Izabela124. Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Proszę o jakiś smutny tekst, to zrobię allegro cegiełkowe Quote
iwa77 Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 To powinien być na prawdę piękny,chwytający za serce tekst ..... Quote
iwa77 Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Poprosiłam kogoś ,kto to umie robić , o pomoc . Poczekajmy .... Quote
danka1234 Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Lipi bedzie miała swoją aukcję widze.Poprzednio tez miała ale razem z Mikosiem i Lalką takie wspólne ale nie mogę odnależć. Quote
Izabela124. Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 No to zcekam na tekst, jak tylko bedzie to od razu zrobie aukcję cegiełkową Quote
iwa77 Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Nie dostałam na razie odpowiedzi odnośnie prośby o tekst :shake: Quote
majqa Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 iwa77 napisał(a):Poprosiłam kogoś ,kto to umie robić , o pomoc . Poczekajmy .... Iwa, stanę na głowie i mam nadzieję, że dam radę z tekstem jeszcze w pracy (dopiero dziś odebrałam Twoje PW). W domu padł mi net. :-( Test wkleję na wątek by każdy rzucił okiem, wytknął jakąś niedoróbkę ( w tym i treściową). Podaj mi tylko na PW dane kontaktowe - imię (ładniej wygląda niż sam goły telefon, wsparty nickiem), tel., mail + info, gdzie sunia przebywa (pytam a konto, bo jeszcze nie zerknęłam w wątek, a może być na nim odpowiedź na moje pytanie). Pzdr. Quote
majqa Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 iwa77 napisał(a):Nie dostałam na razie odpowiedzi odnośnie prośby o tekst :shake: Już dostałaś, na wątku, nigdy nikogo nie lekceważę :loveu: ;) ale nie miałam dojścia do dogo i netu w ogóle...zakichana neostrada...:shake: Quote
majqa Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Witaj kacie! Może i Ty i tutaj zajrzysz... Człowiek człowiekowi wilkiem...zwierzętom katem. Tak było, jest i będzie. Trudno oczekiwać, by kiedyś nastąpiło opamiętania w szerzeniu dzieła zniszczenia. Nic przecież prostszego niż upatrzeć sobie istotę pod każdym względem słabszą, której w danych okolicznościach, nie wybroni inna, nie wesprze prawo, dla której nie zdarzy się cud pod postacią wybawcy. Poniekąd pewien mały cud miał miejsce w przypadku drobniutkiej posturą, bezbronnej suni Lipi. Mogła zginąć, a przeżyła. Ręka oprawcy zostawiła ślad, na ciele i duszy maleństwa, nie zdążyła jednak zniweczyć zupełnie wszystkiego. Lipi ma uszkodzone oczko, które musi być operowane, połamane i powybijane ząbki. Jej chora, zaniedbana skóra, wymaga leczenia. W takim, jak opisany, stanie ta istotka trafiła do schroniska. Niepojętym jest fakt, że wciąż tuli się do człowieka, pragnie jego bliskości, chce ufać. To małe stworzenie znalazło w sobie ogrom wybaczenia. Pozostaje pytanie, czy i kto to doceni??? Czy znajdzie się ktoś, kto zechce wyciągnąć dłoń i przygarnąć tę zranioną sunię, pozwolić jej zbliżyć się do swego serca i nigdy, przenigdy już nie odtrącić??? Lipi przecież czuje, myśli, jest z krwi i kości żywą istotą, niestety znalazła się zapewne w niewłaściwym miejscu i o niewłaściwym czasie na drodze zwyrodnialca, a ten zrobił, co mu w danej chwili podyktował rozum pozbawiony uczuć. Błagamy o pomoc dla Lipi, wszelką, jaką ktokolwiek będzie władny okazać. Naszym celem jest odwrócić złą passę zwierzęcia, przywrócić suni zdrowie, znaleźć dom, taki z prawdziwego zdarzenia. To ja Lipi: "Nie prosiłam byś bił... Nie chciałam, byś pozbawiał mnie oka... Nie dopominałam się o razy, wybijanie ząbków... więc...dlaczego...???" "Dziękuję, że nie odebrałeś mi życia...tak czy inaczej pozostałam po tej stronie rzeczywistości i niczego innego nie pragnę...tylko...błagam, nie szukaj mnie już...nie chcę powtórnie cierpieć..." Jeśli komuś z Państwa drgnęło sumienie i zapragnie włączyć się w pomoc dla Lipi prosimy o kontakt z Panią Agnieszką, pisząc na adres: [email protected] lub dzwoniąc na numer 0 - 505 222 207. Quote
majqa Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Mogłam walnąć jakieś byki. Nie wiem, czy net mi zaskoczy w domu (nie działała od 2 dni), dopiero wtedy naniosę poprawki. Inna sprawa, że tekst robiłam w 10 min., bo niestety tak się ułożyła praca i już z niej wychodzę. Isadorko nanieś poprawki, jeśli możesz i jeśli zerkniesz, dołóż do tekstu, co uznasz za stosowne. Quote
Izabela124. Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Mi tekst się bardzo podoba. Więc robic te allegro cegiełkowe? Quote
iwa77 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Majga nie wiem nawet jak dziękować . Tekst jest bardzo dobry - moim zdaniem . Iza myślę , że nie ma na co czekać - tylko robić to allegro cegiełkowe. Quote
Izabela124. Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 http://allegro.pl/show_item.php?item=384568315 Quote
iwa77 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Oby biedne maleństwo jak najwięcej pieniążków nazbierało no i może domek znalazło !:p:p:p Quote
majqa Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Patrzę na te fotki wybrane do aukcji i...idzie się zawyć.:-( Quote
danka1234 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Izabela124. napisał(a):Już dwie cegiełki kupione :) To ja kupiłam aby aukcje rozruszać.:evil_lol: Quote
majqa Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 I nikt Cię nie odwiedził maleńka...więc w górę! Quote
iwa77 Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 Witaj maleńka :p Iza i jak tam idzie sprzedaż cegiełek ? Quote
Izabela124. Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 iwa77 napisał(a): Iza i jak tam idzie sprzedaż cegiełek ?Cieniutko:shake::shake::shake: Quote
majqa Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Dziewczyny, czy Wy robiłyście już wcześniej jej allegro, czy to jest pierwsze (nie mam szans teraz cofnąć się przez wątek) ? Quote
Recommended Posts