yumanji Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 to ja pytalam o Masze ,ale to bez sensu...ona nie jest za stara,jest fajna,tyle,ze mam dwie duze b dominujace suki,trzecia srednia ,no i dwa samce.boje sie ,ze jak jeden da sygnal do ataku,to reszta sie na nia rzuci.nie wiem ,czy nie zrobie jej gorzej niz lepiej. Quote
Charly Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 nie mogę sie wypowiedziec, bo nei wiem po prostu. Masza sama nie sprawia problemow, ale suki ją "izolowaly". Dlatego teraz jest w boksie z innymi mniejszymi psiakami. Masza to taki typ samotnika. nikomu nie przeszkadza, ale sie nie integruje w grupe. Quote
yumanji Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 a nie wiadomo pewnie nic na temat jej stosunku do dzieci?pewnie nie,bo skad w schronie dzieci...w jaki sposob ona tam trafila?jak sie teraz zachowuje w stosunku do ludzi? Quote
Charly Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 Rybcia tam byla kiedys w srodu polując na innego psa (w lepszych czasach) i ta suka sie usuwa jesli w ogole. Jesli ktos kogo nei zna ( czyli poza pracownikami) podchodzi do krat to ona warczy i szczeka. taki kaukaz ale taki lightowy;) Quote
Charly Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 i hopac mi pozostalo. Masza nadal szuka domu Quote
Charly Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 Jejku ona jest taka fajna:-(Stoi i tak patrzy w oczy.....:placz: Polozyc nie ma za bardzo się gdzie...buda mała....boks w błocie i ona stoi tam. Trzęsła się z zimna. Mimo gęstej siersci stała i trzęsła się i patrzała tymi swoimi cudnymi oczami. Masza jest taka fajna. Na pewno będzie swietną sunia. Nie jest agresywna. NIech jej ktos da dom:( Oczywiscie szukamy domu z ogrodem. Nie w mieszkaniu. Rybcia ma zdjecia. Czekam, az mi je przesle Quote
Charly Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 Masza wsród innych psów w schronie wygląda jak kosmita. One zupelnie nie jest czlonkiem zadnej grupy. nie biega jak one. nie prowadzi walk. nie wariuje. stoi, patrzy, czeka...ech.... Z Maszy bylby w sumie dobry stróż, ale....niestety glos juz nie ten. Jest ochryply i coraz cichszy. Ona się stara, ale ledwo ledwo ją slychac:-( Straszne, że nikt jej nie chce. nie ma zainteresowania. nic Quote
Lili11 Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Piękna sunia już tak długo czeka:placz: może jednak ją ktoś wypatrzy, może jednak znajdzie sie dla niej domek. Quote
Rybc!a Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Charly, dawaj nowe zdjęcia do 1 postu . Quote
zuzlikowa Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Maszeńko...hopaj do góry!:multi: Jesteś piękna i nic dziwnego,że Twoje cioteczki tak o ciebie walczą!:loveu: Hopaj,hopaj do góry!!! Quote
Charly Posted November 28, 2008 Author Posted November 28, 2008 Kto zechce Maszeńke. Czeka sliczna. Zdjecia w pierwszym poście Quote
Charly Posted November 28, 2008 Author Posted November 28, 2008 jakoś w to wątpie:shake:. Ona miala już sporo ogloszen i odnawiam je raz po raz. I zero zero odezwu. Nawet nie z allegro. Nawet "glupiego" odzewu nie ma. No nic. szukamy dalej domu. Quote
aganela Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/f97/dla-olbrzymiej-kudlatej-moze-byc-brzydka-niemloda-125774/index2.html wygląda na to żę w tym wątku gdzie przedstawiona jest przez Rybcię ta sunia,się spodobała chcącym adoptować.. Rybcia zaglądaj i szybko odpisuj..! Quote
Charly Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 no trzymamy trzymamy. to jej szansa. oby nie ostatnia Quote
Rybc!a Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Czy coś się wyjaśniło z związku z adopcją Maszy ? Quote
zuzlikowa Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Rybc!a napisał(a):Trzymajcie kciuki cioteczki ! Też trzymam ...razem z moimi benikami!!!! I żelwą!!! Quote
deathgs Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Dajcie znać co z psiakiem. Mało jest na allegro kaukazów, więc mogę wystawić. Na pewno się chętny znajdzie na takiego psiaka. No.. może nie na pewno ale te bardziej rasowe mają największe szanse :/ Ją wystarczy parę razy porządnie przeczesać wykąpać i będzie wyglądać rewelacyjnie. Nie wiecie czy u nas w schronie jest w ogóle możliwe takie coś, że się wchodzi do psa i pielęgnuje? Z tego co czytam, to kierowniczka daje wam popalic i pewnie nie ma mowy by na psie wykonać jakis zabieg przed sesją. Czasem y było łatwiej o domek :) Tak samo z Nelą, jak na nią patrzę taką wybłoconą to mam dość :/ Quote
Charly Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 wejsc do boksu i wyczesac wykąpać....:mdleje: będę bardzo kontent jesli babsztyl jej nie uśpi- tylko dlatego bo sunia ma wątek- tak....sobie na złość..a co? "mam prawo.." za ogloszenia bardzo bardzo dziękuję:loveu: Quote
zuzlikowa Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 deathgs napisał(a):Dajcie znać co z psiakiem. Mało jest na allegro kaukazów, więc mogę wystawić. Na pewno się chętny znajdzie na takiego psiaka. No.. może nie na pewno ale te bardziej rasowe mają największe szanse :/ Ją wystarczy parę razy porządnie przeczesać wykąpać i będzie wyglądać rewelacyjnie. Nie wiecie czy u nas w schronie jest w ogóle możliwe takie coś, że się wchodzi do psa i pielęgnuje? Z tego co czytam, to kierowniczka daje wam popalic i pewnie nie ma mowy by na psie wykonać jakis zabieg przed sesją. Czasem y było łatwiej o domek :) Tak samo z Nelą, jak na nią patrzę taką wybłoconą to mam dość :/ Wystawiaj dziewczyno allegro...tak jak jest!Pewnych ograniczeń nie przeskoczysz! Złośliwych i niereformowalnych ludzi lata po ziemi trochę...Zapomnieć o nich!:angryy: Pisząc o Maszce pokaż tylko jej perspektywy po odpowiedniej pielęgnacji,a może nawet wstaw jakąś fotkę innego,zadbanego kaukaza...może ktoś wyobrazi sobie... zadbaną Maszkę i...wypali! Quote
Charly Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 no. na razie nic nie zrobimy, choc będą zmiany;) Masza jest cudowna. Jest coraz bardziej zrezygnowana. Na już potrzebuje domu Quote
Recommended Posts