t_kasiek Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 super, ze psiak juz w DT :multi: sprawdzie domek, ale moze to dobrzy ludzie tylko prości..... Quote
mysza 1 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Dzięki za przyjęcie propozycji:loveu:, oby imię przyniosło mu szczęście. Quote
Doda_ Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 Przyniesie, musi. Napisałam wiadomości (NK) do ssąsiadki, która mieszka na 3 piętrze. Spytałam czy nie chciałaby przygarnąć Lucky, jesli nie może, to niech popyta swoich znajomych, odpisała ze da napewno znać... Chciałabym, żeby to ona wzięla. Mieszka z mamą, to wspaniali ludzie, mieli psa collie, była bardzo ciężko chora, żyła w wspaniałym domku. Quote
toyota Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Cieszę się ,że takie pozytywne wieści - mam na myśli ten tymczas . :lol: Quote
grunge13 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 i co z psiakiem bo mój znajomy byłby zainteresowany niedawno odszedł jego kilkuletni owczarek... gdzie teraz przebywa pies? Quote
Doda_ Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 grunge13 napisał(a):i co z psiakiem bo mój znajomy byłby zainteresowany niedawno odszedł jego kilkuletni owczarek... gdzie teraz przebywa pies? Własnie ze nie wiem gdzie, był w Będzinie, teraz jest pewnie gdzies w okolicy. Jeśli chcesz, mogę napisac smsa do obecnej opiekunki psa i się zapytać. Quote
grunge13 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 jeśli możesz to sie dowiedz i czy jest możliwośc wiekszej ilości zdjęc... Quote
Doda_ Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 grunge13 napisał(a):jeśli możesz to sie dowiedz i czy jest możliwośc wiekszej ilości zdjęc... Napisałam SMSa, a ona dzwonila do mnie... napisałam drugi raz z prośba, zeby odpisala smsem, bo nie słysze i nie moge rozmawiać przez tel, i cisza... Poczekajmy na DG32. Psiak jest napewno gdzieś kolo Będzina a moze w Będzinie. Quote
Doda_ Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 DG32 będzie za jakieś 2-3 godziny.. :handy: Quote
basiapron Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 no to czekam na wieści,ciekawa jestem co to za dt:) a ja Wam mogę zdradzić że w stosunku do dg32 lepiej używac liczby mnogiej, no wiec jak już to będą Quote
DG32 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 No więc jestem/jesteśmy ;). Namierzenie pieska trochę mi zajęło, a i tak w końcu nie rozmawiałam z dt, tylko z osobą która znalazła dt, a którą okazała się Oliwia. Z Oliwią też trzeba się kontaktować w sprawie adopcji pieska, numer telefonu podam na pw. Niestety nie wiem dokładnie gdzie psiak przebywa obecnie, są to okolice Katowic. A do dt trafił z Dąbrowy. Quote
Doda_ Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 grunge - co z twoim znajomym - jest zainteresowany czy nie? To jest mix owczarka Quote
Doda_ Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 Pan z Chorzowa - był nadal zainteresowany - jak tylko usłyszał, ze wizyta przed i po adopcyjna jest konieczna, napisał 'do widzenia' :angryy: Moze i dobrze, ze od razu to napisał. :evil_lol: Quote
jusstyna85 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Doda_ napisał(a):Pan z Chorzowa - był nadal zainteresowany - jak tylko usłyszał, ze wizyta przed i po adopcyjna jest konieczna, napisał 'do widzenia' :angryy: Moze i dobrze, ze od razu to napisał. :evil_lol: Przynajmniej szczery idiota....:evil_lol: Quote
t_kasiek Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 lepiej, ze to wyszlo od razu....przynajmniej wiemy na czym stoimy :) Quote
Doda_ Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 No i teraz pisal mejla, ze NIE CHCE psa ze schronu :razz: A kto tu mówil ze LUCKY jest/byl w schronie? :razz: No nic, wizyty unika jak nie wiem. Lucky hopaj po domek! Quote
grunge13 Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 czy jest możliwość dostania jakiś innych zdjęć np.jak pies stoi a nie lerzy? jeśli chodzi o dom to jest sprawdzoiny jest to małżeństwo ok 60 siątki mają posejse ok 1 ha czyli bardzo dużą, poprzedniego psa traktowali "jak dziecko" niczego mu nie brakowało.... on jest zdecydowany na psa owczarka dlatego potrzebne mi inne zdjęcia żeby ocenić ile w Luckim owczarka jest.... nie chce żeby potem były jakies nieporozumienia... Quote
grunge13 Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 aha i musze wiedziec gdzie jest pies ponieważ oni nie mają auta wiec sama bede musiała jakos psa dotransportować .... Quote
Rybka_39 Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 toyota napisał(a):Sprawa wygląda tak : obecna opiekunka nie może psiaka w żadnym wypadku przetrzymać - rodzice . Stajnia też nie jest rozwiązaniem . Nie ma tam kojca , jest tylko buda z łańcuchem. W godzinach wieczorno - nocnych tam nikogo nie ma , kręcą się za to menele . Nasz psiak byłby bez opieki . Rozwiązanie jest takie : psiak pojedzie do schroniska do Katowic, dostanie tam osobny choć mały kojec i będą się nim opiekowały wolontariuszki. Będzie więc tam na specjalnych warunkach . Tak to zostało zorganizowane dzięki fundacji , która pieska nie może wziąć , bo nie ma miejsca . Ta...te ostatnie zdania teoretycznie brzmią pieknie...tyle, że schronisko w Katosach NIE MA wolontariuszy, a do schronu ludzie jezdza sporadzycznie przekonałam sie o tym jak chcialam by sprawdzono mi asciaka, na szczescie DG32 ruszyly dupke.:loveu: Quote
Rybka_39 Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 grunge13 napisał(a):czy jest możliwość dostania jakiś innych zdjęć np.jak pies stoi a nie lerzy? jeśli chodzi o dom to jest sprawdzoiny jest to małżeństwo ok 60 siątki mają posejse ok 1 ha czyli bardzo dużą, poprzedniego psa traktowali "jak dziecko" niczego mu nie brakowało.... on jest zdecydowany na psa owczarka dlatego potrzebne mi inne zdjęcia żeby ocenić ile w Luckim owczarka jest.... nie chce żeby potem były jakies nieporozumienia... Uświadom im, że Lucky jest mieszańcem. Fajnie, że psiak jest w DT;) Quote
Doda_ Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 grunge13 napisał(a):czy jest możliwość dostania jakiś innych zdjęć np.jak pies stoi a nie lerzy? jeśli chodzi o dom to jest sprawdzoiny jest to małżeństwo ok 60 siątki mają posejse ok 1 ha czyli bardzo dużą, poprzedniego psa traktowali "jak dziecko" niczego mu nie brakowało.... on jest zdecydowany na psa owczarka dlatego potrzebne mi inne zdjęcia żeby ocenić ile w Luckim owczarka jest.... nie chce żeby potem były jakies nieporozumienia... Nie wiem czy będą zdjęcia, możesz porozmawiać przez tel z osobą u ktorej jest Lucky. Może ma internet i prześle zdjęcie. Lucky - mieszaniec ONka, mix ONka, Owczarkowaty ;) grunge13 napisał(a):aha i musze wiedziec gdzie jest pies ponieważ oni nie mają auta wiec sama bede musiała jakos psa dotransportować .... Pies jest gdzieś w Katowicach lub w okolicy.. Quote
DG32 Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 A tu jeszcze e-mail na który można pisać w sprawie adopcji pieska: [email protected] Quote
Recommended Posts