Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 429
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

iwa77 napisał(a):
Poprosiłam kogoś ,kto to umie robić , o pomoc .
Poczekajmy ....

Iwa, stanę na głowie i mam nadzieję, że dam radę z tekstem jeszcze w pracy (dopiero dziś odebrałam Twoje PW). W domu padł mi net. :-( Test wkleję na wątek by każdy rzucił okiem, wytknął jakąś niedoróbkę ( w tym i treściową). Podaj mi tylko na PW dane kontaktowe - imię (ładniej wygląda niż sam goły telefon, wsparty nickiem), tel., mail + info, gdzie sunia przebywa (pytam a konto, bo jeszcze nie zerknęłam w wątek, a może być na nim odpowiedź na moje pytanie). Pzdr.

Posted

iwa77 napisał(a):
Nie dostałam na razie odpowiedzi odnośnie prośby o tekst :shake:

Już dostałaś, na wątku, nigdy nikogo nie lekceważę :loveu: ;) ale nie miałam dojścia do dogo i netu w ogóle...zakichana neostrada...:shake:

Posted

Witaj kacie! Może i Ty i tutaj zajrzysz...

Człowiek człowiekowi wilkiem...zwierzętom katem.
Tak było, jest i będzie. Trudno oczekiwać, by kiedyś nastąpiło opamiętania w szerzeniu dzieła zniszczenia.
Nic przecież prostszego niż upatrzeć sobie istotę pod każdym względem słabszą, której w danych okolicznościach, nie wybroni inna, nie wesprze prawo, dla której nie zdarzy się cud pod postacią wybawcy.
Poniekąd pewien mały cud miał miejsce w przypadku drobniutkiej
posturą, bezbronnej suni Lipi. Mogła zginąć, a przeżyła. Ręka oprawcy zostawiła ślad, na ciele i duszy maleństwa, nie zdążyła jednak zniweczyć zupełnie wszystkiego.

Lipi ma uszkodzone oczko, które musi być operowane, połamane
i powybijane ząbki. Jej chora, zaniedbana skóra, wymaga leczenia.
W takim, jak opisany, stanie ta istotka trafiła do schroniska.
Niepojętym jest fakt, że wciąż tuli się do człowieka, pragnie jego bliskości, chce ufać. To małe stworzenie znalazło w sobie ogrom wybaczenia.
Pozostaje pytanie, czy i kto to doceni???

Czy znajdzie się ktoś, kto zechce wyciągnąć dłoń i przygarnąć
tę zranioną sunię, pozwolić jej zbliżyć się do swego serca i nigdy, przenigdy już nie odtrącić???
Lipi przecież czuje, myśli, jest z krwi i kości żywą istotą, niestety znalazła się zapewne w niewłaściwym miejscu i o niewłaściwym czasie na drodze
zwyrodnialca, a ten zrobił, co mu w danej chwili podyktował rozum pozbawiony uczuć.

Błagamy o pomoc dla Lipi, wszelką, jaką ktokolwiek będzie władny okazać.
Naszym celem jest odwrócić złą passę zwierzęcia, przywrócić suni zdrowie,
znaleźć dom, taki z prawdziwego zdarzenia.

To ja Lipi:
"Nie prosiłam byś bił...
Nie chciałam, byś pozbawiał mnie oka...
Nie dopominałam się o razy, wybijanie ząbków...
więc...dlaczego...???"

"Dziękuję, że nie odebrałeś mi życia...tak czy inaczej pozostałam po tej stronie rzeczywistości i niczego innego nie pragnę...tylko...błagam, nie szukaj mnie już...nie chcę powtórnie cierpieć..."

Jeśli komuś z Państwa drgnęło sumienie i zapragnie włączyć się w pomoc dla Lipi prosimy o kontakt z Panią Agnieszką, pisząc na adres: [email protected] lub dzwoniąc na numer 0 - 505 222 207.

Posted

Mogłam walnąć jakieś byki. Nie wiem, czy net mi zaskoczy w domu (nie działała od 2 dni), dopiero wtedy naniosę poprawki. Inna sprawa, że tekst robiłam w 10 min., bo niestety tak się ułożyła praca i już z niej wychodzę.
Isadorko nanieś poprawki, jeśli możesz i jeśli zerkniesz, dołóż do tekstu, co uznasz za stosowne.

Posted

Majga nie wiem nawet jak dziękować . Tekst jest bardzo dobry - moim zdaniem .
Iza myślę , że nie ma na co czekać - tylko robić to allegro cegiełkowe.