.

Rozumiem, że zapewniasz DT? Czy ograniczone czasowo? Bo domek może się znaleźć za 2 dni a może za miesiąc.
z tym się liczę, ograniczenie jest ze strony mojego psa. Robię takie wariactwo po raz pierwszy ;) nie wiem jak zareaguje mój pies, który nawet za rybki był obrażony ;) liczyłabym na Waszą pomoc w momencie, gdy Nero nie będzie w stanie zaakceptować szczeniaka. Nie chcę małego narażać.

Co do wielkości - najważniejsze, żeby nie urosła do rozmiarów przewyższających ego mojego psa :)

Posted

Bazyliah napisał(a):
Umawiamy się na pw, coby śmietnika nie robić na wątku ;)

Skoro halbina rezerwowała parkę, do an1a jedzie moja faworytka Alutka.

Czyli kto jeszcze zostaje?
Aluś, czy Aktywista?

Posted

Dziś późnym wieczorem Alutka jedzie do an1a.

Dla halbiny zarezerwowane: Amelka i Aktywista - mam nadzieję, że jeśli wcześniej znajdą dom, to halbina się nie obrazi, co?

Został najmniejszy Aluś do rozdysponowania :cool3:

PS. Trzymam kciuki, żeby Pani zainteresowana Amelką była fajna i rozsądna :)

Posted

GameBoy napisał(a):
ciotka jakby co ja go wezmę ale za kilka dni plzzz
najpierw jutro musze ogarnac scyzoryki

Ciotka, mnie się nie pali - przecież biorąc szczeniury wiedziałam, że w ciągu 1 dnia mogą nie znaleźć DT;)

Ale maluchy muszą siedzieć w klatce jak mnie nie ma (proszę się nie martwić - klatka duża transportowa - full komfort), aby nie zostały stratowane przez moją zabawową Dzitkę i 10 kg koteczka, który uwielbia się bawić z maluchami i boję się, że jego zabawy mogą być dla nich nieodpowiednie.

A klatka nie jest moja i czeka na tymczasy, które niedługo będą łapane :roll: W mojej siedzą kociaki, których też ze zrozumiałych względów nie wypuszczę na mieszkanie.

Posted

ufff... :) pierwsze spięcie było, egoista paskudny zaczął warczeć ale walczymy :) Alutka obgryza nam nogi, chce wejść jak najwyżej i dobiera się do opon rowerów :)

Posted

an1a napisał(a):
ufff... :) pierwsze spięcie było, egoista paskudny zaczął warczeć ale walczymy :) Alutka obgryza nam nogi, chce wejść jak najwyżej i dobiera się do opon rowerów :)

Warczenia nie karć. Warczenie jest ostrzeżeniem - informacją. Jak pies będzie wiedział, że warczeć nie wolno, to może dziabnąć bez uprzedzenia.
Jak warczy - odwróć jego uwagę, np. daj jakąś komendę, którą umie. Jak przestanie warczeć i wykona komendę, to daj nagrodę.

TŻ pochwalił się, że na wejściu dał Ci prezent :evil_lol: Aromatyczny, ładnie zapakowany w papierek :megagrin::megagrin::megagrin:

Posted

taak prezent otrzymałam jestem dozgonnie wdzięczna :D Nero niestety wyleciał z mordą, nie wiem czy z zębami bo miał kaganiec. Krzyku dużo, mała się wystraszyła.
Pakuję w niego ciastka za siedzenie grzecznie, ale nie ryzykuję spotkania. Potwór okupuje górę czyli łóżko, a mała lata :)
ciekawe kiedy się zmęczy... :)

Posted

an1a napisał(a):
taak prezent otrzymałam jestem dozgonnie wdzięczna :D Nero niestety wyleciał z mordą, nie wiem czy z zębami bo miał kaganiec. Krzyku dużo, mała się wystraszyła.
Pakuję w niego ciastka za siedzenie grzecznie, ale nie ryzykuję spotkania. Potwór okupuje górę czyli łóżko, a mała lata :)
ciekawe kiedy się zmęczy... :)

Mała potrafi sporo popierdzielać, biegnie, biegnie i w pewnym momencie pada spać :lol:

Moja Dzitka nie cierpi obcych psów, ale już się nauczyła, że pies wchodzący do naszego domu jest nasz. I nie ma wyjścia, musi pokochać :eviltong: