aneta_zyleta Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 oj jaki piękniś:evil_lol: a lubi się czesac czy raczej stoi bo musi:diabloti: Quote
Katarama Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 aneta_zyleta napisał(a):oj jaki śliczny psiak:loveu: skoro ma fioła na punkcie kijów, to bratnia dusza mojego Oskara:evil_lol:. Wybuchowa mieszanka naprawde robi swoje:razz: Uwielbia kijki, to fakt, ale zamiast oddawać to przyniesie i chce się siłować, no chyba, że ma się drugiego na podmiankę to czasem zadziała. aneta_zyleta napisał(a):oj jaki piękniś:evil_lol: a lubi się czesac czy raczej stoi bo musi:diabloti: Na codzień czesze go w domku, albo na tarasie to stoi grzecznie i spokojnie, ale jak ma kolege (innego pieska) w okolicy to jest bardzo pobudzony i nie ma czasu stać w miejscu i sie czesać :P M&T napisał(a):piękny :loveu: tylko czemu w kagańcu? :> Nie martw się to nie kaganiec, to tylko obroża uzdowa. Dzięki niej Dołek nie może rozwijać cechy odzieciczonej po ojcu, mianowicie chodzi o ciągnięcie. Jak nie jest bardzo pobudzony to już nawet na obroży przestaje ciągnąć. A tak poza tym od przyszłego tygodnia zaczynamy szkolenie. Fakt, że w domku, ale takie konkretne i regularne. Założyłam się z chłopakiem o to które z nas w ciągu miesiąca, przy pomocy jednej takiej fajnej książki się lepiej dogada ze swoim psiakiem. Zobaczymy co z tego wyjdzie :) Mam nadzieję, że taki pomysł będzie nas motywował wciągu całej pracy tak samo mocno jak teraz :) Quote
M&T Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Katarama napisał(a): Nie martw się to nie kaganiec, to tylko obroża uzdowa. Dzięki niej Dołek nie może rozwijać cechy odzieciczonej po ojcu, mianowicie chodzi o ciągnięcie. Jak nie jest bardzo pobudzony to już nawet na obroży przestaje ciągnąć. Aha, to spoko :D to już się nie martwię :eviltong::eviltong: Katarama napisał(a):A tak poza tym od przyszłego tygodnia zaczynamy szkolenie. Fakt, że w domku, ale takie konkretne i regularne. Założyłam się z chłopakiem o to które z nas w ciągu miesiąca, przy pomocy jednej takiej fajnej książki się lepiej dogada ze swoim psiakiem. Zobaczymy co z tego wyjdzie :) Mam nadzieję, że taki pomysł będzie nas motywował wciągu całej pracy tak samo mocno jak teraz :) Ooo, to powodzenia :cool3: a z jakiej to książki korzystacie, jeśli można wiedzieć? :lol: Quote
Katarama Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 "Jak rozmawiać z psem, tajniki szkolenia" taka chudziutka bardzo. Zanimwybralłam książkę, na której będziemy bazować przeczytałam ich całkiem sporo i doszłam do wniosku, że w tej są podane same konkrety i autorka się nie rozwleka tylko treściwie urzywa prostych słów. Do pomocy mamy wiadomo inne lektury,internet i wszystko inne,ale każdy we własnym zakresie. Quote
M&T Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 ooo :D też korzystałam z tej książki jak szkoliłam Mickiego i muszę przyznać, że bardzo mi się przydała :) Quote
Katarama Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 Czyli podane metody działają :D <jupi> zobaczymy na ile Dołek będzie potrafił je ogarnąć :P Quote
Katarama Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 W zwiążku z obecna pogodą usilnie chowamy się przed słońcem. W ciągu dnia siedzimy w domu i co jakiś czas wychodzimy na podwórko pod szlauf i poto by Dołek mógł się załatwić. Za to późnym popołudniem kiedy słonko sobie odpuszcza i temperatura spada, wyłaniamy się i próbujemy nadrobić mało ruchliwy dzień. O to efekty: Dołek nie może wysiedzieć i aż prosi by szybciej rzucic mu tego kijka. Shadow złapał kijka i juz mi go niesie. I kolejny rzut. Idziemy dalej. Kąpiel bez kijka. Wciąż mało. Shadow mógłby latać do wody za kijem przez całydzień. Quote
M&T Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 Hmm....zdjęcia mi się nie otwierają :( ale mam nadzieję, że to dlatego, że komputer w szkole jest głupi [aktualnie jestem na informatyce :eviltong:]... Jak wrócę do domciu, to wpadnę jeszcze raz, a jak na razie pzdrówka dla was :loveu: Quote
Katarama Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 Poprawiłam posta. czy teraz się otwierają? A są takie w miare małe? bo u mnie jakoś dziwnie to działa i nie chce żeby było, że za duże foto dodaje. :) Quote
Katarama Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 M&T napisał(a):nie otwierają się nadal :( to ja juz nie wiem o co chodzi :( mi sie twieraja normalnie, sprawdzalam na 2 przegladarkach i u kumpeli na jej kompie i wszystko dziala :( Quote
aneta_zyleta Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 u mnie też nie widać, nie wiem czemu:shake: Quote
Katarama Posted June 16, 2008 Author Posted June 16, 2008 Po raz kolejny poprawiłam posta. Tym razem sprawdziłam na kilku kompach i tam się otwierają. Mam nadzieję, że w końcu będą działać. :) Pozdrawiam :* Quote
M&T Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 fotki działają!! :multi: http://pu.i.wp.pl/?k=NDU1NTk3NjEsNzAwMjg1&f=Obraz_012.jpg jejku! :-o normalnie żywa latarka :evil_lol: http://pu.i.wp.pl/?k=NDU1NTk3NjEsNzAwMjg1&f=Obraz_004.jpg ale pływak z niego :cool3: Quote
AngelsDream Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Hehe - taka prawie wolfdogowa mieszanka :D Quote
Katarama Posted June 18, 2008 Author Posted June 18, 2008 [quote name='M&T']fotki działają!! :multi: http://pu.i.wp.pl/?k=NDU1NTk3NjEsNzAwMjg1&f=Obraz_012.jpg jejku! :-o normalnie żywa latarka :evil_lol: właśnie dlatego nie boję sie z nim po nocy chodzić:D http://pu.i.wp.pl/?k=NDU1NTk3NjEsNzAwMjg1&f=Obraz_004.jpg ale pływak z niego :cool3: [quote name='AngelsDream']Hehe - taka prawie wolfdogowa mieszanka :D Chyba bardziej wolf niz dok. Ostatnio miał starcie z dzikiem i zgadnijcie kto wygrał... To oczywiste, że mój nadpobudliwy Dołek :) Quote
M&T Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 z dzikiem wygrał?? :-o:-o no to ja sie nie dziwię, że się nie boisz z nim po nocy chodzić xP nie dość, że masz latarkę to jeszcze obrońcę xD Quote
M&T Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 http://pu.i.wp.pl/?k=NDU1NTk3NjEsNzAwMjg1&f=b1__13_.jpg stary, ale ten kwiat zajeżdżaaaa!! xD boska mina :grin: Quote
Katarama Posted June 20, 2008 Author Posted June 20, 2008 Kilka fotek ze spacerku: A dodatkowo zdjątko Tinki Quote
M&T Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 http://pu.i.wp.pl/?k=NDU1NTk3NjEsNzAwMjg1&f=b1__4_.jpg jaka słodziuchna :loveu: Quote
Recommended Posts