Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 276
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przyniesie, musi.

Napisałam wiadomości (NK) do ssąsiadki, która mieszka na 3 piętrze. Spytałam czy nie chciałaby przygarnąć Lucky, jesli nie może, to niech popyta swoich znajomych, odpisała ze da napewno znać...
Chciałabym, żeby to ona wzięla. Mieszka z mamą, to wspaniali ludzie, mieli psa collie, była bardzo ciężko chora, żyła w wspaniałym domku.

Posted

grunge13 napisał(a):
i co z psiakiem bo mój znajomy byłby zainteresowany niedawno odszedł jego kilkuletni owczarek... gdzie teraz przebywa pies?

Własnie ze nie wiem gdzie, był w Będzinie, teraz jest pewnie gdzies w okolicy. Jeśli chcesz, mogę napisac smsa do obecnej opiekunki psa i się zapytać.

Posted

grunge13 napisał(a):
jeśli możesz to sie dowiedz i czy jest możliwośc wiekszej ilości zdjęc...

Napisałam SMSa, a ona dzwonila do mnie... napisałam drugi raz z prośba, zeby odpisala smsem, bo nie słysze i nie moge rozmawiać przez tel, i cisza... Poczekajmy na DG32. Psiak jest napewno gdzieś kolo Będzina a moze w Będzinie.

Posted

No więc jestem/jesteśmy ;).
Namierzenie pieska trochę mi zajęło, a i tak w końcu nie rozmawiałam z dt, tylko z osobą która znalazła dt, a którą okazała się Oliwia. Z Oliwią też trzeba się kontaktować w sprawie adopcji pieska, numer telefonu podam na pw.
Niestety nie wiem dokładnie gdzie psiak przebywa obecnie, są to okolice Katowic. A do dt trafił z Dąbrowy.

Posted

Pan z Chorzowa - był nadal zainteresowany - jak tylko usłyszał, ze wizyta przed i po adopcyjna jest konieczna, napisał 'do widzenia' :angryy:

Moze i dobrze, ze od razu to napisał. :evil_lol:

Posted

Doda_ napisał(a):
Pan z Chorzowa - był nadal zainteresowany - jak tylko usłyszał, ze wizyta przed i po adopcyjna jest konieczna, napisał 'do widzenia' :angryy:

Moze i dobrze, ze od razu to napisał. :evil_lol:

Przynajmniej szczery idiota....:evil_lol:

Posted

No i teraz pisal mejla, ze NIE CHCE psa ze schronu :razz: A kto tu mówil ze LUCKY jest/byl w schronie? :razz: No nic, wizyty unika jak nie wiem.

Lucky hopaj po domek!

Posted

czy jest możliwość dostania jakiś innych zdjęć np.jak pies stoi a nie lerzy? jeśli chodzi o dom to jest sprawdzoiny jest to małżeństwo ok 60 siątki mają posejse ok 1 ha czyli bardzo dużą, poprzedniego psa traktowali "jak dziecko" niczego mu nie brakowało.... on jest zdecydowany na psa owczarka dlatego potrzebne mi inne zdjęcia żeby ocenić ile w Luckim owczarka jest.... nie chce żeby potem były jakies nieporozumienia...

Posted

toyota napisał(a):
Sprawa wygląda tak : obecna opiekunka nie może psiaka w żadnym wypadku przetrzymać - rodzice . Stajnia też nie jest rozwiązaniem . Nie ma tam kojca , jest tylko buda z łańcuchem. W godzinach wieczorno - nocnych tam nikogo nie ma , kręcą się za to menele . Nasz psiak byłby bez opieki .
Rozwiązanie jest takie : psiak pojedzie do schroniska do Katowic, dostanie tam osobny choć mały kojec i będą się nim opiekowały wolontariuszki. Będzie więc tam na specjalnych warunkach . Tak to zostało zorganizowane dzięki fundacji , która pieska nie może wziąć , bo nie ma miejsca .

Ta...te ostatnie zdania teoretycznie brzmią pieknie...tyle, że schronisko w Katosach NIE MA wolontariuszy, a do schronu ludzie jezdza sporadzycznie przekonałam sie o tym jak chcialam by sprawdzono mi asciaka, na szczescie DG32 ruszyly dupke.:loveu:

Posted

grunge13 napisał(a):
czy jest możliwość dostania jakiś innych zdjęć np.jak pies stoi a nie lerzy? jeśli chodzi o dom to jest sprawdzoiny jest to małżeństwo ok 60 siątki mają posejse ok 1 ha czyli bardzo dużą, poprzedniego psa traktowali "jak dziecko" niczego mu nie brakowało.... on jest zdecydowany na psa owczarka dlatego potrzebne mi inne zdjęcia żeby ocenić ile w Luckim owczarka jest.... nie chce żeby potem były jakies nieporozumienia...

Uświadom im, że Lucky jest mieszańcem.
Fajnie, że psiak jest w DT;)

Posted

grunge13 napisał(a):

Nie wiem czy będą zdjęcia, możesz porozmawiać przez tel z osobą u ktorej jest Lucky. Może ma internet i prześle zdjęcie. Lucky - mieszaniec ONka, mix ONka, Owczarkowaty ;)

grunge13 napisał(a):
aha i musze wiedziec gdzie jest pies ponieważ oni nie mają auta wiec sama bede musiała jakos psa dotransportować ....

Pies jest gdzieś w Katowicach lub w okolicy..