Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zuziaM']Aga, a co z tym smutnym bokserkiem i dobkiem ?
O dobeczku napisalam do aisaK od dobermanow, ale sie nie odezwala i na watku tez jej nie widzialam.....:shake:
Ja mam 1 miejsce u siebie w tej chwili dla takiego psiaka wielkosci bokserka.

no siedzi dziumdziuś biedny nadal w schroo
na ta chwilę mamy trzech delikwentów w potrzebie koniecznie do hoteliku ......i nie potrafię wybrać któremu podarować ten luksus:placz:

ten szkielet, stary piesek bardzo łagodny do ludzi ....ma stare złamanie i nie może się normalnie poruszać
i tak szczerze on jest w najwiekszej potzrebie

ale jest tez ten wycofany psiurek......nic go nie cieszy totalna deprecha

no i ten amstaffik po operacji wycięcia guza

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Wiec czekam na decyzje, bo budka juz czeka i juz sie psychicznie nastawilam na kontakt z tym biednym bokserkiem i na spacerki z moimi babami. Mysle, ze one go do zycia wroca , licze na ich pomoc :shake:.
Szczerze, to rzeczywiscie oba sa strasznie biedne :-(.
Zaraz pisze do jeszcze jednej super dobkowej dziewczyny i wysle jej zdjecie dobeczka. Ona juz moje dwa wypatrzone biedne dobeczki ze schronu z Jeleniej Gory zabierala do Niemiec.
Ja mam w tej chwili juz prawie gotowa druga wolna bude ( bo jedna podwojna jeszcze trzymam dla dwoch suczek - mamy i corki, ktore 10 lat w schronisku juz siedza ).
Moje baby w ogole nie chca spac juz w budach tylko sie do domu pchaja.
I cale noce spia na ganku, a budki stoja puste. Na szczescie juz noce sa cieple, bo kilka poprzednich nocy, kiedy lalo, to w domu mi spaly :cool3:.

Posted

Aga - na stronach jeleniogórskich eygodnie i szybko ogłasza się na jelonka.com Tylko nieastety krótki tekst wchodzi :/ Ale za to można wstawić trzy zdjęcia

Jeśli chodzi o Bolesławiec to ja bardzo chętnie pomogę, ale nie teraz :shake:
Od kilku tyg leżę na zwolnieniu całkowitym plackiem (zagrożona ciąża) :-(
Więc jak najbardziej jestem mobilna internetowo. Jakby były zdjęcia to szybko rozgłoszę historię - takie chwytają za serducho :(
Szkoda małej - ją trzeba szybciutko zabrać :(
Nie dałaby rady ta babką wykraśc psa?? :oops: Cholera zaczełabym błagać może rodziców o DT, leżę teraz pod mamusinymi skrzydełkami bo mąż w delegacji - ale w tej sytuacji tylko mnie opiórają pewnie :shake:

A poza tym - Gosiu jesteś wieeeelka :) Następne psiaki odżyją pod Twoją opieką :) Pomogę z ogłoszeniami :)

Posted

[quote name='Shawnee']Lolka, a jest ten pies jesze w schronu???

nie Joasia on tez ma już swój domek ...............

ale chciałam Ci przedstawić jeszcze jednego psiaka, mojego ulubieńca:oops:
to taka ruda poczciwina ............kocha ludzi nad zycie:loveu::loveu: , ma ok 6 lat i ze dwa jak nie dłużej jest juz w schronisku........do innych psiaków to rożnie reaguje jedne akceptuje inne nie...ogólnie to taki spokojny starszy już psiaczek
to są zdjecia z zeszłego roku, teraz wyglada juz gorzej, no schronisku mu nie słuzy.......... ale to oczywiste:roll:

Posted

[quote name='Kasia&Rika']mój bazarek zakończony, powinno wpłynąć 153zł :)

o jesoo jak cudnie, dziękuje bardzo:loveu::loveu:........to wysyłamy któregoś psiaka do hoteliku???, jutro zadzwonię do kierownika i zapytam który jest w większej potrzebie....no chyba że tfu tfu jakiś kolejny bidul trafił od piątku

ja nie potrafię wybrać który z tych dwóch ma iść:shake:, wybierzcie Wy, dla mnie to za trudne:-( bo wiem, że oba tego potzebują straszliwie

Posted

Seaside napisał(a):
lolka a co z tym chudziakiem - pojechał do domu??

tak chodziak już w nowym domku:multi::multi:.......ogólnie ludzie byli trochę zaskoczeni moimi przesadyzmami oraz tym że nic nie chce , daje smycz i obroże, wszelkie szczepienia pies ma a ja tylko proszę ich o miłość dla sierściucha........jak dałam im umowę schroniskową to pan czytał z podejrzliwością jakby to jakiś akt notarialny był:evil_lol: .ale jestem przekonana że dobrze trafił, zresztą za dwa dni zadzwonię zapytac co tam słychowac:roll:

w razie wojny miejsce w Dt nadal czeka...
i jeśli wszystko bedzie ok to mam nadzieje tam właśnie wyłać ta sunie od pijusów

Posted

Kasia&Rika napisał(a):
a ile taki miesiąc kosztuje?

do tej pory korzystaliśmy z hoteliku w bogatyni i tam płaciłyśmy od 350 do 500 w zależności od wielkości psa....
u ZuziM 10 zł za dobę czyli 300 zł za miesiąc:multi:

Posted

dziewczynki otrzymuję emaile z zapytaniem o małe psiaczki - jesli macie coś na oku to spróbujcie oto treść wiadomości: - wprawdzie jest to do innej aukcji ale tam wstrzymane adopcje - więc może zaproponujcie w zamian suneiczkę szczeniaczka.

Witam serdecznie... bylabym zainteresowana adopcja tej czarnej suczki... prosze mi napisac jakie sa warunki adopcji i gdzie ewentualnie musialbym dojechac bo jestem z Bytomia wiec do Zabrza jest niedaleko... pozdrawiam Tomasz

[email protected]

i kolejna wiadomość:

Witam ponownie

Wysłała mi Pani wiadomość o młodej suczce przyznam szczerzę, że jest śliczna jednak my wolelibyśmy pieska
Gdyby miała Pani wiadomości o jakichś młodych szczeniętach płci męskiej to bardzo chętnie dowiemy się czegoś więcej przyglądaliśmy się tym z aukcji jednak mam wrażenie, że one będą dość duże.
Rozglądaliśmy się równie po stronach okolicznych schronisk dla psów niestety nie znalezliśmy żadnej wiadomości o młodziutkich szczeniakach . Jesteśmy ze śląska więc gdyby znalazł się jakiś psiak myślę nie byłoby dużego problemu aby podjechać

[email protected]

Posted

[quote name='lolka']do tej pory korzystaliśmy z hoteliku w bogatyni i tam płaciłyśmy od 350 do 500 w zależności od wielkości psa....
u ZuziM 10 zł za dobę czyli 300 zł za miesiąc:multi:

Za dobcia i boxia tyle bedzie.
Ale jesli psiaki beda wielkosci mojej Inusi ( 15 kg :lol: ) , to 240,- zl.

Nie moge sie polapac, o ktorego to chudziaka chodzi :roll:.... Gubie sie juz.
Ale ciesze sie bardzo, ze psiak w domu.

Mysle, ze przynajmniej mix.boxio tez szybciutko domek znajdzie.
Piekny psiak i na pewno przekochany.
I mam wrazenie, ze to przytulanka i pieszczoch domowy byl kiedys :shake:.... a w schronisku trafil do budy i zupelnie sie juz zagubil... :-(.
Mam nadzieje, ze mimo, ze u nas tez bedzie w budce, to odzyje i nabierze checi do zycia.

I potrzebne imiona dla tych dwoch psiakow konicznie !

dobeczek - KARO ?
boksio - SEMIR ?

Co myslicie ? A moze inne propozycje ?
Przeciez one musza miec imiona.....

Posted

[quote name='Basia1968']dziewczynki otrzymuję emaile z zapytaniem o małe psiaczki - jesli macie coś na oku to spróbujcie oto treść wiadomości: - wprawdzie jest to do innej aukcji ale tam wstrzymane adopcje - więc może zaproponujcie w zamian suneiczkę szczeniaczka.

Witam serdecznie... bylabym zainteresowana adopcja tej czarnej suczki... prosze mi napisac jakie sa warunki adopcji i gdzie ewentualnie musialbym dojechac bo jestem z Bytomia wiec do Zabrza jest niedaleko... pozdrawiam Tomasz

[email protected]

Lolka, nie wysłałaś tam przypadkiem info o naszej Pipi? Bytom to 30 min. drogi do Katowic. Nie chciałabym powielać, wiec daj znać. jeżeli nie wysłałaś, to ja to zrobię.
Jak na razie nie ma jakiegokolwiek zainteresowania Pipi.

Posted

Jaaga napisał(a):
Lolka, nie wysłałaś tam przypadkiem info o naszej Pipi? Bytom to 30 min. drogi do Katowic. Nie chciałabym powielać, wiec daj znać. jeżeli nie wysłałaś, to ja to zrobię.
Jak na razie nie ma jakiegokolwiek zainteresowania Pipi.

Jagguś ja nie wiem skad Basia1968 ma to ogłoszenie ........dałam ich co najmniej 10 i na większość już nie trafie:oops: jedynie na te których potwierdzenie mam na maila

Posted

Ja ponawiam pytanie, bo psiaki musza miec imiona ...

Moje propozycje :

dobeczek - KARO ?

boksio - SEMIR ?

Co myslicie ? A moze macie inne typy ?
Przeciez one musza miec imiona.....chyba, ze maja juz swoje i w schronisku je znaja ????

Posted

magda z. napisał(a):
przelałam z mojego bazaru kasę, tym razem tylko 15 zł, ale grosz do grosza i zawsze coś sla psiaków będzie;)

Ja z mojego przelalam 80,- zl.
Ciesze sie, ze ksiazki znalazly nabywcow. Dlugo czekaly....

Posted

rozliczanko:

poprzedni stan - 312.65 zł

+ 25 zł Gonia 13
+ 80 zł bazarki ZuziaM
+ 300 zł Beata B. na hotelik
............................................
717.65 zł

dzisiaj wiozę do ZuziM dwa psiaki na hotelik (10zł za dobę x 2)
- 600 zł (od 4.06 - 4.07)
...................
117.65 zł

Posted

Kasia&Rika napisał(a):
ja mam cos do przelania, ale nie mam numerów konta, nie dostałaś mojego PW Lolka?

o jesoo przepraszam:oops: już wysyłam

Posted

Pamiętacie Sepię?

Sepia przeszła kilka operacji plastycznych, trzebabyło zmniejszyć jej ilość fałd na pyszczku.

Ale warto było, nie wiem czym zapłacimy za te operacje, bo będzie nas to kosztowało ok 5 tys ale teraz Sepia nie będzie cierpiała.
Mało tego!
Sepia wczoraj pojechała do swojego nowego domu!
Ma pod opieką dwoje małych dzieci, a nią opiekuje się szczęśliwe małżeństwo. Sepia jeszcze się drapie, ale ma leki, które powinny to powstrzymać. Jest na karmie dla alergików. No i ma swoich ludzi :)

Posted

[quote name='AgaiTheta']Pamiętacie Sepię?

Sepia przeszła kilka operacji plastycznych, trzebabyło zmniejszyć jej ilość fałd na pyszczku.

Ale warto było, nie wiem czym zapłacimy za te operacje, bo będzie nas to kosztowało ok 5 tys ale teraz Sepia nie będzie cierpiała.
Mało tego!
Sepia wczoraj pojechała do swojego nowego domu!
Ma pod opieką dwoje małych dzieci, a nią opiekuje się szczęśliwe małżeństwo. Sepia jeszcze się drapie, ale ma leki, które powinny to powstrzymać. Jest na karmie dla alergików. No i ma swoich ludzi :)

ja o niuni pamiętałam.....mam chyba z kilkadziesiąt wejść na Waszą stronkę ...sledzę jej losy na bieżąco:loveu::loveu:
tak bardzo się cieszę że jej się udało .......a ten dług 5 tysięcy to jakiś horror:shake: tzn że ona miała za dużo tych fafli i dlatego tak wyglądała? boziuniu jak mamy pomóc??