Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE=4][COLOR=Red][B]ROZLICZANKO

[COLOR=DarkRed]+ 110 zł[/COLOR] bazarki od ZuziaM
[COLOR=DarkRed]+ 20 zł[/COLOR] Olutka55 "na psiaki" [SIZE=2]dziękuje za pomoc:loveu:[/SIZE]

...........................................
wspólna skarpeta: [COLOR=DarkRed]332 zł[/COLOR]
skarpeta Emmy [COLOR=DarkRed]150,90 zł[/COLOR][/B][/COLOR][/SIZE] właśnie sie dowiedziałam że Emma miała przy okazji innego psiaka:cool3: zrobione ponowne badania, jutro wyniki......wszyscy wspólnie zdecydowali że trzeba sie za nią porządne wziąśc i leczyc bazzwłocznie..........ale najwazniejsze aby określić co jej dokładnie dolega bo ta specjalistyczna karma niestety niewiele pomogła, niunia ma nadal mega rozwolnienie i jest chuda jak szkieletor, tak, że jej skarpeta nienaruszalna bo na pewno sie przyda w najblizszym czasie

niestety w poniedziałek nieco uszczuplę nasza ogólną skarpeciuche, bo muszę oddać pieniązki za dowóz Verdonki do Wrocławia i jeszcze nie wiem ale być może i za jej bilet do warszawy

całkiem mozliwe, że będe musiała cos zakupić-wypytam P.Marka- dla naszego Cezarego co jest w hoteliku ...........a tak apropopo jutro do niego jadę w odwiedziny i od razu zobaczę to nowe nieszczęscie :-(, ale już wiem co mu dolega i jakie sa rokowania i zalecenia weta..........kwota tak powalająca że nie wiem co to bedzie:shake:

Beata19 jutro zadzwonię i jakos może uda mi się Ciebie złapac jak będe jechała w niedzielę do schroo....podrzuce Ci fanty na bazarki:eviltong:

a ja juz jutro wieczorem może zdołam wystawic jakis bazar:roll:

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

dziewczyny w schroo trochę brakuje kocyków....idą tam jak woda i najczęściej są potem do wyrzucenia.....popytajcie znajomych, rodzinę może maja zakieś zuzyte na zbyciu

przydałoby sie tez kasza i makaron , nie macie dojscia do jakis nawet odrobinę przeterminowanych tego typu produktów?

Posted

[quote name='Toffina']U nas pieniążki już są tylko czekamy na decyzje burmistrza, więc za jakieś 2 tygodnie akcja się rozkręci, możecie do nas podsyłać na sterylki bez problemu:p
A w Sobieszowie tez mam znajomą weterynarkę P. Zielonkę... i jeszcze w Piechowicach jak już jesteśmy w tych okolicach:lol:[/quote]

to super Toffinka....myslę że gdzies za tdwa tygodnie juz będzie mozna go kastrowac

Posted

Dziewczyny!
pomozecie nam w transporcie suczki dobermanki do Poznania??
Kwarantanna sie skonczyła, prawda?

A co cane corso, to one przeciez poprostu mogły umrzec, można "załatwić" takie zaświadczenie i psów nie ma :roll: poza tym mogły uciec, mogły zginąc podczas transportu do weta, mogły...co sie stanie jak ich nie bedzie??

Posted

[quote name='aisaK']Dziewczyny!
pomozecie nam w transporcie suczki dobermanki do Poznania??
Kwarantanna sie skonczyła, prawda?

A co cane corso, to one przeciez poprostu mogły umrzec, można "załatwić" takie zaświadczenie i psów nie ma :roll: poza tym mogły uciec, mogły zginąc podczas transportu do weta, mogły...co sie stanie jak ich nie bedzie??[/quote]

dziewczyny ona jest dla Was wstępnie zarezerwowana ale musicie to potwierdzić u kierownika , telefonicznie oczywiście
powedzcie na kiedy to będziemy szukały transportu

a te cc to nie do wyrwania....facet psychol co chwile nasyła kontrole aby sprawdzic czy nadal gniją w schroo i to mu odpowiada, sądzi się też ze schoo.....było wiele osób które chciały sunie od niego odkupic ale też sie nie zgodził......to psychopata który mnozył psy na potegę w masaktycznych warunkach i teraz sie mści ......a suń było 4 , dwie już umarły:-(

Posted

Zadzwoniłam, zarezerwowałam.
Powiedzcie na kiedy (najwczesniej) dało by się z tym transportem?
I jaki bedzie koszt?
I co robimy ze sterylizacją?

A co do cc -to bym szybko coś zrobiła. Tak jak napisałam moga uciec, mogą umrzeć (załatwić zaświadczenie od weta), moga zginąc, moga zostać ukradzione, i co? zabije kogos za to? :roll:

Posted

[quote name='aisaK']Zadzwoniłam, zarezerwowałam.
Powiedzcie na kiedy (najwczesniej) dało by się z tym transportem?
I jaki bedzie koszt?
I co robimy ze sterylizacją?

A co do cc -to bym szybko coś zrobiła. Tak jak napisałam moga uciec, mogą umrzeć (załatwić zaświadczenie od weta), moga zginąc, moga zostać ukradzione, i co? zabije kogos za to? :roll:[/quote]

musimy kogos znaleźc najpierw kto jechałby w tym kierunku......póki co jeszcze nikt nie wie ale od jutra zaczne szukac

a z tymi cc to nie takie proste....jedna martwa sunia nadal jest przechowywana jako dowód ze umarła na zawał w schroo a nie została zabita czy uspiona

Posted

potrzebujemy dwa transporty
jeden do poznania dla dobermanki
drugi do rzeszowa lub chociaż do wrocławia dla kropka basterka

ja nie moge przeżyć Emmuni ......bardzo się do niej przywiazałam

Posted

Proszę o sprawdzenie, czy do schroniska nie przywieziono dużego leonbergera. Pies ma na imię ALVARO i jest własnością dogomianiaczki.
Jego watek na zaginionych:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f96/zaginal-duzy-pies-leonberger-leszno-wielkopolskie-133801/[/URL]
Prosimy o wiadomość na wątku, że psa w schronie nie ma i o oczy szeroko otwarte. Rodzina bardzo tęskni :-(

Posted

[quote name='lolka']potrzebujemy dwa transporty
jeden do poznania dla dobermanki
drugi do rzeszowa lub chociaż do wrocławia dla kropka basterka

ja nie moge przeżyć Emmuni ......bardzo się do niej przywiazałam[/quote]

chcialam ci napisac pw w sprawie transportu do Rzeszowa ale skrzynke masz pelna.;)

Posted

[quote name='Reksiu21']chcialam ci napisac pw w sprawie transportu do Rzeszowa ale skrzynke masz pelna.;)[/quote]

oj sorki skrzynka już odepchana:evil_lol:
a rzeszów od wczoraj nieaktualny, kropek jedzie do niemiec w sobotę:multi::multi::multi::multi:

pozostaje ten poznan.....ale muszę najpierw skontaktowac się z dziewczynami czy to nadal aktualne..... o dobeczke chodzi

na dniach będe wiedziała czy Cezar ma nowy dom i kiedy oraz jak tam dojedzie.......a to chyba najdłuższa trasa.....ok 600 km w jedna stronę......... coś swietokrzyskie ale zapomniałam co:oops:

co tam jeszcze hm.......babeczka z fizjowetu chce od nas małego pingponga może być niepełnosprawny .....:cool3: mam takiego jednego na oku

aaaaa i jeszcze jedno , dziewczyny kocyki potrzebne.........popytajcie proszę wszystkich wokoło, uzbierajcie na kupke a my jakoś odbierzemy......prosze proszę

Posted

[quote name='magda z.']248,05

na kastrację Bastera - kropka - 100 zł, już robię przelew dla Lolki

zostaje [COLOR=red]148,05[/COLOR][/quote]

o dzięki kochana.....a ja tam na koncie zauważyłam jakąś wpłatę chyba od Ciebie 20 zł, tak?

podliczanko:
[B][COLOR=Blue]stan poprzedni
332 zł wspólna skarpeta
150,90 zł skarpeta Emmy
[/COLOR][/B]...............................................
[B][COLOR=Red]+20 zł od ????

-190 zł paszport+kastracja kropka
...............................[/COLOR][/B]
[COLOR=Red][B]razem

162 zł wspólna skarpeta
150,90 zł Emma
[/B][/COLOR]
a co ja mam zrobic z pieniążkami Emmy:-(, wrzucić je do wspólnej skarpety?

Posted

te 20 zł dla Emmy miało być, z bazarku mojego od Figi, a fanty były od agenciary;). Ja myslę, że na wątku Emmy trzeba tez napisać o jej funduszach. Myslę, że nikt nie zaprotestuje jak włączymy je do ogólnej skarpety. a co z Jaszko?

Posted

[quote name='magda z.']te 20 zł dla Emmy miało być, z bazarku mojego od Figi, a fanty były od agenciary;). Ja myslę, że na wątku Emmy trzeba tez napisać o jej funduszach. Myslę, że nikt nie zaprotestuje jak włączymy je do ogólnej skarpety. a co z Jaszko?[/quote]

dobrze to zaraz napisze na watku Emmy i zapytam co robić

a Jaszko hm.........nie za bardzo się nim interesują, mówiłam, prosiłam że potrzebne są badania bo oprócz tych wszystkich dolegliwości z nóżkami i totalnym zagłodzeniem piesio ma rozognionego siusiaka bezustannie na wierzchyu z pewnościa to jakas infekcja i tzreba zbadac mocz i krew ....bo a nóz to nerki........ale one to tak załatwiaja ze w poniedziałek sama zapłace za badania i przyjedzie wet:shake: ...........ogólenie jakas pani danusia przejeła nad nim opiekę ale nie przyjechała do niego w niedziele i cała sprawe badan zaczyna że tak powiem od d...strony, chce przelac kase za badanie na konto weta ale po fakcie ......wet nie wiem czy się na to zgodzi, musi miec kase na stół....no raczej logiczne bo nie zna właścicieli ..........jestem zła i niestety wiele psów straci szanse przynajmniej w tym hoteliku przez takie beztroskie podejście

Posted

[quote name='lolka']dobrze to zaraz napisze na watku Emmy i zapytam co robić

a Jaszko hm.........nie za bardzo się nim interesują, mówiłam, prosiłam że potrzebne są badania bo oprócz tych wszystkich dolegliwości z nóżkami i totalnym zagłodzeniem piesio ma rozognionego siusiaka bezustannie na wierzchyu z pewnościa to jakas infekcja i tzreba zbadac mocz i krew ....bo a nóz to nerki........ale one to tak załatwiaja ze w poniedziałek sama zapłace za badania i przyjedzie wet:shake: ...........ogólenie jakas pani danusia przejeła nad nim opiekę ale nie przyjechała do niego w niedziele i cała sprawe badan zaczyna że tak powiem od d...strony, chce przelac kase za badanie na konto weta ale po fakcie ......wet nie wiem czy się na to zgodzi, musi miec kase na stół....no raczej logiczne bo nie zna właścicieli ..........jestem zła i niestety wiele psów straci szanse przynajmniej w tym hoteliku przez takie beztroskie podejście[/quote]
kurczę, moja wetka kiedyś przeprowadzała zabieg na psiaku z Dłużyny, którego wet chciał uśpić, bo też mu siusiak wystawał, p. Grażyna go przywiozła i teraz jest w Holandii. Wiem, ze to nie był skomplikowany zabieg. z takim rzeczywiście podejściem to pies szybciej zejdzie niz się ktoś nim zainteresuje:shake: normalnie jakby babka nie wiedziała, ze wet tez człowiek i nie może wszystkiego kredytować, toż to prosta logika...

Posted

Aga, ta pani ktora przejela opieke nad Jaszkiem - to BOGUSIA ( nie Danusia ). Danusia to ta od "kropkow " ( ktorej chcesz pomnik stawiac :lol:).

Wiem, ze ma zabrac Jaszka do Boleslawca, do dok. Marty.

No i zaraz napisze maila do p. Eli S. zeby to jakos przyspieszyla.

No i przykro mi, ze nie doszlo do wyjazdu w sobote - dalmatynczyka Bastera i suni dobermanki :shake:......
Niestety, w piatek po poludniu dostalam wiadomosc od [I]aisaK ([/I] od dobermanow[I] )[/I], ze Niemcom popsulo sie auto doszczetnie..... i wyjazd przelozony o tydzien - na sobote 4 kwietnia.

I w zwiazku z tym [I]aisaK[/I] ( ktora ma domek dla dobermanki ) pyta, czy do tego czasu mozna wysterylizowac dobcie ?
Jesli sie uda najpozniej jutro - we wtorek, to zebysmy to zrobili na miejscu.
Ale jak sie nie da do wtorku, to lepiej niech to bedzie juz w Poznaniu. A po zabiegu pojedzie do domku.

Posted

[quote name='zuziaM']Aga, ta pani ktora przejela opieke nad Jaszkiem - to BOGUSIA ( nie Danusia ). Danusia to ta od "kropkow " ( ktorej chcesz pomnik stawiac :lol:).

Wiem, ze ma zabrac Jaszka do Boleslawca, do dok. Marty.

No i zaraz napisze maila do p. Eli S. zeby to jakos przyspieszyla.

No i przykro mi, ze nie doszlo do wyjazdu w sobote - dalmatynczyka Bastera i suni dobermanki :shake:......
Niestety, w piatek po poludniu dostalam wiadomosc od [I]aisaK ([/I] od dobermanow[I] )[/I], ze Niemcom popsulo sie auto doszczetnie..... i wyjazd przelozony o tydzien - na sobote 4 kwietnia.

I w zwiazku z tym [I]aisaK[/I] ( ktora ma domek dla dobermanki ) pyta, czy do tego czasu mozna wysterylizowac dobcie ?
Jesli sie uda najpozniej jutro - we wtorek, to zebysmy to zrobili na miejscu.
Ale jak sie nie da do wtorku, to lepiej niech to bedzie juz w Poznaniu. A po zabiegu pojedzie do domku.[/quote]

Gosia wiesz jak to u nas jest, ciężko mi tak zmotywować weta aby z dnia na dzień wysterylizował sunię .............. :shake: , spróbuje ale nic nie mogę obiecać, tak niewiele odemnie zalezy

Posted

niestety wczoraj nie udało mi się pojechać do schroo:-( a ponoć kolejna amstaffka tam trafiła:roll:,
Kasia prawdopodobnie będzie we wtorek to dokładnie sprawdzi

Posted

jest tez taki mały piesio - dziadunio - chyba ze 100 albo 200 lat ma bidula, jest strasznie skołtuniony i bezustannie szuka ciepłego kącika..........nie ma tam dobrej jak na jego stan i wiek opieki:-(