morisowa Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Mojo Co do jego choroby "zaraźliwej i genetycznej" to zacytuję komentarz ze schroniska "tjaa i bezobiawowa" :roll: Ludzie po kilku dniach zaczęli się bać psa a głupio było się do tego przyznać. Facet miał problem z zapakowaniem psa do samochodu. Zadzwonił do mnie, że pies jest w kagańcu ale się zaparł i nie chce wejść. Dzwonił koło południa. Powiedziałam, że do wieczora jestem zajęta i pomóc nie mogę. Przywieżli psa w nocy. Czyli z tego wychodzi, że Mojo ugryzł przy pakowaniu go w samochód. Ale skoro po tym ataku człowiek sam psa odwiózł, to mocno nie oberwał. Dziś odwiedziłam moje maleństwo. Ucieszył się! :crazyeye: Pierwszy raz przywitał mnie z takim entuzjazmem. Czy on ma jeszcze szansę na normalne życie..? KWL napisał(a):Uff, zrobiłem megaupdate pierwszej strony wątku - prosze zajrzyjcie i sprawdzcie czy wszystko się zgadza :-) niemożliwe, KWL, co się stało?? :evil_lol: Quote
KWL Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 Wydaje mi się że coraz więcej ludzi tu zagląda, to mnie zmotywowało :-) Żal mi Mojo, trzeci raz ląduje w schronisku :-( dwie nieudane adopcje, pogryzienia... żeby można było chociaż liczyć na obiektywny opis okolicznośći pogryzienia... Ale ma Morisową, która go mądrze kocha :-) dzięki tobie nie dostanie etykietki agresor-nie do aopcji. Może po prostu jakiś dom jego włąsnie szuka, Quote
zuzlikowa Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 [quote name='KWL']Wydaje mi się że coraz więcej ludzi tu zagląda, to mnie zmotywowało :-) Żal mi Mojo, trzeci raz ląduje w schronisku :-( dwie nieudane adopcje, pogryzienia... żeby można było chociaż liczyć na obiektywny opis okolicznośći pogryzienia... Ale ma Morisową, która go mądrze kocha :-) dzięki tobie nie dostanie etykietki agresor-nie do aopcji. Może po prostu jakiś dom jego włąsnie szuka, ...niestety na to nie możesz liczyć!:shake: Quote
morisowa Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 KWL, kocham go, ale nie wiem, czy to mądre ;) etykietka agresora to jedno, a znaleźć ODPOWIEDZIALNY, DOBRY, WŁAŚCIWY dom dla takiego psa ... :roll: Quote
KWL Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 [quote name='morisowa']etykietka agresora to jedno, a znaleźć ODPOWIEDZIALNY, DOBRY, WŁAŚCIWY dom dla takiego psa ... :roll: Dwa razy się udało - Kuba z Czterech Kaukazów z Pomorza był jeszcze bardziej charakterny od Mojo, trafił do weta i fana rasy, Alan z Elbląga. Może Mojo będzie trzeci. A właśnie zauważyłem że tu nie było jeszcze tej ciekawostki : Frantz Fritz Filtz Mix, ale z charakterkiem :-) Quote
Lorijel Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 a nasza Maszka tu jest? MASZA 5-6-letnia suczka, nie przepada za innymi psami, ale jest wybitnie proludzka, pieszczochowata. http://www.dogomania.pl/forum/f28/piekna-sunia-4-5-lat-mix-kaukaza-z-ostrody-gasnie-w-schronisku-120164/ Quote
KWL Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 Już jest - śliczna. Ale jest wysyp, nigdy nie miałem na dogo więcej niż dziesięć kaukazów, mixów, azjatów - dziś mam dwadzieścia kilka i to jest masakra... Quote
Ziutka Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Pozdrowienia od Darii :loveu: Zabierają ją ze sobą gdzie się da, zakochani są po uszy, te fotki są z pikniku Urzędu Miasta w Podkowie Leśnej :) Quote
KWL Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 Cudownie, i Daria jak widzę szczęśliwa - ogonek rozmerdany :-) Wypada tylko naszym pieskom życzyć więcej takich adopcji ! Quote
Agniesia666 Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 [quote name='Yorija'] Kolejny wielki futrzak, który mnie laikowi przypomina kaukaza. Ale mnie to wystarszy żeby był duży i już. Oborniki Wlkp Ze strony chroniska Imię: SARA Płeć: Suka Wiek: 1,5/2 lata Wielkość: Bardzo duża Sterylizacja/Kastracja: Nie Agresja do psów: Brak Rasa: Owczarek kaukaski Inne: Jest nieśmiała i ciepła. Bardzo miła, lgnie do ludzi. Lubi pieszczoty. Mądra i dobra psina. W schronisku od początku lutego. Lubi spacery po lesie ... Gdyby komuś w oko wpadła... czy ta sunia potrzebuje DT? /jestem nienabiezaco z watkiem, moze ktos juz ja adoptowal/ :D Quote
Yorija Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 [quote name='Agniesia666']czy ta sunia potrzebuje DT? /jestem nienabiezaco z watkiem, moze ktos juz ja adoptowal/ :D Juz ma dom. http://toz.obornikionline.pl/toz/s/zdjecia/typ/juz_w_nowym_domu/id/633/lp/25 I Sybir z Obornik również. http://toz.obornikionline.pl/toz/s/zdjecia/typ/juz_w_nowym_domu/id/491/lp/101 Przepraszam, że dopiero teraz podaję te informacje ale weszłam tutaj własnie zeby to zrobić. Jakieś fluidy :-) Quote
KWL Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 Sunia nie ma własnego wątku, najprościej więc będzie napisać PW lub majla do osoby która ją tu umieściła, albo zadzwonić do schroniska w Obornikach http://azorek.obornikionline.pl Quote
morisowa Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Ziutka, wielkie dzięki za takie super wieści! miód na serce :p Rybka 39 dała mi link: http://www.dogomania.pl/forum/12473569-post172.html schronisko w Nowodworze, 25 km od Lublina 5. Piękny kaukaz, nie znam płci. Wydaje mi się, że starszy raczej. 1. Bernardynka, raczej sunia. Bardzo towarzyska chociaż nie chciała na początku wyjść z boksu. Siedzi na izolatkach. Quote
Leyla Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Cytat: Napisał Yorija i znowu się zabujałam:splat:gdyby miała wątek...byłoby super, to prawda:roll: Quote
Agniesia666 Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 ja wlasnie tez sie zabujalam, ale juz ma domek, chwala Bogu :) Quote
KWL Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 Super wieści Yorija, Morisowa dziękuję za wrzucenie fotek. Pierwsza strona zatualizowana. Quote
Ziutka Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 [quote name='morisowa']Ziutka, wielkie dzięki za takie super wieści! miód na serce :p Ależ nie ma za co :lol: dla mnie to sama przyjemność przekazywać wieści z nowych domków - super domków :cool3: Quote
zuzlikowa Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/12473569-post172.html schronisko w Nowodworze, 25 km od Lublina...ciąg dalszy! [FONT=Century Gothic]Kaukaz jako jeden z niewielu wzglednie ladnie mi pozowal a wiec jest wiecej jego zdjec niz innych psow. Jeden z pracowkow schroniska wyjatkowo lubi tego psa i prosi o znalezienie mu domu. Pies ma 2,5 roku, jest lagodny do ludzi ale agresywny do innych zwerzat - jednak nie na tyle aby byl w izolatce, w boksie ma kilka innych psow, jest wsrod nich zdecydowanie tym domiujacym ale nie widzialam zeby inny pies z nim mieszkajacy byl przez to poszkodowany. Pies ten byl juz 2 x adoptowany i zwracany poniewaz wzieli go ludzie na wies na podworko a on lubi rozrywke w postaci duszenia kur. Lacznie jest juz w schronisku pol roku. Zostal przywieziony z Kozienic, byl bardzo wychudzony. Obecnie jest bardzo zadbany, ma piekna szate, jest spokojniejszy od wieszosci psow wokol niego. Napewno nie pies dla amatora ale znawca rasy bedzie z niego naprawde zadowolony.[/FONT] Quote
morisowa Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Belfast?! !!!!!!!!!!!!!!!! Apsa!!!! jak Mojo wrócił pierwszy raz, to go odwiedzałam na kwarantannie. Siadałam na ziemi i miziałam - prawą ręką Mojo a lewą tego obok, bo inaczej szczekał. Mówiłam KWlowi, że on mi się kojarzy. Nazwałam go "Merrick 2", bo to było moje pierwsze skojarzenie. Ale sprawdziłam fotki, że to nie Merick. Jak go przenieśli, to sprawdziłam gdzie. Boks Zoni. Tak, miałam się z nią umówić, że to kudłate cudeńko moje jest. Belfast jest cudo. Sandra pewnie nie ma pojęcia, że wrócił. A KWL został powiadomiony, że to kaukaz :evil_lol: Quote
morisowa Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 APSA napisał(a):A tak swoją drogą, to ja bym chciała z Tobą wyprowadzić Mojo, w końcu był nasz :oops: tak, jutro? Quote
KWL Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 Belfast... może faktycznie bardziej leon, dla mnie mix bez wyraźnego typu rasy. Na Paluchu wszystko co większe, kudłate i szczekające jest kaukazem :evil_lol: A Belfast został "honorowym" kaukazem ze względu na mocno nieudaną adopcję z której na szczęście wrócił. To jest bardzo fajny, miły pies który potrzebuje cieplutkiego domku :-) Moim subiektywnym zdaniem mocno leonowaty jest Filtz, ale on ma mocny instynkt stróża więc podpada pod psychikę kaukaza :-) Quote
KWL Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 Morisowa, APSO, jak mam Belfasta kojarzyć skoro za dawnych czasów mnie zawsze przypadał S'Erdel, a APSie Belfast :diabloti: Quote
dzodzo Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 żeby się kaukazomaniakom nie nudzilo.... http://www.dogomania.pl/forum/f28/mloda-sunia-w-typie-owczarka-kaukaskiego-moze-trafic-do-schroniska-130081/ Quote
Recommended Posts