Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[CENTER][SIZE=3][B]Prywatny, psi obóz zagłady - błaganie o życie !!![/B][/SIZE][/CENTER]

[CENTER][B]Czym zawiniły? Jaki grzech popełniły? Za kogo modlił się ich kat - kobieta, która z chwilą wyprowadzania przez policję odmawiała różaniec??? [/B]
Błagała o litość dla siebie? Prosiła, by ktoś odwrócił bieg zdarzeń i owoc jej okrucieństwa przeżył?
Nie sposób opisać dzieło bestialstwa, jakie zastała Straż dla Zwierząt i służby mundurowe, w miejscu przeprowadzanej akcji
- podwarszawska wieś.[/CENTER]

[CENTER]Religia w różnych odmianach straszy nas wizją piekła, które w bliżej nieokreślonej, pośmiertnej rzeczywistości. Na ironię zakrawa szukanie
tego piekła właśnie tam.
[B]Nie można być dalej od Boga niż właśnie tu, na ziemi.[/B]
[B]To na niej jest piekło, jest ono i w nas samych.[/B] Trudno o większego mistrza w zadawaniu ran psychicznych i fizycznych niż człowiek.
[B]Widok zastany na miejscu akcji zmroził krew najtwardszym.[/B] [B]Rudera nazywana domem, bez wody, prądu za to cała w brudzie, odchodach, spowita odorem nie do zniesienia.[/B]
[B]W tych warunkach funkcjonowała wspomniana sprawczyni i jej dzieło - konający podopieczni.[/B]
[SIZE=3][B]49 psów, pokaleczone, pogryzione (kanibalizm usprawiedliwiony),umierające z głodu, pragnienia, brodzące we własnych odchodach.[/B][/SIZE]
Można przypuszczać,że część z nich nie przeżyje. Ich organizmy zostały wyeksploatowane do granic możliwości, aż trudno uwierzyć, że
u niektórych z nich narządy wewnętrzne jeszcze działają.
[B]Minęły 2 lata, nim ten haniebny proceder ujrzał światło dzienne,[/B]
[B]wszystko wskazuje na to, że ten koszmar trwał znacznie dłużej.[/B]
Ludzie, którym los tych skazańców nie jest obojętny dwoją się i troją, by uratować jak najwięcej z tych okaleczonych zaledwie jedną, ludzką ręką, stworzeń.
[B]Jeśli te psy trafią do schroniska/ schronisk, nie przetrwają. Będzie to oznaczało przedłużenie ich cierpień i agonię rozłożoną na kolejne raty.[/B]
[B][SIZE=3]Błagamy dołączcie do nas!!! W tych psich cieniach tli się jeszcze życie![/SIZE][/B][/CENTER]

[CENTER][B]Potrzebna jest wszelka, dosłownie wszelka pomoc. Finansowa na leczenie ale i pomoc w postaci domów, stałych lub tymczasowych, gdzie wspólnymi siłami zapoczątkuje się proces odwracania koszmaru.[/B]
[SIZE=3][B]Wierzymy, że się uda, że pomocna ręka[/B][/SIZE]
[B][SIZE=3]przywróci honor gatunkowi ludzkiemu !!![/SIZE][/B][/CENTER]

[LEFT][B]Osoby zainteresowane losem tych biedaków, chętne włączyć się w dowolnie rozumianą pomoc, proszone są o kontakt z Panią Werą pod numerem 0 - 503514714, pisząc na mail [/B][EMAIL="[email protected]"][B][email protected][/B][/EMAIL] [B]lub gg 9713846 [/B]
[B]Nieprzekonanym pozostawiamy do wglądu dokumentację w postaci zdjęć. One przemówią silniej niż jakiekolwiek słowa.[/B][/LEFT]

[CENTER]Podajemy link do strony Pana Grzegorza Bielawskiego, który uczestniczył w ratowaniu psów:
[URL="http://www.animals.org.pl/"][B]http://www.animals.org.pl/[/B][/URL][/CENTER]

[CENTER][B]Pozostawiamy również dane do bezpośredniej wpłaty na rzecz poszkodowanych:[/B][/CENTER]

[CENTER][B]Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce oddział Poznań[/B] (jego
prezesem jest Pani Magdalena Kaźmierczak)
ul[B]. Grunwaldzka 250 [/B]
[B]60-166 poznań[/B]
nr konta:
[B]43 1090 1346 0000 0001 0090 4650[/B]
[B]wpłata tytułem: Margo Largo Kasia[/B][/CENTER]

[CENTER]Tytuł wpłaty to imiona 3 biedactw, których zdjęcia już teraz mogą Państwo zobaczyć na łamach niniejszego ogłoszenia.[/CENTER]

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wysłałam do Weroni smsa z prośbą o mail. Póki co nie mam go. Jeśli ktoś dysponuje wstawcie proszę na wątek, uzupełnię w ogłoszeniu.

Zerknijcie, czy może być ono w takiej formie?
Jeśli nie, co poprawić.

Napisałam również do Isadora7 prośbę o allegro. Zastanawiam się, czy nie można by zrobić od ręki aukcji cegiełkowej - np. sprzedaż zdjęcia...

Posted

[B]Boże widzisz i nie grzmisz.[/B]

Jasne pomogę w allegro, kurcze poryczałam się. Jak mi sie uda to jeszcze w pracy zrobię (cięzko będzie) a jak nie to w domu godzina 16-17

Posted

[B][FONT=Century Gothic][SIZE=3]Jak ktoś wie jak zrobić aukcję cegiełkowa to proszę o informacje . Może być tutaj może być na priva. Nie mam bladego pojęcia, nie robiłam. [/SIZE][/FONT][/B]

Posted

[quote name='Isadora7'][B][FONT=Century Gothic][SIZE=3]Jak ktoś wie jak zrobić aukcję cegiełkowa to proszę o informacje . Może być tutaj może być na priva. Nie mam bladego pojęcia, nie robiłam. [/SIZE][/FONT][/B][/quote]
Wysłałam Ci PM

Posted

[quote name='roz2']W profilu Weroni jest numer GG, może dodaj, wiele osób lubi szybkie komunikatory.[/quote]
Dzięki, dodałam, gg miałam na bank u siebie w domu więc i tak bym uzupełniła. Tak, czy owak wypada podać i mail. Już go uzupełniłam!!!

Posted

[quote name='Isadora7'][B][FONT=Century Gothic][SIZE=3]Jak ktoś wie jak zrobić aukcję cegiełkowa to proszę o informacje . Może być tutaj może być na priva. Nie mam bladego pojęcia, nie robiłam. [/SIZE][/FONT][/B][/quote]
Wysłałam maila do [B]Justyny_wolontariat[/B], ona robiła allegro cegiełkowe dla zagłodzonego Porta. Mam nadzieję, że się odezwie i pomoże.

Posted

Czekam na info, co mam poprawić w tekście. Nie jestem z cukru więc pod wpływem krytyki się nie rozpuszczę. Tak zostawiamy, czy coś zmieniać,
a jeśli, to co???

Posted

[quote name='majqa'][CENTER][SIZE=3][B]Prywatny, psi obóz koncentracyjny - błaganie o życie !!![/B][/SIZE][/CENTER]

[CENTER][B]Czym zawiniły? Jaki grzech popełniły? Za kogo modlił się ich kat - kobieta, która z chwilą wyprowadzania przez policję odmawiała różaniec??? [/B]
Błagała o litość dla siebie? Prosiła by ktoś odwrócił bieg zdarzeń i owoc jej okrucieństwa przeżył?
Nie sposób opisać dzieło bestialstwa, jakie zastało Towarzystwo
Opieki na Zwierzętami i służby mundurowe, w miejscu przeprowadzanej
- podwarszawska wieś.[/CENTER]

[CENTER]Religa w różnych odmianach straszy nas wizją piekła, które w bliżej nieokreślonej, pośmiertnej rzeczywistości. Na ironię zakrawa szukanie
tego piekła właśnie tam.
[B]Nie można być dalej od Boga niż właśnie tu, na ziemi.[/B]
[B]To na niej jest piekło, jest ono i w nas samych.[/B] Trudno o większego mistrza w zadawaniu ran psychicznych i fizycznych niż człowiek.
[B]Widok zastany na miejscu akcji zmroził krew najtwardszym.[/B] [B]Rudera nazywana domem, bez wody, prądu za to cała w brudzie, odchodach, spowita odorem nie do zniesienia.[/B]
[B]W tych warunkach funkcjonowała wspomniana sprawczyni i jej dzieło - konający podopieczni.[/B]
[SIZE=3][B]49 psów, pokaleczone, pogryzionych (kanibalizm usprawiedliwiony),umierających z głodu, pragnienia, brodzących we własnych odchodach.[/B][/SIZE]
Można przypuszczać,że część z nich nie przeżyje. Ich organizmy zostały wyeksploatowane do granic możliwości, aż trudno uwierzyć, że
u niektórych z nich narządy wewnętrzne jeszcze działają.
[B]Minęły 2 lata nim ten haniebny proceder ujrzał światło dzienne.[/B]
Ludzie, którym los tych skazańców nie jest obojętny dwoją się i troją by uratować jak najwięcej z tych okaleczonych zaledwie jedną, ludzką ręką, stworzeń.
[B]Jeśli te psy trafią do schroniska/ schronisk nie przetrwają. Będzie to oznaczało przedłużenie ich cierpień i agonię rozłożoną na kolejne raty.[/B]
[B][SIZE=3]Błagamy dołączcie do nas!!! W tych psich cieniach tli się jeszcze życie![/SIZE][/B][/CENTER]

[CENTER][B]Potrzebna jest wszelka, dosłownie wszelka pomoc. Finansowa na leczenie ale i pomoc w postaci domów, stałych lub tymczasowych, gdzie wspólnymi siłami zapoczątkuje się proces odwracania koszmaru.[/B]
[SIZE=3][B]Wierzymy, że się uda, że pomocna ręka[/B][/SIZE]
[B][SIZE=3]przywróci honor gatunkowi ludzkiemu !!![/SIZE][/B][/CENTER]

[LEFT][B]Osoby zainteresowane losem tych biedaków, chętne włączyć się w dowolnie rozumianą pomoc, proszone są o kontakt z Panią Werą pod numerem 0 - 511819130, pisząc na mail [/B][EMAIL="[email protected]"][B][email protected][/B][/EMAIL] [B]lub gg 9713846 [/B]
[B]Nieprzekonanym pozostawiamy do wglądu dokumentację w postaci zdjęć. One przemówią silniej niż jakiekolwiek słowa.[/B][/LEFT]

[CENTER]Podajemy link do strony Pana Grzegorza,który uczestniczył
w ratowaniu psów:
[URL="http://www.animals.org.pl/"][B]http://www.animals.org.pl/[/B][/URL][/CENTER]

[CENTER][B]Pozostawiamy również dane do bezpośredniej wpłaty na rzecz poszkodowanych:[/B][/CENTER]

[CENTER][B]Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce oddział Poznań[/B] (jego
prezesem jest Pani Magdalena Kaźmierczak)
ul[B]. Grunwaldzka 250 [/B]
[B]60-166 poznań[/B]
nr konta:
[B]43 1090 1346 0000 0001 0090 4650[/B]
[B]wpłata tytułem: Margo Largo Kasia[/B][/CENTER]

[CENTER]Tytuł wpłaty to imiona 3 biedactw, których zdjęcia już teraz możecie Państwo zobaczyć na łamach niniejszego ogłoszenia.[/CENTER]
[/quote]

[B]Majqa, super tekst!!!!!!!! świetny.[/B]
Napisz tylko proszę, że to Straż dla zwierząt na czele z Grzegorzem Bielawskim znalazła to miejsce.(a nie toz:) )
I jeszcze, własnie z tymi 2 latami nie ejstem pewna- bo to podobno trwa juz kilka lat, ale 2 lata one z domu nie wychodziły te piesy..

Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111470"][IMG]http://images31.fotosik.pl/259/ae45977cf2535647.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111470][IMG]http://images27.fotosik.pl/216/26b49db5c7683fd9.jpg[/IMG][/URL]

Posted

ja sie zastanawiam czy kiedyś tych psów nie bylo wiecej, 49 żyje,szkielety, podejrzewam że to wyglądało gorzej jeszcze. Jak będe miała chwile to pomyśle czy mam coś na bazarki dla nich.

Posted

[quote name='majqa']Słuchajcie, miałam na PW zastrzeżenie by nie odwoływać się do religii.
Czy mam to wyrzucić??? Napiszcie swoje zdanie.[/quote]
Ja bym może wyrzuciła, choć tekst jest bardzo dobry. Pal sześć religie, ale sądzę, że w tak samej z siebie wymownej tragedii najlepiej działąją jak najkrótsze, konkretne apele.

Posted

Przeszukałam wątek, nigdzie nie pisze gdzie trafiły pozostałe psy. Do schronu? Jeśli tak to do jakiego? Co teraz jest potzrebne najbardziej? Rozumiem, że domy tymczasowe, ale tego nie moge zagwarantować. Więc jak pomóc? Napewno wpłacę jakieś pieniądze tylko co poza tym?

Posted

OK ! Spokojnie - to ja odniosłam się do wątku religijnego i chciałabym tu swoje racje wytłumaczyć

No i żeby nie było wątpliwości - jestem niewierząca - i na dodatek szanuję czyjeś wyznania.

Jak przeczytałam ten tekst , to od razu "rzuciło mi się na oczy", że różaniec jest "be".

Wyrzućmy z tego tekstu wszystko co jest związane z jakimkolwiek Bogiem - a będzie o niebo lepiej.