Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:loveu:Beciu:multi::multi::bigcool::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

proszę Cię, napisz coś więcej o tym co czeka sunię i maluchy w Warszawie :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zdjęcia wychudzonej suni z bułką w pysku zrobiły niesamowite wrażenie na pewnych osobach z Warszawy. Zabierają rodzinkę do dobrego hoteliku pod Warszawą, a jeden maluch ma już zagwarantowany domek stały. Dla drugiego malucha i suni będą szukać domku już na miejscu, a ten czas oczekiwania spędzą przynajmniej w komfortowych warunkach.:lol:...:lol: Powiedzcie sami - jakie szanse miała sunia w Orzechowcach ?

Posted

To cudowne wieści w takim razie.
Malutka dostała szansę na nowe życie :multi:

Niezłe to 'stowarzyszenie'...
Ile trzeba jeszcze czekać na przejęcie schrona przez miasto? Wtedy jak rozumiem trochę by się coś polepszyło...
Chyba temu stowarzyszeniu nie tylko pieniędzy brakowało, ale też dobrych chęci, jakichkolwiek chęci! Przecież nie problem jest nalać psom wody do misek. Wrr...:angryy: Do niedawana lubelski schron funkcjonował podobnie. Teraz jest...chociaż trochę lepiej...

Posted

becia66 napisał(a):
Zdjęcia wychudzonej suni z bułką w pysku zrobiły niesamowite wrażenie na pewnych osobach z Warszawy. Zabierają rodzinkę do dobrego hoteliku pod Warszawą, a jeden maluch ma już zagwarantowany domek stały. Dla drugiego malucha i suni będą szukać domku już na miejscu, a ten czas oczekiwania spędzą przynajmniej w komfortowych warunkach.:lol:...:lol: Powiedzcie sami - jakie szanse miała sunia w Orzechowcach ?

Bomba :multi::multi::multi:brawo dziewczyny :calus:

Posted

A było to tak : skontaktowała sie ze mną Małgosia z Warszawy która dowiedziala sie o Orzechowcach i chciała jakoś pomóc, a dokładnie przeslać karmę. Kontaktowałyśmy sie kilkakrotnie i ona przeslała mi zdjęcie wychudzonego psa ktorego wyciągneła z zamojskiego schroniska do hoteliku pod Warszawą. A ja jej wysłalam zdjęcie naszej wychudzonej mamy z maluchami. Mówi że nie mogła spać z tego wszystkiego i wspólnie z koleżankami postanowiła sunię wyciągnąc ze schronu i znależć dom. Jeden maluch ma już dom stały, drugi z mamą będzie w hoteliku do czasu adopcji pod troskliwą opieką dziewczyn. Wydaje mi się że nic lepszego ich spotkać nie mogło.....:lol:

Posted

Heba z 2 maluszkami już u mnie bezpieczna w Rzeszowie...Strasznie wygłodniałe, po prostu w mig pochłaniają wszystko co nadaje się do jedzenia.
Sunia wpadła rano do kuchni i dosłownie ze stołu porwała całą bagietkę. Sama skóra i kości, sierśc wyleniała , przerzedzona , a w wielu miejscach jej brak...:shake: W niektórych miejscach na skórze strupy, ogólnie obraz nedzy i rozpaczy...:-( Heba potrzebuje spokoju, dobrego i wartościowego pożywienia, witamin, pewnie leków i Bóg wie jeszcze czego....:shake:Maluchy nie dają jej wytchnąć , ciągle chcą do cycków, a sunia widac nie ma już sił.....Schron ma za sobą teraz trzeba toczyć walkę o odzyskanie zdrowia. Heba wyjeżdża z maluchami do Warszawy, gdzie cudowni ludzie zajmą się nią i jej dziećmi....:loveu::loveu::loveu:

Posted

To juz inny pies siedzi spokojna a nie to co w schronie przybita wrecz do ziemi z błagającym wzrokiem wpatrzonym w człowieka...

Beciu a jak z transportem bo gagata wezmie Belle :) a to tez Warszawa tylko z transportem problem

Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
Beciu a jak z transportem bo gagata wezmie Belle :) a to tez Warszawa tylko z transportem problem

Niestety chyba nie da się zabrać z nimi Bellci.. bo z Hebą i maluchami ma jechać chłopak, który będzie jechał z nimi sam przez całą drogę, więc 2 duże psy i 2 szczeniaki to już mało realne..

Posted

Dzięki za info. Dziewczyny, wiem, wymiotę tym pytaniem: jak wygląda opieka nad psem w hotelu? Bo ja nigdy bezpośrednio sie z tym nie spotkałam i nie wiem (mój brak wiedzy przyczyni się chociaz do podbicia wątku- tak to sobie tłumaczę :cool3:)

Posted

agatkia napisał(a):
Co u Hebci?? :multi:

Hebcia z maluchami już grzeje pupcie w Warszawie....:multi::multi::multi:
Na razie maluchy sa z mamą bo jeszcze je karmi i cała trójka jest pod troskliwą opieką wspaniałych ludzi......:loveu::loveu::loveu: