Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 940
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aneta_zyleta napisał(a):
oj jaki śliczny psiak:loveu: skoro ma fioła na punkcie kijów, to bratnia dusza mojego Oskara:evil_lol:. Wybuchowa mieszanka naprawde robi swoje:razz:

Uwielbia kijki, to fakt, ale zamiast oddawać to przyniesie i chce się siłować, no chyba, że ma się drugiego na podmiankę to czasem zadziała.

aneta_zyleta napisał(a):
oj jaki piękniś:evil_lol: a lubi się czesac czy raczej stoi bo musi:diabloti:

Na codzień czesze go w domku, albo na tarasie to stoi grzecznie i spokojnie, ale jak ma kolege (innego pieska) w okolicy to jest bardzo pobudzony i nie ma czasu stać w miejscu i sie czesać :P

M&T napisał(a):
piękny :loveu: tylko czemu w kagańcu? :>

Nie martw się to nie kaganiec, to tylko obroża uzdowa. Dzięki niej Dołek nie może rozwijać cechy odzieciczonej po ojcu, mianowicie chodzi o ciągnięcie. Jak nie jest bardzo pobudzony to już nawet na obroży przestaje ciągnąć.

A tak poza tym od przyszłego tygodnia zaczynamy szkolenie. Fakt, że w domku, ale takie konkretne i regularne. Założyłam się z chłopakiem o to które z nas w ciągu miesiąca, przy pomocy jednej takiej fajnej książki się lepiej dogada ze swoim psiakiem. Zobaczymy co z tego wyjdzie :) Mam nadzieję, że taki pomysł będzie nas motywował wciągu całej pracy tak samo mocno jak teraz :)

Posted

Katarama napisał(a):

Nie martw się to nie kaganiec, to tylko obroża uzdowa. Dzięki niej Dołek nie może rozwijać cechy odzieciczonej po ojcu, mianowicie chodzi o ciągnięcie. Jak nie jest bardzo pobudzony to już nawet na obroży przestaje ciągnąć.

Aha, to spoko :D to już się nie martwię :eviltong::eviltong:

Katarama napisał(a):
A tak poza tym od przyszłego tygodnia zaczynamy szkolenie. Fakt, że w domku, ale takie konkretne i regularne. Założyłam się z chłopakiem o to które z nas w ciągu miesiąca, przy pomocy jednej takiej fajnej książki się lepiej dogada ze swoim psiakiem. Zobaczymy co z tego wyjdzie :) Mam nadzieję, że taki pomysł będzie nas motywował wciągu całej pracy tak samo mocno jak teraz :)

Ooo, to powodzenia :cool3: a z jakiej to książki korzystacie, jeśli można wiedzieć? :lol:

Posted

"Jak rozmawiać z psem, tajniki szkolenia"
taka chudziutka bardzo. Zanimwybralłam książkę, na której będziemy bazować przeczytałam ich całkiem sporo i doszłam do wniosku, że w tej są podane same konkrety i autorka się nie rozwleka tylko treściwie urzywa prostych słów. Do pomocy mamy wiadomo inne lektury,internet i wszystko inne,ale każdy we własnym zakresie.

Posted

W zwiążku z obecna pogodą usilnie chowamy się przed słońcem. W ciągu dnia siedzimy w domu i co jakiś czas wychodzimy na podwórko pod szlauf i poto by Dołek mógł się załatwić. Za to późnym popołudniem kiedy słonko sobie odpuszcza i temperatura spada, wyłaniamy się i próbujemy nadrobić mało ruchliwy dzień. O to efekty:

Dołek nie może wysiedzieć i aż prosi by szybciej rzucic mu tego kijka.

Shadow złapał kijka i juz mi go niesie.

I kolejny rzut.

Idziemy dalej.

Kąpiel bez kijka.

Wciąż mało. Shadow mógłby latać do wody za kijem przez całydzień.

Posted

Hmm....zdjęcia mi się nie otwierają :( ale mam nadzieję, że to dlatego, że komputer w szkole jest głupi [aktualnie jestem na informatyce :eviltong:]... Jak wrócę do domciu, to wpadnę jeszcze raz, a jak na razie pzdrówka dla was :loveu:

Posted

Poprawiłam posta. czy teraz się otwierają? A są takie w miare małe? bo u mnie jakoś dziwnie to działa i nie chce żeby było, że za duże foto dodaje. :)

Posted

M&T napisał(a):
nie otwierają się nadal :(

to ja juz nie wiem o co chodzi :( mi sie twieraja normalnie, sprawdzalam na 2 przegladarkach i u kumpeli na jej kompie i wszystko dziala :(

Posted

Po raz kolejny poprawiłam posta. Tym razem sprawdziłam na kilku kompach i tam się otwierają. Mam nadzieję, że w końcu będą działać. :) Pozdrawiam :*

Posted

[quote name='M&T']fotki działają!! :multi:

http://pu.i.wp.pl/?k=NDU1NTk3NjEsNzAwMjg1&f=Obraz_012.jpg
jejku! :-o normalnie żywa latarka :evil_lol:

właśnie dlatego nie boję sie z nim po nocy chodzić:D

[quote name='AngelsDream']Hehe - taka prawie wolfdogowa mieszanka :D

Chyba bardziej wolf niz dok. Ostatnio miał starcie z dzikiem i zgadnijcie kto wygrał... To oczywiste, że mój nadpobudliwy Dołek :)

Posted

z dzikiem wygrał?? :-o:-o no to ja sie nie dziwię, że się nie boisz z nim po nocy chodzić xP nie dość, że masz latarkę to jeszcze obrońcę xD