clockwork Posted May 11, 2008 Author Posted May 11, 2008 [quote name='Wet-siostra']...Czyli co???Mogę dawać"cynk"do Sanoka,że Lucky ma miejsce i mam luz dla suńki??? ...A na Wasz wątek i tak będę zaglądać,tak łatwo się mnie nie pozbędziecie...:evil_lol: :eviltong: jak masz sunie u siebie bliżej to bierz ją.... Kolaczek nie ma tak dalekiego transportu :shake: Quote
Alicja Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 :evil_lol::evil_lol::evil_lol:no to się nam wąteczek historyczny prawie zrobił ;) to co ?? czekamy na telefon z teraźniejszego domku przechowywującego ?? a potem już na mus na konkretach decydować :cool1: Quote
clockwork Posted May 11, 2008 Author Posted May 11, 2008 [quote name='basiapron']jakby co to w Sosnowcu jest hotelik z bardzo miłą Panią.Kudłata tam mieszka:) a czy Ty jesteś z Sosnowca?? cholewcia- pisanie miasta w profilu powinno być wymagane ;) jaka cena hoteliku???? i czy ludziska zainteresowani losem psiaka dołożyliby na hotelik???? ja zaznaczam że nie pokryję całości :shake: Quote
basiapron Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 jakby co to w Sosnowcu jest hotelik z bardzo miłą Panią.Kudłata tam mieszka:) Quote
clockwork Posted May 11, 2008 Author Posted May 11, 2008 basiapron moja odpowiedź nad Twoim pytaniem ;) posty sie przestawiają :angryy::angryy: Quote
basiapron Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 ja jestem z Sosnowca,musze se poszukać gdzie to wpisac.Cena normalnie 20 zł za dobe ale Pani lubi psy więc można z nią pertraktować.Tyle że musi być to ktoś inny niż ja jakby co bo ona juz przechowuje Kudłatą przeze mnie:)sądzę że znajdziesz ludzi którzy sie dołożą finansowo,ja niestety nie moge bo jak już pisałam kłade na Kudłatą. Quote
clockwork Posted May 11, 2008 Author Posted May 11, 2008 decydujcie dziewczynki- jakby coś to schron w Katowicach... u nas też jest hotelik za 20 i wiem że ciężko nam było.... 3 osoby nas wspomogły- a resztę my z Alą musiałyśmy wymodzić... jak pies nie jest bity i maltretowany to nie ma takiego szłu pomocy- niestety... ja już wyprzedałam wszystko z domu na naszego Qdłatego, dlatego teraz inaczej już patrzę na hoteliki i pomoc dogomaniaków :shake: sory za szczerość ale tak właśnie było.... Quote
DG32 Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Dziewczyny ja bym nie liczyła na to, że katowicki schron odrobaczy i zaszczepi psa, wiem bo sama miałam od nich psa na tymczasie i był tylko zaszczepiony na wścieklizne. A do tego troche bym się obawiała go oddać tam, bo ostatnio większość katowickich psów ma kłopoty z uszami i różnymi skórnymi chorobami. Jedyne co to bezpłatna kastracja, ale to już po wydaniu psa, bo w schronisku nie ma warunków na przetrzymanie psa po operacji, ale co do tych darmowych kastracji też są opinie podzielone. Quote
basiapron Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 mogę jakby co rzucić Ci coś na bazarki.Ale to dopiero w weekend bede robić bo jestem poza domem.Poszukam czegoś co możnaby wystawić.Mam bazarki na Kudłatą-zawsze to jakiś grosz.A poza tym tak jak mówię-z tych 20 zł da sie u Pani zejść,coś o tym wiem;) Quote
clockwork Posted May 11, 2008 Author Posted May 11, 2008 [quote name='DG32']Dziewczyny ja bym nie liczyła na to, że katowicki schron odrobaczy i zaszczepi psa, wiem bo sama miałam od nich psa na tymczasie i był tylko zaszczepiony na wścieklizne. A do tego troche bym się obawiała go oddać tam, bo ostatnio większość katowickich psów ma kłopoty z uszami i różnymi skórnymi chorobami. Jedyne co to bezpłatna kastracja, ale to już po wydaniu psa, bo w schronisku nie ma warunków na przetrzymanie psa po operacji, ale co do tych darmowych kastracji też są opinie podzielone. kiedy brałas psiaka??? wiem że jakiś czas temu- stosunkowo niedawno było tam takie goowno jak w jastrzebskim schronie... ale od niedawna działa tam amikat i jej fundacja.. cholewcia amikat nie ma dojścia do kompa dziś... dobrze by było żeby się wypowiedziała... niewiele mamy możliwości- schron albo płatny hotel, gdzie nie ma gwarancji że będzie nas na to stać... nas/was... bo ja otwarcie mówie żem spłukana :roll::oops: [quote name='basiapron']mogę jakby co rzucić Ci coś na bazarki.Ale to dopiero w weekend bede robić bo jestem poza domem.Poszukam czegoś co możnaby wystawić.Mam bazarki na Kudłatą-zawsze to jakiś grosz.A poza tym tak jak mówię-z tych 20 zł da sie u Pani zejść,coś o tym wiem;) a czy dałabyś radę- jezeli ludzieńki zobowiążą się do pomocy - odebrać psine z Sosnowca???? masz autko?? zaraz napisze Ci PW gdzie pies przebywa, czy to daleko od Ciebie ;) Quote
ala56 Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Ja mam pytanie, gdzie jest ten hotelik w Katowicach? W schronisku na ul. Milowickiej? Czytam czasami opinie na Dogomanii i chyba tam nie jest dobrze. Czy hotelik rządzi się innymi prawami? Ponieważ niewidomy Cezar znalazł dom mogę pomóc innemu colakowi /30 zł miesięcznie do czasu znalezienia domu/. Ale niech mu będzie dobrze w tym hotelu. Pozdrawiam Quote
epe Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 jeszcze raz przypominam o opcji hoteliku w schronie katowickim za 8,-/dobę!! Pies wtedy jest sam -przynajmniej nie ma kontaktu z innymi np.chorymi! To najtańsza wersja hoteliku! Quote
Alicja Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 [quote name='epe']jeszcze raz przypominam o opcji hoteliku w schronie katowickim za 8,-/dobę!! Pies wtedy jest sam -przynajmniej nie ma kontaktu z innymi np.chorymi! To najtańsza wersja hoteliku! znaczy chwilowo psiak byłby w schronie pod pieczą Amikat bo miejsca w hoteliku zajęte ....Clockwork pisała , po rozmowie z Amikat która brała do hotelu dobcię Ivanke .....ale w tygodniu może coś się zwolni i Lucky miałby tam miejsce alemasz rację to chyba najtańsza wersja hotelowa póki co schron ale POD OPIEKĄ ;) Quote
clockwork Posted May 11, 2008 Author Posted May 11, 2008 [quote name='epe']jeszcze raz przypominam o opcji hoteliku w schronie katowickim za 8,-/dobę!! Pies wtedy jest sam -przynajmniej nie ma kontaktu z innymi np.chorymi! To najtańsza wersja hoteliku! tak wiem... odpisałam na Twojego posta... hotelik jest FULL... są już zaklepane miejsca dla kolejnych bid jak tylko coś sie zwolni... dlatego amikat zaproponowała schron a z czasem być może przeniosą go do hoteliku... ale ile ludzi tyle zdań... nie ma czasu na czekanie i rozkminianie opcji "może to może to" jutro psiak musi zniknąć ... nie ma DT.... w hoteliku w Katosach nie ma miejsc... więc droższy hotel w sosnowcu lub schron w Katowicach :roll::roll: Quote
clockwork Posted May 11, 2008 Author Posted May 11, 2008 [quote name='ala56']Ja mam pytanie, gdzie jest ten hotelik w Katowicach? W schronisku na ul. Milowickiej? Czytam czasami opinie na Dogomanii i chyba tam nie jest dobrze. Czy hotelik rządzi się innymi prawami? Ponieważ niewidomy Cezar znalazł dom mogę pomóc innemu colakowi /30 zł miesięcznie do czasu znalezienia domu/. Ale niech mu będzie dobrze w tym hotelu. Pozdrawiam mogłabyś rozwinąć swoją wypowiedź?? nie zrozumiałam :roll::oops: Quote
Alicja Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Ten domek krakowski :roll: cisza pies ma do jutra zniknąć ....nie chcą go wydać byle komu :roll: ....a wisi nad nim groźba schronu :roll:....troszke to zagmatwane ... moje zdanie jeśli na mus schron ....to Katowice pod skrzydła zaufanej osoby w tym czasie motorki ;) i szukanie DT lub DS piszcie jakie wasze zdanie .... Quote
epe Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 A jak myślicie,ile może potrwać szukanie jej DT, nie mówiąc o DS? Bo jeśli nie długo,to może damy radę z tym droższym hotelikiem? Quote
Alicja Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 [quote name='ala56']Ja mam pytanie, gdzie jest ten hotelik w Katowicach? W schronisku na ul. Milowickiej? Czytam czasami opinie na Dogomanii i chyba tam nie jest dobrze. Czy hotelik rządzi się innymi prawami? Ponieważ niewidomy Cezar znalazł dom mogę pomóc innemu colakowi /30 zł miesięcznie do czasu znalezienia domu/. Ale niech mu będzie dobrze w tym hotelu. Pozdrawiam hmmmm no jeśli możesz wziąć na DT Luckiego to nad czym debata :razz::razz: skad jesteś ..........znów opcja miejsce zamieszkania .....w wypełnianiu profilu dogo Ludziska zacznijcie pisać konkrety :mdleje: Quote
ala56 Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Wpłacam co miesiąc na forum collie pewne kwoty na ratowanie biedaczków. Ostatnio zobowiązałam się wpłacać na niewidomego Cezara /hotel w Krakowie/, ponieważ Cezar ma już dom stały mogę pomóc innemu potrzebującemu. Tylko w taki sposób, bo mam dwa collie a mieszkam w bloku w Katowicach. Pozdrawiam Quote
clockwork Posted May 11, 2008 Author Posted May 11, 2008 [quote name='Zuza i Noddy']Do kiedy ta pani może przetrzymać psa? dziś już miał echać do schronu- zgodzili sie do jutra rana...... :roll: [quote name='epe']A jak myślicie,ile może potrwać szukanie jej DT, nie mówiąc o DS? Bo jeśli nie długo,to może damy radę z tym droższym hotelikiem? powiem ci że naszemu Qdłaczkowi mix collie- piękny mix... dawałam GÓRA TYDZIEŃ... szukałyśmy domu ponad miesiąc... i gdyby nie dogomaniaczka która wzięła go sobie.... minęło by już 1,5 mies... a telefony milczą :shake::shake: chyba nie idzie określic kiedy znajdzie sie dom :shake: Madzia się nie odzywa... nie wiem czy ktoś inny przewiózłby psiaka gdzieśkolwiek :-( Quote
clockwork Posted May 11, 2008 Author Posted May 11, 2008 [quote name='Zuza i Noddy']Do kiedy ta pani może przetrzymać psa? albo sie zaś dogo pieprzy albo już zadawałaś to pytanie :evil_lol::evil_lol: do jutra rana :roll: Quote
DG32 Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Ja brałam pieska z tamtąd w lutym, ale miesiąc temu była z tamtąd wyciągnięta suczka Viki i też ma kłopoty z uszami i ze skórą - podejrzenie świerzba albo grzybicy. Tańszy hotel to chyba tylko przy sosnowieckim schronisku jest. Quote
clockwork Posted May 11, 2008 Author Posted May 11, 2008 czyli dzwonie do maggie niech go bierze do Katowic... zanim trafi do schronu w Sosnowcu.... gdzie ślad po nim zaginie Quote
Recommended Posts