Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Masza własnie ( 10 Luty, 12:00) pojechala do domu!!! HUrraaaaaa!!!!!!!

18. 10: Wlasnie wrocilysmy ze schroniska. Nie wiem jaki jeszcze inny kaukaz tam byl, ale to nie Masza zostala adoptowana:-( Dalej tam jest... Jednak Masza zostala przeniesiona do mniejszego boksu. Sunie tam jej nie atakują i nie byłam pewna czy to rzeczywiscie nasza Masza, bo jest miła, lagodna. Podchodzi do krat. nie warczy, nie grozi. Niesamowita przemiana odkąd nie jest w dużym boksie z dorosłymi sukami. Jest spokojna, ale bardzo smutna. Pilnie szukamy dla niej domu:-( To kochany pies.
---------------------------------------------------------------------

To jest Masza. Masza przebywa już od dłuższego czasu w schronisku.

Jest juz starszą sunią w typie kaukaza lub kaukazem. Masza przebywa w dużym boksie z z innymi suniami. Trzyma się od nich z daleka. Nie bierze udziału w życiu socjalnym boksu i odpowiednio jest też traktowana przez inne sunie.

Większą część dnia spędza w kącie bosku leżąc. Masza jest obojętna do innych psów. Obojętna także do pracowników. Masza nie szczeka, za to warczy. Cicho, ale bardzo znacząco. Stoi bez ruchu wpatrzona w człowieka zbliżającego się. Dopiero bardzo blisko krat słychać jak warczy.

Stoi lub siedzi kamienna, wpatrzona uważnie. Nie robi tyle zadymy co jej były kolega (teraz szczęściaż) Alan:lol:- ale ten jej bezruch i "warkot" są bardzo wymowne...

Nie rozmawiałam jeszcze z pracownikami na temat Maszy. Mam nadzieję, że Rybcia posiada więcej informacji. Wątek będzie pod opieką Rybci do mojego powrotu. Za co bardzo dziękuję.Ja wyjeżdżam w las:lol:.
Po powrocie wypytam pracowników więcej na temat suni. Ale Rybcia ma na pewno już teraz parę informacji.

A to juz Masza:

Rybciu prosze wpisz jeszcze swoje dane kontaktowe w nastepnym poscie i dołóz zdjecia, które Ty zrobiłas suni. Dzieki

banerek Maszy

• Replies 353
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Prosze zdolne cioteczki o banerek dla Maszy. Ale moze poczekac na lepsze zdjecia Rybci.
---------------------------

20 styczen 2009

tu Masza powiedziala ze nie idzie:shake::evil_lol:

i tu też coraz smutniejsza:-(

a tu wczesniej spacerek

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Masza lezy w schronisku cały czas. biedaczka. jest tak gorąco

moze zlituje sie na babinka kaukazka jakis milosnik duzych psow z charakterem i da jej dom na ostatnie lata.. Nikt inny jej ze schroniska nie wezmie. jest bez szans

• 2 weeks later...
Posted

szczeże mówiąc nie mam pomyślunku żadnego. Nie wiem kto zechce starą kaukazkę:( A ona tak nie lubi byc w schronie z innymi psami. Nic im nie robi- wręcz przeciwnie, ale schroni od nich- jest zupełnie innym psem niż one:(

• 1 month later...
Posted

ogloszenia nic nie dają.. Nie wiem juz co zrobic, zeby ta starsza kobitka nie byla do konca swoich dni w schronisku..
Dalej będę ją ogłaszac...Maszenka jest niezlym stróżem...subtelnie, ale jak najbardziej skutecznie...;)

Posted

Najgorsze jest to, że na wątek nie zagląda nikt od kaukazów !
Zaraz wyślę link do adopcji tych psów i postaram się, by ktoś dodał ją na molosy .
Ona jest taka.. bez życia .

• 1 month later...
Posted

Wlasnie wrocilysmy ze schroniska. Nie wiem, jaki jeszcze inny kaukaz tam byl, ale to nie Masza zostala adoptowana:-( Dalej tam jest. Jednak Masza zostala przeniesiona do mniejszego boksu. Sunie tam jej nie atakuja i nie byłam pewna czy to rzeczywiscie nasza Masza, bo jest miła, lagodna. Podchodzi do krat. nie warczy, nie grozi. Niesamowita przemiana odkąd nie jest w dużym boksie z dorosłymi sukami. Jest spokojna ale bardzo smutna. Pilnie szukamy dla niej domu:-( To kochany pies.

Posted

Masza odkąd przeniesiona do innego boksu, bardzo się zmienila. Jak pisalam zero warczenia nic. Za to jest bardziej towarzyska. Dzis bylam w schronisku. Na nasz widok, od razu wyszla z budy i podeszla do kraty. Ona bardzo bardzo chce juz wyjsc. Jest tak dlugo już w schronie:-(

Czy nikt nie chcę fajnej kaukaziej suni:shake:

• 2 weeks later...
Posted

Poprosiłam jedną z forumowych ciotek o banerek dla suni. Może się uda. ;)

A tak w ogóle to ja chyba mam jakieś stare zdjęcia Maszy...

To ona?:roll: