Charly Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Masza własnie ( 10 Luty, 12:00) pojechala do domu!!! HUrraaaaaa!!!!!!! 18. 10: Wlasnie wrocilysmy ze schroniska. Nie wiem jaki jeszcze inny kaukaz tam byl, ale to nie Masza zostala adoptowana:-( Dalej tam jest... Jednak Masza zostala przeniesiona do mniejszego boksu. Sunie tam jej nie atakują i nie byłam pewna czy to rzeczywiscie nasza Masza, bo jest miła, lagodna. Podchodzi do krat. nie warczy, nie grozi. Niesamowita przemiana odkąd nie jest w dużym boksie z dorosłymi sukami. Jest spokojna, ale bardzo smutna. Pilnie szukamy dla niej domu:-( To kochany pies. --------------------------------------------------------------------- To jest Masza. Masza przebywa już od dłuższego czasu w schronisku. Jest juz starszą sunią w typie kaukaza lub kaukazem. Masza przebywa w dużym boksie z z innymi suniami. Trzyma się od nich z daleka. Nie bierze udziału w życiu socjalnym boksu i odpowiednio jest też traktowana przez inne sunie. Większą część dnia spędza w kącie bosku leżąc. Masza jest obojętna do innych psów. Obojętna także do pracowników. Masza nie szczeka, za to warczy. Cicho, ale bardzo znacząco. Stoi bez ruchu wpatrzona w człowieka zbliżającego się. Dopiero bardzo blisko krat słychać jak warczy. Stoi lub siedzi kamienna, wpatrzona uważnie. Nie robi tyle zadymy co jej były kolega (teraz szczęściaż) Alan:lol:- ale ten jej bezruch i "warkot" są bardzo wymowne... Nie rozmawiałam jeszcze z pracownikami na temat Maszy. Mam nadzieję, że Rybcia posiada więcej informacji. Wątek będzie pod opieką Rybci do mojego powrotu. Za co bardzo dziękuję.Ja wyjeżdżam w las:lol:. Po powrocie wypytam pracowników więcej na temat suni. Ale Rybcia ma na pewno już teraz parę informacji. A to juz Masza: Rybciu prosze wpisz jeszcze swoje dane kontaktowe w nastepnym poscie i dołóz zdjecia, które Ty zrobiłas suni. Dzieki banerek Maszy Quote
Charly Posted May 28, 2008 Author Posted May 28, 2008 Prosze zdolne cioteczki o banerek dla Maszy. Ale moze poczekac na lepsze zdjecia Rybci. --------------------------- 20 styczen 2009 tu Masza powiedziala ze nie idzie:shake::evil_lol: i tu też coraz smutniejsza:-( a tu wczesniej spacerek Quote
Rybc!a Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Zdjęć muszę poszukać, to moje dane: email [email protected] GG 57222414 GSM 691364660 Niestety, wiele razy widziałam, jak inne suki atakowały kaukazkę.. Quote
Charly Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 Tja Maszenko. Nic sie nie zrodziło jeszcze:shake: Quote
Charly Posted July 2, 2008 Author Posted July 2, 2008 Masza lezy w schronisku cały czas. biedaczka. jest tak gorąco moze zlituje sie na babinka kaukazka jakis milosnik duzych psow z charakterem i da jej dom na ostatnie lata.. Nikt inny jej ze schroniska nie wezmie. jest bez szans Quote
Charly Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 Maszeńko pokaż się. Może jednak na stare lata ktoś da starszej kaukazowatej damie kąt na podwórzu:roll::-( Quote
Charly Posted July 23, 2008 Author Posted July 23, 2008 szczeże mówiąc nie mam pomyślunku żadnego. Nie wiem kto zechce starą kaukazkę:( A ona tak nie lubi byc w schronie z innymi psami. Nic im nie robi- wręcz przeciwnie, ale schroni od nich- jest zupełnie innym psem niż one:( Quote
Charly Posted July 24, 2008 Author Posted July 24, 2008 jutro zrobię Maszy adopcje org. prosze o inne ogloszenia. Quote
Charly Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 ogloszenia nic nie dają.. Nie wiem juz co zrobic, zeby ta starsza kobitka nie byla do konca swoich dni w schronisku.. Dalej będę ją ogłaszac...Maszenka jest niezlym stróżem...subtelnie, ale jak najbardziej skutecznie...;) Quote
Rybc!a Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Najgorsze jest to, że na wątek nie zagląda nikt od kaukazów ! Zaraz wyślę link do adopcji tych psów i postaram się, by ktoś dodał ją na molosy . Ona jest taka.. bez życia . Quote
Rybc!a Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Charly, dawaj ją na molosy, ja napisałam do kilku hodowli z prośbą o pomoc . Quote
Charly Posted October 17, 2008 Author Posted October 17, 2008 Wspaniale wiesci. Maszenka zostala dzis adoptowana:multi: Przez fajnych ludzi:multi:. Ja nie byłam przy tym, ale znajoma:). Hurra:multi: Wreszcie:loveu: Quote
Charly Posted October 18, 2008 Author Posted October 18, 2008 Wlasnie wrocilysmy ze schroniska. Nie wiem, jaki jeszcze inny kaukaz tam byl, ale to nie Masza zostala adoptowana:-( Dalej tam jest. Jednak Masza zostala przeniesiona do mniejszego boksu. Sunie tam jej nie atakuja i nie byłam pewna czy to rzeczywiscie nasza Masza, bo jest miła, lagodna. Podchodzi do krat. nie warczy, nie grozi. Niesamowita przemiana odkąd nie jest w dużym boksie z dorosłymi sukami. Jest spokojna ale bardzo smutna. Pilnie szukamy dla niej domu:-( To kochany pies. Quote
Charly Posted October 19, 2008 Author Posted October 19, 2008 Dzieki Rybcia. biedna Maszenka. Tak dlugo juz czeka Quote
Rybc!a Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Ola, podaj w tytule, że to mix kaukaza . Quote
Charly Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 Masza odkąd przeniesiona do innego boksu, bardzo się zmienila. Jak pisalam zero warczenia nic. Za to jest bardziej towarzyska. Dzis bylam w schronisku. Na nasz widok, od razu wyszla z budy i podeszla do kraty. Ona bardzo bardzo chce juz wyjsc. Jest tak dlugo już w schronie:-( Czy nikt nie chcę fajnej kaukaziej suni:shake: Quote
Vitka Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Poprosiłam jedną z forumowych ciotek o banerek dla suni. Może się uda. ;) A tak w ogóle to ja chyba mam jakieś stare zdjęcia Maszy... To ona?:roll: Quote
Charly Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 no chyba tak. ale kurcze- ja jej ostatnio jakos nie zauwazylam, jak bylam po Sonje, a przeciez nie sposob jej niezauwazy. moze sie schowala...jutro zobaczymy Quote
Recommended Posts