GoskaGoska Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 dziewczyny jesli ten pies ze stadionu jak tak niezrównoważony to usuńcie jego fotki , skoro i tak i tak nie ma mu się pomoc - patrząc na zdjęcia- boli mnie serce. Jeśli chcemy pomoć suni to trzeba założyć jej wątek - jeśli chcecie mogę to zrobić, bo bez tego nic się nie da zrobić za bardzo, więc dajcie znać czy się za to brać?
Eruane Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 To, że psiak się awanturuje za ogrodzeniem, nie znaczy jeszcze, że jest niezrównoważony czy agresywny. Co ten pan, który sie psami opiekował, mówi o nim? Starsze psy znajdowały już domy. Wiem, że to graniczy z cudem, że się uda, ale trzeba próbować go ogłaszać. Może ktoś go weźmie do pilnowania posesji. Wczoraj byłam z psami za ogródkami działkowymi, na których były szczeniory w kompostowniku. Doszłam przez zaspy dość daleko w miejsce, gdzie teraz ludzie raczej nie chodzą. No i usłyszałam na jednej z działek szczekanie psa. Dobrnęłam tam przez zaspy. Była tam suczka, średniej wielkości, ruda, z powyciąganymi sutkami (niekoniecznie teraz musiała karmić). Nie wyglądała na zachudzoną. Ale za to wydała mi się bardzo podobna do tych szczeniąt z kompostownika. W pewnym momencie ze zniszczonego domku na działce wyszedł jakiś facet. Nie wiem ,czy bezdomny, czy tam piją... Zawołał psa, ale jak mnie zobaczył, schował się i obserwował z ukrycia. Myślę, że to może być odpowiedź na pytanie, skąd wzięły się te szczeniaki... :(
GoskaGoska Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Erurare to jest info o tym psiaku po rozmowie z tym Panem i info z pv, co jak co, ale mi to daleko od tego, by uwazac ze 7latka nikt nie weznie - bo na razie rekod w onkowatych to w schronisku dali suni 16lat - i poszla do domu stałego.
erka Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 GoskaGoska, po Twojej ofercie pomocy dla tego On-kowatego ,jeszcze raz zadzowniłam do tego faceta opiekujacego sie psami i na postawie tego , czego sie dowiedziałam, nie podejmuje sie szukania pomocy dla niego. Nie ze wzgledu na wiek, tylko jego zachowanie. Facet twierdzi,że on zachowuje sie agresywnie, również w stosunku do niego, choć jest u niego już 4 lata. Wczoraj chciał mu założyc kolczatkę , to warczał i nie pozwolił, kiedys nadepnął mu niechcący na łapę, to rzucił sie tak, ze ten ledwo odskoczył. Wiele razy uciekał z kojca, rozwalając siatke i kalecząc sie przy tym, potem za nic nie chciał wrócić, dopiero na żarcei udało sie go zwabic. ten facet mówi,że sie go boi, bo zachowuje sie nieobliczalnie . MOże ktos by go wziął do pilnowania, bo czasami szukają takich psów, ale ja go od dawna ogłaszam w Anonsach, jako dobrego stróza i nikt do tej pory do tego faceta nie dzownił. A jego zdjęcia właśnie nie chciałam wstawiać, tylko o nie prosiłaś, więc wstawiłam, ale juz usuwam . Natomiast suni trzeba koniecznie pomóc i zaraz założe jej osobny watek.
erka Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Linssi, bardzo dziękujemy za deklarację dla Puszka:):). Kto jeszcze może pomóc biedakowi? Brakuje jeszcze 100 zł. [IMG]http://i730.photobucket.com/albums/ww310/ewelinka_m/psy/IMG_5412.jpg[/IMG]
GoskaGoska Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 i co tak prawie dobka ma juz swoj wátek? czy jej zakladac? no chyba, ze macie cos dla niej i nie chcecie zapeszyc?
erka Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Gosiu, jeżeli możesz , to bardzo proszę załóż:). Ja wczoraj miałam to zrobić , ale nie miałam czasu. Sonia, bo tak ma na imię, pojedzie prawdopodobnie w środę na dt do Jaagi. Potrzebne będzie wsparcie finansowe na dt /300 złmies./ , sterylkę / tez chyba sporo kasy, bo sunia jest bardzo duża/.
mag.da Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 [quote name='erka']Linssi, bardzo dziękujemy za deklarację dla Puszka:):). Kto jeszcze może pomóc biedakowi? Brakuje jeszcze 100 zł. [/QUOTE] Erko, ja dorzucę 50 zł. Podaj mi konto na pw.
GoskaGoska Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 wątek suni - tylko na czyje konto będziemy zbierać? jak już ma 1 post mogę dać swoje i pozniej przelewać [url]http://www.dogomania.pl/threads/180559-Prawie-doberman-sunia-ma-tylko-6dni-by-nie-trafic-do-umieralni-pilne[/url]
erka Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Mag.do dzięki:). GoskaGoska, oczywiście podaj swoje, tak będzie najlepiej, dzieki bardzo:).
Linssi Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Ja tez poprosze o nr konta...wplace jutro badz pojutrze, jak pensje dostane
erka Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Mag.do ,nie ma Misi w pierwszym poście,a ona w końcu nie pojechała do domu:(. Jak nie masz jej zdjęć , to Ci podeślę. Bardzo proszę ogłaszajcie ją jeszcze. [COLOR=purple][B]Otrzymałyśmy na nasze psy 187 zł od Rudzi-Bianki z bazarku:).[/B][/COLOR] [COLOR=purple][B]Bardzo serdecznie dziękujemy[/B][/COLOR]!:iloveyou:
erka Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Dzisiaj dzień pełen niesamowitych wydarzeń:razz:. Szczególy później.;)
Kar0la Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Oj jojjoj. Czekamy z niecierpliwością na wieści.
divia_gg Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Aha, czyli zaden psiak nie jedzie do Krakowa, bo Linssi by wiedziala....;)Hmmm, to moze z Sonia na Ślask sie coś przeprowadza...?
GoskaGoska Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 ale to nie tajemnica , to musi być coś innego
Linssi Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 No wlasnie, Linssi by wiedziala... chyba ze jakas konkurencja transportowa mi sie tu wdziera :P
Basia1968 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 zaraz będzie mnóstwo jajek przed wielkanocnych jak Erka nie napisze ......- wszyscy niecierpliwie czekamyyyyyyyy
GoskaGoska Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 :mad:erka ty tu serialu nie rób tylko pisz, o co chodzi :???::errrr:
divia_gg Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Nie no ja wiem ze dziewczyny lubia nie zapeszac, nie mam pretensji, ale zeby takie rzeczy..:roll: Erko no naprawde dzis to juz szal jakis robisz:evil_lol:
erka Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Musicie się jeszcze uzbroić w cierpliwość, dopiero po południu napiszę.;)
Recommended Posts