Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ewelinka_m napisał(a):
Rudzia-Bianca masz za dużo literków w podpisie dlatego nie wchodzi :cool3:
zaraz coś skombinuje sekundeczka ;)

Kombinujcie cioteczki kombinujcie :) szkoda że sama nie umiem choć kiedyś umiałam ale się odumiałam :(
a ja pędzę szukać boksia :placz:

• Replies 9.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mag.do dzięki za wątek szczeniorów:buzi:

Od-Nowa, dla Ciebie całuski za banerki :buzi:, a dla Rudzi-Bianki za bazarki:buzi:.

Dobrze ewelinko_m, że już jesteś:lol:, widzisz, co tu się dzieje:shake:.

A w dodatku ta koszmarna pogoda, nie wiem, jak przeżyją te psiaki , które są w lasach:-(
Nie wiadomo też , co z tymi szczeniorkami z Tumlina z jamy pod stodołą, czy wogóle w takich warunkach uda się znaleźć transport do Katowic, bo chociaż 3 miały by tam tymczas u Jaagi.

Posted

kurde ja juz kiedys wam proponowalam , ze PKP wysylac psiaki jesli jest polączenie Katowice -Kielce - nie ma teraz upałów - maluchy łatwo nadac w kontenerku pociągiem to tylko 3;14 h - 3;20h- chyba to lepsze niz smierc na mrozie :shake: a 3h jazdy to nie jest tak dużo

Posted

Mam dwie osoby, które w razie takiej konieczności wpłacą razem 100 zł miesięcznie na Górkę na hotelik. Szukam dalej...

Wiadomo, co z Górką?

Posted

Eruane napisał(a):
Mam dwie osoby, które w razie takiej konieczności wpłacą razem 100 zł miesięcznie na Górkę na hotelik. Szukam dalej...

Wiadomo, co z Górką?

Asiu - ale nie wiadomo czy Murka miałaby dla niej miejsce...czy nie trzeba by zapisac się w kolejce:-( a tam jest cała masa psiaków w tej kolejce:placz:

No ale próbować trzeba...a co z Górką...ja nie wiem, moze Erka wie...pewnie siedzi tam bidula w srodku budy:-(

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
Właśnie przeczytałam na wątku Klary z Jędrzejowa , że jak wszystko pójdzie dobrze to pojedzie do Katowic, może by się udało połączyć transporty Klary i szczeniaków :razz:

Zgadza się, tylko sunia na wt. ma sterylkę, do nowego domu będzie jechała dopiero po zdjęciu szwów, czyli w okolicy 30 października. Nie wiozę jej ja - państwo sami przyjeżdżają po nią. Jeżeli zgodzą się zabrać, ja nie widzę przeszkód - ale to dopiero za jakieś 2 tygodnie.

Posted

Mag.da - do 1 postu trzeba by dołożyc Silvera, który został pozostawiony w hoteliku:-(

co prawda w Kielcach...ale wstawię:

Silver - znaleziony, odebrany przez właścicieli, po czym pozostawiony w hotelu dla psów:-( Ma ok. roku, jest bardzo przyjacielskim psiakiem:

Posted

Andziu69, a jaki nr podawać do ogłoszeń Silvera? Wg mnie , to właściciele powinni szukać mu domu, pies ma problemy zdrowotne, nawet nie wiadomo dokładnie co mu jest. Przyszły właściciel / o ile się znajdzie/powinien być o tym poinformowany.

Koło pani Kazi w Sitkówce błąka się już od dłuższego czasu sunia średniej wielości, troszkę terierkowata i duży, jasny, kudłaty pies, w łaty brązowe, stojące uszy, obwódki ciemne wokól oczu, podobno bardzo ładny.
Ich życie cały czas jest zagrożone. Okoliczni menele już się namawiają ,żeby psa złapać.
W dodatku tam jest bardzo ruchliwa droga, a psy kręcą sie po niej.
Już nie mówię o tej pogodzie, kudłacz cały nasiąkniety wodą:-(.
Nie ma tam kto pojechać,żeby zrobić im jakieś zdjęcia, a bez tego jak go ogłaszać?:shake:

Posted

andzia69 napisał(a):
Erka - ja bym podawała namiary na hotelik:p w sumie to oni najwiecej o psie wiedzą;)

tylko kto go ogłosi? sam domek się nie znajdzie...my mamy masę psów pod opieką, których od miesięcy nie ma kto ogłosić..co chwilę pojawiają się nowe pilniejsze ...
'właściciele' chociaż w tej kwestii mogliby pomóc, wszystkiego za nich nikt nie zrobi.

Posted

Byłam dzisiaj w hoteliku. Podobno właściciele chcą go oddać znajomemu - do budy :angryy: Jeśli dobrze zrozumiałam to jutro mają tam przyjechać zabrać go albo zapłacić za dalsze hotelowanie.

Zrobiłam kilka fotek, ale ciężko było uchwycic to rozbrykane towarzystwo :diabloti: Może jakieś się wybierze. Relacje zdam później, bo muszę teraz iść ze swoją sunią na spacer.

Posted

dlaczego Silvera oddają??
pamiętam sprawę jak został znaleziony i po dłuższym czasie okazało się,że stęsknieni właściciele się odnaleźli. to było tak niedawno...
Co się stało?
czy leczenie jego choroby (jakiej?? ) jest bardzo kosztowne?

Posted

z tego co ja wiem, to on miał jakieś problemy żołądkowe chyba - miał często biegunki - nie mam pojęcia czy ci ludzie byli u weta, czy to kwestia np. robalowa...w każdym razie jak ostatnio rozmawiałam z panią z hoteliku to mówiła, że nie widziała już tej bieguny...

Posted

Niestety nie znam szczegółów :shake: Byłam zajęta robieniem fotek Czarkowi, który usiłował zalizać mnie na śmierć :evil_lol: Może dobrze by było zadzwonić jutro do hotelu i się wypytać?

Posted

o jego problemach zdrowotnych tak kilka miesięcy temu pisała Eliza,do której państwo zgłosili się z allegro, że to ich psina:

"okazało się, że jest chory, ma przetrąconą wątrobę, jest niejadkiem, boi się jazdy autem i chudnięciem reaguje na wszelkie stresy - stąd taka talia osy :evil_lol: Psiak jest cały czas na lekach, będzie je brał do końca życia."

Posted

Co do jego chudości, to zaraz na początku rzuciło mi się to w oczy. Jednak nie znałam jej przyczyn. Mam kilka fotek Silver na jednej widać jaka z niego chudzinka..
Wieczorekim wstawię fotki jego, Czarka i Tiny :)

Posted

Następny pies potrzebujący pomocy jest na polach w Cedzynie. Czy ktoś mógłby pojechać tam ze mną np w sobotę, żeby zrobić mu fotki, może udało by mu się jakoś pomóc:roll:. Pies bez jedzenia i schronienia na takie zimno:-(.

Eruane, o Górkę pytałam, mają się dowiedzieć od kobiety, która zna tego faceta z Białogonu. Miało sie tam rozstrzygnąć, czy go zwalniają, jeżeli tak, to Górka musi stamtąd odejść, jeżeli nie , to i tak dobrze by było szukać jej innego miejsca, bo tam nie jest najlepiej:shake:.

Jeżli chodzi o Silvera, to zobaczymy , czy rzeczywiście go zabiorą. Szkoda go bardzo do budy, bo to taki miły i bardzo potrzebujący kontaktu z człowiekiem pies.
Jeżeli go nie wezmą, to może ktoś mógłby go ogłosić, bo po prostu szkoda psiaka, skoro tacy "kochający" włąściciele go olali.:cool3:

Bardzo proszę napiszcie kto ogłasza i jakie psiaki, bo chcę sie zorientować, czy wszystkie mają ogłoszenia.

Posted

Misia już nie ma:shake:. Łagodne, ufne, poczciwe psisko nie doczekało się pomocy, pewnie okoliczni smalcownicy już sie nim zajęli:-(.

Posted

[quote name='erka']

Misia już nie ma:shake:. Łagodne, ufne, poczciwe psisko nie doczekało się pomocy, pewnie okoliczni smalcownicy już sie nim zajęli:-(.

:placz::placz::placz: dlaczego nie można im wszystkim pomóc :placz::placz::placz:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...