Joannka Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Co do domów. Mamy dokumenty adopcyjne na wszystkie psiaki – samo sprawdzenie domów zajęło nam kilkanaście dni, bo trafiły w różne miejsca w Polsce. I faktycznie niektóre psy dowoziła do domu p. Ewa Biedrzycka. Ale były to domy w większości sprawdzone wcześniej przez Grzegorza. Kilka psiaków trafiło w miejsca, gdzie wcześniej nie mogliśmy być, bo ludzie zgłaszali się na przykład bezpośrednio do p. Biedrzyckiej. Za to sprawdziliśmy te domy później. Ludzie mieli różne opinie o pieskach. Jednym nie przeszkadzało, że np. sikają w mieszkaniu, innym, że „chodzą po ścianach”, w jednym przypadku psa zwrócono – ale ma już nowy dom. W pozostałych adopcjach jest wszystko ok. Kosztowało nas to sporo czasu i pieniędzy aby znaleźć dobre domy. Opłacało się, bo żaden z psiaków nie ucierpiał bardziej niż w Starej Wsi. Obecnie wszystkie psy, które miała SFORA są już przez nas zabrane. I tyle. Pozostałe czekają na domy – nadal zapraszamy do adopcji. Nie potrzeba nam dzwonić do Rottka czy gdzie indziej. Nam akurat Fundacja „SFORA” bardzo pomogła. Otrzymaliśmy bezinteresowną pomoc dla kilku największych psów. Zostały zaszczepione i leczone i żywione na koszt tej Fundacji. I chylimy przed p. Elą czoła że zgodziła się pomóc. Podobnie jak Fundacja SFORA jak i Przytulisko „Barnaba” p. Ewy Biedrzyckiej pomogło nam na jakiś czas, gdy nie mieliśmy miejsca dla tych psiaków i nikt inny nie chciał ich przyjąć. Quote
pulsari Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Witam!!! Trzymam kciuki za znalezienie domow dla wszystkich Waszych psiakow :) ....jak juz psy nie beda dowodem w sprawie, to wiecie do kogo dzwonic :) Straz dla Zwierzat Wroclaw Quote
zulugula Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Ja mam psa od p. Biedrzyckiej. Kierowca od Grzegorza przywiózł mi go do domu (wielkie dzięki), podpisałam umowę adopcyjną i nie musiałam wnosić opłaty... Pies posiada książeczkę zdrowia, a w niej komplet szczepień. Quote
ARKA Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 [quote name='Joannka']jak i Przytulisko „Barnaba” p. Ewy Biedrzyckiej . Sluchaj, jak wiesz wielu ludzi tu czyta. Czy mozesz przestac wprowadzac ludzi w BŁAD?? To jest nielegalne schronisko!! Nie ma w polskim prawie czegos takiego jak 'przytulisko'. Albo jest legalne schronisko, zarejstrowane u lek. powiatowego albo nielegalne schronisko-NIC pomiedzy!!! Zadzwon do powiatowego, ktoremu podlega p.Biedrzyca to moze on Ciebie oswieci?!!! Quote
ARKA Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 zulugula napisał(a):Ja mam psa od p. Biedrzyckiej. Kierowca od Grzegorza przywiózł mi go do domu (wielkie dzięki), podpisałam umowę adopcyjną i nie musiałam wnosić opłaty... Pies posiada książeczkę zdrowia, a w niej komplet szczepień. Mozesz tu wrzucic zdjecie(skan) tych szczepien-tą strone z ksiazęczki? Quote
zulugula Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Arka, wyślij mi swój mail na PW (wyslę skan i mogę też umowę adopcyjną). Czytałam gdzieś, że te szczepienia to fikcja. Jeśli jesteś w stanie mi coś o tym powiedzieć więcej, to będę wdzięczna. Quote
ARKA Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Joannka napisał(a):Fakt faktem ze Biedrzycka pomogla. Pomaga? tak jak Wy jej pomogliscie a psom zrobiliscie "wilczą przyslugę". Psy z gmin sa do niej zwozone a po programie "UWAGA' gminy uwazaja, ze tam jest "cacy"(tak mi powiedzial jedna z gmin) i ze to LEGALNE schronisko! A co z psami jest robione jak sa szargane,handel, w jakich warunkach trzymane to juz nikogo nie interesuje. Mialam "ciekawy" tel od firmy odlawiajacej, ktora z nia wspołpracuje. Bardzooo ciekawy. Quote
zulugula Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Joanko, a otrzymaliscie już te dokumenty od weterynarza? Quote
martaipieski Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 i po co te klutnie ??moze i jest to nielegalne schronisko ale nie znaczy to ze psy tam cierpia a w Polsce jest wiele legalnych umieralni dla psow!!!!!Biedrzycka pomogla a zaden pies nie ucierpial i to sie liczy!!!!!wazne ze sporo pieskow znalazlo juz domy i ze wszystkie zostaly uratowane z tego piekla!!!!!! Quote
ARKA Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 [quote name='martaipieski']i po co te klutnie ??moze i jest to nielegalne schronisko ale nie znaczy to ze psy tam cierpia a w Polsce jest wiele legalnych umieralni dla psow!!!!!Biedrzycka pomogla a zaden pies nie ucierpial i to sie liczy!!!!! Powiem tak. Kimkolwiek jestes zamilcz!:angryy::angryy::angryy: A skad Ty wiesz, ze ZADEN pies nie ucierpial??? SKAD wiesz ILE PSOW do niej trafia i jaki jest ich los i czy zyja wszystkie????!!!!!!!!!!!!!!!!!:angryy::angryy::angryy: Quote
Joannka Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 [quote name='ARKA']Pomaga? tak jak Wy jej pomogliscie a psom zrobiliscie "wilczą przyslugę". Taaa... Zadna organizacja z tego terenu nie zrobila nic by pomoc wydobyc psy ze Starej Wsi, choc preceder trwal kilka lat, musiał ktos zadzwonic do nas, do wielkopolski, by cos sie ruszylo. A przyjac zgodzila sie je tylko Biedrzycka. Oburza mnie fakt ze najezdzasz na nas ze niby zrobilismy im wilcza przysluge, a moze Ty rowniez, jak i inne organizacje, pozwalajac im tam zostac wiedzac jaka jest Biedrzycka? My o tym na poczatku nie wiedzielismy a potem co? Gdzie je mielismy dac? Radzic zza kompa i zwracac uwage jest latwo. Nie, po prostu mnie to rozwala, to niepojete, tylu ludzi pomoglo psiakom a Ty masz czelnosc pisac takie rzeczy. Nie wiem co Toba kieruje. Moze w koncu wezmy sie wszyscy do roboty zamiast tu sie klocic. Gdyby kazda organizacja zajela sie praca na wlasnym terenie to bylo to. Quote
Joannka Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 [quote name='ARKA']Powiem tak. Kimkolwiek jestes zamilcz!:angryy::angryy::angryy: A skad Ty wiesz, ze ZADEN pies nie ucierpial??? SKAD wiesz ILE PSOW do niej trafia i jaki jest ich los i czy zyja wszystkie????!!!!!!!!!!!!!!!!!:angryy::angryy::angryy: Nie masz prawa tak do nikogo pisac, badzmy kulturalni. Wiele slyszalam zlego o wielu organizacjach, schroniskach itp, co z tego jest prawda? Ile psow ze schronisk w calej Polsce trafia z deszczu pod rynne? Mnostwo jest takich przypadkow, jak sie potem okazuje. Kto to jest w stanie sprawdzic? Ale jest i druga strona medalu bo wiele trafia do naprawde dobrych domow. I zakonczmy te klotnie. Bardzo prosze. Kapsel jest juz po operacji, za 6 tygodni bedzie mial wyciagana srube z nozki. Czuje sie dobrze :loveu:, jest naprawde kochany. Quote
qeram Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 [quote name='ARKA']Powiem tak. Kimkolwiek jestes zamilcz!:angryy::angryy::angryy: A skad Ty wiesz, ze ZADEN pies nie ucierpial??? SKAD wiesz ILE PSOW do niej trafia i jaki jest ich los i czy zyja wszystkie????!!!!!!!!!!!!!!!!!:angryy::angryy::angryy: Jeżeli masz takie informacje i dowody to domyslam się że sprawa już jest przez Arkę zgłoszona prokuraturze i Arka zajmie się tymi wszystkim psami od P. Biedżyckiej. Swoją drogą prosiłbym o poinformowanie nas o szczegółach a nie pisanie czy wiemy, czy nie wiemy, a używanie słów typu "zamilcz" jest delikatnie mówiąc niegrzeczne. Możemy nie wiedzieć to nas poinformuj. To jet publiczne forum i każdy moze pisać co myśli ale w kulturalny sposób. Quote
ARKA Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 [quote name='qeram']Jeżeli masz takie informacje i dowody to domyslam się że sprawa już jest przez Arkę zgłoszona prokuraturze i Arka zajmie się tymi wszystkim psami od P. Biedżyckiej. Arka nie zajmie sie psami od p.Biedrzyckiej bo to obowiazek gmin jak i gminy gdzie te psy obecnie są. Oczywiscie, ze odpowiednie sluzby zajmuja sie sprawa. Quote
martaipieski Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 [quote name='ARKA']Powiem tak. Kimkolwiek jestes zamilcz!:angryy::angryy::angryy: A skad Ty wiesz, ze ZADEN pies nie ucierpial??? SKAD wiesz ILE PSOW do niej trafia i jaki jest ich los i czy zyja wszystkie????!!!!!!!!!!!!!!!!!:angryy::angryy::angryy: a i owszem bardzo chetnie zamilcze ale ciekawa jestem czy robisz tak duzo jak mowisz ,bo gadac sobie mozna ale wazne to co sie robi!!skoro przeszkadza Ci ta cala Biedrzycka to sie zajmij ta sprawa!!!!my robimy co morzemy i nie oceniamy tego co robia inni!!!(chodzi mi o tych ktorzy tez pomagaja)a Ty chyba nie masz powazniejszych problemow zajmij sie lepiej tymi psami ktore naprawde potrzebuja pomocy!!!!!!wszystkich stworzen nie ocalimy ,ludzi okazujacych pomoc jest malo i ciezko ich znalesc!!!!to czy zaden pies u Biedrzyckiej nie ucierpial??niewiem ale bynajmniej te ktore tam dalismy zyja a ich stan sie nie pogorszyl!!wiec nie ucierpialy a ten ktory trafil do mnie ma sie naprawde swietnie !!!!!wiec Biedrzycka napeno na swoj sposob o nie dbala a co zreszta ma sama zrobic nikt jej nie pomaga,moze ty jej pomozesz???ja mam 5psow i wiem ile jest przy nich roboty!!Biedrzycka ma ich wiecej,durzo wiecej wiec jestem pelna podziwu ze sama daje rade i ze psy wygladaja calkiem dobrze!!!ciekawe czy ty sama dala bys rade!!wiem w pewnym stopniu ocenilam Cie choc cie nie znam wiec nie powinnam ale Ty tez ocaniasz ludzi choc ich nie znasz ja tez juz nie mam zamiaru czasu tracic na takie glupoty wiec prosze nie klucmy sie a laczmy swoje sily!!!kolejne Twoje ,,kulturalne" wypowiedzi pozostawie bez komentarza Joaanko masz racje kapsem ma sie calkiem dobrze wlasnie spi obok mnie na lozeczku:)wiesz majac zoperowana lapke musi byc wygodnie:):):)maly cwaniak:)troszke marudzi chyba go boli ta lapka albo jest mu niewygodnie:(ale za godzinke weterynarz go odwiedzi:) Quote
ARKA Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 [quote name='martaipieski']a i owszem bardzo chetnie zamilcze ale ciekawa jestem czy robisz tak duzo jak mowisz ,bo gadac sobie mozna ale wazne to co sie robi!!skoro przeszkadza Ci ta cala Biedrzycka to sie zajmij ta sprawa!!!!my robimy co morzemy i nie oceniamy tego co robia inni!!!(chodzi mi o tych ktorzy tez pomagaja)a Ty chyba nie masz powazniejszych problemow zajmij sie lepiej tymi psami ktore naprawde potrzebuja pomocy!!!!!! Te txty populistyczne zostaw dla siebie. I odroznij "pomoc' od pomocy bo jesli tak "pomagasz" jak Biedrzycka to daj sobie spokoj... ludzi okazujacych pomoc jest malo i ciezko ich znalesc!!!! wiec, byle kto i byle gdzie? "super" A to "pomoc" Biedrzyckiej Waszym chociazby psiakom, zabranym interwencyjnie z piekla, po tygodniu, juz o tym zapomnialas czy wymazalas z pamieci czy nie wiedzialas?? http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=10204794&postcount=468 to czy zaden pies u Biedrzyckiej nie ucierpial??niewiem ale bynajmniej te ktore tam dalismy zyja a ich stan sie nie pogorszyl!!wiec nie ucierpialy a ten ktory trafil do mnie ma sie naprawde swietnie !!!!! Najlepiej nie wiedziec, jak na powyzszych zdjeciach. W Krzyczkach tez jakies psy przezyly, wiec? wiec Biedrzycka napeno na swoj sposob o nie dbala a co zreszta ma sama zrobic nikt jej nie pomaga,moze ty jej pomozesz??? Czy Ty masz zielone pojecie SKAD ona ma tyle psow?? i ze psy wygladaja calkiem dobrze!!! :multi:"pocieszajace!:mad: ciekawe czy ty sama dala bys rade!! SKUP psow z gmin mnie nie interusje, nie interesuje mnie wspolpraca z hyclami, zabieranie od nich szczegolnie szczeniat i handel psami, wiec te pytania nie do mnie:mad: Quote
qeram Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Przepraszam za offa, ale pilnie poszukuje kogoś na dogo z Włocławka !!! Już mam, wielkie dzięki :-) Quote
martaipieski Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 ARKA napisał(a):Te txty populistyczne zostaw dla siebie. I odroznij "pomoc' od pomocy bo jesli tak "pomagasz" jak Biedrzycka to daj sobie spokoj... wiec, byle kto i byle gdzie? "super" A to "pomoc" Biedrzyckiej Waszym chociazby psiakom, zabranym interwencyjnie z piekla, po tygodniu, juz o tym zapomnialas czy wymazalas z pamieci czy nie wiedzialas?? http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=10204794&postcount=468 Najlepiej nie wiedziec, jak na powyzszych zdjeciach. W Krzyczkach tez jakies psy przezyly, wiec? Czy Ty masz zielone pojecie SKAD ona ma tyle psow?? :multi:"pocieszajace!:mad: SKUP psow z gmin mnie nie interusje, nie interesuje mnie wspolpraca z hyclami, zabieranie od nich szczegolnie szczeniat i handel psami, wiec te pytania nie do mnie:mad: wez Ty sie sie zajmij powanieszymi sprawami bo jesli z Twojej strony tak wyglada pomoc to tragedia!!!! co do pieskow ze zdjec owszem nie popieram tego ale przynajmniej nie musza juz jesc wlsnych odchodow i reklamowek!!!! jak juz mowilam kazdego stworzenia sie nie uratuje bo jest za duzo bezdomnych psow wiec sie nie czepiaj skoro jestes taka madra trzeba bylo to lepiej zalatwic!!!a nie nic nie robic!!!! nie wiem skad Biedrzycka bierze psy i ile ich ma ale napewno wszystkie psy ktore sa u niej blakaly sie glodne a tam przynajmniej maja co jesc!!!! wiecej nie bede odpisywac na Twoje komentarze bo rozmowa z Toba nie ma sesu Ty naprawde nie odruzniasz ,,problemu" od problemu!!!! Quote
ARKA Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 martaipieski napisał(a):wiecej nie bede odpisywac na Twoje komentarze bo rozmowa z Toba nie ma sesu Ty naprawde nie odruzniasz ,,problemu" od problemu!!!! Najgorsze jest to, ze Ty wogole niczego nie odrozniasz. Oszołomów jest wystarczajaca ilosc i oni "psu na bude" są potrzebni. Quote
martaipieski Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 ARKA napisał(a):Najgorsze jest to, ze Ty wogole niczego nie odrozniasz. Oszołomów jest wystarczajaca ilosc i oni "psu na bude" są potrzebni. ale potrafie odroznic normalnego czlowieka od oszołoma:) zdjecia ze spacerku:) do jeziorka mam 100metrow:smile:i lubie wode:smile: Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 800x600, rozmiar 139KB. zobaczcie jaki jestem piekny:smile::smile::smile:. po dlugim spacerku trzeba odpoczac:smile: tak sypiam najczesciej:smile: ale na łóżeczku jest wygodniej:smile: http://images29.fotosik.pl/250/697a998a15af6894.jpg http://images31.fotosik.pl/322/62e5c658c3bd8dba.jpg Quote
zulugula Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 martaipieski a ile taki pobyt wypoczynkowy u Ciebie kosztuje ;) Quote
oktawia6 Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 nie polemizuj z ARKĄ nie oburzaj się-bo ma rację-tymi psami handluje handluje masowo, psy opyla jak towar-chore co nie jest rzadkością, wklejki sama sobie nakleja. to obrotna handlarka, komunikatywna i "zaradna" potrafi podejśc każdego co za ile i komu dobrze opylic z uśmiechem: "komu pieska komu!!! zapraszam!! do wyboru i koloru!!!" gadka jak starych handełesów z kapustą na targowisku prosto z pola:angryy: Quote
Diuna B. Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 A co by się stało z 49 psami gdyby ich p.Biedrzycka nie przyjęła ? Quote
oktawia6 Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Diuna B. napisał(a): A co by się stało z 49 psami gdyby ich p.Biedrzycka nie przyjęła ? można spytac: co by się stało gdyby Krzyczki nie przyjęły psów do adopcji (oczywiście biorę pod uwagę że każdy je zna) lub: co by się sało z pieskami gdyby Chrcynno lub Olkusz ich nie przyjął, no właśnie co by się z nimi stało... Quote
Recommended Posts