Rudzia-Bianca Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 ewelinka_m napisał(a):Rudzia-Bianca masz za dużo literków w podpisie dlatego nie wchodzi :cool3: zaraz coś skombinuje sekundeczka ;) Kombinujcie cioteczki kombinujcie :) szkoda że sama nie umiem choć kiedyś umiałam ale się odumiałam :( a ja pędzę szukać boksia :placz:
Rudzia-Bianca Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Cudotwórczynie jesteście :) Kielce w górę :cool3:
erka Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Mag.do dzięki za wątek szczeniorów:buzi: Od-Nowa, dla Ciebie całuski za banerki :buzi:, a dla Rudzi-Bianki za bazarki:buzi:. Dobrze ewelinko_m, że już jesteś:lol:, widzisz, co tu się dzieje:shake:. A w dodatku ta koszmarna pogoda, nie wiem, jak przeżyją te psiaki , które są w lasach:-( Nie wiadomo też , co z tymi szczeniorkami z Tumlina z jamy pod stodołą, czy wogóle w takich warunkach uda się znaleźć transport do Katowic, bo chociaż 3 miały by tam tymczas u Jaagi.
kika22 Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Az zal serce sciska tyle nowych maluchow:placz::placz::placz: A jeszcze psiaki bez schronienia, a tu takie zimno:-(
GoskaGoska Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 kurde ja juz kiedys wam proponowalam , ze PKP wysylac psiaki jesli jest polączenie Katowice -Kielce - nie ma teraz upałów - maluchy łatwo nadac w kontenerku pociągiem to tylko 3;14 h - 3;20h- chyba to lepsze niz smierc na mrozie :shake: a 3h jazdy to nie jest tak dużo
Eruane Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Mam dwie osoby, które w razie takiej konieczności wpłacą razem 100 zł miesięcznie na Górkę na hotelik. Szukam dalej... Wiadomo, co z Górką?
andzia69 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Eruane napisał(a):Mam dwie osoby, które w razie takiej konieczności wpłacą razem 100 zł miesięcznie na Górkę na hotelik. Szukam dalej... Wiadomo, co z Górką? Asiu - ale nie wiadomo czy Murka miałaby dla niej miejsce...czy nie trzeba by zapisac się w kolejce:-( a tam jest cała masa psiaków w tej kolejce:placz: No ale próbować trzeba...a co z Górką...ja nie wiem, moze Erka wie...pewnie siedzi tam bidula w srodku budy:-(
Rudzia-Bianca Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Właśnie przeczytałam na wątku Klary z Jędrzejowa , że jak wszystko pójdzie dobrze to pojedzie do Katowic, może by się udało połączyć transporty Klary i szczeniaków :razz:
eliza_sk Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Rudzia-Bianca napisał(a):Właśnie przeczytałam na wątku Klary z Jędrzejowa , że jak wszystko pójdzie dobrze to pojedzie do Katowic, może by się udało połączyć transporty Klary i szczeniaków :razz: Zgadza się, tylko sunia na wt. ma sterylkę, do nowego domu będzie jechała dopiero po zdjęciu szwów, czyli w okolicy 30 października. Nie wiozę jej ja - państwo sami przyjeżdżają po nią. Jeżeli zgodzą się zabrać, ja nie widzę przeszkód - ale to dopiero za jakieś 2 tygodnie.
andzia69 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Mag.da - do 1 postu trzeba by dołożyc Silvera, który został pozostawiony w hoteliku:-( co prawda w Kielcach...ale wstawię: Silver - znaleziony, odebrany przez właścicieli, po czym pozostawiony w hotelu dla psów:-( Ma ok. roku, jest bardzo przyjacielskim psiakiem:
justysiek Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 mialam okazje go poznac:loveu: chcial mnie zalizac:eviltong:
erka Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Andziu69, a jaki nr podawać do ogłoszeń Silvera? Wg mnie , to właściciele powinni szukać mu domu, pies ma problemy zdrowotne, nawet nie wiadomo dokładnie co mu jest. Przyszły właściciel / o ile się znajdzie/powinien być o tym poinformowany. Koło pani Kazi w Sitkówce błąka się już od dłuższego czasu sunia średniej wielości, troszkę terierkowata i duży, jasny, kudłaty pies, w łaty brązowe, stojące uszy, obwódki ciemne wokól oczu, podobno bardzo ładny. Ich życie cały czas jest zagrożone. Okoliczni menele już się namawiają ,żeby psa złapać. W dodatku tam jest bardzo ruchliwa droga, a psy kręcą sie po niej. Już nie mówię o tej pogodzie, kudłacz cały nasiąkniety wodą:-(. Nie ma tam kto pojechać,żeby zrobić im jakieś zdjęcia, a bez tego jak go ogłaszać?:shake:
andzia69 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Erka - ja bym podawała namiary na hotelik:p w sumie to oni najwiecej o psie wiedzą;)
ewelinka_m Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 andzia69 napisał(a):Erka - ja bym podawała namiary na hotelik:p w sumie to oni najwiecej o psie wiedzą;) tylko kto go ogłosi? sam domek się nie znajdzie...my mamy masę psów pod opieką, których od miesięcy nie ma kto ogłosić..co chwilę pojawiają się nowe pilniejsze ... 'właściciele' chociaż w tej kwestii mogliby pomóc, wszystkiego za nich nikt nie zrobi.
agnieszka24 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Byłam dzisiaj w hoteliku. Podobno właściciele chcą go oddać znajomemu - do budy :angryy: Jeśli dobrze zrozumiałam to jutro mają tam przyjechać zabrać go albo zapłacić za dalsze hotelowanie. Zrobiłam kilka fotek, ale ciężko było uchwycic to rozbrykane towarzystwo :diabloti: Może jakieś się wybierze. Relacje zdam później, bo muszę teraz iść ze swoją sunią na spacer.
Od-Nowa Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 dlaczego Silvera oddają?? pamiętam sprawę jak został znaleziony i po dłuższym czasie okazało się,że stęsknieni właściciele się odnaleźli. to było tak niedawno... Co się stało? czy leczenie jego choroby (jakiej?? ) jest bardzo kosztowne?
andzia69 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 z tego co ja wiem, to on miał jakieś problemy żołądkowe chyba - miał często biegunki - nie mam pojęcia czy ci ludzie byli u weta, czy to kwestia np. robalowa...w każdym razie jak ostatnio rozmawiałam z panią z hoteliku to mówiła, że nie widziała już tej bieguny...
agnieszka24 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Niestety nie znam szczegółów :shake: Byłam zajęta robieniem fotek Czarkowi, który usiłował zalizać mnie na śmierć :evil_lol: Może dobrze by było zadzwonić jutro do hotelu i się wypytać?
ewelinka_m Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 o jego problemach zdrowotnych tak kilka miesięcy temu pisała Eliza,do której państwo zgłosili się z allegro, że to ich psina: "okazało się, że jest chory, ma przetrąconą wątrobę, jest niejadkiem, boi się jazdy autem i chudnięciem reaguje na wszelkie stresy - stąd taka talia osy :evil_lol: Psiak jest cały czas na lekach, będzie je brał do końca życia."
agnieszka24 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Co do jego chudości, to zaraz na początku rzuciło mi się to w oczy. Jednak nie znałam jej przyczyn. Mam kilka fotek Silver na jednej widać jaka z niego chudzinka.. Wieczorekim wstawię fotki jego, Czarka i Tiny :)
erka Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Następny pies potrzebujący pomocy jest na polach w Cedzynie. Czy ktoś mógłby pojechać tam ze mną np w sobotę, żeby zrobić mu fotki, może udało by mu się jakoś pomóc:roll:. Pies bez jedzenia i schronienia na takie zimno:-(. Eruane, o Górkę pytałam, mają się dowiedzieć od kobiety, która zna tego faceta z Białogonu. Miało sie tam rozstrzygnąć, czy go zwalniają, jeżeli tak, to Górka musi stamtąd odejść, jeżeli nie , to i tak dobrze by było szukać jej innego miejsca, bo tam nie jest najlepiej:shake:. Jeżli chodzi o Silvera, to zobaczymy , czy rzeczywiście go zabiorą. Szkoda go bardzo do budy, bo to taki miły i bardzo potrzebujący kontaktu z człowiekiem pies. Jeżeli go nie wezmą, to może ktoś mógłby go ogłosić, bo po prostu szkoda psiaka, skoro tacy "kochający" włąściciele go olali.:cool3: Bardzo proszę napiszcie kto ogłasza i jakie psiaki, bo chcę sie zorientować, czy wszystkie mają ogłoszenia.
erka Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Misia już nie ma:shake:. Łagodne, ufne, poczciwe psisko nie doczekało się pomocy, pewnie okoliczni smalcownicy już sie nim zajęli:-(.
Rudzia-Bianca Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 [quote name='erka'] Misia już nie ma:shake:. Łagodne, ufne, poczciwe psisko nie doczekało się pomocy, pewnie okoliczni smalcownicy już sie nim zajęli:-(. :placz::placz::placz: dlaczego nie można im wszystkim pomóc :placz::placz::placz:
Recommended Posts