Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 106
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ecce homo!:placz::angryy::angryy:

to jest sunia która stoi nad grobem! widac miała szczeniaki i to nie raz!:angryy:

czy ktoś się znajdzie by adoptowac tą staruszkę ze świadomością że godnie umrze w jego domu?:roll:

Posted

oktawia6 - nie strasz suczynki....

Napewno nie widać że ONA stoi nad grobem. Jedno co widać to ze baBUNIA usiłuje tymi swoimi niewidzącymi ślepkami wypatrzeć sobie własnego ludzia.
I to już sie baBULEŃCE udało.
BaBUSIA jest ZDROWA !!! Ani jej ani nam w głowach jakieś umierania.
Pogrzeje kruszynka kosteczki na słonku, porelaksuje sie na kanapie, pośpi z nami pod kołderką, poje pyszniści i witaminek, weźmie prysznic, rozczesze kudełki i będzie lepiej niż po spa....

Posted

Missieek obiecała wyskrobać troszke czasu w najbliższu weekend.... Przywiezie dziewczynke-babulinke.
A może uda sie jakoś wcześniej.... Mamy gorącą linie ;-)

Posted

cudownie że ten dzień się zbliża!
a imię Dakota do niej nie pasuje jak Golgota/Gołota ładniej jakoś trzeba było ją nazwac to babcia::loveu: może Gremlinka albo Bulinka?

Posted

ło jeżżżżżżżuuuuuuuu.!!!
Dakota pasowało do NIEJ , bardzo pasowało. Dakota to kawał stanu... A Dakusia miała domin ujący charakterek i WIELKIE, OGROMNE serce do ludzi...
choć była malutką suczunią...
Oktawia, nie zachęcam Cie nawet do brnięcia przez nasz rodznny wątek....to prawie 3000 postów, ale spróbuj PRZECZYTAĆ wątek BABUNI.... ;-)

Dakotka już nas zostawiła. ....... Umarła.......... Poszła za Tęczowy Most.......

Posted

Ta suczyka strasznie kojarzy mi się z Baryłką, którą zabrałam od "właścicieli"(wrzucali ją do kojca górą, przez półtorametrowy płot, karmiła się sama, tym co znalazła, upolowała...) na wsi i znalazłam jej dom u znajomych... Bardzo podobna...

Posted

Gonitwa napisał(a):
Ta suczyka strasznie kojarzy mi się z Baryłką, którą zabrałam od "właścicieli"(wrzucali ją do kojca górą, przez półtorametrowy płot, karmiła się sama, tym co znalazła, upolowała...) na wsi i znalazłam jej dom u znajomych... Bardzo podobna...

Dzięki Gonitwa za uratowanie tej biednej sunieczki

Posted

oktawia6 - NIGDZIE nie napisała zadna z nas ze sunia bedzie nosiła imie zmarłej Dakotki...
NIGDZIE !!! Jak Ty to wyczytałaś ? ;-)
Dakotka była i jest JEDYNA i NIEPOWTARZALNA, u nas zwierzątka o imieniu Dakotka już NIE BĘDZIE.

Oczywiście ze pamiętamy Gremlinkę...

U nas imiona zwierząt tak jakoś biorą sie znikąd, albo zwierzaczki przychodzą "już ochrzczone". Dakotka przyszła Dakotką i Dakotką została...
Przed Dakotka była ZORKA. Wiesz skąd sie to imię wzięło? Sunia miała "pana dobrego INACZEJ ..". Nawet nie zauważył że to sunia i wołał na nią AZOR. Zeby suni nie mieszać w łebku wołalismy na nią Azorka. Potem A zniknęło i tak została Zorką.
Babunia dostała od missieek "robocze" imię - Skrzatka Berta. Faktem jest że to imię wydaje mi sie ciut dla takiej kruszyny "pancerne"...
Ale ponieważ ja mam OGROMNY szacunek do missiek, jej mamy i siostry za to co robią dla zwierzaków bardzo mocno się zastanowię czy to imię zmienic. To ONE ją tak nazwały.
Prosiałm wprawdzie missieek żeby spróbowała wołać na suczunię Bunia, Busia... ( to od baBUNI, baBUSI) ale je ona ma teraz moc obowiązków i mogła zapomniec... Kiedy malutka do nas przyjedzie i będzie już wyraźnie reagowała tylko na imię Berta, to Bertą zostanie.
Nie będę jej mieszac w łebuniu tym bardziej ze suczynka NIE WIDZI i na moje wymachiwania ręką zapewne nie zareaguje....
A tak na koniec..... Czy imię ma aż takie znaczenie...... ? Dla mnie jakos nie.......

Posted

wisela1 napisał(a):
oktawia6 - NIGDZIE nie napisała zadna z nas ze sunia bedzie nosiła imie zmarłej Dakotki...
NIGDZIE !!! Jak Ty to wyczytałaś ? ;-)
Dakotka była i jest JEDYNA i NIEPOWTARZALNA, u nas zwierzątka o imieniu Dakotka już NIE BĘDZIE.

Oczywiście ze pamiętamy Gremlinkę...

U nas imiona zwierząt tak jakoś biorą sie znikąd, albo zwierzaczki przychodzą "już ochrzczone". Dakotka przyszła Dakotką i Dakotką została...
Przed Dakotka była ZORKA. Wiesz skąd sie to imię wzięło? Sunia miała "pana dobrego INACZEJ ..". Nawet nie zauważył że to sunia i wołał na nią AZOR. Zeby suni nie mieszać w łebku wołalismy na nią Azorka. Potem A zniknęło i tak została Zorką.
Babunia dostała od missieek "robocze" imię - Skrzatka Berta. Faktem jest że to imię wydaje mi sie ciut dla takiej kruszyny "pancerne"...
Ale ponieważ ja mam OGROMNY szacunek do missiek, jej mamy i siostry za to co robią dla zwierzaków bardzo mocno się zastanowię czy to imię zmienic. To ONE ją tak nazwały.
Prosiałm wprawdzie missieek żeby spróbowała wołać na suczunię Bunia, Busia... ( to od baBUNI, baBUSI) ale je ona ma teraz moc obowiązków i mogła zapomniec... Kiedy malutka do nas przyjedzie i będzie już wyraźnie reagowała tylko na imię Berta, to Bertą zostanie.
Nie będę jej mieszac w łebuniu tym bardziej ze suczynka NIE WIDZI i na moje wymachiwania ręką zapewne nie zareaguje....
A tak na koniec..... Czy imię ma aż takie znaczenie...... ? Dla mnie jakos nie.......

Elu śledzę po cichu Twoje działani. Bardzo się cieszę, że kolejna bidulina znajdzie u Ciebie miłość. Serce się kraje na jej widok- ale teraz nadejdą dla niej już tylko same dobre dni!!!!
Bercia bardzo mi się podoba bo moja suczyna tak ma na imię ;)
Całuski!

Posted

Bunia Babunia Bertunia przyjedzie do nas w sobotę !!!
Dostałam już od missieek pierwszą część INSTRUKCJI OBSŁUGI BABUNI.
Słonko jeszcze nie wie że podróż przed NIĄ... Kruszyneczka kochana...
CZEKAMY NA CIEBIE SŁONKO !!!